Bundesliga - souhrn 6. kola

16.09.2011, 22:39, aktualizováno 18.09.2011, 19:24
Komentáře a souhrny
Mistr znovu padl, Dortmund v závěru přišel o výhru v Hannoveru. Bayern si připsal další výhru, tentokrát se před ním sklonilo Schalke. Mönchengladbach připravil Hamburku další porážku a je třetí, HSV poslední. Leverkusen doma selhal proti Kölnu, Hoffenheim porazil Wolfsburg a Hertha remizovala v souboji nováčků s Augsburgem.

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:2

18.09.2011 17:30

Góly: 21. Nils Petersen, 75. Thomas Müller

Bayern dokázal opanovat i páté utkání v řadě, tentokráte na mnichovský celek nestačilo Schalke, které si naopak na své konto zapisuje další porážku. Bavoři se tak opět vracejí na čelo tabulky.

Utkání mělo od úvodu obrovské tempo, mírně navrch ale začali po čase získávat přece jen hosté z Mnichova. A hned první stoprocentní příležitost z jejich strany skončila v síti. Psala se 22. minuta, Ribéry proběhl s míčem středem, následně předal do strany Petersenovi, jemuž se sice nejprve Fährmanna prostřelit nepodařilo, druhou šanci už ale odchovanec Jeny bezezbytku využil - 0:1.

Srovnat krok mohl po Ribériho chybné zpětné přihrávce Huntelaar, branku se mu ale trefit nepodařilo. Ten samý hráč měl další velkou možnost i po půlhodině hry. Tentokrát se k němu ve vápně dostal odražený míč, ani napodruhé ovšem holandský kanonýr nedokázal zacílit mezi tři tyče. Těsně před odchodem do kabin tak mohl opět přijít trest, Boateng ale z rohového kopu trefil pouze boční síť.

Druhé dějství plynule navázalo tam, kde se před přestávkou končilo. Ribéry přistrčil míč Petersenovi, ten ale nedokázal usměrnit balón na zadní tyč. Hned vzápětí si první nebezpečnější ránu mezi tři tyče připsalo i Schalke, Fuchsova rána ovšem pouze protáhla Neuera. V padesáté první minutě dvojice Ribéry - Schweinsteiger vyšachovala celou obranu Königsblauen, Petersen ale následně nedokázal celou akci přesně zakončit.

Domácí byli naprosto bezradní. Po Lahmově pobídce mohl přidat pojistku i Müller, ani on však nedokázal zamířit mezi tři tyče. Takové štěstí už svěřenci Ralfa Rangnicka neměli v 75. minutě. Po spolupráci Ribériho s Alabou se míč i se štěstím odrazil k Müllerovi, který pohodlně zavěsil - 0:2. V závěru měl ještě příležitost aktivní Kroos, z dálky ale pálil nepřesně.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Borussia Dortmund 2:1

18.09.2011 15:30

Góly: 87. Karim Haggui, 89. Didier Ya Konan - 63. Shinji Kagawa

Borussia Dortmund měla utkání v AWD-Areně dlouho pod kontrolou, po hodině hry ji dokonce poslal do vedení Kagawa, závěrečná desetiminutovka se ale svěřencům Jürgena Kloppa vymkla z ruky a výsledkem toho je další, v řadě už druhá porážka. BVB tak i nadále čeká na první venkovní výhru, ta poslední se datuje až do února loňské sezóny, kdy Borussia vyplenila Allianz Arenu.

Borussia se do toho od začátku pořádně opřela a měla v AWD-Areně znatelnou převahu. Do první příležitosti se po standardce tlačil Hummels, u míče byl ale jako první Zieler. Obrovská šance svěřenců Jürgena Kloppa potom přišla ve třinácté minutě. Gündogan parádním pasem našel za obranou Lewandowskiho, ten si prvním dotykem skvěle zpracoval, následně ovšem v tísni pálil nedůrazně a nepřesně zároveň.

O chvíli později dostal Lewandowski další skvělou přihrávku do pohybu, tentokráte mu ale byl neprávem odpískán ofsajd. Potom o sobě dala poprvé výrazněji vědět i nová letní posila Perišić, který z volného přímého kopu vyzkoušel pozornost Zielera. Domácí nevěděli, kde jim hlava stojí. Ve 24. minutě našel Kuba přesným centrem volného Perišiče, ten se z první halfvolejem položil do míče, Zieler byl ale u tyče včas.

Utkání mělo obrovské tempo. Za dvě minuty mohlo z ničeho nic udeřit na druhé straně. Konan z úhlu pálil na zadní tyč, Weidenfelle balón vyrazil pouze k dobíhajícímu Stoppelkampovi, jehož stihl za minutu dvanáct zakřižovat obětavý Subotić. V závěru první půle mohl po přesném Hummelsově pasu otevřít skóre Kuba, z otočky ale na Zielera nevyzrál, druhý pokus potom pro změnu zablokoval Haggui.

Po obrátce pokračoval zajímavý fotbal. Jako první to z téměř nulového úhlu zkoušel Pander, ale pozorný Weidenfeller se zaskočit nenechal. Pak o sobě dali opět vědět i žlutočerní. Kuba vracel pod sebe na Gündogana, ten ovšem z ideální střelecké pozice vysoko přestřelil. Po hodině hry měl další velkou šanci Stoppelkamp, tvrdou střelou ale trefil pouze prostor, kde stál připravený Weidenfeller.

I tady se tak vyplnilo známé pravidlo. Po akci da Silvy s Lewandowskim se k míči dostal Kagawa, který si ještě pohrál s Hagguiem a přes padajícího Zielera otevřel skóre - 0:1. O pár minut později mohl přidat pojistku střídající Großkreutz, z malého vápna ale nepochopitelně přestřelil. V sedmdesáté šesté minutě pak centroval Schmiedebach, na malém vápně ale netrefil míč Konan a Stindl napálil pouze Piszczeka.

Druhé varování přišlo šest minut před koncem. Pander rozehrál další standardku, na centr si naběhl Haggui, ale tentokrát ještě jeho hlavičku zastavilo břevno hostující svatyně. Další Panderův centr, tentokrát z rohového kopu už ale dokázal skvělý hlavičkář nekompromisně proměnit - 1:1. Dílo zkázy navíc ještě dokonal parádně umístěnou střelou z hranice vápna Konan a zajistil tak svému celku nesmírně cenné tři body - 2:1.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - 1. FSV Mainz 05 3:1

17.09.2011 18:30

Góly: 24. Richard Sukuta-Pasu, 54. Itay Shechter, 73. Christian Tiffert - 15. Eric Choupo-Moting

Falcké derby ovládl po zásluze domácí Kaiserslautern, který si tak zároveň na své konto připsal premiérové tři body v sezóně. Mainz naopak po skvělém úvodu i nadále uvadá.

Rudí ďáblové začali hned od začátku dávat najevo, kdo bude mít více ze hry. Už první situace ukázala, proč defenzivní hra Mainzu patří k nejhorším v soutěži. Před Shechterem ale stihl na poslední chvíli zatáhnout Bungert. Ve třinácté minutě pak nedorozumění mezi Svenssonem a Müllerem využil Sukuta-Pasu, který ještě posunul míč lépe postavenému Shechterovi, ten ale pálil těsně nad branku.

Vzápětí tak přišel zákonitý trest. Allagui na pravé straně předčil Jessena, následně odcentroval na zadní tyč, kde Risse vrátil do ohně a Choupo-Moting z bezprostřední blízkosti zavěsil - 0:1. Bleskovou odpověď mohl vyslat Tiffert, pro Müllera však jeho rána neznamenala výraznější nebezpečí. O chvíli později napřáhl v pokutovém území Shechter, jeho ránu ale zblokoval Noveski.

Ve 24. minutě už však bylo vyrovnáno. Dick nacentroval z velké dálky do vápna, tam míč mírně hlavou tečoval Sukuta-Pasu, po němž ještě balón tečoval Svensson za bezmocného Müllera - 1:1. Lautern se po vyrovnání soustředil na zklidnění hry, a tak přišla opět možnost na opačné straně. Na hranici pokutového území se uvolnil Risse, z dobré pozice ale pálil nad bránu.

Po změně stran začali svěřenci Marca Kurze ještě více tlačit a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří průběžné skóre otočit. To se stalo v padesáté čtvrté minutě. Po rohovém kopu Tifferta se do zakončení protlačil aktivní Sukuta-Pasu, s jeho pokusem si ještě Müller poradil, balón ovšem vyrazil pouze k Shechterovi, jenž se nemýlil - 2:1. Domácí tak začínali mít utkání plně ve své režii.

Další šance přišla po hodině hry. Od postranní čáry nacentroval Dick, k hlavičce se dostal střídající Kouemaha, mířil ale jen doprostřed branky, kde stál připravený Müller. V 73. minutě už bylo definitivně rozhodnuto. Jessen vystřelil, jeho ránu ale tečoval jeden z obránců, míč se tak dostal až k Tiffertovi, jenž přesnou hlavičkou poslal svůj tým do trháku - 3:1.

Za další tři minuty centroval do vápna Shechter, se zakončením Kouemahy si ale Müller opět poradil. Největší příležitost Mainzu ve druhé půli pak měl Ivanschitz, z hranice vápna však nedokázal střelu vměstnat mezi tři tyče. V závěru už se utkání pouze dohrávalo, Kaiserslautern tak alespoň částečně vrátil FSV porážky z minulé sezóny.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - 1. FC Köln 1:4

17.09.2011 15:30

Góly: 70. Simon Rolfes - 44. Milivoje Novakovič, 47. Lukas Podolski, 54. Lukas Podolski, 90. Mato Jajalo

Totální destrukce domácího celku dnes byla viděna v BayAreně. Tamní Bayer Leverkusen strašlivým způsobem nezvládl porýnské derby s Kölnem a prohrál 1:4.

Přitom první poločas vůbec nenapovídal tomu, že by se vítězem mohli stát hosté. Na úvod utkání sice zahrozil střelou zpoza šestnáctky do boční sítě Chihi, to bylo ale na dlouhou dobu ze strany Kozlů vše. Iniciativy se pak ujala Werkself. Nejprve v jedenácté minutě odcentroval do šestnáctky Schürrle, proti Benderově hlavičce ale dokázal zasáhnout Rensing.

Leverkusen byl sice lepším týmem, jenomže Köln velmi dobře zhušťoval hru a Bayeru se tak nedařilo pronikat do pokutového území soupeře. Výsledkem toho byly pokusy o střelbu z dálky, tak jako tomu bylo v případě Augusta, jenž po dvaceti pěti minutách ze třiceti metrů o půl metru minul Rensingovu branku.

Ve dvaatřicáté minutě se krásně ukázal herní přehled a rozvaha kapitána Bayeru Simona Rolfese. Ten nádherným pasem dlouhým takřka přes celou diagonálu obranné poloviny Kölnu našel Balitsche, jenž před brankou našel volného Derdiyoka - ten ale ve skluzu prováhal. O pět minut později se mohl blýsknout mladík Schürrle, Rensing byl ale na přední tyči pozorný.

Neproměněné šance se svěřencům Robina Dutta vymstili chvíli před odchodem do šaten. Toprak neustál souboj s Podolskim, jehož přihrávkou pod sebe a zakončením nepohrdl Milivoje Novaković a vstřelil tak překvapivý gól do šatny.

Domácí kouč Robin Dutt na vývoj utkání do druhé půlky nezareagoval žádným střídáním, což dost možná byla chyba. Jen dvě minuty po změně stran totiž Reinartz nezastavil na půlce míč, Novaković s Lukasem Podolskim si tentokrát vyměnili role a v sektoru fanoušků hostí bylo veselo podruhé.

Definitivní finito a razítko ředitele zápasu na vysvědčení Leverkusenu udělala 54. minuta. Bayer znovu propadl v obraně, Novaković našel Podolského a ten střelou na zadní tyč potřetí překonal Lena.

Farmaceutici se ihned pokusili odpovědět, Balitsch ale po krásném průniku a střele vedle mohl pouze na zmar rozhodit rukama. Maličkou naději tak alespoň vykřesal v sedmdesáté minutě Simon Rolfes. Chvíli předtím Rensing vytáhl nepříjemnou Kießlingovu hlavičku na roh, po němž hlavičkoval Balitsch, Rensing opět zasáhl, ale tentokrát jen na nohu Rolfese, jemuž nedělalo problém doklepnout míč do prázdné branky.

To bylo ale z velkých šancí domácích vše. Podolski pak ještě mohl vstřelit hattrick, v 83. minutě byl ale nadvakrát zablokován. Köln přesto ještě jednou udeřil a to v poslední čtvrté minutě nastavení, kdy si pohrál s obranou rivala, Novaković předložil pocukrovaný míč Matu Jajalovi a ten z bezprostřední blízkosti nezaváhal.

Leverkusen tak inkasoval tvrdý direkt na domácím hřišti, naopak Köln může výhra popohnat k lepším výsledkům.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 0:1

17.09.2011 15:30

Góly: 66. Igor De Camargo

Krize Hamburku pokračuje a mnozí už jen čekají, kdy vedení klubu dojde trpělivost a odvolá hlavního kouče Michaela Oenninga. Tomu dost možná zlomí vaz už dnešní prohra 0:1 doma s Borussií Mönchengladbach.

Gladbach do utkání nenastoupil v příliš velkém tempu a taktovku utkání přenechal spíše domácím. Těm se ale nedařilo cokoliv dopředu vymyslet a po většině nákopů měli ihned míč zpátky na své polovině. Na druhou stranu stoperská dvojice Rajković - Westermann působila klidným dojmem a žádné ohrožení se tak nekonalo.

První výraznější ohrožení Drobného branky se tak událo až ve 28. minutě, kdy střílel z osmnácti metrů Reus. Jedinou šanci domácího HSV si v první půli vypracoval Jarolím, ovšem jeho selhání ve slibné pozici bylo kritické.

Do druhé půle už Gladbach vstoupil o poznání aktivněji. Nejprve Drobný vychytal de Camargo, pak na poslední chvíli proti Arangovi skluzem zasahoval Rajković. Veselo bylo také v 59. minutě, kdy Daems zahrál loktem vysoko ve vzduchu, nicméně sudí Peter Sippel zůstal klidný.

Rozuzlení tak přišlo v 66. minutě, kdy si na Arangův centr vyskočil nikým nebránění Igor de Camargo a hlavičkou do Drobného protipohybu rozhodl utkání.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Werder Brémy 1:1

17.09.2011 15:30

Góly: 62. Philipp Wollscheid - 24. Mehmet Ekici

Norimberk měl utkání s Werderem rozehrané na výbornou. Svěřenci Dietera Heckinga ovšem nedokázali využít více než hodinovou početní převahu, během ní naopak sami inkasovali a po změně stran už dokázali pouze srovnat krok. Werder se tak alespoň do zítřka posunul na čelo tabulky.

Po úvodním oťukávání začali mít mírně navrch svěřenci Dietera Heckinga. K prvnímu ohrožení hostující branky došlo po kuriózní situaci. Chandler odcentroval od postranní čáry, míč se nečekaně zatočil až na branku a jen tak tak, že neskončil za zády Wieseho. O chvíli později pak rozehrával standardku Mendler, ale na hostujícího brankáře si nepřišel.

V sedmnácté minutě potom Wiese mimo pokutové území jako poslední instance srazil Eiglera a sudí Dress neměl jinou možnost, než zkušeného brankáře poslat předčasně pod sprchy. Nucené střídání tak odnesl Arnautović, jenž musel na trávník pustit Mielitze. Ve 24. minutě ovšem z ničeho nic Werder udeřil. Pizarro posunul ve vápně Ekicimu, který z úhlu překonal Stephana - 1:0. V dalším průběhu prvního dějství už se potom nic zajímavého nestalo.

Po obrátce byl na trávníku už pouze jeden tým. Der Club dával jasně najevo, že chce využít početní převahy a bylo jen otázkou času, kdy se tak stane. Po rohovém kopu Feulnera se do zakončení dostal Esswein, ale nic vážnějšího z toho pro Werder vyplynout nemohlo. A když už se zdálo, že tlak Norimberku slábne, tak domácí paradoxně udeřili. Po dalším rohu Feulnera se nejvýše vyšrouboval nehlídaný Wollscheid a zaslouženě srovnal na 1:1.

Vzápětí mohlo být pro FCN ještě lépe. Střídající Mak ovšem na Mielitze nevyzrál. Další možnost měl Chandler, z dálky ale pálil hodně nepřesně. Aktivní Mak měl příležitost i v 79. minutě, jeho zpětnou hlavičku ovšem dokázal zablokovat střídající Naldo. Norimberk byl i nadále lepší a chtěl si druhou branku zajistit plný bodový zisk. To se mu ale i díky zablokovanému zakončení Maka nakonec nepovedlo.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3:1

17.09.2011 15:30

Góly: 20. Ryan Babel, 23. Roberto Firmino, 85. Roberto Firmino - 67. Ashkan Dejagah

V oboustranně ofenzivním utkání se nakonec po zásluze radoval domácí Hoffenheim, který využil aktuálně lepšího rozpoložení a ukazuje, že by letos mohl patřit k příjemným překvapením soutěže. Vlci se naopak opět více ponořili ke dnu.

Úvod utkání se nesl v poněkud ospalejším tempu, postupem času se však čím dál více začali osmělovat domácí. První náznak nebezpečné akce přišel v šestnácté minutě. Po spolupráci Obasiho s Beckem ale mohl zůstat Hitz v klidu. To už ovšem neplatilo o čtyři minuty později. Braafheid našel přesným pasem Babela, ten z 25 metrů napřáhl, Russ se před střelou uklonil a Hitz na balón nedosáhl - 1:0.

A pro Vlky bylo ještě hůř. Kooperaci Sigurdssona s Firminem zakončil druhý jmenovaný efektním, ale především efektivním lobem - 2:0. VfL ani dvě inkasované branky nesrazily. První zdvořilostní pokus vyslal Koo, ale z úhlu branku netrefil. Vzápětí však rozehrál roh Koo, hlavičkovanou potom zakončoval Kyrgiakos, ale Starkeho nepřekonal. V závěru první půle pak hlavičkoval ještě Lakić, ale domácí strážce tří tyčí si poradil i tentokrát.

I po změně stran se pokračovalo v zajímavé podívané. Rudy vyslal do šance Obasiho, ten si poradil v běžeckém duelu s Träschem, potom ale ztroskotal na pozorném Hitzovi. Zahrozilo i na druhé straně. Po útočné spolupráci pálil Mandžukić, na Starkeho to ovšem opět nestačilo. V 58. minutě pak mohl definitivně rozhodnout Sigurdsson, z hranice penalty však svou příležitost trestuhodně zahodil. Po hodině hry pak Babel z obtížné pozice nedokázal překonat Hitze.

V šedesáté sedmé minutě rozehrával další volný přímý kop Träsch, jenž tentokrát přesně našel hlavu Mandžukiče, s tou si sice dokázal Starke poradit, ale míč vyrazil pouze k Dejagahovi, který se už nemohl mýlit - 2:1. Po akci Mlapy potom mohl svému týmu zajistit klidný závěr Babel, z malého vápna ale nedokázal usměrnit míč do branky. To se povedlo až pět minut před koncem Firminovi, který využil toho, že v bráně stál místo vyloučeného Hitze středopolař Hasebe - 3:1.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - FC Augsburg 2:2

17.09.2011 15:30

Góly: 46. Christian Lell, 57. Tunay Torun - 20. Hajime Hosogai, 64. Jan-Ingwer Callsen-Bracker

Ani v šestém bundesligovém zápase nenašel Augsburg recept na výhru. Tentokrát si odváží remízu z Berlína, odkud ji ale před utkáním kouč Luhukay tak trochu čekal.

Oba týmy začaly poměrně nervózně a zezačátku kupily na hromadu velké množství chyb. K první výraznější příležitosti se tak jeden z týmů propracoval až ve dvacáté minutě a hned z toho byla vedoucí branka utkání. Bellingshausen rozehrál rohový kop, ten za sebe prodloužil Sankoh na Hajimeho Hosogaie jenž z malého vápna nezaváhal a ještě si mohl dovolit ten lux, že si míč zpracoval.

Domácí Hertha se pokusila prakticky okamžitě odpovědět, Lasoggovu hlavičku z deseti metrů ale vykryl Jentzsch. Ani nadále pak žádný z týmů neměl optickou převahu a šancí bylo jako šafránu. Až v závěrečné minutě mohl srovnat Raffael, ale po přiťuknutí od Lasoggy v podobné pozici přestřelil.

Augsburg si tak do druhého poločasu přenesl jednobrankový náskok, který ale krátce vzal za své. Ebert díky výborné práci ve středu pole vyzval Andrease Lella, jenž umístěnou ránou o zadní tyč překonal Jentzsche.

Proslov domácího kouče Markuse Babbela na jeho svěřence zabral a Hertha šla dokonce do vedení. V 57. obrovskou chybu na vlastní šestnáctce vyrobil Sankoh, když se nechal přetlačil Lasoggou, který následně naservíroval míč Tunayi Torunovi, jenž zachoval klid a obrátil stav utkání.

Katastrofální chyba obránce Sankoha donutila kouče hostí Luhukaye ke střídání nizozemského obránce za Möhrleho. Krátce na to, v 64. minutě, pak podepsal konečný gólový účet utkání Jan-Ingwer Callsen-Bracker, který nejlépe využil zmatku v pokutovém území.

Zvláště interesantní v tomto utkání byla hra berlínského playmakera Raffaela, na nějž hráči Augsburgu spáchali celkem tři fauly za žlutou a jeden dokonce i za červenou kartu. Do sprch pět minut před koncem putoval Sebastian Langkamp, jenž zatáhl za záchrannou brzdou. Na výsledku se to ale již nijak nepodepsalo.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - VfB Stuttgart 1:2

16.09.2011 20:30

Góly: 85. Papiss Cissé - 32. Martin Harnik, 73. Martin Harnik

Nepříliš pohlednou předehrávku šestého bundesligového kola obstaraly Freiburg se Stuttgartem. Z vítězství se nakonec díky dvěma brankám Martina Harnika radovali švábští hosté.

Bojovné utkání již od svého začátku moc fotbalové krásy nenabízelo. Poprvé byl blízko brance v jedenácté minutě Cissé, ovšem Ulreich si ve spolupráci s Molinarem proti jeho hlavičce po rohovém kopu Schustera poradil. Odpověď přišla za pět minut, ovšem Harnik svou střelou nártem na zadní tyč nedorozumění v obraně domácích nepotrestal.

Ve 28. minutě poprvé naplno musel své brankářské umění ukázat brankář Stuttgartu Ulreich, který vytáhl krásnou Reisingerovu střelu pod břevno. O pět minut později se znovu ozval Martin Harnik a tentokrát svou snahu již dokázal přetavit v gól. Freiburg byl totiž nedostatečně důrazný před vlastní brankou po rohovém kopu, k míči se dostal právě rakouský útočník, na šestnáctce si jej srovnal a přes klubko hráčů jej poslal do středu branky, kde Baumann nedokázal zasáhnout.

Stuttgart tak opanoval první poločas a do toho druhého naskakoval s jednobrankovým náskokem. Ani druhá půle nenabídla příliš oku lichotící fotbal a tak se hrálo prakticky až v poslední dvacetiminutovce. V 73. minutě totiž Molinaro napodruhé odcentroval, míč propadl až na zadní tyč kde Martin Harnik ani podruhé nepohrdl a střelou na protější brankovou konstrukci svým druhým gólem zvýšil vedení hostí.

Reakce domácích přišla příliš pozdě. Papiss Demba Cissé sice v 82. minutě ještě na zadní tyči neuspěl, za dvě minuty už však po Bastiansově přihrávce mezi nohy prostřelil Ulreicha a dal tak ještě malou naději svému týmu.

Hosté si ale již závěr pohlídali a odváží si tak z Bádenska plný počet bodů.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov650118:115
2.Werder Brémy641112:613
3.Borussia Mönchengladbach64118:313
4.TSG Hoffenheim640212:512
5.Hannover 9663218:811
6.VfB Stuttgart63129:410
7.Bayer Leverkusen63127:710
8.1. FC Norimberk63126:610
9.Schalke 04630311:109
10.Hertha BSC62318:79
11.Borussia Dortmund62137:67
12.1. FC Köln621311:157
13.1. FSV Mainz 0562138:137
14.VfL Wolfsburg62047:126
15.1. FC Kaiserslautern61235:95
16.SC Freiburg611410:184
17.FC Augsburg60336:123
18.Hamburger SV60156:171

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (107)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bayern snad potvrdi formu a slabo hrajuce Schalke rozdrti

Reagovat
juveforever

Kolín vstal z mŕtvych

Reagovat
smazaný uživatel

No ja bych zase po jednom zapase nedelala takovy zaver ... Asi nejvic ze vsech tady bych ocenila, kdyby jejich vykonnost byla stabilni a drzeli se v prvni polovine, ovsem u nich nevim, jsou proste takovy houpackovy tym... Jednou dole, jednou nahore. Po vybornem zapasu prijde faux pas, nejlepe na domacim hristi. Sezona zacala, to je fakt, system a la Solbaken si teprve musi sednout, ale zatim jsem opatrna

Reagovat
REPLIKATOR

Oni hrajou lepší venku jak doma >

11.09.2011 21:59 - Prohra Kölnu byla rekordní

Köln dnešní porážkou 1:2 od Norimberku vytvořil budnesligový rekord. Pro 1.FC to byla 163. domácí porážka, tolik jich žádný jiný tým v historii ligy na vlastním hřišti neutrpěl. Za Kölnem jsou Bochum a Frankfurt se 162 domácími prohrami.

Reagovat
Arne

To je taková dost o ničem statistika, Bochum, Frankfurt a spousta dalších měla těch sezón o dost méně... Zase je ale pravda, že těch sezón, kdy se Kozlům doma nedaří, je v posledních letech strašně moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Felixi? Už jdi... Fakt že jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Podolski

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne 1.gol 90% hracov by taku prihravku ani nespracovalo a nie to este dalo gol

Reagovat
smazaný uživatel

tak Poldi hraje nejlíp, když v koncovce nepřemýšlí

Reagovat
smazaný uživatel

Možná kdyby to nedělal vůbec, tak by v kariéře dopadl lépe.

Reagovat
smazaný uživatel

v Bayernu určitě, tam při hře myslel až moc

Reagovat
smazaný uživatel

Což je obrovská výjimka...

Reagovat
božský John

Letos to je hooodně zajjímavý, Gladbach na poháry!

Reagovat
smazaný uživatel

(jen aby se pak neopakovalo to co v Berlíně pod Favrem)

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte co je s Morávkem? Už druhý zápas nebyl ani na lavici.

Reagovat
smazaný uživatel

v posledním zápase co hrál se nepředvedl v dobrém světle, tak ze sestavy nejspíš na čas odpadl

Reagovat
jv

A je otázkou času, kdy se do ní znovu dostane...

Reagovat
FC Porto FC

HSV hrozný výsledky a hroznej kádr až na pár vyjímek

Reagovat
Aldeano

Werder a Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Mönchengladbach podle mě nevidrží až tak nahoře

Reagovat
smazaný uživatel

No, já bych se nedivil, kdyby se na podzim motaly na proevropských místech a pak padaly dolů.

Reagovat
osobnostx

Ten Firmino dává gól za gólem, dvacetiletý kluk..... V té Brazílii se to zase začíná poslední dobou líhnout co se týče útočných talentů....

Reagovat
Godwinson

Hoffenheim do LM!

Reagovat
smazaný uživatel

No není opravdu co dodat,jen To HSV to křičí do očí ,vždyť je to jeden z největších klubů v Německu sakra

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co taky čekat, když hrají takový fotbal a nemají někoho, kdo by je zvedl. Ale tam se to na jaro zlepší, tomu věřím.

Reagovat
GEGE

Gladbach

Reagovat
Ferguson6

Nechápem čo sa deje s mojim najobľúbenejším nemeckým tímom V Hamburgu im je už asi v 1. Bundeslige dlho, tak sa rozhodli prvýkrát zostúpiť. Inak si tieto katastrofálne výsledky neviem vysvetliť

Reagovat
juveforever

letný výpredaj

Reagovat
Ferguson6

napriek tomu majú stále káder minimálne na stred tabuľky a vzhľadom na to akých majú sponzorov by mali byť vyššie. No hlavne v defenzíve sa im to dosť zosypalo

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych nezapomínal na hodně slabého trenéra...

Reagovat
jv

Na takový myšlenky je pořád ještě brzo... HSV už v podobný situaci bylo už před pěti lety a nakonec to ještě skončilo evropskými poháry.

Reagovat
Ferguson6

ale vtedy aspoň hrali LM, takže tam bola nejaká vyťaženosť a hlavne vtedy mali oveľa lepší káder... teraz je to slabota

Reagovat
jv

To je pravda, ale na sestup to ani tam snad nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

až teď jsem si všiml, že 3x šlo o derby

a v utkání Schalke-Bayern následuje další tradiční zápas

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Skoda Mainzu, snad sa nenamocia do problemov. Vcera bolo vidiet, ze su futbalovejsi mansaft, nez K´lautern, ale nasadenie a odhodlanie domacich bolo o dost vyssie. Obrana Mainzu nejak neklape. Teda hlavne ten stred. Zato utok na cele s Allaguim, Choupo-Motingom a Rissem je vyborny.

A tiez skoda Herthy.

Reagovat
jv

Tak Lautern už potřeboval zabrat a je dobře, že se to povedlo právě v derby. Snad se teď rozjedou...

Reagovat
jv

Navíc Sukuta-Pasu hrál hodně dobře a konečně dal branku, takže paráda.

Reagovat
smazaný uživatel

konečně se mu daří i něco po tom euru u nás

Reagovat
jv

Přesně. Tam jsem si ho právě oblíbil.

Reagovat
smazaný uživatel

taky (a naopak mi do oka nepadl Nsereko, nevim ale přesně proč, možná v tom měli prsty i fanoušci 1860 co seděli nademnou )

Reagovat
JozkokozleJ

Mne sa ten Lautern prilis (sposobom akym hra) nepaci. Take viac ubojovane, nez uhrane. Ovsem ich vypadnutie by som si urcite nezelal (to snad by sa taky ani nenasiel). Mohli by byt ale viac futbalovejsi... ale to nie je jednoduche, ked rok, co rok odide nejaka ofenzivna opora bez rovnocennej nahrady.

Reagovat
JozkokozleJ

...hoc Sikuta-Pasu i Shechter sa ukazuju v dobrom svetle.

Reagovat
jv

Právě... Loni to taky nějakou chvíli trvalo, než si to sedlo a potom na konci hráli skvěle. Ale ten odchod Lakiče, Iličeviče a Morávka se prostě musí někde projevit... Ale zase ty náhrady co přišly, tak určitě kvalitamy nezaostávají, řekl bych, že právě naopak.

Reagovat
Kepy_FCB

Gladbach ale vydržet!

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Proboha ať už se vrátí Barrios ten Lewa je hroznej.

Reagovat
smazaný uživatel

jdi do prdele už Tom u rozumíš jak koza petrželi a píšeš tu neuvěřitelné bludy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jdi do prdele. Sám tomu nerozumíš na BVB nekoukáš,ale toho Lewu furt obhajuješ,protože to je polák a přišle z Lechu každej ti potvrdí,že hraje hrozně jenom ty musíš mít pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

jak ty můžeš vědět, co sleduju a nesleduju ? A ano, obhajuji ho pač hraje rozhodně líp než když tam přišel. To, že se mu nepovede pár akcí, tak ho nemusíš hned hanit. Idiote

Reagovat
smazaný uživatel

Sám si říkal,že sleduješ jen baník,Polsko a nižší soutěže v Německu a Polsku a z pohárů jen předkola. Možná,že hraje líp,ale furt to nestačí na základní sestavu mistra Bundesligy až bude Lucas zdraví poletí ze sestavy svinským krokem. Pár akcí ? To,že je marný 90 minut je pár akcí podle tebe ? A ty urážky si odpusť nemáš to zapotřebí nemyslíš?

Reagovat
smazaný uživatel

jinak se ani nedá odpovědět na to, cos napsal. I když na jedno jo, narozdíl od tebe Dortmund sleduju od roku 1997, když mám čas, pustím si to, jen to tak neprožívám a nevypisuji to na netu. Sereš si tu jen do huby. A už dej skutečně pokoj.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jo takhle si to posrat v závěru.

Reagovat
Sosi

Co je s Morávkem, že nehrává?

Reagovat
smazaný uživatel

To už tu dlouho nebylo. V téhle diskuzi je to dokonce jenom jednou.

Reagovat
Sosi

Se nezblázni, já nemám čas pročítat celou diskusi...

Reagovat
smazaný uživatel

Mori je zranenej, ma potize se svalem na noze.

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem debil, ale jak počítám tak se furt nemůžu dostat k závěru, proč mají buzny z bavorska 4 hvězdičky na dresu! Ví to někdo? Asi to je standartní postup toho "clubu prý"

Reagovat
JozkokozleJ

Tak trebars si skus vydelit pocet vitazstiev v LM (resp. PEM) poctom hviezdiciek a dostanes okruhle cislo 1.

No neviem urcite, ci pocet hviezdiciek odvodeny od vitazstie v LM. Niekde som kdesi cital, ze to je jedna hviezda za kazdych 5 titulov v domacej sutazi.

Reagovat
jv

Jak píše Jozko... Jedna hvězda je za pět bundesligových titulů, takže když jich má Bayer 22, tak musí mít logicky čtyři.

Reagovat
smazaný uživatel

jedina buzna je tu pan Tau...uz to tu bolo preberane sto krat ale nikdy som sa ani ja nedozvedel ak oto naozaj je z nasimi hviezdickami...ano bud je to pocet vyhier v EPM a neskor LM ale to sa mi nejako nezda a skor sa priklanam k nazoru ze hviezdy symbolizuju pocet titulov...jedna hviezda sa dostava za 3 tituly druha hviezda za 5 titulov 3 hviezda za 10 titulov a 4 hviezda za 20 titulov takto som to niekde davno cital ja

Reagovat
jv

No a nebo tak. Jedna z těchto variant je to podle mě určitě.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak dalsiu teroriu by uz snad ani vymysliet neslo

Reagovat
smazaný uživatel

1hviezda=3tituly 2 hviezda=5titulov 3 hviezda= 10 titulov 4 hviezda= 20 titulov :) takze klub aj ked ma napriklad 7 titulov tak stale ma len 2 hviezdy jednoduche jak facka :) je len nahoda ze sme vyhrali EPM/ LM 4 krat....aj v taliansku nosia hviezdy ale tam je ten pocet iny ako v bundeslige

Reagovat
jv

Tak ta naše varianta je možná právě v Itálii.

Reagovat
smazaný uživatel

po 5 titulech to je v Turecku, jinde je to po 10 titulech a v Německu je taky výjimka, aby hvězdy nenosil jenom Bayern

Reagovat
jv

Aha. Každopádně díky za rozšíření obzorů.

Reagovat
JozkokozleJ

Vyzera to skutocne tak, ze tuto sezonu si to v Bayerne vsetko sadlo na spravne miesto a slape ako stroj. Dnes Schalke takmer bez sance. A hlavne dorazilo sebavedomie a to posuva Bayern este ne vyssi level.

Reagovat
jv

Přesně, letos to zatím vypadá, že v Mnichově nebudou mít konkurenci...

Reagovat
smazaný uživatel

a TSV se po letech taky zvedá

Reagovat
jv

Jojo, to je dobře. Chtěl bych je konečně vidět v BL, aby to bylo zase o něco zajímavější...

Reagovat
smazaný uživatel

si pamatuji, jak váleli před lety v BL. A ten kádr. Borimirov, v útoku Max, v záloze Týce s Čížkem, Riseth, Cerny, Hassler či Jeremiens

Reagovat
jv

Hm, to nepamatuju... Ale to nic nemění na tom, že jim postup přeju.

Reagovat
smazaný uživatel

a pamatuješ si, jak hráli s Drnovicema Uefu?

Reagovat
jv

Nn, taky ne. Jako vím, že ji Drnovice hráli, ale zase tak přesně jsem to nezkoumal... Ale koukám, že na straně TSV tehdy chytal Jentzsch a v obraně už byl Stranzl. Za Drnovice zase stál v bráně Vaňous.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak. A co si tak matně pamatuji, tak Drnovice nepadli jen tak lehce, bojovali. Ale spíš pro němce to musel bejt docela šok, hrát na takové pidi vesnic a na takovém pěkném stadionu

Reagovat
jv

Jojo, doma to byla bezbranková remíza a v odvětě rothodl Kurz. Jinak Drnovice si pamatuju z ligy, ale škoda, že to tam neudrželi, ten stadion byl na tehdejší poměry špičkovej... Byl to trochu jiný případ, než Blšany, ale skončilo to stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Drnovice 0-1 1860 Munich 0-0 0-1.

Reagovat
JozkokozleJ

Urcite by bol skvely ich navrat do BL.

Inak co Dynamo? Nejak mi posledne 2 zapasy unikaju resp. vidim tak 15 - 20 minut. Hraju dobre? Tie nove posily (i tie uplne najnovsie - Subasic, Pote) sa mi celkom pozdavali. S nimi moze hrat Dynamo uz skutocne vyrovnane partie v 2.BL. Lebo ono postavenie v tabulke vyzera sice fajn, ale ked sa clovek pozrie na mansafty, ktore su za DD, moc kludu to nepridava.

Reagovat
smazaný uživatel

čeče, taky sem o ty dva poslední zápasy přišel Ale porazily Bochum a v přestřelce padli s Inglostadtem. Jinak Trojan v základu, Fořt střídá. A ty jo, sem se právě divil, kdo že je ten Subašič a ono to je nová posila, to sem nevěděl, díky

Reagovat
JozkokozleJ

Prave ten Subasic z pozicie laveho beka fukol Bochumu dvoch, tak to hned utkvie v pamäti. Tak ale viem, ze ti si viac na to pyro, ja na supisky

Reagovat
smazaný uživatel

a tak, tady sleduju i hráče a jak hrajou

Reagovat
JozkokozleJ

A prave preto obrosvka skoda nepodareneho startu Dortmundu. Mohol to byt paradny suboj... Snad BVB nakopnu motorku - hoc dnes uz to vyzeralo, ze sa tak stane a ...

Reagovat
jv

Reagovat
Inter Eterno Amore

škoda BvB už som myslel že konečne vyhrajú vonku ale ten záver proste katastrofa

Reagovat
smazaný uživatel

Sraby z Dortmundu i Leverkusen prohráli, Bayern je prostě jednička.

Reagovat
Arne

Tak jsem dnešní zápas strávil s fanoušky Bayernu a popíjel ze skleničky s logem FCB... Docela paradox pro mě...

Každopádně nikdo mi nevymluví, že letos Bayern nebude mít konkurenci. Jak říkal Gómez, mají každého soupeře prostě pevně v rukou a ten neví, co má dělat. V LM bude asi problém, když dvakrát někomu darují šanci, kdyby to Hunter dal, mohlo být všechno jinak. I přes ten faul tuším na Matipa to už po půli mohlo být rozhodnutý a zaslouženěji vyhrát o dvě branky nejde.

Fanoušci Schalke co do atmosféry výborní jako vždy (před velkou plazmou jsem si připadal jako ve VIPce přímo v aréně), ale to s tím bannerem proti Neuerovi trochu přepískli, to už bylo moc.

Co se týče nás, tak nic překvapivého... Role favorita nám nesedí a nebude sedět, navíc týden po skalpu mistra, to se moc nevyhrává a pro nováčka to platí dvojnásob. Venku budeme muset kousat i nadále, příští týden v Brémách a za necelý měsíc v Mnichově - se stasem87 jsme hodně předběžně dohodnutí na výjezdu, tak kdo by měl zájem se přidat, ozvěte se a zkusíme to nějak dát dohromady.

Reagovat
smazaný uživatel

15.10. Sobota? Tak to jedu

Reagovat
jv

Co?

Jinak Bayern jak jsem psal výše už asi nikdo nechytí, bohužel... Konkrétně my jsme prostě bez Barriose v háji, protože nedokážeme proměnit šance a soupeř skoro ze všeho trestá, to je pech... Snad se to zvedne, ale taky je možný, že budem rádi za poháry...

Ty týmy, co jsou teď na pohárových příčkách to snadno pouštět nebudou, bude to letos boj.

Na výjezdu se ještě můžem domluvit, to by bylo asi toho 15 co?

Reagovat
Arne

Jsme šli kouknout na fotbal s kolegou z práce... Na výběr byl zakouřenej mini fanclub Bayernu a pak velká plazmovka u příbuzných, takže to ještě dopadlo dobře.

Jinak nepropadal bych panice, sice to postavení v tabulce nevypadá nejlíp a dneska to byla škoda, ale to na 2.-4. místo vidím hodně reálně. Jinak jo, je to 15. 10. v sobotu, 15:30.

Reagovat
jv

Jj, tak to ještě jo.

No jestli budou pokračovat ty ranění, karty a k tomu se přidá i to, co včera, tak to budeme mít složitý... Vepředu čeká hned několik hladovejch vlků.

Jinak ohledně toho výjezdu se ještě ozvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak paradox, vždyť už jsi se několikrát prořekl. Víme komu tajně fandíš Jinak jak začne škola, tak budu mít pravděpodobně na některé víkendy brigádu. Ale zatím nevím na které, takže to nemůžu domlouvat moc dopředu

Reagovat
Arne

Já ti dám... Je to ale paradox, zrovna teď je tomu rok, co jsem byl v AA v kotli Werderu a zpíval jsem "Scheiß Bayern München.." To jsem pochopitelně dneska z repertoáru vynechal.

Jinak s tou brigádou to bude složitý... Já jsem to teď začal sondovat a ve středu začíná volný prodej lístků na sezení, zatímco na stání už jsou vyprodaný od permanentkářů a členů klubu. Takže do středy by to chtělo vědět napevno.

Reagovat
smazaný uživatel

Já si to do té středy zkusím nějak zjistit. Na kolik by to tak přibližně vyšlo (cesta+lístky)?

Reagovat
Arne

No, lístek bych očekával nějak kolem 1500 a cesta nemám ponětí... Stas87 mi psal něco o autě, tak nevím, jak se to vymyslí. Já bych jel vlakem zezdola a někde tam na vás počkal.

Reagovat
jv

Hm, tak do středy nevím, to je hodně dopředu...

Reagovat
smazaný uživatel

Zní to lákavě, ale z Valach to do Němec trvá o něco déle no... takže bohužel budu držet palce pouze u TV

Reagovat
smazaný uživatel

8 bodu ztrata po 6 kolech je pro Borussii hroziva.

Reagovat
jv

Reagovat
Bayern +

100. pro FC Bayern Műnchen

Reagovat
smazaný uživatel

Fc Bayern

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele