6. kolo
22.09.2015 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - Hamburger SV 0:1

V Audi Sportparku to dlouho vypadalo na remízové utkání, jenže v závěru se trefil Michael Gregoritsch a zajistil Hamburku tři body. Celkově jich má severoněmecký celek na kontě už deset, což znamená, že se zatím drží bezpečně daleko od sestupových pozic.

V úvodní dvacetiminutovce domácí nenechávali hostům prakticky žádný prostor, ale přesto si Nicolai Müller po přihrávce Kačara vytvořil slušnou příležitost, ovšem bez gólového efektu. Jen o minutu později mohlo udeřit na druhé straně, ovšem Mathew Leckie českého brankáře Jaroslava Drobného také nepřekonal, ačkoliv v tomto případě chyběly v podstatě pouze centimetry.

Ve druhém poločase se o první výraznější příležitost postaral Stefan Lex, nicméně Drobný stál přesně tam, kde stát měl. S pětasedmdesátou minutou se dostavila střela střídajícího Marcela Díaze, jíž Ramazan Özcan jenom vyrazil před sebe, ale Pierre-Michel Lassoga nedokázal z nějakých pěti metrů trefit zařízení.

Následně přišly na pořad večera tři přímé kopy v podání HSV. První dva se Díazovy nepovedly, ale ten třetí v podání Michaela Gregoritche stál v 87. minutě opravdu za to! Jednadvacetiletý útočník z nějakých pětadvaceti metrů parádně vymetl pravou šibenici Özcanovy svatyně - 0:1. V nastaveném čase ještě rozhodčí přehlédl ruku Djouroua ve velkém vápně, takže Hamburk mohl začít slavit těsnou, ale přesto nesmírně cennou výhru.

Ta před utkáním se Schalke, de facto skoro sousedem v tabulce, přijde celku z přístavního města určitě vhod. Ingolstadt naopak zajíždí do Kolína nad Rýnem, kde to také rozhodně nebude žádná pohodlná procházka, neboť Kozli jsou v prostředí domácího Rhein Energie Stadionu díky nezdolné podpoře svých příznivců velice silní.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele