6. kolo
29.09.2018 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FSV Mainz 05 1:0

Schalke 04 v Gelsenkirchenu nakonec udolalo soupeře z Mohuče rozdílem jedné jediné branky, o kterou se už v 11. minutě postaral mladý Rakušan Alessandro Schöpf.

Schalke mělo doma před sebou hodně náročný úkol. Muselo se totiž popasovat s velmi dobrou defenzivou Mohuče, která zatím dostala jen tři branky. Schalke naopak dokázalo v letošní sezoně dát jen dvě branky, což ukazuje velmi špatnou ofenzivu. Celkově se jednomu z uchazečů o poháry vůbec nedaří a dnešní zápas pro něj měl být velkým vykoupením.

Mohuč byla v úvodu utkání dostatečně aktivní, jenže jej šance postrádaly přesnost v zakončení. Brankář Fährmann si nejprve musel poradit se střelou Matety a poté likvidovat také šance Malonga. Centr Gbamina mířil na zadní tyč na Bella, který se ale nedokázal prosadit přes svého strážce.

V 11. minutě už se Schalke mohlo radovat. Bentaleb přenesl hru doleva na Konopljanku, který se krásně uvolnil a krásným pasem oslovil Alesandra Schöpfa, který prostřelil brankáře Müllera - 1:0 pro domácí Schalke.

Schalke bylo od prvních minut aktivnější a gól si zcela jasně zasloužilo. Navíc brzy mohlo přidat další trefy. Jako třeba po další ráně Bentaleba, který pálil jen těsně vedle tyče! Hodně aktivní Burgstaller na hrotu útoku Schalke podnikal nebezpečné ataky na bránu Mohuče, ale dnes mu nebylo přáno. Chyběla mu přesnost a také větší sebedůvěra při zakončení. Caligiuri poslal do vápna další dobrý centr, jenže Müller se nenechal nachytat.

Konopljanka si ve 41. minutě navedl míč na pravačku a pokusil se Müllera obstřelit technickou ranou, jenže to mu nevyšlo. Pár minut po změně stran a po centru Gbamina hlavičkoval Niakhaté, který ale rovněž mířil jen do míst, kam připravený Fährmann doskákal.

Domácí Schalke dál zlobilo svého soka a mělo dostatečně blízko další brance. Konopljankova rána sice hezky vypadala, ale orazítkovala pouze břevno hostující svatyně. Volného Burgstallera hledal o chvíli později Harit, jenže útočník Schalke nedokázal dost dobře zpracovat míč, který se mu zamotal pod nohama. Schalke promarnilo další velkou šanci.

Mohuč zahrávala rohový kop, po kterém se do zakončení tlačil Bell. Jenže jeho hlavička nebyla tak průrazná a Sané ji dokázal dostat mimo nebezpečí. Caligiuri si obhodil Bussmanna a mohl postupovat do šance, jenže domácí obránce si následně míč příliš předkopl a celou akci tím zkazil.

Krátce poté se do šance hnal Konopljanka, který díky své rychlosti i technickému umění dostal do úzkých soupeřova obránce, ale na přímé ohrožení brány Müllera to nebylo. Na posledních pár minut se na hřišti objevil i útočník Jean-Paul Boëtius, ale jeho snaha už nepřinesla nic dalšího. Schalke doma ubránilo cenný výsledek 1:0 a zaslouženě se raduje ze tří bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele