6. kolo
23.09.2015 20:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 1:1

Hoffenheim stále čeká na premiérové vítězství v sezóně, už po čtvrté sezóně nedokázal udržet nadějné vedení a remizoval s Borussií Dortmund 1:1. Pro partu Thomase Tuchela se jedná o vůbec první ztrátu v sezóně a v tabulce se tak po tomto kole propadají na druhou příčku.

V Rhein-Neckar-Aréně se hrálo zajímavé utkání, při kterém se diváci rozhodně nenudili. Pozornost gólmanů v úvodu vyzkoušeli Kevin Volland a na druhé straně Pierre-Emerick Aubameyang, jednomu však scházela razance, druhému přesnost a Bürki i Baumann si s jejich pokusy bez větších potíží poradili. Brankář Borussie pak sám nabídl velkou šanci Vargasovi, když neudržel v rukavicích centr Vollanda a zakončení chilského forwarda uhasil na poslední chvíli.

Hoffenheim se prezentoval velmi dobrým výkonem a odměněn byl zato krátce před odchodem do kabin. Eduardo Vargas na sebe natáhl dva obránce, aby pak krásně vysunul Sebastiana Rudyho, jenž dokonale přesnou střelou na zadní tyč otevřel skóre.

Branková konstrukce Rudymu při gólu pomohla, ve druhé půli už ale domácí tolik štěstí neměli. Obrovských zmatků v defenzivě Dortmundu využil Vargas, jehož chytrý lob se od tyče odrazil zpět do hřiště a hostující obrana včele s Bürkim pak už celou situaci (ač s problémy) dokázala vyřešit.

Žlutočerným se povedlo vyrovnat pár minut nato. Mats Hummels našel výbornou přihrávkou za obranu Gonzala Castra, který balón elegantně sklepl k nohám Aubameyanga a ten neměl problém trefit odkrytou bránu. Podobně jako včera v případě Lewandowskeho se tak i dnes přepisovaly rekordy - gabonskému kanonýrovi se totiž jako prvnímu v historii povedlo skórovat v každém z prvních šesti ligových zápasů v řadě.

Gonzalo Castro si pak mohl k asistenci připsat i gól, to jen kdyby jeho ránu z velmi nadějné pozice nezlikvidoval výborný Oliver Baumann. Pětadvacetiletý brankář, jenž stejně jako jeho protějšek Bürki dříve nastupoval v dresu Freiburgu, pak překazil i slibnou příležitost Ilkaye Gündogana. I díky němu Hoffenheim uhrál s favorizovaným Dortmundem alespoň bod za remízu 1:1. Tento výsledek je vzhledem k průběhu utkání zřejmě zasloužený.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 alebo 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele