6. kolo
16.09.2011 20:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - VfB Stuttgart 1:2

Nepříliš pohlednou předehrávku šestého bundesligového kola obstaraly Freiburg se Stuttgartem. Z vítězství se nakonec díky dvěma brankám Martina Harnika radovali švábští hosté.

Bojovné utkání již od svého začátku moc fotbalové krásy nenabízelo. Poprvé byl blízko brance v jedenácté minutě Cissé, ovšem Ulreich si ve spolupráci s Molinarem proti jeho hlavičce po rohovém kopu Schustera poradil. Odpověď přišla za pět minut, ovšem Harnik svou střelou nártem na zadní tyč nedorozumění v obraně domácích nepotrestal.

Ve 28. minutě poprvé naplno musel své brankářské umění ukázat brankář Stuttgartu Ulreich, který vytáhl krásnou Reisingerovu střelu pod břevno. O pět minut později se znovu ozval Martin Harnik a tentokrát svou snahu již dokázal přetavit v gól. Freiburg byl totiž nedostatečně důrazný před vlastní brankou po rohovém kopu, k míči se dostal právě rakouský útočník, na šestnáctce si jej srovnal a přes klubko hráčů jej poslal do středu branky, kde Baumann nedokázal zasáhnout.

Stuttgart tak opanoval první poločas a do toho druhého naskakoval s jednobrankovým náskokem. Ani druhá půle nenabídla příliš oku lichotící fotbal a tak se hrálo prakticky až v poslední dvacetiminutovce. V 73. minutě totiž Molinaro napodruhé odcentroval, míč propadl až na zadní tyč kde Martin Harnik ani podruhé nepohrdl a střelou na protější brankovou konstrukci svým druhým gólem zvýšil vedení hostí.

Reakce domácích přišla příliš pozdě. Papiss Demba Cissé sice v 82. minutě ještě na zadní tyči neuspěl, za dvě minuty už však po Bastiansově přihrávce mezi nohy prostřelil Ulreicha a dal tak ještě malou naději svému týmu.

Hosté si ale již závěr pohlídali a odváží si tak z Bádenska plný počet bodů.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
skorpikk

hezky si to trefil

Reagovat
skorpikk

Podle mě vyhraje Freiburg,nebo alespoň bod domácí uhrají,vsadím si na neprohru

Pokud bych měl tipnout přesný výsledek tak 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele