Bundesliga - preview 6. kola

22.09.2015, 08:28, aktualizováno 23.09.2015, 09:03
Previews
Dortmund hraje v Hoffenheimu a pokud vyhraje minimálně o dvě branky, vrátí se do čela tabulky. Leverkusen změří síly s Mainzem, Schalke přivítá Eintracht Frankfurt, první body v sezoně se pokusí utrhnout Gladbach a Stuttgart...
Schalke 04 - Eintracht Frankfurt  (středa 20:00)
V Gelsenkirchenu se vše schyluje k velké slavnosti: dnešní zápas Schalke proti Frankfurtu bude pro domácí klub jubilejním 1600. v historii, z toho 800. před vlastními fanoušky. Natěšené publikum si proto bude přát oslavit tento den jasným vítězstvím, a kouč André Breitenreiter nepochybuje o tom, že jeho svěřenci tento úkol splní..

Zároveň je mu ale jasné, že Eintracht nepřijede do hornického města Königsblauen pogratulovat; o víkendu sice výběr Armina Veha pouze remizoval 0:0 v Hamburku a vůbec poprvé tak letos vyšel střelecky naprázdno, opět však prodloužil svoji sérii neporazitelnosti, která trvá už od druhého kola. Jediná prohra přišla hned na úvod ve Wolfsburgu. Pokud Frankfurt uhraje dnes v nepřátelském prostředí alespoň bod, dosáhne delší úspěšné šňůry, než se mu povedlo za celou loňskou sezonu.

Breitenreiter proto zvedá varovný prst. "Čeká nás velice dobře hrající tým, který i ve venkovních zápasech ukázal, že umí být dominantní," prohlásil jednačtyřicetiletý kouč. Není divu, vždyť hosté disponují skvělou ofenzivní vozbou v čele s nejlepším střelcem uplynulé bundesligové sezony. "Alex Meier je v zakončení neuvěřitelně efektivní. Pro naše mladíky to bude ostrý test," dodal.

Schalke naposledy udolalo Stuttgart na jeho půdě těsně 1:0 a v tabulce je čtvrté, o dva body před svým dnešním soupeřem; Breitenreiter však přesto nebyl s víkendovým výkonem zcela spokojen. "Jsme odhodlání předvést proti Frankfurtu ten nejlepší možný fotbal, musíme ale bránit lépe než ve Stuttgartu. Je pozitivní, že jsme vyhráli pět ze sedmi dosavadních soutěžních utkání, posledně to ale bylo ošklivé vítězství," nezastíral.

Zmiňovaný zápas zanechal na hráčích Königsblauen hluboké šrámy: drobná zranění si přivodili Joel Matip s Dennisem Aogem, kteří tak netrénovali naplno a mohou být dnes ponecháni na lavičce. Sám Breitenreiter ostatně citoval únavu některých hráčů jako důvod pro možnou rotaci sestavy. Alespoň se ale konečně vrátil kapitán Benedikt Höwedes, který byl mimo hru čtyři měsíce; ten podle kouče stále není ve stoprocentní kondici, představuje ale jednu z možností do základu.

Hosté se budou muset hodně snažit, aby dnes překazili domácí oslavy - v tomto tisíciletí totiž Frankfurt na Schalke ještě nikdy nevyhrál. Naposledy se mu to povedlo v květnu 1999; od té doby se táhne dvanáctizápasová série bez úspěchu. Armin Veh bude dnes o prolomení této statistiky bojovat bez absentérů Andersona, Chandlera a Bunjakiho.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann — Júnior Caicara, Neustädter, Matip, Aogo — Choupo-Moting, Goretzka, Geis, Meyer — Di Santo, Huntelaar
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky — Ignjovski, Russ, Abraham, Oczipka — Reinartz — Hasebe, Stendera — Meier — Seferović, Castaignos
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.80 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05  (středa 20:00)
Vložené zápasy v pracovních dnech - tedy 'anglické týdny' - loni Leverkusenu vycházely na jedničku: ze tří pokusů vydolovala Die Werkself maximální počet bodů. Teď by se něco podobného hodilo jako sůl. Účastník Ligy mistrů totiž doma tápe a v tabulce se po pěti kolech propadl až na třinácté místo..

Tři bundesligové prohry za sebou by většina týmů středu tabulky považovala za nepříjemný sešup formy, pro Leverkusen, který má opět mnohem vyšší ambice, však jde o mnohem větší problém. Zvlášť když kouč Roger Schmidt od svého nástupu ještě takto špatnou sérii nezažil. Naopak devítibodový Mainz zažívá nejlepší vstup do sezony od roku 2010, a to ještě svěřenci Martina Schmidta trefili šestkrát tyč či břevno.

Schmidt je nicméně přesvědčen, že současné starosti jsou jen přechodným stavem. "Několik posledních výkonů nebylo z naší strany v pořádku, takže proti Mainzu chceme jednoznačně tři body," ujistil fanoušky na předzápasové tiskové konferenci. "Procházíme složitým obdobím, start sezony se nám nepovedl. Museli jsme udělat hodně změn, což ovlivnilo naši taktickou stabilitu. Pořád jsme ale samozřejmě schopní vyhrávat, musíme jen znovu najít svůj styl," dodal důrazně.

Ona to vlastně při bližším pohledu až taková tragédie není - tři prohry jsou sice hodně, dvě z nich však přišly na půdách Bayernu Mnichov a Borussie Dortmund, tedy týmů, které jsou letos zatím naprosto suverénní. Víkendový výprask 0:3 v Dortmundu byl naprosto jednoznačný, takto těžkého soupeře ale už Bayer na podzim nepotká.

Mainz je vůbec poprvé v historii vzájemných střetnutí v tabulce nad Leverkusen a Schmidt si uvědomuje, že jeho tým nečeká nic jednoduchého. Zvláště když právě dnešní hosté jsou pro Die Werkself jedním z nejméně oblíbených soupeřů vůbec a v BayAreně neprohráli už třikrát v řadě.

"Jejich výsledky nejsou žádná náhoda," varuje domácí kouč, který pozorně sledoval víkendovou výhru Mainzu nad Hoffenheimem (3:1). "Jsou neuvěřitelně dobří v přechodu z obrany do útoku a obráceně. Nebude to lehké," dodává. Leverkusenu navíc chybí Jedvaj, Toprak, Aránguiz, Boeder a možná i kapitán Lars Bender, který má poraněné stehno a jehož start je tudíž otazníkem. Na druhé straně se Schmidt musí obejít bez Freie (stehno) a Sota (koleno).
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Tah, Papadopoulos, Wendell - Bender, Kampl - Bellarabi, Calhanoglu - Kießling, Hernández
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Brosinski, Bungert, Bell, Bengtsson - Baumgartlinger, Moritz - Clemens, Malli, De Blasis - Muto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg  (středa 20:00)
Mohl to být střet dvou nejdéle sloužících koučů v Bundeslize - Lucien Favre i Markus Weinzierl platí v Německu za vážené persony a jejich úspěchy u kormidla Gladbachu, respektive Augsburgu jsou ostatním dávány za vzor. Favre však po tragickém začátku letošní sezony sám rezignoval, takže Borussia překotně vstupuje do nové éry..

Fanoušci by jistě upřednostnili důstojnější konec sedmapadesátiletého Švýcara. Favre dotáhl Hříbata během čtyř let ze sestupových vod až do Ligy mistrů, letos však lámal rekordy v opačném gardu: prohrát úvodních pět bundesligových zápasů se ještě v historii klubu nikdy nepovedlo, až dosud. Zoufalý vstup do Ligy mistrů (prohra 0:3 v Seville) a následné klopýtnutí v ostře sledovaném derby s Kolínem už zkušený kouč zkrátka neunesl.

Přestože vedení klubu Favremu vyslovilo důvěru a snažilo se ho přesvědčit k setrvání, nakonec se obě strany dohodnout nedokázaly, což znamená, že proti Augsburgu povede tým do boje nový (dočasný) kouč André Schubert. Ten dosud pracoval u juniorského týmu a má zkušenosti například s vedením St. Pauli. Jeho první úkol snad ani nemůže být jasnější - za každou cenu se vyhnout vyrovnání absolutního bundesligového rekordu pro nejhorší start sezony, který drží s šesti prohrami v řadě Fortuna Düsseldorf (1991/92).

Vyhlídky nejsou zrovna zářivé: jednak je Schubert u týmu teprve od pondělí, jednak končí zápasy s Augsburgem pro Hříbata pravidelně špatně. Loni bavorský celek ovládl obě utkání. Ve skutečnosti platí, že od doby, co Augsburg hraje první ligu, nemá Gladbach horší bilanci proti žádnému jinému klubu. Statisticky vzato by nyní bylo výhodnější, kdyby Borussia hrála s Bayernem. Bizarní situace.

Augsburg tedy sám potřebuje body jako sůl, v pěti zápasech získal pouze čtyři a nachází se těsně nad pásmem ponoru, alespoň je ale na jeho hře i výsledcích vidět určité zlepšení. Po těsné prohře na Bayernu přišel první sezonní triumf nad Hannoverem (2:0), takže v tomto ohledu má Weinzierlův tým výraznou psychickou výhodu.

Domácí marodka stále stále Álvara Domíngueze, Martina Stranzla i Fabiana Johnsona; hosté se pak musejí obejít bez Opareho, Parkera, Schustera a nejnověji také Wernera, který hlásí svalové problémy.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Jantschke, Brouwers, Christensen, Wendt - Dahoud, Xhaka - Traoré, Hahn - Raffael - Drmić
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Stafylidis - Baier - Esswein, Koo, Altintop, Werner - Matavž
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.40 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hannover 96 - VfB Stuttgart  (středa 20:00)
Nejen Gladbach je na startu nové sezony v hluboké krizi. Vyloženě zoufalé výsledky mají také fotbalisté Hannoveru se Stuttgartem, kteří se tak ve vzájemném zápase utkají o pomyslných šest bodů - jakákoliv další ztráta by totiž mohla mít velmi tvrdé následky. Oba týmy zatím v pěti kolech posbíraly dohromady přesně jeden (!) bod..

To máme dvakrát nejhorší start do sezony v klubové historii, přičemž Stuttgart může tento 'úspěch' rozšířit rovnou i na celou Bundesligu: šestkrát na úvod prohrála pouze Fortuna Düsseldorf v roce 1991. Nový kouč VfB Zorniger sice zavedl do kabiny řadu nových, progresivních herních prvků, výsledky jsou ale zatím ještě slabší než v uplynulých letech, kdy se hrdý klub zachraňoval až na poslední chvíli.

Naposledy Stuttgart před vlastním publikem podlehl Schalke, zatímco Hannover prohrál 0:2 v Augsburgu. Dnešní duel má pro fanoušky z obou táborů poměrně pěkný symbolický význam; oba totiž pocítily radost z výhry naposledy shodně 23. května. To byl také den, kdy se Die Roten a Švábové definitivně zachránili. Poražené týmy? Freiburg, respektive Paderborn. Poslední výhry obou dnešních soupeřů odsoudily jejich tehdejší oponenty k sestupu.

Hosté čekají na výhru v Hannoveru už osm zápasů, v tento okamžik lze však opravdu těžko říct, kdo je vlastně papírovým favoritem. Střetnou se dvě nejhorší obrany v soutěži (Stuttgart pustil v pěti zápasech třináct gólů, Hannover dvanáct) a také dva trenéři, kteří jsou podle odborníků i fanoušků momentálně nejblíže k vyhazovu. Remíza nic neřeší, oba týmy potřebují vyhrát.

Mimochodem, zmiňovaná víkendová prohra domácího týmu v Augsburgu mohla být ještě vyšší - brankář Ron-Robert Zieler musel předvést několik vynikajících zákroků, načež si od fanoušků v hlasování na oficiálních stránkách vysloužil označení Muže zápasu. Svůj hlas mu dalo celých 85,7 procent publika. O hannoverské formě asi nejlépe vypovídá fakt, že Zieler z pěti kol triumfoval v této anketě už počtvrté.

Domácím bude vedle suspendovaného Uffe Becha chybět i zraněný Edgar Prib (kotník), hosté postrádají Kruseho (lýtko) a také letní posilu do branky, Mitche Langeraka (koleno).
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Marcelo, Schulz, Albornoz - Sorg, Sané, Karaman - Andreasen, Kiyotake - Sobiech
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Tytoń - Klein, Šunjić, Baumgartl, Insúa - Dié, Gentner - Didavi, Kostić - Werner, Ginczek
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.40 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund  (středa 20:00)
Patrně nejsledovanějším duelem středečního programu bude souboj mezi ambiciózním Hoffenheimem a letos suverénním Dortmundem. Zatímco Die Kraichgauer zatím zaostávají za očekáváním a stále čekají na první výhru, Borussia postupuje dosud bez ztráty kytičky.

Die Schwarzgelben nechávají zapomenout na loňskou nevydařenou sezónu a do nového ročníku vstoupili vskutku ve velkém stylu. Nejenže stále nepoznali nic jiného než vítězství, ale diváky baví také skvělým ofenzivním fotbalem připomínajícím Dortmund Jürgena Kloppa v nejlepších letech. Vždyť během jedenácti utkání napříč všemi soutěžemi nasázeli neuvěřitelných 39 branek, což činí průměr více než 3,5 gólu na zápas.

Velkou zásluhu na tom mají v životní formě hrající Henrikh Mchitarjan a Pierre-Emerick Aubameyang. "Sezónu jsme odstartovali velmi dobře. Všichni vědí, že Bayern je favorit. Já jsem ale pravděpodobně jediný, kdo si myslí, že Bayern letos ligu nevyhraje," myslí si gabonský útočník, který byl ještě do úterka v čele tabulky střelců (než ho předstihl nezastavitelný Lewandowski). "V tomto ročníku Bundesligy chci nastřílet dvacet gólů. To je cíl, kterého chci dosáhnout," dodal.

Naopak produktivita Hoffenheimu je žalostná a není se čemu divit, že parta Markuse Gisdola má na svém kontě pouhý bod za bezbrankovou remízu s Darmstadtem. Zajímavé je, že celek ze Sinsheimu ztratil utkání vždy až v závěrečné půlhodině, hned dvakrát navíc přišel o body dokonce až v posledních vteřinách.

Thomas Tuchel však svého soupeře rozhodně nepodceňuje a na tabulkové umístění se neohlíží. "To nezrcadluje individuální potenciál, jaký ten tým má. Budou chtít využít situace, že jsou považování za outsidery, a snažit se hrát agresivně," očekává někdejší kouč Mohuče. Ten bude kromě zraněného Durma a Subotiće stále postrádat i středopolaře Nuriho Sahina. "Vyskytla se menší komplikace, jeho návrat se tak odkládá," řekl Tuchel na adresu tureckého záložníka. Naopak stoprocentně fit už je Marco Reus.

Pouze jedinou výraznou absenci musí řešit lodivod TSG Markus Gisdol, nemůže využít služeb Nora Tarika Elyounoussiho. Dokáže Hoffenheim potvrdit fakt, že to v Rhein-Neckar-Aréně proti Dortmundu umí (Borussia zde dokázala z posledních pěti utkání vyhrát jen jednou) a připíše si konečně premiérové vítězství? To se dozvíme ve středu večer, zápas začíná ve 20 hodin, vysílá ho Eurosport 2.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kaderabek, Bicakcic, Süle, J.-S. Kim - Schwegler - Rudy, Polanski - Volland, Schmid - E. Vargas
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Ginter, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Weigl - Gündogan, Kagawa - Reus, H. Mkhitaryan - Aubameyang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 8.00 - 5.25 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg  (úterý 20:00)
Největším šlágrem vloženého kola Bundesligy bude bezpochyby duel mezi úřadujícím mistrem a vicemistrem. Do Allianz Arény letos poprvé přijede Wolfsburg, který sice dosud není tak suverénní jako Bayern, postupně se mu však daří zapracovat nové posily a ukazuje, že i v této sezóně bude bojovat o nejvyšší příčky.

V roce 2015 se tyto celky střetávají již potřetí, přičemž předchozí dva duely hovoří pro Vlky. Historické ligové vítězství 4:1 z ledna potvrzuje i srpnový triumf v Superpokalu, i když zde musel rozhodnout až penaltový rozstřel. Od té doby se ale zejména na straně Wolfsburgu pár věcí změnilo. Nejlepšího hráče Kevina De Bruyneho nahradil neméně talentovaný Julian Draxler, střed obrany zase vyztužil Dante přicházející právě z Bayernu.

"Rozhodně je to dobrý pocit být zase zpátky. Tři roky v Mnichově byly skvělé a mám spoustu pěkných vzpomínek. Těším se, že znovu uvidím bývalé spoluhráče, fanoušky, trenéry a další realizační tým," prozradil Dante. Na adresu brazilského stopera se vyjádřil i Pep Guardiola: "Dante zná nás a naši útočníci znají jeho. Ale je to jen nepatrný detail."

Španělský stratég samozřejmě věří, že se jeho svěřencům letos konečně povede klub z automobilového města porazit. "Je to top tým, chovám k nim velký respekt. Budeme potřebovat nejlepší možný výkon, abychom uspěli," ví Guardiola. Pokud by se Bavorům nepovedlo prolomit nepříznivou sérii, přepisovala by se historie - Bayern totiž s tímto soupeřem na domácí půdě ještě nikdy v historii neprohrál.

V Mnichově ovšem nic jiného než tři body neberou, vždyť v právě probíhajícím ročníku ještě ani žádný jiný výsledek nepoznali. Významností tohoto klání si je vědom i předseda představenstva FCB Karl-Heinz Rummenigge. "Potřebujeme tři body. Je to důležitý, klíčový zápas," myslí si mistr Evropy z roku 1980.

Navzdory předchozím úspěchům, kouč WfL Dieter Hecking krotí euforii. "Myslím, že jsme ještě daleko od toho, abychom se Bayernu mohli rovnat. Neměli bychom si začít myslet, že už jsme vymazali mezeru mezi námi a nimi. To je nereálné. Nicméně jsme ukázali, že když máme dobrý den, můžeme s nimi držet krok, i když na to budeme potřebovat hodně odvahy a odhodlání. Pokud vše, co uděláte, když přijedete do Mnichova, je, že zaparkujete autobus, v určitém okamžiku většinou stejně inkasujete," upozorňuje Hecking.

Čerstvě jedenapadesátiletý trenér bude i v úterý postrádat krajního obránce Vierinhu, jenž má problémy se stehenním svalem. Dále je mimo hru i jeho krajan Felipe a také náhradní brankář Casteels, který před měsícem vychytal zmiňovanou výhru v superpoháru. Na druhé straně Pep Guardiola stále postrádá stopery Badstubera, Kirchhoffa i Benatiu a také hvězdné duo Robben - Ribéry.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Lahm, J. Boateng, Alaba, Juan Bernat - Xabi Alonso - Thiago, Vidal - T. Müller, Lewandowski, Douglas Costa
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Dante, R. Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - D. Caligiuri, M. Kruse, Draxler - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - 1. FC Köln  (úterý 20:00)
Hertha hodlá proti Kölnu pokračovat v dosavadních obstojných výkonech, zatímco hosté doufají, že si vylepší venkovní bilanci. Klub z hlavního města Německa předvádí pod vedením srdcaře Pála Dárdaie o poznání lepší výkony, než tomu bylo v minulé sezoně. V té současné nestačili jeho svěřenci pouze na silné celky z Dortmundu a Wolfsburgu. A to se přitom kádr Staré dámy prakticky téměř po každém zápase kvůli zranění zužuje.

Do hry se proto nepodívá ani brankář Thomas Kraft, jehož stejně jako pro druhý poločas minulého bundesligového duelu nahradí Rune Jarstein. Maďarský trenér zároveň prohlásil, že zvažuje možnost ofenzivního dua Salomon Kalou-Vedad Ibišević, avšak oba útočníci mají zatím do optimální formy poměrně daleko.

Na druhou stranu obrana Kozlů jistotou rozhodně neoplývá. Naplno se to projevilo při šestigólovém přídělu od Frankfurtu. Devět branek ve čtyřech utkáních bylo opravdu dost. Nulu Timo Horn udržel teprve až v minulém kole proti Borusii Mönchengladbach, což stálo místo jejího kouče Luciena Favreho.

"Je třeba, abychom zůstali trpěliví. Defenzivní činnost nám zatím dělá potíže, ale jsem si jistý, že díky usilovné práci na tréninku nastane brzké zlepšení. Ostatně duel s Gladbachem naznačil, že jsme na správné cestě," prohlásil Peter Stöger, jenž může na rozdíl od svého protějšku využít služeb téměř všech hráčů s výjimkou Megima Mavraje.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Weiser, Stark, Lustenberger, Plattenhardt - Skjelbred, Darida - Haraguchi, Kalou, Stocker - Ibisevic
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Olkowski, Sörensen, Heintz, Hector - Risse, M. Lehmann, Vogt, Bittencourt - Osako, Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.30 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Ingolstadt 04 - Hamburger SV  (úterý 20:00)
Rozjetý Ingolstadt doufá v zisk dalších tří bodů v zápase s Hamburkem, který ovšem z posledních dvou utkání vydoloval hned čtyři body.

Die Schanzer jsou zatím velice příjemným překvapení. Deset bodů z pěti duelů se určitě nečekalo. Ligový nováček přehrál Mohuč, Augsburg i Brémy. A na uzdě udržel rovněž střelce Wolfsburgu. Tým Ralpha Hasenhüttela se zatím vyznačuje dobrou organizací hry a stabilní obranou, která už ve třech zápasech neinkasovala, takže prozatimní šesté místo rozhodně není nezasloužené.

Oproti tomu v útoku je stále co zlepšovat. Proto se možná více dostane do hry Elias Kachunga, který loni zaujal v dresu Paderbornu. HSV dosud potíže se střílením branek nemělo, ačkoliv v minulém kole se proti Frankfurtu neprosadil nikdo. Jinak se mohl Bruno Labbadia už sedmkrát radovat ze vstřelené branky, díky čemuž příznivci klubu z přístavního města věří, že tentokrát se sestupové starosti budou týkat někoho jiného.

Mezi tři tyče by se měl znovu postavit Jaroslav Drobný, jenž v předchozích dvou zápasech neinkasoval. Ve středu zálohy místo Albina Ekdala s největší pravděpodobností opět nastoupí Gojko Kačar. Hamburg tak bude chtít především držet balon, ovšem soupeř prozatím dokazuje, že je schopný potrestat i sebemenší chybu.
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Özcan - Levels, M. Matip, B. Hübner, Suttner - P. Groß, Roger, Morales - Lex, Hinterseer, Leckie
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Drobny - Diekmeier, Djourou, Spahic, Ostrzolek - Kacar, Holtby - N. Müller, Hunt, Ilicevic - Lasogga
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.38 - 3.25 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SV Darmstadt - Werder Brémy  (úterý 20:00)
Trenér Darmstadtu Dirk Schuster prohlásil, že proti Bayernu Mnichov mohl jeho tým pouze překvapit. Nyní před duelem s Brémami doufá, že se jeho celku podaří napodobit Ingolstadt, který Skrypnykův výběr dokázal porazit.

"Minulé utkání Werderu jsme si pečlivě rozebrali a víme, kde se nacházejí jeho slabší stránky," řekl varovně Schuster. Klub z hanzovního města se potýkal především s nedostatkem kreativity v záložní řadě, přičemž tento problém by mohl odstranit Zlatko Junuzović, jenž se po absenci s velkou pravděpodobností znovu zapojí do hry.

Ačkoliv není zřejmé, jestli to bude od jejího úplného začátku. Pouze na lavičce patrně začne i Claudio Pizzaro, jelikož v útoku sází ukrajinský kouč hlavně na Arona Jóhannssona. Do hry vůbec nezasáhnou Raphael Wolf, jehož opět nahradí Felix Wiedwald, pro zranění jsou mimo také Özkan Yildirim, ovšem nejvíce může trenéra mrzet neúčast Ulissese Garcii, jenž z pozice levého obránce vydatným způsobem podporuje ofenzivu.

Kvůli červené kartě ze závěru zápasu s Ingolstadtem na Stadion am Böllenfalltor nevyběhne ani Philipp Bargfrede, místo nějž záložní řadu vyztuží Felix Kroos. Darmstadtu se zatím zranění a nedisciplinovanost vyhýbají, tudíž má lodivod Schuster v rozhodování o některých postech (např. střed záložní řady) volnější ruku. Tenhle zápas by ovšem mohly rozhodnout zkušenosti a ty jsou na straně hostů.
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Garics, Sulu, Caldirola, Holland - Niemeyer, Gondorf - Heller, Rausch - Rosenthal - Stroh-Engel
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Gebre Selassie, Lukimya, Vestergaard, S. Garcia - F. Kroos - Fritz, Öztunali - Bartels - Ujah, Johannsson
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.00 - 3.40 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Dortmund550018:315
2.Bayern Mnichov550015:215
3.VfL Wolfsburg53208:211
4.Schalke 0453117:510
5.1. FC Köln53119:910
6.FC Ingolstadt 0453113:410
7.1. FSV Mainz 0553029:59
8.Eintracht Frankfurt522112:68
9.Werder Brémy52126:77
10.Hamburger SV52127:97
11.Hertha BSC52125:77
12.SV Darmstadt51314:66
13.Bayer Leverkusen52033:86
14.FC Augsburg51134:54
15.TSG Hoffenheim50144:101
16.Hannover 9650144:121
17.VfB Stuttgart50055:130
18.Borussia Mönchengladbach50052:120
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
úterý 20:00Bayern Mnichov - VfL Wolfsburg
úterý 22:00Hertha BSC - 1. FC Köln (záznam)
středa 20:00Schalke 04 - Eintracht Frankfurt (záznam)
středa 22:00TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (463)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele