6. kolo
28.09.2018 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Hertha BSC - Bayern Mnichov 2:0

Bayern si připsal další zklamání a proti Herthě nezískal ani jeden bod. I když prakticky po celé utkání převyšoval soupeře a třeba jeho počet střel je úctyhodný, Hertha byla mnohem efektivnější. Brankáře Neuera překonali Ibišević a Duda.

Bayern před tímto utkáním ztratil body jen jednou a pro Herthu se jednalo o nejtěžšího možného soupeře. V jeho útoku opět nastoupilo trio Lewandowski, Ribéry a Robben, takže se obránci Lazaro, Stark a Rekik měli na co těšit. Za brankáře Thomase Krafta zasáhl ve chvíli nejvyšší potřeby Salomon Kalou, který zablokoval hlavičku Boatenga po centru Kimmicha.

Robustní obránce Jérôme Boateng se k hlavičce dostal o pár minut později a to už bylo o poznání nebezpečnější. Jeho zakončení z 16. minuty skončilo těsně vedle tyče! Hertha se zatím směrem dopředu trochu trápila, ale ve 23. minutě jí svitla naděje na překvapení. Boateng totiž ve vlastní šestnáctce dost nešetrně zboural Kaloua a sudí nařídil pokutový kop! Jeho exekuci si vzal na starost Vedad Ibišević a úspěšně poslal Neuera na opačnou stranu - 1:0 pro Herthu.

Pro mnichovského giganta to byla ledová sprcha, ale Bavoři neskládali zbraně. Kimmich si obhodil jednoho z protihráčů, následně se opřel do míče a míč ještě tečoval Robert Lewandowski. Ani jeho teč ale pro Krafta nebyla takovou překážkou. Bayern sevřel svého soupeře kolem jeho vápna a začal se dostávat do šancí.

Pět minut před koncem prvé půle se do ní probojoval Franck Ribéry, který si navedl míč na levačku a poté posílal do malého vápna ostrý centr. Na něj si naskočil nizozemský veterán Arjen Robben a jeho rána z voleje mířila těsně vedle tyče!

Jak se to dělá jednoduše a efektivně, to ukázala domácí ekipa. Ve 44. minutě už se možná Bayern viděl v šatně, ale z omylu ho vyvedl Duda. Salomon Kalou si počkal na náběh Lazara, který zpětnou nahrávkou poslal míč před bránu na penaltu. Tam viděl nabíhajícího Slováka Ondreje Dudu, který přesnou ranou zvýšil na 2:0!

Po změně stran Bayern opět přidal. Kimmich hledal velmi dobrým centrem Thomase Müllera, Thiagova hlavička zase mířila nad břevno. Brankáře Thomase Krafta vyzkoušel povedenou střelou také Renato Sanches, ale ani jeho pokus Krafta nepřekonal. Joshua Kimmich pak rozjel kombinaci se střídajícím Gnabrym, ale jejich spolupráce opět ke gólu nevedla.

V 80. minutě navíc Robert Lewandowski zahodil obrovskou šanci, když na zadní tyči zcela sám pálil jen do nohy brankáře Krafta! Serge Gnabry to ihned po zpracování zkoušel přihrávkou na Müllera, jenže ten byl od balonu odstaven. Ke konci už to byl spíše panický pokus Bayernu o útok, který ale neměl nápad ani sílu na zvrat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
Jardman

Týjo, den dopředu!

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme Bayern 1 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

Boha, ide to s nami dolu vodou. Vytráca sa istota a sebavedomie na lopte a ani tých šancí si už toľko nevytvárame ako kedysi. Jediné pozitívum na tom zápase bolo, že Duda dal gól. Jemu keď sa budú vyhýbať zranenia a bude mať pohodu, čo sa týka šancí v základnej zostave ( čo teraz už asi nebude problém) tak chlapec má budúcnosť.

Reagovat
advokat

Bayern má úzky káder, čo povedal aj tréner a Rumenige. Inak nehral zle, väčšinou dominoval, mal aj šance. Trochu zaspal pri doplnení tímu - spoliehať sa na Riberyho a Robena v ich veku už nemožno.

Reagovat
Rich

Za mě jeden z nejhorších zápasů, Bayern nic nehrál, pořádné šance si nevyrobil. Za mě nesmyslná penalta, kterou vyrobil Boateng. To mu jebo nebo co? Nebo hodlá sabotovat celý tým, jenom kvůli tomu, že neodešel?

Teď si vedení může klepat na čelo, nepřivedlo žádnou posilu na křídlo a taky to podle toho vypadá. Nechápu, proč Muller nehrál od začátku, mohl být na křídle místo Robbena a James uprostřed. No bodový náskok se během dvou zápasů vytratil a nakonec po víkendu může Bayern spadnout až na 3 místo, jelikož hraje Dortmund a Brémy.

Reagovat
Lahvac-CZ

Nemáš fandit týmu, který má v Německu monopol. HaHoHe HBSC

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas s Rich

Reagovat
Ferragamo7

Ja som takýto výsledok očakával,pretože,ak nedokáže Bayern na svojom štadióne rozniesť na kopytách slabučký Augsburg,tak potom je ,,neco špatně" Zákrok, ktorý vyrobil katastrofálne pomalý a lemrácky Boateng,tomu včerajšiemu výkonu dal korunu.A ešte bolo veľmi trapne, až komické, to jeho gesto rukami v štýle ,,ja nič ja muzikant" Takto to dopadne,keď je hráč lemra a nestíha byť včas pri lopte,potom to musí riešiť takýmito nezmyselnými vkĺzačkami a modliť sa,aby aspoň čiastočne zasiahol loptu a rozhodca to neodpískal.Trápny výkon,nehodný takého veľkého klubu.

Reagovat
Rich

Souhlasím, mám stejný názor.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele