6. kolo
17.09.2011 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - 1. FSV Mainz 05 3:1

Falcké derby ovládl po zásluze domácí Kaiserslautern, který si tak zároveň na své konto připsal premiérové tři body v sezóně. Mainz naopak po skvělém úvodu i nadále uvadá.

Rudí ďáblové začali hned od začátku dávat najevo, kdo bude mít více ze hry. Už první situace ukázala, proč defenzivní hra Mainzu patří k nejhorším v soutěži. Před Shechterem ale stihl na poslední chvíli zatáhnout Bungert. Ve třinácté minutě pak nedorozumění mezi Svenssonem a Müllerem využil Sukuta-Pasu, který ještě posunul míč lépe postavenému Shechterovi, ten ale pálil těsně nad branku.

Vzápětí tak přišel zákonitý trest. Allagui na pravé straně předčil Jessena, následně odcentroval na zadní tyč, kde Risse vrátil do ohně a Choupo-Moting z bezprostřední blízkosti zavěsil - 0:1. Bleskovou odpověď mohl vyslat Tiffert, pro Müllera však jeho rána neznamenala výraznější nebezpečí. O chvíli později napřáhl v pokutovém území Shechter, jeho ránu ale zblokoval Noveski.

Ve 24. minutě už však bylo vyrovnáno. Dick nacentroval z velké dálky do vápna, tam míč mírně hlavou tečoval Sukuta-Pasu, po němž ještě balón tečoval Svensson za bezmocného Müllera - 1:1. Lautern se po vyrovnání soustředil na zklidnění hry, a tak přišla opět možnost na opačné straně. Na hranici pokutového území se uvolnil Risse, z dobré pozice ale pálil nad bránu.

Po změně stran začali svěřenci Marca Kurze ještě více tlačit a bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří průběžné skóre otočit. To se stalo v padesáté čtvrté minutě. Po rohovém kopu Tifferta se do zakončení protlačil aktivní Sukuta-Pasu, s jeho pokusem si ještě Müller poradil, balón ovšem vyrazil pouze k Shechterovi, jenž se nemýlil - 2:1. Domácí tak začínali mít utkání plně ve své režii.

Další šance přišla po hodině hry. Od postranní čáry nacentroval Dick, k hlavičce se dostal střídající Kouemaha, mířil ale jen doprostřed branky, kde stál připravený Müller. V 73. minutě už bylo definitivně rozhodnuto. Jessen vystřelil, jeho ránu ale tečoval jeden z obránců, míč se tak dostal až k Tiffertovi, jenž přesnou hlavičkou poslal svůj tým do trháku - 3:1.

Za další tři minuty centroval do vápna Shechter, se zakončením Kouemahy si ale Müller opět poradil. Největší příležitost Mainzu ve druhé půli pak měl Ivanschitz, z hranice vápna však nedokázal střelu vměstnat mezi tři tyče. V závěru už se utkání pouze dohrávalo, Kaiserslautern tak alespoň částečně vrátil FSV porážky z minulé sezóny.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
skorpikk

Tady Kaiserslautern zaboduje,vsadím neprohru domácích

Tip na přesný výsledek je 1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele