6. kolo
17.09.2011 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Werder Brémy 1:1

Norimberk měl utkání s Werderem rozehrané na výbornou. Svěřenci Dietera Heckinga ovšem nedokázali využít více než hodinovou početní převahu, během ní naopak sami inkasovali a po změně stran už dokázali pouze srovnat krok. Werder se tak alespoň do zítřka posunul na čelo tabulky.

Po úvodním oťukávání začali mít mírně navrch svěřenci Dietera Heckinga. K prvnímu ohrožení hostující branky došlo po kuriózní situaci. Chandler odcentroval od postranní čáry, míč se nečekaně zatočil až na branku a jen tak tak, že neskončil za zády Wieseho. O chvíli později pak rozehrával standardku Mendler, ale na hostujícího brankáře si nepřišel.

V sedmnácté minutě potom Wiese mimo pokutové území jako poslední instance srazil Eiglera a sudí Dress neměl jinou možnost, než zkušeného brankáře poslat předčasně pod sprchy. Nucené střídání tak odnesl Arnautović, jenž musel na trávník pustit Mielitze. Ve 24. minutě ovšem z ničeho nic Werder udeřil. Pizarro posunul ve vápně Ekicimu, který z úhlu překonal Stephana - 1:0. V dalším průběhu prvního dějství už se potom nic zajímavého nestalo.

Po obrátce byl na trávníku už pouze jeden tým. Der Club dával jasně najevo, že chce využít početní převahy a bylo jen otázkou času, kdy se tak stane. Po rohovém kopu Feulnera se do zakončení dostal Esswein, ale nic vážnějšího z toho pro Werder vyplynout nemohlo. A když už se zdálo, že tlak Norimberku slábne, tak domácí paradoxně udeřili. Po dalším rohu Feulnera se nejvýše vyšrouboval nehlídaný Wollscheid a zaslouženě srovnal na 1:1.

Vzápětí mohlo být pro FCN ještě lépe. Střídající Mak ovšem na Mielitze nevyzrál. Další možnost měl Chandler, z dálky ale pálil hodně nepřesně. Aktivní Mak měl příležitost i v 79. minutě, jeho zpětnou hlavičku ovšem dokázal zablokovat střídající Naldo. Norimberk byl i nadále lepší a chtěl si druhou branku zajistit plný bodový zisk. To se mu ale i díky zablokovanému zakončení Maka nakonec nepovedlo.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele