6. kolo
22.09.2015 20:00 CET
5 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg 5:1

Neuvěřitelné. One Man Show Roberta Lewandowskeho. Wolfsburg sice po prvním poločase vedl na půdě Bayernu 0:1, jenomže do druhého dějství nastoupil polský reprezentant, během deseti minut nasázel pět gólů a bylo hotovo. Něco podobného ještě nikdo v historii Bundesligy nedokázal, tento výkon si budeme ještě hodně dlouho pamatovat.

Přitom takovému debaklu dlouho nic nenasvědčovalo, Bayern si v první půli s pozornou defenzivou Wolfsburgu nevěděl rady a jediným způsobem, jak ohrožoval Diega Benaglia, byly střely ze střední vzdálenosti. Zpoza vápna to postupně zkoušeli Vidal, Costa i Müller, ani jeden z nich však úspěšný nebyl. Naopak z první vážnější situace udeřili hosté - Julian Draxler krásným pasem našel Daniela Caligiuriho a ten z úhlu dělovkou propálil bezmocného Neuera.

Záhy mohl odpovědět Douglas Costa, jenomže jeho ránu skvěle vyrazil Benaglio. Svěřenci Dieter Heckinga měli do přestávky ještě jednu příležitost, když Manuel Neuer trochu přehnal svou typickou hru libera, vydal se až do středového kruhu, kde však míč nedokázal odvrátit a pak si hodně oddechl, že Josuha Guilavogui z padesáti metrů orazítkoval pouze tyč.

Pep Guardiola rozhodně nemohl být s výkonem svého mužstva v úvodním dějství spokojen a o přestávce sáhl ke dvěma střídáním - Davida Alabu přesunul na svůj klasický post levého beka, přičemž do středu obrany přišel Javi Martínez, a především - Thiaga vystřídal Robert Lewandowski. A tento tah se brzy ukázal jako naprosto klíčový.

Polský kanonýr totiž předvedl naprosto velkolepý výkon, když v rozmezí 51. až 60. minuty nastřílel nevídaných pět branek a sám tak prakticky rozhodl o vítězi tohoto klání. Pojďme pěkně po pořádku.

51. minuta - míč se po ose Götze, Vidal, Müller dostává až k Lewandowskemu a ten uklízí do odkryté svatyně. Krátce nato rodák z Varšavy napřáhl z dvaceti metrů a přízemní prudkou střelou překonává Benaglia podruhé. 55. minuta - hattrick je kompletní - přihrává znovu Müller, Lewa sice nejprve trefil tyč a dorážku zneškodnil brankář, napotřetí už ale dokázal propasírovat balón do sítě. 57. minuta - sedmadvacetiletý forward využívá centr Costy, který skvěle unikl po pravém křídle, a z halfvoleje se trefuje nekompromisně "pod víko". To nejlepší si Robert schoval na 60. minutu, když skóruje úžasnými nůžkami z hranice velkého vápna. A v ten moment už i Pep Guardiola kroutí hlavou.

Wolfsburg byl po této černé desetiminutovce logicky jako opařený. Není se ostatně čemu divit. Většímu debaklu pak ještě zabránil výborný Benaglio, když zneškodnil šanci Götzeho, a taky Ricardo Rodríguez, jenž na brankové čáře překazil doublehattrick Lewandowskeho. Velkou radost z toho však mít nemohl, Vlci v Allianz Aréně padli 1:5.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 BAYERN

Reagovat
cepinzcegamy

lewandowski koksuje, nebo co???

Reagovat
Jardman

Lewandule zaúřadoval

Reagovat
smazaný uživatel

Douglas Costa jinačí rakety v nohách...

Reagovat
smazaný uživatel

nevim co mu Pepek o přestávce řek, ale ať mu to řiká častějc

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle jsem jeste nezazil na takove urovni a proti takovemu vcelku silnemu celku nasazet 5 branek v 10 minutach..to je rekord vsech rekordu

Reagovat
smazaný uživatel

Maras tohle!!! Klobouk dolů! To jsem nezažil.

Reagovat
smazaný uživatel

měl jsem slzy na krajíčku, z tý krásy mího BAYERNU

Reagovat
smazaný uživatel

To byl zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle je možné jen ve Fifě ehm a v Bayernu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele