6. kolo
22.09.2015 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FC Köln 2:0

Dlouho, dlouho čekal Vedad Ibišević na gól. Proti Kölnu vsítil hned dva a zajistil svému týmu další vítězství.

Počáteční oťukávaná přestala až po čtvrt hodině hry, kdy Dominique Heintz podrazil ve vápně Salomona Kaloua, avšak rozhodčí nechal pokračovat ve hře. Hned v zápětí se po přímém kopu dostal k hlavičce Kevin Vogt, nicméně Rune Jarstein - náhradník za Thomase Krafta - se překvapit nenechal. Následně si dobrou možnost vytvořil reprezentant Pobřeží slonoviny, jenže i poté zůstával stav bezbrankový.

Ve 34. minutě se o slovo přihlásil Leonardo Bittencourt a svou střelu otřel o vnější tyč. Před poločasem to nejprve hlavou zkoušel po rohovém kopu Ibišević, ale ke škodě své i celého týmu zamířil pouze na Timo Horna. Následně se k hlavičce dostal Niklas Stark, ovšem ani z tohohle mráčku nezapršelo.

Domácí se na sebe mohli zlobit jenom dvě minuty, protože pak se konečně trefil bosenský útočník. Plattenhardt z levé strany nacentroval na přední tyč a Ibišević v obtížné pozici poslal balon o zem hlavou k té vzdálenější - 1:0. Byla to jeho první bundesligová trefa od 29. ledna 2014! A v nastaveném čase druhé půle měla ještě přijít ta další.

Že byl účastník loňského mistrovství světa při chuti, znovu dokázal už v minutě padesáté, ale jeho jedovku hostující brankář zneškodnil. O tři minuty později zase neuspěl spoluhráč Kalou. Potom měli Kozli velmi blízko k vyrovnání, nicméně Mitchel Weiser na brankové čáře na poslední chvíli zažehnal nebezpečí. A protože o chvíli později se svou hlavičkou neuspěl Anthony Modeste, vypadalo to, že Stará dáma uhájí těsné vítězství.

Jenže ona těsně před závěrečným hvizdem ještě jednu branku přidala. Alexander Baumjohann přihrál do rozložené obrany Ibiševićovi, který tak šel sám na Horna. A poradil si způsobem, jak se to na dříve spolehlivého střelce sluší a patří. Obstřelil hostující jedničku a balon po zemi uklidil k bližší tyči - 2:0. Hertha BSC tedy dorovnala Köln. Oba celky mají na kontě deset bodů a je jisté, že po vloženém kole zůstanou v tabulce v její horní polovině.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
tnt03

Darida se prosadí střelecky :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
tnt03

zapoměl sem dopsat příští kolo :DD

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele