6. kolo
17.09.2011 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 3:1

V oboustranně ofenzivním utkání se nakonec po zásluze radoval domácí Hoffenheim, který využil aktuálně lepšího rozpoložení a ukazuje, že by letos mohl patřit k příjemným překvapením soutěže. Vlci se naopak opět více ponořili ke dnu.

Úvod utkání se nesl v poněkud ospalejším tempu, postupem času se však čím dál více začali osmělovat domácí. První náznak nebezpečné akce přišel v šestnácté minutě. Po spolupráci Obasiho s Beckem ale mohl zůstat Hitz v klidu. To už ovšem neplatilo o čtyři minuty později. Braafheid našel přesným pasem Babela, ten z 25 metrů napřáhl, Russ se před střelou uklonil a Hitz na balón nedosáhl - 1:0.

A pro Vlky bylo ještě hůř. Kooperaci Sigurdssona s Firminem zakončil druhý jmenovaný efektním, ale především efektivním lobem - 2:0. VfL ani dvě inkasované branky nesrazily. První zdvořilostní pokus vyslal Koo, ale z úhlu branku netrefil. Vzápětí však rozehrál roh Koo, hlavičkovanou potom zakončoval Kyrgiakos, ale Starkeho nepřekonal. V závěru první půle pak hlavičkoval ještě Lakić, ale domácí strážce tří tyčí si poradil i tentokrát.

I po změně stran se pokračovalo v zajímavé podívané. Rudy vyslal do šance Obasiho, ten si poradil v běžeckém duelu s Träschem, potom ale ztroskotal na pozorném Hitzovi. Zahrozilo i na druhé straně. Po útočné spolupráci pálil Mandžukić, na Starkeho to ovšem opět nestačilo. V 58. minutě pak mohl definitivně rozhodnout Sigurdsson, z hranice penalty však svou příležitost trestuhodně zahodil. Po hodině hry pak Babel z obtížné pozice nedokázal překonat Hitze.

V šedesáté sedmé minutě rozehrával další volný přímý kop Träsch, jenž tentokrát přesně našel hlavu Mandžukiče, s tou si sice dokázal Starke poradit, ale míč vyrazil pouze k Dejagahovi, který se už nemohl mýlit - 2:1. Po akci Mlapy potom mohl svému týmu zajistit klidný závěr Babel, z malého vápna ale nedokázal usměrnit míč do branky. To se povedlo až pět minut před koncem Firminovi, který využil toho, že v bráně stál místo vyloučeného Hitze středopolař Hasebe - 3:1.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1x

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele