6. kolo
29.09.2018 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Fortuna Düsseldorf 3:0

Norimberk jasně porazil Fortunu Düsseldorf, které nasázel hned tři branky. O ty se postarali Behrens, Ishak a také Martinze, zatímco hosté vyšli střelecky naprázdno.

Norimberk potřeboval za každou cenu vyhrát, aby se posunul před svého soupeře. V záloze domácího celku se objevil i český záložník Ondřej Petrák. Hosté se spoléhali především na útočníka Marvina Ducksche, který se snažil hodně znepříjemňovat život domácí obraně.

Norimberk se v úvodu utkání usídlil na polovině Düsseldorfu a snažil se něco vymyslet. Tempo hry nebylo moc vysoké a diváci se museli chvílemi i nudit. Domácí útočník Ishak se zbavil dvou hráčů, ale nakonec se mu míč zamotal pod nohama. První velkou šanci měl na svědomí Norimberk. K míči se dostal na pravé straně Misidjan, který hledal Lukase Muhla přihrávku do vyložené šance. Stoper domácích zakončoval na zadní tyč, ale jeho pokus obránci hostí vyrazili.

Norimberk se snažil dál a pronikajícího Leibolda fauloval ve vápně hostující Lubekaio. Sudí ihned pískal penaltu a k ní se postavil Hanno Behrens. Odpovědnost, kterou na sebe vzal, ho nijak netížila, ale naopak se mu povedlo dostat domácí do vedení! Brankář Rensing zvolil jinou stranu a kapituloval - 1:0.

Záložník Lubekaio se snažil svou chybu odčinit a šanci k tomu dostal ve 33. minutě, když pelášil sám na brankáře Bredlowa. Ten ale jeho "samostatný nájezd" v klidu chytil. Bodzek prudce přihrál na nohu Ducksche, který však nezakončil podle představ. Na Ishakův centr si následně naskakoval Pereira, ale ani on nebyl přesný.

Krátce po změně stran si Ishak naběhl do vápna a hlavičkoval přesně, jenže radost mu zkazil pomezní rozhodčí zdvižením praporku. A stejně tak si počínala Fortuna Düsseldorf, když po krásné kombinaci postupoval na bránu soupeře Marvin Ducksch. Rovněž jeho zakončení ale nebylo z důvodu ofsajdu uznáno.

Po hodině hry dostal míč do běhu Mikael Ishak a domácí rázem vedli o dvě branky. Ishak totiž sebejistě proměnil svou šanci a tváří v tvář brankáři Rensingovi nezaváhal. V závěru utkání navíc pečetil výhru 3:0 další trefou střídající útočník Federico Martínez, který jemným dloubáčkem překonal ležícího Rensinga.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele