Bundesliga - souhrn 6. kola

22.09.2015, 21:56, aktualizováno 23.09.2015, 21:54
Komentáře a souhrny
Hlavní hvězdou tohoto kola je Robert Lewandowski, útočník Bayernu Mnichov naskočil jako střídající hráč do zápasu s Wolfsburgem a během deseti minut nastřílel pět gólů, přispěl tak k výhře 5:1. Poprvé v sezoně nevyhrál Dortmund, když remizoval v Hoffenheimu, tři body mají Leverkusen a Schalke...

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2:0

23.09.2015 20:00

Góly: 76. Joël Matip, 90+1. Leroy Sané

Schalke si vyšláplo na svého oblíbeného soupeře a Frankfurt před vlastním publikem udolalo 2:0. Königsblauen tak stylově oslavili jubilejní 1600. zápas v Bundeslize. Na gól se dnes čekalo hodně dlouho, až čtvrt hodiny před koncem otevíral skóre Joël Matip; v nastaveném čase pak výhru pojišťoval Leroy Sané.

Matip se prosadil hlavičkou po rohovém kopu a potvrdil tak svoji pověst specialisty na standardní situace: z šestnácti dosavadních bundesligových gólů jich patnáct nasázel právě tímto způsobem. Kromě toho ještě v největší šanci hostů zablokoval na brankové čáře střelu Alexandera Meiera, takže o hrdinovi zápasu nemůže být pochyb.

Frankfurt sice na výhru v Gelsenkirchenu stále čeká od roku 1999, dnes ale nepodal vůbec špatný výkon. Do zápasu vstupoval se šňůrou čtyř utkání bez porážky v řadě a od začátku se prezentoval jako nebojácný, nepříjemný soupeř, i když první šanci měli favorizovaní domácí: Eric-Maxim Choupo-Moting svojí úvodní střelou hodně vystrašil brankáře Lukase Hradeckého.

Finský reprezentant v hostující kleci pak reflexivně vyrazil nebezpečnou ránu Klaase-Jana Huntelaara z bezprostřední blízkosti. Ambice Eintrachtu nabouralo zranění Harise Seferoviće, přesto však mohl jít v poločase do vedení, kdyby Luc Castaignos dosáhl ve vápně na pěkný Meierův pas.

Pracovitý Makoto Hasebe po změně stran opřel svůj volej těsně vedle domácí brány a Alexandar Ignjovski způsobil svým centrem velký zmatek v defenzivě Königsblauen. Zdálo se, že by se Frankfurt mohl každou chvíli dočkat nečekaného vedení. Nakonec to však byl Matip, kdo rozhodl - nejprve sice po přímém kopu Johannese Geise hlavičkoval přímo do Hradeckého, spolupráce obou borců při následném rohu však už zafungovala. Kamerunský stoper tentokrát nezaváhal a hlavou otevřel skóre.

Na druhé straně musel zachraňovat vedení brankář Ralf Fährmann, který si poradil s hlavičkou Stefana Aignera i střelou Marka Stendery; tlak hostů kulminoval gólovou ránou Meiera, proti níž ovšem na poslední chvíli zasáhl skvělý Matip. Místo kýženého vyrovnání tak přišel druhý gól v hostující síti, když Sané v samém závěru udržel stabilitu, obešel Hradeckého a přesně zakončil.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 1:0

23.09.2015 20:00

Góly: 69. Javier Hernández

Leverkusen zareagoval na narůstající krizi tím nejlepším možným způsobem, když před vlastními fanoušky udolal nebezpečný Mainz nejtěsnějším výsledkem 1:0. Jedinou trefu utkání si připsal Javier Hernández, pro nějž šlo o vůbec první bundesligový gól v kariéře.

Bývalý útočník Manchesteru United a Realu Madrid je čtvrtým Mexičanem, kterému se podařilo v německé nejvyšší soutěži skórovat, a jeho trefa ukončila dlouhých 410 minut domácího čekání na úspěch. Nutno dodat, že Hernándezův výkon dnes snesl ta nejpřísnější měřítka: jeho energie, odhodlání, skvělé náběhy a obecně brilantní pohyb po hřišti byly pro domácí fanoušky zdaleka největšími pozitivy celého utkání.

Co se produktivity týče, potřebují se svěřenci Rogera Schmidta ještě hodně zlepšit: na branku Mainzu vyslali hned 20 střel, proměnili ale jedinou. Tři body po sérii tří proher v řadě se však počítají; v Leverkusenu si tak konečně mohou alespoň na chvíli oddychnout.

Domácí se od první minuty vrhli do útoku a dali tak jasně najevo, že nehodlají připustit další blamáž. Zejména Karim Bellarabi byl na pravém křídle hodně vidět, samozřejmě společně s Hernándezem a také Kevinem Kamplem; tato trojice dávala hostující defenzivě nejvíce zabrat. Stupňující se tlak vyústil v jedovatou ránu Hakana Calhanoglua, která byla sražena mimo tři tyče, a nepříliš nebezpečnou střelu Bellarabiho.

Gólman Loris Karius byl v bráně Mainzu spolehlivou poslední instancí, a když už jej Christoph Kramer (s pomocí teče jednoho z obránců) konečně překonal, odklízel míč do bezpečí z brankové čáry Niko Bungert. Krátce po změně stran si Karius vybral slabší chvilku proti střele Calhanoglua, skóre se ale stále neměnilo.

Nízká efektivita Bayeru málem stála favorita cenné body - ve skvělé formě hrající Yunus Malli otestoval Bernda Lena nebezpečnou střelou. Jinak se ale hrálo prakticky na jednu bránu a domácí se ve finále dočkali vytouženého úspěchu. Hernándezova skvělá individuální akce a následná Calhanogluova teč stačily k tomu, aby Leverkusen porazil svého soupeře 1:0. V samém závěru ještě Kießling napálil tyč a proti Kramerovi zasahoval efektním zákrokem Karius, skóre se ale už nezměnilo.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 4:2

23.09.2015 20:00

Góly: 5. Fabian Johnson, 17. Granit Xhaka, 19. Lars Stindl, 21. Mahmoud Dahoud - 51. Paul Verhaegh (pen.), 74. Paul Verhaegh (pen.)

Bundesligová premiéra na lavičce Mönchengladbachu vyšla trenéru André Schubertovi na výbornou. Borussia si bez Luciana Favreho připsala první body v sezóně, když porazila Augsburg 4:2, přičemž o svém vítězství prakticky rozhodla již v první půli.

Natěšený Gladbach vlítl na svého soupeře od samého začátku a první velkou šanci měl ani ne po 120 vteřinách Mahmoud Dahoud, jenž ale nedokázal překonat Marvina Hitze. Pár chvil nato už byl však švýcarský brankář bezmocný. Po akci po pravé straně se míč dostal na střed k Raffaelovi, jehož ránu obrana Fuggerstädter zblokovala pouze k Fabianu Johnsonovi a ten nekompromisně div že neprotrhl síť - 1:0.

Po čtvrthodině hry přišla černá čtyřminutovka, během níž Augsburg třikrát inkasoval, a bylo po zápase. Kanonádu načal Granit Xhaka, který zůstal zcela osamocený a z malého vápna doklepl do sítě centr Raffaela z přímého kopu. Brazilský fotbalista si připsal další gólovou přihrávku v 19. minutě, kdy posunul balón na Larse Stindla a letní posila z Hannoveru nádherným obstřelem zvýšila na 3:0.

Gólový účet Hříbat v tomto zápase uzavřel mladík Mahmoud Dahoud po tom, co vypálil z nějakých dvaceti metrů a jeho přízemní rána zapadla přesně ze levou tyč - 4:0. Marvin Hitz tomu stejně jako většina fanoušků nechtěl uvěřit a za nedůslednost pořádně seřval estonského stopera Ragnara Klavana.

Jednička bavorského celku pak ještě zabránila většímu přídělu, když několika dobrými zákroky překazila nadějné příležitosti domácích. Díky němu se ještě svěřenci Markus Weinzierl po změně stran dokázali dostat do hry, na bodový zisk ovšem stejně nedosáhli. Skóre do přijatelnější podoby zkorigoval Paul Verhaegh, který proměnil pokutové kopy po faulech Wendta a Xhaky.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - VfB Stuttgart 1:3

23.09.2015 20:00

Góly: 14. Kenan Karaman - 16. Christian Gentner, 18. Timo Werner, 90. Alexandru Maxim

Stuttgart po katastrofálním startu do sezony konečně zabral, na půdě Hannoveru vyhrál 3:1 a připsal si v šestém kole vůbec první body nové sezony. Naopak Die Roten se ponořili hlouběji do krize, v tuto chvíli vypadají jako nejslabší tým celé Bundesligy a kouč Michael Frontzeck má po dnešním výbuchu nůž na krku..

Domácí přitom po brance Karamana vedli už po čtrnácti minutách, prakticky okamžitě ale srovnal Gentner a Werner vzápětí skóre otočil. Z této facky se Hannover už nevzpamatoval a ještě v nastaveném čase inkasoval třetí úder z kopačky Maxima. Zejména Gentnerův výkon zaslouží vypíchnout - třicetiletý záložník si připsal první venkovní gól od letošního února, kdy se prosadil rovněž v Hannoveru, a navrch přidal ještě klíčovou asistenci. Die Roten zůstávají spolu s Hoffenheimem posledním týmem, který stále čeká na výhru.

Frontzeckovi muži začali utkání aktivně a Leon Andreasen dokonce otevřel skóre, radost domácích fanoušků však zhatil zdvižený praporek pomezního. Průlom přišel až z následující akce, kdy Hiroshi Kiyotake nesobecky přepustil míč Kenanu Karamanovi a umožnil mu tak otevřít svůj bundesligový střelecký účet. Jenže pak na sebe upozornil Gentner. Zkušený středopolař a kapitán Stuttgartu nejprve v 16. minutě vyrovnal na 1:1 a poté, o pouhé dvě minuty později, připravil vítězný gól pro Tima Wernera.

Opaření domácí se po rychlém zvratu zatáhli do defenzivy a po změně stran pouze sledovali, jak se na Rona-Roberta Zielera valí jeden útok za druhým; namotivovaný Stuttgart držel otěže utkání pevně v rukou a Daniel Didavi s Wernerem mohli snadno zvyšovat skóre, nebýt opět skvělého hannoverského brankáře. V závěru už se hrálo prakticky na jednu bránu, takže nikoho nepřekvapilo, když střídající Alexandru Maxim už po vypršení základních devadesáti minut zaokrouhlil skóre na konečných 3:1 pro Šváby.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1:1

23.09.2015 20:00

Góly: 42. Sebastian Rudy - 55. Pierre-Emerick Aubameyang

Hoffenheim stále čeká na premiérové vítězství v sezóně, už po čtvrté sezóně nedokázal udržet nadějné vedení a remizoval s Borussií Dortmund 1:1. Pro partu Thomase Tuchela se jedná o vůbec první ztrátu v sezóně a v tabulce se tak po tomto kole propadají na druhou příčku.

V Rhein-Neckar-Aréně se hrálo zajímavé utkání, při kterém se diváci rozhodně nenudili. Pozornost gólmanů v úvodu vyzkoušeli Kevin Volland a na druhé straně Pierre-Emerick Aubameyang, jednomu však scházela razance, druhému přesnost a Bürki i Baumann si s jejich pokusy bez větších potíží poradili. Brankář Borussie pak sám nabídl velkou šanci Vargasovi, když neudržel v rukavicích centr Vollanda a zakončení chilského forwarda uhasil na poslední chvíli.

Hoffenheim se prezentoval velmi dobrým výkonem a odměněn byl zato krátce před odchodem do kabin. Eduardo Vargas na sebe natáhl dva obránce, aby pak krásně vysunul Sebastiana Rudyho, jenž dokonale přesnou střelou na zadní tyč otevřel skóre.

Branková konstrukce Rudymu při gólu pomohla, ve druhé půli už ale domácí tolik štěstí neměli. Obrovských zmatků v defenzivě Dortmundu využil Vargas, jehož chytrý lob se od tyče odrazil zpět do hřiště a hostující obrana včele s Bürkim pak už celou situaci (ač s problémy) dokázala vyřešit.

Žlutočerným se povedlo vyrovnat pár minut nato. Mats Hummels našel výbornou přihrávkou za obranu Gonzala Castra, který balón elegantně sklepl k nohám Aubameyanga a ten neměl problém trefit odkrytou bránu. Podobně jako včera v případě Lewandowskeho se tak i dnes přepisovaly rekordy - gabonskému kanonýrovi se totiž jako prvnímu v historii povedlo skórovat v každém z prvních šesti ligových zápasů v řadě.

Gonzalo Castro si pak mohl k asistenci připsat i gól, to jen kdyby jeho ránu z velmi nadějné pozice nezlikvidoval výborný Oliver Baumann. Pětadvacetiletý brankář, jenž stejně jako jeho protějšek Bürki dříve nastupoval v dresu Freiburgu, pak překazil i slibnou příležitost Ilkaye Gündogana. I díky němu Hoffenheim uhrál s favorizovaným Dortmundem alespoň bod za remízu 1:1. Tento výsledek je vzhledem k průběhu utkání zřejmě zasloužený.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 5:1

22.09.2015 20:00

Góly: 51. Robert Lewandowski, 52. Robert Lewandowski, 55. Robert Lewandowski, 57. Robert Lewandowski, 60. Robert Lewandowski - 26. Daniel Caligiuri

Neuvěřitelné. One Man Show Roberta Lewandowskeho. Wolfsburg sice po prvním poločase vedl na půdě Bayernu 0:1, jenomže do druhého dějství nastoupil polský reprezentant, během deseti minut nasázel pět gólů a bylo hotovo. Něco podobného ještě nikdo v historii Bundesligy nedokázal, tento výkon si budeme ještě hodně dlouho pamatovat.

Přitom takovému debaklu dlouho nic nenasvědčovalo, Bayern si v první půli s pozornou defenzivou Wolfsburgu nevěděl rady a jediným způsobem, jak ohrožoval Diega Benaglia, byly střely ze střední vzdálenosti. Zpoza vápna to postupně zkoušeli Vidal, Costa i Müller, ani jeden z nich však úspěšný nebyl. Naopak z první vážnější situace udeřili hosté - Julian Draxler krásným pasem našel Daniela Caligiuriho a ten z úhlu dělovkou propálil bezmocného Neuera.

Záhy mohl odpovědět Douglas Costa, jenomže jeho ránu skvěle vyrazil Benaglio. Svěřenci Dieter Heckinga měli do přestávky ještě jednu příležitost, když Manuel Neuer trochu přehnal svou typickou hru libera, vydal se až do středového kruhu, kde však míč nedokázal odvrátit a pak si hodně oddechl, že Josuha Guilavogui z padesáti metrů orazítkoval pouze tyč.

Pep Guardiola rozhodně nemohl být s výkonem svého mužstva v úvodním dějství spokojen a o přestávce sáhl ke dvěma střídáním - Davida Alabu přesunul na svůj klasický post levého beka, přičemž do středu obrany přišel Javi Martínez, a především - Thiaga vystřídal Robert Lewandowski. A tento tah se brzy ukázal jako naprosto klíčový.

Polský kanonýr totiž předvedl naprosto velkolepý výkon, když v rozmezí 51. až 60. minuty nastřílel nevídaných pět branek a sám tak prakticky rozhodl o vítězi tohoto klání. Pojďme pěkně po pořádku.

51. minuta - míč se po ose Götze, Vidal, Müller dostává až k Lewandowskemu a ten uklízí do odkryté svatyně. Krátce nato rodák z Varšavy napřáhl z dvaceti metrů a přízemní prudkou střelou překonává Benaglia podruhé. 55. minuta - hattrick je kompletní - přihrává znovu Müller, Lewa sice nejprve trefil tyč a dorážku zneškodnil brankář, napotřetí už ale dokázal propasírovat balón do sítě. 57. minuta - sedmadvacetiletý forward využívá centr Costy, který skvěle unikl po pravém křídle, a z halfvoleje se trefuje nekompromisně "pod víko". To nejlepší si Robert schoval na 60. minutu, když skóruje úžasnými nůžkami z hranice velkého vápna. A v ten moment už i Pep Guardiola kroutí hlavou.

Wolfsburg byl po této černé desetiminutovce logicky jako opařený. Není se ostatně čemu divit. Většímu debaklu pak ještě zabránil výborný Benaglio, když zneškodnil šanci Götzeho, a taky Ricardo Rodríguez, jenž na brankové čáře překazil doublehattrick Lewandowskeho. Velkou radost z toho však mít nemohl, Vlci v Allianz Aréně padli 1:5.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - 1. FC Köln 2:0

22.09.2015 20:00

Góly: 43. Vedad Ibišević, 90+4. Vedad Ibišević

Dlouho, dlouho čekal Vedad Ibišević na gól. Proti Kölnu vsítil hned dva a zajistil svému týmu další vítězství.

Počáteční oťukávaná přestala až po čtvrt hodině hry, kdy Dominique Heintz podrazil ve vápně Salomona Kaloua, avšak rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Hned v zápětí se po přímém kopu dostal k hlavičce Kevin Vogt, nicméně Rune Jarstein - náhradník za Thomase Krafta - se překvapit nenechal. Následně si dobrou možnost vytvořil reprezentant Pobřeží slonoviny, jenže i poté zůstával stav bezbrankový.

Ve 34. minutě se o slovo přihlásil Leonardo Bittencourt a svou střelu otřel o vnější tyč. Před poločasem to nejprve hlavou zkoušel po rohovém kopu Ibišević, ale ke škodě své i celého týmu zamířil pouze na Timo Horna. Následně se k hlavičce dostal Niklas Stark, ovšem ani z tohohle mráčku nezapršelo.

Domácí se na sebe mohli zlobit jenom dvě minuty, protože pak se konečně trefil bosenský útočník. Plattenhardt z levé strany nacentroval na přední tyč a Ibišević v obtížné pozici poslal balon o zem hlavou k té vzdálenější - 1:0. Byla to jeho první bundesligová trefa od 29. ledna 2014! A v nastaveném čase druhé půle měla ještě přijít ta další.

Že byl účastník loňského mistrovství světa při chuti, znovu dokázal už v minutě padesáté, ale jeho jedovku hostující brankář zneškodnil. O tři minuty později zase neuspěl spoluhráč Kalou. Potom měli Kozli velmi blízko k vyrovnání, nicméně Mitchel Weiser na brankové čáře na poslední chvíli zažehnal nebezpečí. A protože o chvíli později se svou hlavičkou neuspěl Anthony Modeste, vypadalo to, že Stará dáma uhájí těsné vítězství.

Jenže ona těsně před závěrečným hvizdem ještě jednu branku přidala. Alexander Baumjohann přihrál do rozložené obrany Ibiševićovi, který tak šel sám na Horna. A poradil si způsobem, jak se to na dříve spolehlivého střelce sluší a patří. Obstřelil hostující jedničku a balon po zemi uklidil k bližší tyči - 2:0. Hertha BSC tedy dorovnala Köln. Oba celky mají na kontě deset bodů a je jisté, že po vloženém kole zůstanou v tabulce v její horní polovině.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - Hamburger SV 0:1

22.09.2015 20:00

Góly: 87. Michael Gregoritsch

V Audi Sportparku to dlouho vypadalo na remízové utkání, jenže v závěru se trefil Michael Gregoritsch a zajistil Hamburku tři body. Celkově jich má severoněmecký celek na kontě už deset, což znamená, že se zatím drží bezpečně daleko od sestupových pozic.

V úvodní dvacetiminutovce domácí nenechávali hostům prakticky žádný prostor, ale přesto si Nicolai Müller po přihrávce Kačara vytvořil slušnou příležitost, ovšem bez gólového efektu. Jen o minutu později mohlo udeřit na druhé straně, ovšem Mathew Leckie českého brankáře Jaroslava Drobného také nepřekonal, ačkoliv v tomto případě chyběly v podstatě pouze centimetry.

Ve druhém poločase se o první výraznější příležitost postaral Stefan Lex, nicméně Drobný stál přesně tam, kde stát měl. S pětasedmdesátou minutou se dostavila střela střídajícího Marcela Díaze, jíž Ramazan Özcan jenom vyrazil před sebe, ale Pierre-Michel Lassoga nedokázal z nějakých pěti metrů trefit zařízení.

Následně přišly na pořad večera tři přímé kopy v podání HSV. První dva se Díazovy nepovedly, ale ten třetí v podání Michaela Gregoritche stál v 87. minutě opravdu za to! Jednadvacetiletý útočník z nějakých pětadvaceti metrů parádně vymetl pravou šibenici Özcanovy svatyně - 0:1. V nastaveném čase ještě rozhodčí přehlédl ruku Djouroua ve velkém vápně, takže Hamburk mohl začít slavit těsnou, ale přesto nesmírně cennou výhru.

Ta před utkáním se Schalke, de facto skoro sousedem v tabulce, přijde celku z přístavního města určitě vhod. Ingolstadt naopak zajíždí do Kolína nad Rýnem, kde to také rozhodně nebude žádná pohodlná procházka, neboť Kozli jsou v prostředí domácího Rhein Energie Stadionu díky nezdolné podpoře svých příznivců velice silní.

Více informací k zápasu

SV Darmstadt - Werder Brémy 2:1

22.09.2015 20:00

Góly: 30. Sandro Wagner (pen.), 84. Sandro Wagner - 19. Aron Jóhannsson

Je jasné, že Darmstadt si po šestém kole zase o něco polepší, neboť na domácím stadionu těsně přehrál Werder Brémy, který tak po Ingolstadtu prohrál i s druhým ligovým novicem.

Svěřenci Dirka Schustera zahrozili poprvé v 11. minutě, kdy po přímém kopu Rausche hlavičkoval jen těsně vedle Jan Rosenthal. Za tři minuty měl solidní příležitost Sandro Wagner, jenže ani on brankáře Wiedwalda nepřekonal. Skripnikův tým v této části utkání vskutku tahal za kratší konec, jelikož v úvodních osmnácti minutách se pořádně nedostal na dostřel Matheniovy brány.

Jenže pak naplno udeřil. A velký podíl na tom měl Theodor Gebre Selassie, neboť právě jeho centr zužitkoval zapomenutý Aron Jóhannsson - 1:0. Jen o chviličku později mohly jít Brémy do dvoubrankového trháku. Mathenia vyrobil velikánskou hrubku, ale svého brankáře na čáře zastoupil György Garics.

Důležitý zásah jednatřicetiletého obránce znamenal, že domácí mohli o osm minut později vyrovnat. Vyběhnuvší Wiedwald nepochopitelně v šestnáctce sestřelil Rosenthala a kopala se penalta, kterou s přehledem proměnil Wagner - 1:1. Ještě před pauzou potom faulovaný hráč trefil vnější tyč, ale na další změnu skóre se muselo počkat až do závěru druhého poločasu.

V jeho dvaapadesáté minutě mohl přidat druhou přesnou trefu Jóhannsson, ale balon neměl patřičnou razanci. Hned potom došlo k vcelku kuriózní situaci. Zranění rozhodčího Guida Winkmanna se ale ukázalo býti natolik lehkým, že zvládl pokračovat ve svém dosavadním výkonu. Po hodině hry to hlavou zkusil Anthony Ujah, jenže k ničemu to nevedlo, stejně jako o devět minut později střela Marcela Hellera z bezprostřední blízkosti.

Z hlediska výsledku nejpodstatnější moment se odehrál v 84. minutě. Heller na pravé straně obešel Felixe Wiedwalda a nacentroval téměř před prázdnou branku, kde stál Sandro Wagner, aby se po přesné hlavičce mohl stát hrdinou večera - 2:1.

V 88. minutě ještě rozhodčí potrestal rozmíšku mezi Finem Bartelsem a Júniorem Díazem žlutou kartou pro oba zúčastněné, jenže pro hráče Werderu to byla už druhá, takže musel do šatny. Darmstadt tedy mohl zbývající minutky dohrát už v poklidu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov660020:318
2.Borussia Dortmund651019:416
3.Schalke 0464119:513
4.VfL Wolfsburg63219:711
5.Hertha BSC63127:710
6.Hamburger SV63128:910
7.1. FC Köln63129:1110
8.FC Ingolstadt 0463123:510
9.1. FSV Mainz 0563039:69
10.SV Darmstadt62316:79
11.Bayer Leverkusen63034:89
12.Eintracht Frankfurt622212:88
13.Werder Brémy62137:97
14.FC Augsburg61146:94
15.VfB Stuttgart61058:143
16.Borussia Mönchengladbach61056:143
17.TSG Hoffenheim60245:112
18.Hannover 9660155:151

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (178)

Přidat komentář
Werkrider

Lewandowski

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hvězda kola? Vždyť jich mohl dát minimálně 6..celkem zklamání..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Robo

Reagovat
smazaný uživatel

10 min/5 gólů ? Masakr

Reagovat
smazaný uživatel

co deset, 8 a 1/2 ...tu hraje každá sekunda !

Reagovat
smazaný uživatel

I proto by je měl jít Klopp zvednout.

Reagovat
smazaný uživatel

Klop Lewandovski? Di di pí*i

Reagovat
smazaný uživatel

co to meleš tyvole ? drogy sou svinstvo...nech toho.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandule si to dával jak ve fifě.

Reagovat
Aspara

Tohle bych chtěl vidět, jak dá někdo ve FIFA.

Reagovat
smazaný uživatel

na nejlehčí úroveň sem dal během čtvrt hoďky i desítku...ale ted anevim jak v novejch fifách, todle byla 98 nebo 2000 :)

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo prostě jako starý skvělý face-off hokej, kde každá střela z nápřahu skončila za zády golmana a obrat protihráče vyžadovalo jedno tlačítko.

Reagovat
Aspara

Ale herního času. Za celej zápas to není problém.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Na klasickém 6 minutovém zápase, co se hraje ve fifě, je to nereálné :) O to více s jedním určitým hráčem... Když by vše hrálo do karet, tak si myslím, že je minimum 11 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Letos by to mohlo byt fajn -

Titul: BVB

Sestup: Werder

Pohary: HSV

Co vic si prat?

Reagovat
db18

Titul: Bayern

Sestup: Hannover

Poháry: Augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover mel sestoupit loni..

Reagovat
db18

Proto doufám, že si to vyžerou aspoň opožděně.

Reagovat
smazaný uživatel

že ti ruky neupadnou (něco takového napsat).. loni měl vypadnout někdo úplně jiný

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern no.. Ale to jeste chvili potrva

Reagovat
smazaný uživatel

loni měl vypadnout hamburg vidím to tenhle rok asi bohužel na stuttgart a hannover třetí ho si netipnu werder je mi jedno

Reagovat
Rudnevs

1. BVB

2. Bayern

3. Wolfsburg

4. Schalke

5. Leverkusen

6. Hertha

7. Hsv

....

16. Augsburg

17. Darmstadt/Ingolstadt

18. Hannover

2.LIGA

1. Bochum

2. St. Pauli

3. Freiburg/RB lipsko

Reagovat
Rudnevs

+ do bojov o EL sa zapoja aj Frankfurt, Koln a Mainz.

Reagovat
stas87

Som myslel ze sa tuto sezonu vysereme na tieto chujoviny..

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, zrovna ty moralizuj..

Reagovat
stas87

Konecne ku vam clovek nema averziu,hrate slusny futbal a u mna tie antipatie dost poklesli.Ak si si nevsimol,dost som ubral voci HSV a vyjadrujem sa ku nim posledny cas pozitivne.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze jedeme na pohary a nehraje o sestup. Nemas v co doufat, navic Werder je v prdeli, tak se nemas proc povysovat.

Reagovat
stas87

Tak to sa zasa vrat na zem,uz nie ste podpriemerny ale len priemerny tim v ramci Nemecka.Ked sme my mali dve kola dozadu 7 bodov,nemal som sebavedomie a nepisal nic o poharoch.Stale su tam na pohare iny kandidati ako HSV.Podla dvoch prehier sudis ze sme v prdeli..necham ta pri tom.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja se spis smeju tvymu pokrytectvi. Ty posledni roky, kolo co kolo, jebes do HSV, prejes jim setup apod. A mne budes neco vycitat, kdyz napisu, ze si preju jejich sestup..

Reagovat
stas87

A skus schvalne hadat preco som vam prial sestup..ved ste boli siroko daleko natragickejsi tim,aj ten Paderborn hral lepsi futbal a supera dokazal prehrat.To,ze vam za minutu dvanast zachranil zivot Diaz neznamena,ze si tu budes zrazu vyskakovat.

Reagovat
Rudnevs

Treba to stabilizovať, dostať sa do pohárov by bolo riziko. Najlepšie by bolo sa tam dostať a nehrať ich.

Reagovat
HonzaKoller

Je mi špatně..

Reagovat
CubONE

Titul: Bayern

Sestup: BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Dante byl i při tom znásilnění na MS, to není náhoda...

Reagovat
smazaný uživatel

Dante je parodie na fotbalistu

Reagovat
db18

Dnes ale inkasoval jen 5 branek - pěkná demonstrace toho, že Naldo je lepší partak než D.Luiz

Reagovat
smazaný uživatel

Jj přesně tak uvažují tvůrci Fifiy 16 a proto je tam Naldo jako 7. nejlepší stoper na světě.

Reagovat
Pasha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co kolikrát dokázal Köln v rozehrávce poslat do autu bylo až neuvěřitelné. Výkon ale parádní, spokojenost. Jarstein spolehlivý, naopak Stark na stoperu se mi moc nelíbil...

Reagovat
Pipo123

Ibisevič

Reagovat
db18

Jak zatím hraje Weiser?

Reagovat
smazaný uživatel

Je v zostave kola

Reagovat
smazaný uživatel

Díval jsem se. Jeden gól hezčí než druhý. Šestému na čáře zamezil obránce - Lewandowski jako z FM

Reagovat
HorajzmAmmann

To byla skoda ...

Reagovat
bayern987

Famózní!

Reagovat
HorajzmAmmann

Borussia, Leverkusen, Ingolstadt 16 zapasu - 8 golu

Lewandowski 10 minut - 5 golu

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa neuvěřitelný 5 golů za 9 minut a to žádnej z penalty...

Reagovat
Kokesh

Však by na ní ani nešel.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně kdyby se kopala penalta, tak to zabere minimálně 2-3 minuty

Reagovat
Swarley

to by zdržovalo

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa klobouček dolu, tohle už asi v životě nezažiju...

Reagovat
smazaný uživatel

What the actually fucking fuck Lewa?

Reagovat
smazaný uživatel

tyvogo stalo se todle někdy někde ve vrcholný lize ? :)))) dyť kurňa jak je to nepravděpodobný, že hned 4x takhle rychle přijde soupeř o balon a navrch že do pár minut dostanou fíka ! :D to si musim stáhnout někde celý utkání a zajímalo by mě jak o ten balon Wolf přišel před těma gólama...no nechápu :)

Reagovat
Spalovač šancí

Jako není to špatný, ten 5. gol byl i poměrně pěkný. Ale hodně toho spálil, takže být Pepkem, tak příští zápas by měl taky začínat na lavičce

Reagovat
Recoba Inter

A to má být 3. nej tým Bundesligy? Ale děte...

Reagovat
Spalovač šancí

Bayern je ale 2. nej tým Bundesligy

Reagovat
Recoba Inter

myslel sem Wolfsburg? Asi jo

Reagovat
Spalovač šancí

Asi, nebo opravdu?

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
kalla

Ibiševič je zpět! Hvězda kola

Reagovat
Spalovač šancí

Spíše Wagner

Reagovat
db18

Odvážné tvrzení.

Reagovat
smazaný uživatel

Gregoritsch

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
smazaný uživatel

9 minut = 10 krát se dotkl míče, 5 krát vstřelil gol

Reagovat
Spalovač šancí

Docela neefektivní; 5 dotyků s míčem přišlo naprosto vniveč

Reagovat
penepi

Nuž, Wolfsburg dnes padal rýchlejšie ako akcie Volkswagenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
7C.Ronaldo

Reagovat
kvasha16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
F.Torres

chtělo by to udělat novýho smajlíka, takovýho, který smeká dolů klobouk, přesně zde bych ho využil

Reagovat
smazaný uživatel

Zítra by ale stačilo vyhrát o 2 góly a zase bychom se vrátili na čelo tabulky

Reagovat
db18

Snad vyhrajete právě 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

kdo by pak byl první? když to dám do "Tabellenrechner", tak mi vždycky vyjde jako 1. BVB. Jen nevím proč... možná protože jsme tam byli dříve?

Reagovat
db18

Já myslím, že oba, dokud spolu nesehrajeme vzájemný zápas.

Reagovat
Spalovač šancí

Dortmund je dříve v abecedě než München?

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, že na té stránce je Borussia Dortmund a Bayern München..

Reagovat
Spalovač šancí

Asi to berou podle příjmení a ne jména ...

Reagovat
smazaný uživatel

4:6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kincl

Jsem netušil, že se můj koment tak chytne, ale tak sranda musí být :-D

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Spíš ty reakce jsou vtipný

Reagovat
smazaný uživatel

to hovno na hlave ti poradil kdo ?

Reagovat
smazaný uživatel

To ho asi napadlo po tom, co vychlastal tu Tulamorku..

Reagovat
Kincl

:-D :-D

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Já to pořád nechápu neskutečnej bomber

Reagovat
smazaný uživatel

ale už bych chtěl vidět jak někdo dá 6 golů na týhle úrovni, 5 golů, nechci, že padá často a párkrát za rok se to stane, přitom jeden gol navíc je už prd...

Reagovat
Spalovač šancí

Benaglio v 58. minutě (ani to nestihnul dozpívat)

https://www.youtube.com/watch?v=YBHPpkyrCFs

Reagovat
božský John

To bych nezvlad ani ve fife v treninkovym modu proti brankari. Strasnej borec !!!!

Reagovat
Bakary3

Tak hlavne, ze Lewu ten picusek nechava na lavici

Reagovat
jany kozak

Lewa akurat mi nejde do hlavy ako na takej urovni sa moze vobec niekto dostat k 5 strelam za taky cas nieto este dat 5 golov

Reagovat
smazaný uživatel

Asi to same jaktoze porazilo Nemecko 7.1 Brazilii.

Reagovat
smazaný uživatel

tak kdyz se na to kouknes tak celkem lehce. kazda akce zakoncena, velky stesti, obranci to totalne vypustili a jeden opravdu nevsedni gol

Reagovat
jany kozak

nj smutne na tom je to ze ja som sa na treningu strelby nedostal k tolko strelam nieto este dat 5 golov za ten cas

Reagovat
Shevchenko

To je neuvěřitelné, tohle překonává všechno co jsem ve fotbale viděl.

Reagovat
Azazelo RD

Jsem si skočil na velkou a že proseru pět branek jednoho hráče jsem fakt nečekal.

Reagovat
smazaný uživatel

Si cekal palce, co?

Reagovat
DieFohlenBMG

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

nemusis sem hazet vsechno z troll fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

Měl jsem to odjinud

Reagovat
smazaný uživatel

no tak ale ten watermark je tam jasnej

Reagovat
Spalovač šancí

prostě ukradnul už jednou ukradenou věc

Reagovat
smazaný uživatel

vsechno na netu je repost

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neskutečné Roberte.. jsi mrcha. ale fotbalovým umem jsi jedna z nejlepších devítek, co jsem kdy viděl...! Klobouk dole!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to si toho v zivote moc nevidel

Reagovat
pedro-pedro

Zajímalo by mě co dneska Lewandowski posnídal asi to trávil trochu déle, když šel až do druhé půlky, ale asi mu to chutnalo

Reagovat
Stiksxx

Podle mě si dal syrový.

Reagovat
Nikikrew

Lewandowski. To je snáď najúžasnejšie rekord v dejinách futbalu. Wau

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

TJ

Reagovat
minoLFC

doping!

Reagovat
AjaxFans

Rekord a to zrovna ta nesympaticka polska mrdka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jen mu to prejme, mohl dat 6 golu, ale na care odkopaval obrance.

Reagovat
smazaný uživatel

každý 2 minuty gol co dělal ten Wolsburg

Reagovat
smazaný uživatel

nebránil

Reagovat
smazaný uživatel

otevřel pivko a koukal

Reagovat
Stiksxx

Lewa? Během 9 minut 5 gólů. To se na takové úrovni ještě snad nikomu nepovedlo Tleskám

Reagovat
Stiksxx

Ten pátej gol?

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečný ...

Reagovat
Stiksxx

Hned jsem si vzpomněl na letošní zápas staršího dorostu 1.A třídy jihočeského kraje.

Chotoviny - Planá 32:0

http://vysledky.lidovky.cz/soutez2.php?id_soutez=10409

Reagovat
Hurrikane

Lewa hype

Reagovat
off-olda

Pep inovator Jako první přišel na to, že když o poločase vystřídá záložníka narozeného v Itálii, reprezentujícího Španělsko, metrsedmdesátdva vysokého za Polského utočníka s přeběhlickými sklony, vyhraje zápas v handicapu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, Lewa dál 5 gólu za 9 minut, ale to se nikdo nepozastaví nad tím, že Hamburk je 6.???

Reagovat
Spalovač šancí

A Hertha dokonce 5.

Reagovat
jany kozak

Reagovat
db18

VfB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
monty25

Schalke doma potvrdilo body zvenku, tak to má být. Spíš jsem teda současně sledoval tu hrůzu, co předváděla Barca... Ale co jsem viděl, tak Frankfurt měl taky velké šance a Fährmann podržel (jaký rozdíl oproti ter Stegenovi). No a to sólo Leroye v závěru, to byla lahůdka. Příště doufám v základu...

Reagovat
smazaný uživatel

Chicharito je skutočne trefa do čierneho, ten má potenciál na 15+ gólov za sezónu. Nemal žiadny čas na adaptáciu v úplne novej lige a krajine, napriek tomu to sype od začiatku a verím, že bude ešte lepší. Konečne je ten útok poriešený parádne, za tento nákup a celkovo prestupové leto si Rudi zaslúži obrovský , nakúpil vážne skvele, Mehmedi s Javierom posily na jednotku, Kampl by sa mal tiež chytiť a to ešte mohol čarovať Aranguiz

Zatiaľ sú tie výsledky veľmi kolísavé, hlavne Darmstadt bude strašiť ešte dlho, s tými sa malo jasne vyhrať a nebol by problém, teraz sa bojím, aby tie stratene body nechýbali na konci sezóny do 4.-teho miesta, snáď sa to podarí nejako vykompenzovať

Reagovat
Tomanatura

Ziskali ste noveho fanouska

Reagovat
stas87

Neskutocne,kam sa Hannover prepadol.Nie je to tak davno,co specialne im bolo tazke dat gol.Na vlastnej polovici mali perfektne pozicne rozobratych superov a kolmice ci nabehy krajov v pohode zvladli ubranit.Dneska je to derave,super ich v pohode precisli a oni ani nemaju stavany tim na to,ay supera prestrielali.

TSG pekne potopil asistent,neviem kde teda videl ten ofsajd.Gisdol mal pravdu a hned ho aj vyhodil.

Reagovat
Posledni Kovboj

co Kader, zlepsuje se?

Reagovat
stas87

Videl som len zostrihy.On tam snad ani nebol zapojeny do jedinej akcie.

Reagovat
db18

Leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

180 jich prý bylo

Reagovat
Arne

Hannover jen pětikilo a my ve Wolfsburgu, který máme nejblíž, to je taky docela zklamání.

Reagovat
db18

Nemá Hannover pořád nějaký bojkot kvůli Kindovi?

Reagovat
Arne

To je možný, dávalo by to smysl.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

To má Hansa vážně kotel takhle hned vedle sektoru pro hosty ?

Reagovat
db18

Vypadá to tak, že jo. (http://www.fc-hansa.de/stadionplan.html domácí kotel = Südtribüne)

Jinak klub na tento zápas stihl předběhnout DFB a sám z vlastní iniciativy pro další utkání uzavře Südtribüne (přijede SGD) Se divím, že spíš neudělají něco s umístěním sektoru hostů.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže to mají opravdu takhle postavené ? To je snad jedinej stadion na světě, co to má takhle daný

No, slyšel sem pár příhod, když tam jelo SGD a bylo to vždy výživné

Reagovat
smazaný uživatel

To je šialené proste nechápem ako im môže riadiaci orgán súťaže toto odsúhlasiť, práve v Nemecku, kde sa jazdí vo veľkých počtoch aj v nižších súťažiach...

Reagovat
smazaný uživatel

hoste luxus

Reagovat
db18

A Lewiho agent už sní o odchodu do Španělska nebo PL

Reagovat
db18

Schwolow – Mujdza (C), Kempf, Höhn, Günter – Abrashi, Höfler – Frantz, Philipp – Guédé, Petersen ...snad vítězná

Reagovat
bayern987

Petersen

Reagovat
db18

Teď to ještě pojistit 2 dalšími góly

Reagovat
bayern987

Reagovat
db18

Snad se ještě seberou, tohle vypadá hodně špatně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele