Bundesliga - souhrn 4. kola

31.08.2013, 17:25, aktualizováno 01.09.2013, 19:26
Komentáře a souhrny
Dortmund uspěl ve Frankfurtu a jako jediný zůstává bez ztráty bodu. Bayern totiž v předehrávce remizoval ve Freiburgu, Leverkusen prohrál na Schalke a Mainz dostal čtyři góly v Hannoveru. V derby s Hoffenheimem se probudil Stuttgart, tři body mají i Wolfsburg, HSV, Augsburg a Gladbach...

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:2

01.09.2013 17:30

Góly: 36. Václav Kadlec - 10. Henrich Mchitarjan, 56. Henrich Mchitarjan

Borussen dokázali okamžitě zareagovat na ztrátu Bayernu a vítězstvím na hřišti Eintrachtu Frankfurt si před svým největším soupeřem udržují dvoubodový náskok! Domácí strana zůstává na třech bodech.

Armin Veh provedl oproti utkání s Qarabağem Ağdam (2:1), přes který Orli postoupili do hlavní fáze Evropské ligy, hned pět změn, chyběly tradiční opory Celozzi, Oczipka, Rode, Schwegler a Meier, jejichž místa zastoupil kvintet ve složení Schröck, Djakpa, Russ, Rosenthal a Kadlec. Borussen se znovu představili bez kapitána Kehla, jehož vedle Sahina nahradil Bender.

Od první minuty bylo na obou týmech patrné, jakým směrem se bude zápas ubírat, diváci se mohli těšit na tradiční ofenzivní manévry. Jako první přiložili pod kotel hráči Eintrachtu, konkrétně Aigner, jenž na druhém konci vápna oslovil Inuie, japonský křídelník však na skvěle reagujícího Weidenfellera nevyzrál! Odpověď si po Sahinově kombinaci s Reusem nachystal Blaszczykowski, tomu se však pro změnu z bezprostřední blízkosti nepovedlo najít recept na Trappa!

Hrálo se nahoru dolu a jedna zajímavá akce střídala druhou. Po další rychlé kombinaci předložil Großkreutz mičudu Reusovi, jeho pokus však mířil vysoko nad vymezený prostor. Otevírací branky však na sebe přeci jen nenechala dlouho čekat: Djakpa zahnal "do úzkých" Fluma, kterého následně obral o míč Kuba, jenž potom za obranou našel Mchitarjana a ten do protipohybu Trappa zavěsil - 0:1.

Srovnat krok mohl po milimetrovém Inuiově pasu Kadlec, ten si však nedokázal balón zpracovat a navíc ho ještě zakřižoval vracející se Schmelzer. O poznání nebezpečnější tak byla akce na druhém konci hřiště, kde zafungovala polská spolupráce, avšak Lewandowski vyběhnuvšího Trappa nedokázal obejít a z nadějné akce tak nic nebylo. Bývalý hráč pražské Sparty měl záhy možnost na reparát, když se dobře zbavil Subotiče, ovšem pohotový Hummels ho do zakončení nepustil. Ve 21. minutě ten samý hráč využil neodpískaného ofsajdového postavení, šajtlí však na Weidenfellera recept nenašel!

Vyprodaná Commerzbank Arena po loňském střetnutí (3:3) těchto dvou soupeřů, které patřilo mezi to nejlepší, co uplynulý bundesligový ročník nabídl, zažívala další skvělou podívanou. Kuba se po souboji s Djakpou na hranici šestnáctky svalil k zemi a dožadoval se u sudího Gräfeho odpískání penalty, ale marně, zkušený arbitr nechal volně pokračovat ve hře.

Další z mnoha pohledných akcí Borussie zakončil po Blaszczykowskiho nabídce vysoko nad branku Mchitarjan a Sahin vzápětí dalekonosným pokusem tři tyče rovněž nenašel. Když už pak Großkreutz posadil centr na hlavu Lewandowskiho, nedokázal obávaný šutér přidat míči dostatečnou razanci a hesenský brankář mohl zůstat klidný. Takřka z protiútoku poté udeřili Orli: Inui našel parádním pasem z hloubi pole nabíhajícího Aignera, ten sice hlavou zamířil jen do tyče, kulatý nesmysl se však odrazil jen ke Kadlecovi, který už pohodlně zakončil do zcela opuštěné branky - 1:1.

Nastoupený trend plynule přešel i do druhého dějství. Domácí byli hodně aktivní a včasným napadáním přidělávali favoritovi potíže, ovšem do vyložených šancí se nedostávali. To však platilo i pro Schwarzgelb, kteří se však mohli spolehnout na Mchitarjana, který si navedl mičudu na střed a poté vydařenou přízemní střelou zpoza vápna podruhé udeřil - 1:2!

Pojistku mohl po Andersonově zaváhání přidat Lewandowski, avšak z velkého úhlu neuspěl. Prvně jmenovaný byl záhy pořádně vidět i na druhé straně, když se přes Subotiče po rohu Djakpy prosadil k hlavičce, zamířil však jen do pravé tyčky dortmundské svatyně! Na opačné straně pro změnu Reus dobře viděl lépe postaveného Lewandowskiho, tomu však nebylo přáno a Trapp jeho pohotovou přízemní ránu za svá záda nepustil! Napětí tak rozhodně nekončilo...

Mimo jiné se o to postarala dobře hrající dvojice Inui - Kadlec, tomu se však z obtížné pozice nepodařilo nasměrovat mičudu do ohraničeného prostoru. Tou dobou už byl na hrací ploše Pierre-Emerick Aubameyang, který se ihned uvedl, ovšem z dálky branku nenašel. Orli se snažili vyrovnat, pokus Inuie ale před Weidenfellerem zastavil Großkreutz a ve zbývajícím času už další možnost nepřišla.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 6:2

01.09.2013 15:30

Góly: 12. Antonio Rüdiger, 19. Vedad Ibišević, 28. Alexandru Maxim, 47. Vedad Ibišević, 55. Alexandru Maxim, 63. Vedad Ibišević - 26. Kevin Volland, 87. Roberto Firmino

3:1 v první půli, 3:1 ve druhé - nový kouč Stuttgartu Thomas Schneider si ani nemohl přát lepší premiéru. Jeho tým ukončil sprnové trápení ve velkém stylu, když před vlastním publikem rozstřílel Hoffenheim.

Stuttgart vypadal na hřišti jako vyměněný - najednou dobře bránil a v útoku prokázal nebývalou efektivitu - avšak své odvedl i lajdácký výkon Hoffenheimu, který vůbec nepřipomínal někoho, kdo stále čeká na svou první porážku v sezoně. V úvodu utkání ještě nebyl rozdíl tak markantní; oba celky se nějakou dobu oťukávaly a hledaly ideální rytmus.

Fanoušci si tak na skutečný start museli chvíli počkat, ale vyplatilo se to. Obraz hry samotné sice pravidelně upadal do dlouhých pasáží bez větších šancí, bojovalo se zejména o střed pole a dominantním prvkem byla snaha nepokazit přihrávku, nicméně Stuttgart měl v rukávu smrtící zbraň - standardní situace.

Trvalo tak pouhých 12 minut, než hostující gólman Casteels inkasoval poprvé - po Leitnerově přímém kopu, který přesně našel zakončujícího Rüdigera. O sedm minut později zahrávali domácí roh, k němuž se postavil Maxim, našel ve vápně hlavu Ibiševiće a bylo to 2:0. Bosenský útočník, jenž si udělal jméno právě v Hoffenheimu, tak načal svůj střelecký účet, který se nakonec zastavil až na čísle 3.

Hoffenheim netušil, co se vlastně stalo - tak precizní byla exekuce obou branek. Logickou reakcí byla snaha o protiútok, avšak Stuttgart vyrukoval s nepropustnou, těsnou obranou; Ulreicha v bráně tak částečně ohrozil pouze Modeste (18.). Nakonec se však snížit přece jen povedlo, a netrvalo to ani příliš dlouho; ve 26. minutě se míč přes Johnsona a Elyounoussiho dostal až k Vollandovi, který nezaváhal a přesnou střelou upravil skóre na 1:2.

Radost TSG však neměla dlouhého trvání; o pouhé dvě minuty později je totiž potopila minela gólmana Casteelse, který vyběhl z vápna pro dlouhý míč, minul jej a nabídl tak Maximovi příležitost zakončovat do prázdné brány. Asistenci si připsal Timo Werner, který se tak stal nejmladším hráčem v bundesligové historii, jemuž se podařilo zapsat se do výsledkové listiny; jeho datem narození je 6. 3. 1996.

Po této zběsilé sekvenci se hra výrazně uklidnila, o což se přičinili zejména domácí, kteří zpomalili tempo a vyklidili útočné pozice. Aktivnější tak byl ve zbytku poločasu Hoffenheim, avšak ani dvojitá šance ze 38. minuty (Modeste, Firmino), ani Vollandův pokus čtyři minuty před přestávkou nevedly nakonec k ničemu. Elyounoussiho zase v dobré příležitosti zastavil útočný faul.

Po změně stran trvalo Ibiševićovi pouze dvě minuty, aby zvýšil na 4:1 - hostující Abraham byl nedůsledný, nedokázal odstínit dlouhý míč mířící k bosenskému forvardovi, a Casteels byl proti následné střele bezmocný. Tato branka definitivně stvrdila hoffenheimský osud, a nabuzený Stuttgart přidal během čtvrthodiny další dvě branky: nejprve v 55. minutě pronikl do pokutového území Maxim, obehrál Vestergaarda a střelou ke vzdálenější tyči propálil Casteelse, a poté se předvedl opět Werner, který nabil Ibiševićovi na gólovou hlavičku.

Za stavu 6:1 se už - pochopitelně - ani jeden z protivníků za ničím příliš nehnal, a zbytek utkání tak proběhl relativně v klidu. Šetřící se Stuttgart vyklidil pole a poskytl Hoffenheimu šanci k závěrečnému polo-tlaku, z nějž se nakonec ještě Firminovi povedlo kosmeticky upravit skóre.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Bayer Leverkusen 2:0

31.08.2013 18:30

Góly: 30. Marco Höger, 83. Jefferson Farfán (pen.)

Fotbalistům Schalke evidentně pomohlo vítězství v odvetě předkola Ligy mistrů na hřišti řeckého PAOKu Soluň a v sobotním utkání na nich nebyla znát žádná únava. Útočná snaha nebyla hostům v tomto případě vůbec platná a poprvé v novém ročníku ztratili body a nedali branku. Domácí dostal do vedení ještě v prvním poločase Marco Höger, po zodpovědném výkonu v obraně pojistil vítězství tradiční střelec Jefferson Farfán z penalty.

V prvním poločase nebylo k vidění příliš nebezpečných situací a domácí v podstatě skórovali z první vážnější akce. Hosté zahrozili už ve 4. minutě, ovšem rána Gonzala Castra byla hodně nepřesná. Ihned na to se poprvé na druhé straně ukázala nová posila z AC Milán Kevin-Prince Boateng, ani on ale nemířil mezi tři tyče. V dalším průběhu kralovaly v pokutovém území obě obrany a nebo útočné akce zastavily praporky pomezních rozhodčích.

Schalke se dočkalo přesně po půl hodině hry. Po krouceném přímém kopu Farfána tečoval míč v pokutovém území Höger a ten skončil v síti. O dvě minuty později mohl srovnat Heung-Min Son, jeho pokus šel těsně vedle tyče. Deset minut před koncem mohl naopak navýšit vedení Schalke Julian Draxler, i on však poslal svůj pokus po přihrávce Boatenga o pár decimetrů mimo. Velkou šanci domácí neproměnili v nastaveném čase.

Po ose Boateng - Draxler se míč dostal k osamocenému Ádámu Szalaiovi, který z jasné pozice neusměrnil míč mezi tři tyče. Ve druhém poločase se v úvodní čtvrthodině nic zajímavého nestalo, nicméně poté se protrhl se šancemi pytel. Nejprve v 62. minutě po přihrávce Farfána netrefil míč Draxler, o minutu později se na druhé straně dostal do brejku Son a jeho povedenou ránu vytáhl brilantním zákrokem gólman Timo Hildebrand.

Tím ale rozhodně nic nekončilo. Znovu byl velmi nebezpečný Boateng, po jehož hlavičce reflexivně zasáhl brankář Bernd Leno. Dvacet minut před koncem zakončoval po skvělé individuální akci Farfána znovu aktivní Boateng, trefil však pouze dobře postaveného Ömera Topraka. O deset minut později se po rohovém kopu dostal k zajímavé střele Stefan Kießling a asi o metr mířil nad.

Rozhodující moment utkání se zrodil před více jak šedesáti tisíci diváky v 82. minutě. Farfána v pokutovém území fauloval Emir Spahič a vyfasoval za tento zákrok žlutou kartu, sám postižený pak s přehledem pokutový kop ranou pod břevno proměnil - 2:0. V samém závěru mohlo Schalke přidat třetí trefu, jenže akce dvou střídajících hráčů Christiana Clemense s Leonem Goretzkou brankou neskončila.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Eintracht Braunschweig 4:0

31.08.2013 15:30

Góly: 7. Rafael van der Vaart, 17. Jacques Zoua, 80. Hakan Çalhanoğlu, 90+1. Hakan Çalhanoğlu

Neúspěchy budiž alespoň dočasně zapomenuty, Hamburk dokázal před vlastními fanoušky přehrát nováčka z Braunschweigu a rázem si tak svěřenci Thorstena Finka zapisují premiérové tři body v tomto ligovém ročníku.

Skromný nováček začal, stejně jako na hřišti Dortmundu, hodně aktivně a první ránu mezi tři tyče si zapsal navrátilec Bellarabi, Adler si však dokázal poradit. Vzápětí navíc udeřilo na druhé straně: Beister dokázal oslovit van der Vaarta, který nezaváhal a pohotovou ranou otevřel skóre - 1:0! Tento moment přístavnímu celku hodně pomohl a HSV bylo rázem "na koni".

Zaplněná Imtech Arena mohla slavit i záhy, kdy si na van der Vaartův nadýchaný centr vyskočil Zoua, ovšem jeho hlavička zamířila jen do břevna hostující svatyně! Očekávaná pojistka však na sebe nenechala dlouho čekat: Adler dalekonosným výkopem našel Beistera, jenž si pohrál s Doganem, aby poté předložil kulatý nesmysl Zouovi, který svým premiérovým bundesligovým zásahem zvýšil na 2:0!

Eintracht měl za celých čtyřicet pět minut jednu jedinou možnost na korekci, když se po nedorozumění obránců hnal do zakončení Jackson, tomu se však ze sedmi metrů (!) nepodařilo vyzrát na skvěle reagujícího Adlera! Na druhé straně neuspěl Jiráček a Zoua.

Výhybka se nepřehodila ani po patnáctiminutovém odpočinku. Konkrétně to byl opět nizozemský dirigent, kdo rozehrál volný přímý kop na hlavu Westermanna, ten však zády k bráně nehlavičkoval přesně. Také navazující akci měl na svědomí van der Vaart, po jehož nabídce se užuž radoval Zoua, Davari však mičudu za svá záda nepustil! A do třetice akce rodilého myslitele, který pro pořádek dalekonosným pasem oslovil Beistera, jeho povedená rána ale na brankáře Lvů nestačila. Ofenzivní akce hostujícího týmu povětšinou "tahal" Bellarabi, ale na Adlera si opět nepřišel.

Definitivní rozhodnutí měl na starost talentovaný Çalhanoğlu, který zaměstnal hned trojici bránících hráčů a poté nepříliš vydařeným pokusem přeci jen zavěsil - 3:0. Odchovanec Karlsruher se následně prosadil ještě z volného přímého kopu a uzavřel na konečných 4:0.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - FC Augsburg 0:1

31.08.2013 15:30

Góly: 84. Kevin Vogt

Úvodní dvě remízy vystřídaly pro změnu porážky, řeč je tedy logicky o FCN, kterému se nepodařilo vyzrát ani na nedalekého rivala z Augsburgu, který se může těšit z premiérového úspěchu nad svým rivalem.

Odvážná předzápasová tvrzení "der Clubu" nepomohla, švábští Bavoři působili o poznání dravějším dojmem a již po třech minutách se mohli ujmout vedení, ovšem Mölders z malého vápna nepochopitelně minul! Další velkou šanci měl Hahn, jeho hlavička však pro změnu ztroskotala na skvěle reagujícím Schäferovi, který tímto svůj celek výrazně podržel!

Postupně se hra přeci jen vyrovnala a zahrozilo také na opačném konci hřiště. Hodně při chuti byl Mak, který během krátké chvíle posílal do vápna dva pasy, pozorný Verhaegh ale žádné komplikace nepřipustil. Další tradičně silnou zbraní FCN jsou standardky z produkce Hiroshi Kiyotakeho, ani jeho nabídky však tentokráte své adresáty nenašly. Mezitím mohl přidat pojistku Altintop, ale z blízka si na Schäfera, stejně jako následně dobrá střela Hahna, nepřišel!

Ten samý hráč to zkusil i po obrátce a zkušený brankář měl opětovně plné ruce i nohy práce, aby jeho pokus vytěsnil! Frankové se ne a ne dostat ke slovu, pověstnou výjimku tvořila standardka Kiyotakeho, se kterou si Hitz bez větších potíží věděl rady. Rozhodující moment nastal až čtvrthodiny před koncem, kdy musel po druhé žluté kartě ze hřiště Pinola! Vzápětí mohl okamžitě trestat Mölders, ale znovu na Schäfera nevyzrál! Rychlý kontr pak zakončoval Feulner a jeho pokus skončil na pravé tyči augsburské svatyně! Šest minut před koncem poté rozhodl Vogt, který do sítě dorazil ránu Wernera, jež se odrazila od tyče - 0:1! Hahn a Mölders už pojistku nepřidali.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:0

31.08.2013 15:30

Góly: 42. Ivica Olić, 45+2. Diego (pen.)

Lepší produktivita nakonec vynesla Wolfsburgu výhru i v druhém domácím zápase; Hertha naopak po vynikajícím startu do sezony poprvé zaváhala a zůstává na hranici sedmi bodů. Vlci jich mají na kontě šest.

Domácí lodivod Dieter Hecking udělal oproti minulé porážce v Mainzu jedinou změnu, a to ještě vynucenou; suspendovaného Luize Gustava nahradil ve středu pole Jan Polák. Jeho protějšek Jos Luhukay vyslal do hry tutéž jedenáctku, která naposledy slavila nejtěsnější jednogólové vítězství nad Hamburgem.

Utkání začali aktivněji hosté a Allagui opřel z hranice malého vápna svoji střelu po Ben-Hatirově pasu těsně vedle. To se stalo po dvou minutách hry, a na dlouhou dobu šlo také o poslední zaznamenáníhodnou šanci - Wolfsburg sice požíval herní převahy, ale pečlivě bránící hosté mu nic nedovolili a sami naopak hledali skulinky k možným brejkům.

Jestliže Heckingův tým doposud trápila především nevyrovnanost výkonů, dnes byl problém jinde - vysoké procento držení míče s sebou přinášelo herní sterilitu, Vlci řešili postupné útoky předvídatelně a jejich statický výkon nezpůsoboval Hertě mnoho potíží. Rozruch přinesla až avizovaná ruka Hosogaie, avšak píšťalka sudího Roberta Hartmanna zůstala němá.

Ve 24. minutě pálil zdálky neúspěšně hostující Lustenberger, a po půlhodině nebezpečně hlavičkoval Ramos; spíše než měnící se rozložení sil to však potvrzovalo stávající obraz hry, kdy Wolfsburg platonicky tlačil a Hertha útočila zezadu. Ve 33. minutě mohl optickou převahu vlků zúročit Perišić, ale jeho hlavička mířila mimo; jen o pár vteřin později pak podobným způsobem neuspěl Diego.

Diváci ve Volkswagen Areně si tak museli počkat na pověstný gól do šatny - a přišly hned dva. Nejprve ve 43. minutě dobře zapracoval Naldo, který poslal míč za obranu na Oliće, jehož pohotová střela zapadla za Kraftova záda; druhý gól inkasovala Stará dáma v nastavení, když Brooks nezvládl situaci a nechal se ve vápně předběhnout Diegem. Hostující obránce tak musel zatáhnout za záchrannou brzdu, brazilský špílmachr šel k zemi a verdikt rozhodčího byl nekompromisní: penalta! K ní se postavil sám postižený a zvýšil skóre na 2:0.

Hertha mohla po tomto kontroverzním rozhodnutí cítit určitou křivdu, avšak Wolfsburg dělal i po přestávce vše pro to, aby si svoji výhru plně zasloužil; aktivní Diego však nedokázal hlavou usměrnit Kooův centr do sítě. Olićovu šanci zase na poslední chvíli zneškodnil Lustenberger.

Za tohoto stavu už Vlci pohodlně ovládali hru a Hertha měla problémy dostávat se do střeleckých pozic; svoji úlohu v tom sehrála i nepřesná hra. Staré dámě trvalo vlastně celý poločas, než se sama dostala do zajímavé šance - zatímco Wolfsburg i nadále hrozil (přímý kop Rodrígueze v 79. minutě, šance Vierinhy v 86.), hosté čekali až do nastaveného času, kdy se v obrovské šanci ocitl Ramos. Ani dva pokusy v ideální pozici však kolumbijskému střelci ke gólu nestačily.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05 4:1

31.08.2013 15:30

Góly: 31. Mame Diouf, 37. Artur Sobiech, 80. Lars Stindl, 83. Edgar Prib - 12. Nicolai Müller

Až nebývalou efektivitu zatím před vlastními fanoušky ukazuje H96, který i ve třetím zápase nenechal nikoho na pochybách, kdo je pánem HDI-Areny. Oba celky se po vzájemném mači dostávají na hranici devíti bodů.

Oboustranně aktivní začátek vyšel o poznání lépe Mainzu, který se dokonce záhy ujal vedení: Moritz poslal mičudu na rozběhnutého Nicolaie Müllera a postrach bundesligových obran jubilejní pátou trefou zavelel ke kanonádě - 0:1! FSV mělo tou dobou více ze hry a svěřenci Mirka Slomky se jen velmi těžko dostávali do hry, Diouf se Sobiechem byli ukázkově odříznutí...

Těsně po třicáté minutě hry se však začínalo od nuly. Na svědomí to měl rohový kop Priba, který se ve vápně spojil s hlavou Dioufa, a mičuda už se pohybovala za brankovou čarou, přestože Geis dělal možné i nemožné, rozhodčí Winkmann nekompromisně vyrovnávací zásah uznal - 1:1. Ještě do poločasového hvizdu pak bylo vedení na straně týmu z Dolního Saska: Stindl si poradil s trojicí bránících hráčů a následně oslovil Sobiecha, který hlavou zavěsil - 2:1!

Ve druhém dějství dal Hannover vzpomenout na dřívější pevnou obranu a postupně odvracel jeden nápor karnevalového týmu za druhým (Mainz měl tou dobou na hrací ploše již tři útočníky, ani to mu však nebylo nic platné). Když už střídající Choupo-Moting přeci jen nalezl cestu k Parkovi, jenž poté oslovil Zimlinga, tak se dánskému reprezentantovi vrhnul do střely obětavý Marcelo, kterého sice kulatý nesmysl zasáhl do ruky, ale rozhodčí nechali hru dále plynout!

Thomas Tuchel vsadil vše na jednu kartu a do hry poslal čtvrtého ryzího útočníka Parkera, to se mu ale zanedlouho vrátilo jako pověstný bumerang. Bittencourt po skvěle sehraném kontru předal Ya Konanovi, který nemarnil a výtečnou křižnou ranou zvýšil na 3:1! Jen o dvě minuty později navíc bylo o všem podstatném jasno, když Andreasen vyslal ke zteči Priba, jenž nekompromisní dělovkou přidal čtvrtý gól.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Werder Brémy 4:1

31.08.2013 15:30

Góly: 36. Juan Arango, 53. Raffael, 74. Max Kruse, 85. Patrick Herrmann - 69. Håvard Nordtveit (vl.)

Do této chvíle jedna z nejlepších obran naprosto propadla, Werder na hřišti Borussia-Parku od začátku nestačil vysokému tempu Hříbat a po zásluze si odváží čtyřbrankovou porážku. Domácí se tímto vítězstvím dostávají před SVW.

Protřelý stratég Lucien Favre navzdory vysoké porážce na hřišti Bayeru (4:2) vsadil na totožnou základní jedenáctku a to se ukázalo jako nejlepší možný tah. Hned od prvotního uvedení míče do hry bylo jasné, kdo bude určovat tempo, brémský celek se zatáhl do hlubokého obranného valu a víceméně nechal soupeři volnou ruku. Gladbach toho logicky využil...

Na první vážnější příležitost jsme si však museli přesto počkat až do šestatřicáté minuty a rázem se skóre ihned měnilo: Xhaka parádním pasem vyslal ke zteči Aranga, jenž střelou ke vzdálenější tyči nekompromisně zavěsil - 1:0! Ještě do pauzy to z obrovské vzdálenosti zkusil Kramer, avšak na strážce branky přístavního mužstva tentokráte recept nenalezl.

Po krátkém oddechu pokračovala velká převaha die Fohlen. Po gólu volala spolupráce Herrmanna s Raffaelem, druhý jmenovaný si však na Mielitze nepřišel. To se však podařilo o pár chvil později, kdy hostující gólman vyrazil dalekonosnou ránu Jantschkeho pouze k dobíhajícímu Brazilci, který už měl cestu k premiérovému zásahu za Gladbach hodně snadnou - 2:0. Záhy se Raffael obsadil do role nahrávače, ovšem Arango z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil!

Severoněmecký tým byl po celé druhé dějství absolutně neškodný, přesto však dokázal utkání zdramatizovat, když Daems na přední tyči prodloužil rohový kop a dezorientovaný Nordtveit dílo jménem vlastní branka dokonal - 2:1. Naděje Werderu však neměly dlouhého trvání. Přesněji pouhých pět minut, načež rychlou kombinační akci zakončil Kruse a pět minut před koncem uzavřel skóre Herrmann - 4:1.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayern Mnichov 1:1

27.08.2013 18:30

Góly: 86. Nicolas Höfler - 33. Xherdan Shaqiri

Rekordní osmadvacetizápasová šňůra bez porážky se v podání mnichovského velkoklubu opět rozšířila, ovšem Bayern těsné vedení udržet nedokázal a přes nespočet příležitostí se nakonec musí spokojit jen s remízou.

Na deštěm hustě kropený trávník vyběhla značně obměněná mnichovská základní sestava, která se oproti předchozímu utkání s FCN (2:0) lišila hned na sedmi pozicích. Zejména díky blížícímu se pátečnímu evropskému Superpoháru proti Chelsea se tak dostalo třeba na Rafinhu, Contenta nebo Pizarra. Za bádenský celek se představil debutující Charles-Elie Laprevotte.

I přes značnou rotaci dal Bayern vzpomenout na zápas se svým lokálním protivníkem, když opět po většinu času (okolo 70 %) držel mičudu na svých kopačkách, avšak tradiční kombinační jistota tentokráte logicky pokulhávala. Domácí válečníci zahrozili z několika rohových kopů a povedenou ranou Sorga, kterou Neuer vytěsnil, jinak se soustředili na defenzivu.

Favorit si vzal první vážnější slovo až ve čtrnácté minutě, kdy se po kombinaci Shaqiriho s Müllerem opřel do balónu Kroos, ale Baumann jeho pokus za svá záda nepustil. Švýcarský reprezentační záložník byl hodně aktivní, dokonce o chvíli později sám napřáhl zpoza vápna, ani jemu se však na freiburského strážce svatyně vyzrát nepodařilo. Po efektivním lobu se užuž radoval Pizarro, jehož snahu chtěl ještě doklepnout na místo určení Müller, ovšem Günter byl proti!

Po půlhodině hry už se však Bavoři radovali: Müller si na pravé straně udělal dobrý den rovnou z trojice protihráčů, následným centrem na zadní tyči oslovil Shaqiriho, před kterým míč podskočil Sorg, a rázem to bylo 0:1! Kombinaci s Pizarrem poté nezakončil přesně Götze.

Také po patnáctiminutovém oddechu se neuhnulo ze zajetých kolejnic: FCB měl hru plně pod kontrolou a prakticky nenechával soupeře "přičichnout". Hned dvakrát to na Baumanna zkoušel Shaqiri, který byl očividně při chuti, avšak na strážce freiburské branky si nepřišel. Na opačném pólu hřiště potom po rychlé kombinační akci zakončoval Laprevotte, jehož technická střela zamířila do vzdálenější tyčky Neuerovy svatyně! Kroos poté úspěch taktéž neslavil.

Právě odchovanec Hansy Rostock se zanedlouho hnal tváří v tvář na Baumanna, ten ale svoje barvy výtečným zákrokem podržel a nato odolal i zakončení Müllera! Hostující družina si tou dobou vytvářela jednu šanci za druhou - Schweinsteiger znovu oslovil Müllera, ten však ani napodruhé reparát nesložil! Z ničeho nic si pak na centr naskočil Kerk, ovšem jeho pokus mířil jenom do Neuera.

Závěrečnou desetiminutovku odehrál také Franck Ribéry, jenž nahradil zraněného Bastiana Schweinsteigera. Právě francouzský tahoun se okamžitě po svém nástupu uvedl dalekonosným pokusem, ovšem pod břevno se mu ho stlačit nepodařilo. O poznání lépe si vedla čerstvá dvojice na straně Freiburgu: Hanke vysunul míč na rozběhnutého Freise, jehož centr na zadní tyči dopravil na určené místo čerstvý Höfler - 1:1! Mnichované byli jako opaření, rázem vrhli všechny síly do útoku a srovnat krok mohl Dante, avšak z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund44009:212
2.Bayern Mnichov43107:210
3.Bayer Leverkusen43018:59
 Hannover 9643018:59
5.1. FSV Mainz 0543018:79
6.Hertha BSC42119:57
7.Borussia Mönchengladbach420210:86
8.VfL Wolfsburg42026:46
9.Werder Brémy42023:56
10.FC Augsburg42023:66
11.TSG Hoffenheim412112:125
12.Hamburger SV41128:94
13.Schalke 0441126:94
14.VfB Stuttgart41039:83
15.Eintracht Frankfurt41034:93
16.SC Freiburg40226:92
17.1. FC Norimberk40224:72
18.Eintracht Braunschweig40041:90

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (172)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Skvěle HSV.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik dal Jiráček gólů?

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, už jsou tam střelci...

Reagovat
JacoBee

Jak hrál Jiras?

Na whoscored.com má docela dobrou známku...ale neviděl sem ho :/

Reagovat
smazaný uživatel

Mohl dát dva goly ale netrefil se z malého vápna..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Calhanoglu se dneska pěkně uvedl

A Slomka měl taky šťastnou ruku s výběrem útočníků, všichni tři po gólu

Reagovat
smazaný uživatel

Braunschweig otloukánek a ostuda ligy

Reagovat
jv

Viděl si jejich první tři zápasy?

Reagovat
JozkokozleJ

No, ja som videl ich domace zapasy a nepovedal by som, ze by bol az tak daleko od pravdy. V Dortmunde hrali tak dobre? Pretoze to, co predviedli v minulom kole proti Frankfurtu, hlavne v prvom polcase, bolo sialene.

Reagovat
jv

Proti nám se neprezentovali vůbec špatně, hodně nám to znepříjemnili a víceméně nás zachránil Hoffmann, který se podílel na obou brankách, předtím jsme ale taky nějaký šance neproměnili, to se musí nechat. Jinak zápas proti Eintrachtu jsem neviděl, ale s Werderem měli víc ze hry, akorát tam chyběly zkušenosti, čehož Brémy těsně před koncem využily.

Reagovat
JozkokozleJ

Mas pravdu, beriem spät. Nejak mi zapas Werderu splynul s Frankfurtom (tam som prave naopak nadaval na hracov Brem ). Proti Werderu to od Brauschweigu nebolo zle.

Reagovat
db18

Časem se srovnají a věřím, že na jaře oberou o body kde jakého favorita, tak jak to dělal Cottbus

Reagovat
stas87

no miernil by som...hodinu nehrali nic,absolutne,rovnako ako aj my,potom prisla reichlova strela do brvna,hlavicka a noznicky a asi az v 88.minute chyba mielitza ked podskocil center a zachranil ho cladirola,ziadna hitparada to teda nebola z ich strany,od nas to bolo strasne ale s tromi bodmi na konci

Reagovat
smazaný uživatel

to spíš Stuttgart

Reagovat
Arne

Ne že bych po těch prvních kolech lítal v oblacích, ale ta druhá půle z naší strany mě fakt uzemnila... Jsme až do nastavení nejen že neměli jedinou šanci, ale skoro ani akci, která by za něco stála. Šílený.

Náladu mi zvedla jediná věc - Lasagne do HSV bez opce, takže se půjde jen pěkně rozehrát. Sice tam riziko, že se mu tam zalíbí a nebude chtít zpět, pořád je, ale věřím, že to dopadne dobře. Jen bych teda byl radši, kdyby nám za to dali nějakej peníz a ne obratem toho Švéda, kterej se asi zařadí po bok Pekaríka k mým "oblíbencům".

Reagovat
Arne

Vlastně Nora, ale to na tom nic nemění.

Reagovat
jv

Ten dorazí teda rovněž bez opce?

Reagovat
Arne

Taky.

Reagovat
jv

Stejně čekám, že to prosedí na lavičce a zahraje si maximálně občas jako střídající hráč.

Reagovat
JozkokozleJ

Vyzera to, ze kridelnici Herthy sa prejedli z jedneho zapasu. Ak vo vykonoch z poslednych min. dvoch zapasov budu pokracovat, Luhukayovi ani nezostane ine, nez dat Skjelbredovi sancu.

Reagovat
jv

Tak on třeba u nás na jaře neodehrál špatný zápas, ale takových bylo minimum, podle mě na stálý základ v BL prostě nemá. Snad teda překvapí...

Reagovat
Arne

Ale on je původně CM, ne? Na kraj, mám dojem, šel až poté, co se zjistilo, že na to ve středu absolutně nemá. Já ho teda v HSV viděl asi jenom na pravým kraji diamantu, na křídle ne.

Reagovat
JozkokozleJ

Pravda, co si tak vybavujem Skjelbredovu hru, nie je to ziadne ostre kridlo, hoc tam minulu sezonu za HSV hraval. Ale tak ako cele HSV, ani on ma nezaujal a tiez radsej od neho nic velkolepe necakam, v podstate moze iba prekvapit. Beriem to ako rozsirenie kadru a nepredpokladam, i vzhladom na skutocnost, ze sa jedna o hostovanie bez opcie, ze by ho Luhukay nejak tlacil do zostavy ak na to mat nebude.

Celkovo mi tento obchod pride vyhodny pre Herthu, ktora momentalne nema priestor pre Lasoggu, ktoreho talent by pozicia na lavicke mohla pribrzdit. Takto, vzhladom na mensiu konkurenciu v utoku HSV, sa rozohraje, dostane do formy a v priprave snad zabojuje o zakladnu zostavu v Berline (ak ho teda, ako pises, za solidny peniaz nevykupi BVB )

Reagovat
Arne

Ale je třeba říct, že za triem Klose, Gómez, Kiess je čtvrtým klasickým hrotem on... Jen škoda, že se za poslední rok jeho vývoj tak zaseknul.

Reagovat
db18

Aby nakonec nenaskakoval na AM jako náhrada za Baumiho, který bude mimo asi půl roku

Reagovat
jv

Tam ho Ronny snad nepustí, doufám.

Reagovat
db18

wow Ono i s opcí by asi stejně nebyla velká pravděpodobnost, že by jí HSV mohl zaplatit

Reagovat
Arne

To je fakt... Kdyby fakt nějak zazářil, tak budeme chtít tolik, že by mohl jít místo HSV někam nahoru, třeba do BVB.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

btw. Jos má smlouvu do konce sezony?

Reagovat
Arne

2016

Reagovat
smazaný uživatel

Lasagne mam rad..

Reagovat
smazaný uživatel

fuu, tak ještě že to tak dopadlo s tou opcí...

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Jiráček v základu a výhra 4:0 jen tak dál

Reagovat
smazaný uživatel

Mgladbach hral dneska paradne az na ten vlastny gol, bremy boli bezzube chyba im daky vodca

Reagovat
smazaný uživatel

3 body jsou super, ale... Jak se zbavit Kellera, aniž by se totálně posrala liga?

Reagovat
Arne

Aby vás nevyvedl nahoru podobně jako před sedmi lety Slomka...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale tak za Slomky ta hra vypadala přeci jen trochu jinak (a trochu myslím úplně) Osobně si myslím, že od Slomky jsme lepší fotbal nehráli (nebo abych to nepřeháněl, tak řekněme atraktivnější)

Reagovat
smazaný uživatel

je to hrozná schíza...absolutně tě chápu

Reagovat
stas87

zasluzen vyhra domacich,boli hladovejsi po vyhre,dali do toho proste viacej,z bayeru sa mi prilis nepacil nikto,snad len boenisch ktory potvrdil ze ma z postu krajneho obrancu velmi kvalitne centre ja osm bol voci samovi skepticky,neverim mu ze dokaze zahrat skvelo po sebe viac zapasov,dneska mi potvrdil gagelmanna vobec nemusim ale dneska bol jednoducho perfektny vsade bol vcas,rozhodoval precizne,dlho som uz nevidel tak dobry vykon rozhodcu,k 11ke-tam myslim spahic dost zavahal,taketo kraviny robil aj v mhsc,farfan uz bol dost blizko lenovi,zbytocny faul od emira,dneska sa mu prilis nedarilo

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke Já sem věřil že to prolomíjou.

Reagovat
smazaný uživatel

už bylo na čase..mají hrát o LM a né o záchranu..

Reagovat
smazaný uživatel

výborně Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělní program..Od 12 Real, od 14:30 United..od 17:30 Dortumnd a od 21:00 Barca s Valencií...Přítelkyně mě zabije

Reagovat
db18

to už zvládne ten poslední zápas (btw. od 19 se ti tam vejde Plzeň - Olomouc )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
JozkokozleJ

Neviete nahodou nazov songu, ktory hraju na stadione Schalke pravidelne pred zapasom? Tu cca. v 4. minute. Diky.

https://www.youtube.com/watch?v=n7MChCmGJ-E

Reagovat
JozkokozleJ

Zacina v case 3:40. Mimochodom, hraju ju i v Aue po vitaznom zapase.

Reagovat
smazaný uživatel

Od asi 5 minuty tam hraje tohle: https://www.youtube.com/watch?v=krK7Q49o6uA

Reagovat
JozkokozleJ

Mam to: Das Steigerlied!

Bomba! Uz len najst trosku lepsie prevedenie, nez toto:

https://www.youtube.com/watch?v=Lp6ylQ2KII0

Reagovat
Arne

Hrají to i na Aue...

Reagovat
JozkokozleJ

Kam sa hrabe nejaka otrepana YNWA?

Uz som nasiel aj verziu, ktoru hraju na stadione:

https://www.youtube.com/watch?v=RjZQRbN0mHQ

Tu aj s fanusikmi:

https://www.youtube.com/watch?v=Jff2Ex2TDbA

A pre jemnocitnejsie duse mam i bonus:

https://www.youtube.com/watch?v=PW5VF2m3C7w

Reagovat
Arne

Přesně, já tohle Schalke dost závidím, podle mě nejlepší intro v bundeslize... Já ten prostřední odkaz mám dost oblíbenej, tak dva roky zpátky jsem se dokonce ty slova naučil, i když samo jen ty první dvě sloky.

Já bych byl rád, kdyby u nás šla hymna dřív a potom při nástupu taky něco takovýho, co tě naladí... Třeba tohle: http://www.youtube.com/watch?v=DC6J1kUd-64

Budu muset v květnu zajet na to shromáždění a prosadit to tam.

Reagovat
JozkokozleJ

To hraju v Dortmunde, ak sa nemylim. Ja mam "Nur nach Hause" uz prilis vzite a spojene s nastupom hracov. Ako dlho sa vlastne hraje pri nastupe? Ale tak skoda nevyuzit karticky, trebars vyjednas nejake vyhody pre CZ/SK fanklub Herthy, pre ktory to bude zlom a vznikne

Reagovat
JozkokozleJ

A kedze v kazdom z nas je trocha toho futbaloveho chuligana, tak sem davam i tu najlepsiu verziu, ktoru som nasiel:

https://www.youtube.com/watch?v=H1KiS4DrCUg

Reagovat
smazaný uživatel

To je nějaká hornická údernická píseň ?

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Těch songů před zápasem tam hrají více, ale tradiční hymna nechybí nikdy: Blau und Weiss, wie lieb ich Dich, Blau und Weiss, verlass mich nicht...

http://www.youtube.com/watch?v=YrP_fcw77jk

Reagovat
CubONE

Ako hrak Boateng?

Reagovat
smazaný uživatel

Calhanoglu 11 mindva gply

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Nové venkovní dresy Bayernu: http://shop.fcbayern.de/en/101/1/-fc-bayern-FC_Bayern_Shirt_Away--/ docela nezvyk ta hnědá se zelenou, ale nakonec mi přijdou docela povedené - když jsem původně četl, jaké mají být, tak jsem se docela bál

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Nuno čomes

ještě větší hrůza

Reagovat
smazaný uživatel

tfuj To je jak St.Pauli

Reagovat
db18
Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak teďkom se už nemůžou vůbec divit, když lidi budou skandovat: "zieht den bayern die lederhosen aus"

Reagovat
db18
Reagovat
JozkokozleJ

To snad nie je mozne toto. Tie dresy maju ozaj v plane niekedy obliect na zapas?

Reagovat
db18

venkovní - takže asi když nepůjde domácí sada (ve Frankfurtu, Levekrusenu, Nürnbergu a Hannoveru... ) nejlepší jsou ty výrazy Contenta a Javiera...

ale toto je povedené:

http://shop.fcbayern.de/de/397/1343/-fc-bayern-adidas_T-Shirt_Tracht--/

Reagovat
smazaný uživatel

strašné, tyjo

Reagovat
Nuno čomes

hrůza, to vypadá spíš jak normální triko a ne dres.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
JozkokozleJ

1.FC Union na priamom postupovom mieste

Reagovat
db18

A Schmadtke už je domluvený na návratu Helmese Zbývají jen drobnosti

Reagovat
jv

Už takhle skvělá ofenziva Kozlů se rázem dostane o další level nahoru, BL by jim letos snad neměla uniknout (doufám, že společně s Lauternem).

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec

Reagovat
-Kopy-

Vencaaa

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Pěkně

Reagovat
hefy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bruchy

Kadlec > Lewandowski

zatím

Reagovat
JacoBee

Reagovat
Aldeano

Naprosto zbytečné

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec Gooool

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Venco, pojd vyrovnat .

Reagovat
smazaný uživatel

Ibiševič hattrick proti "svejm" šulin jeden

Reagovat
smazaný uživatel

BVB těžké vydřené 3 body. Pochvalu si zaslouží střelec utkání a taky chladný Roman. Grosskreutz po z jeho strany výborným minulým kolem dneska špatnej. Subotič tam měl dnes strašně ale strašně faulů a blbostí. Největší zklamání je pro mě Lewa, kterej prostě nechce . Co se týče hry, tak si myslím, že je před Dortmundem ještě dlouhá cesta. Brejky řešíme strašně, řekl bych arogantně.. bezhlavý slepý nahrávky tomu nepřidají a koncovka je kapitola sama pro sebe. dnes se měly vstřelit 4 branky a byl by klid. Frankfurt dle mě vytěžil z minima maximum a kdyby měl více štěstí, mohly se body klidně dělit.

Ohledně Kadlece: Dnes dal pěknej gól. Myslím, že odehrál nadstandartní utkání a zaslouží pochvalu. A stojím si za tím, že to není žádnej pomalej hráč, jak jsem tu zaslechl....

Reagovat
JacoBee

Souhlas jak s částí ohledně BVB tak i ohledně Kadlece.

Není sice nejrychlejší ale určitě není pomalej jak tu píší ti dva(?) ,každopádně i kdyby měl jen jednu nohu tak oba zápasy co zatím hrál tak odehrál hodně kvalitně,jen tak dál

Subotic byl dneska špatnej :/

Reagovat
smazaný uživatel

Aby ešte v Dortmunde neľutovali tých pár miliónov, ktoré dali Lewowi túto sezónu navyše... Naozaj hrá s o dosť menším zápalom a v porovnaní s minulou sezónou to je o level slabší hráč...

Reagovat
smazaný uživatel

má pomalej rozjezd ale gol tam zase bude sypat až bude třeba

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež si myslím, že jeho výkony sa budú stupňovať priamo úmerne k sile súpera, tak snáď to potvrdí...

Reagovat
smazaný uživatel

Spintzenreiter, Spitzenreiter, hey, hey!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Venca dal sice gol, ale jinak se mi herně moc nelíbil. Snažil se, to bylo vidět hodně..celý zápas ale hodně ztrácel, hodně kazil a občas i svým spoluhráčům překážel. Snad se aklimatizuje brzo, protože talent určitě má. Jinak co se týče Frankfurtu, tak mě příjemně překvapil. Z jejich strany hodně aktivní fotbal, a to i za stavu 1:1, kdy by většina týmů proti BVB spíše držela míč a pouze bránila

Reagovat
smazaný uživatel

Určite herne nesklamal, dal gól a dostal sa do viacerých dobrých šancí... Je jasné, že má v medzihre ešte medzery, ale nedá sa od neho hneď v druhom zápase v BL čakať, že bude bezchybný, navyše v zápase proti týmu, aký doteraz videl možno len v tv... Časom sa určite ešte zlepší a mal by byť stabilnou súčasťou zostavy...len sa musí adaptovať, predsa len, ten rozdiel medzi BL a GL je markantný... Ja mu verím, že sa presadí, vybral si ideálny tým pre svoj rozvoj a je len na ňom, ako sa bude snažiť...

Reagovat
smazaný uživatel

Já mu taky věřím, stejně, jako Daridovi u nás. Vybrali si skvělé týmy, kde mají základ jistý, Vláďa určitě a Kadlec může hrát téměř kdekoli v ofenzívě, takže tam taky problém nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, Darida takisto prestúpil asi najlepšie ako sa dalo... Veľmi ma prekvapilo, ako ste sa udreli po vrecku, také peniaze predtým Freiburg ani zďaleka za žiadneho hráča nedal, čo znamená, že mu veria a vidia jeho veľký potenciál... Veľmi mu fandím, nech sa v BL presadí a Freiburg na ňom ešte prípadne zarobí...

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc jsem si všiml, že si tento přestup hodně pochvalují i fanoušci z Německa a také německá média. Plzeň si udělala celkem velké jméno a Darida je viděn jako obrovský talent

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez to Daridovi strasne prajem a verim, ze to zvladne a co najrychlejsie sa aklimatizuje. Zadarmo vsak nic nedostane. Schuster je vodca a kapitan, Fernandes je, co som videl, tiez celkom platny. Nie nadarmo je 42-nasobny reprezentant Svajciarska. Mimochodom, proti Bayernu nabehal neuveritelnych 13,71 km.

Freiburg sledujem dost pravidelne, na Daridu sa tesim.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund dnes dosť slabý výkon, za 3 body môžu byť veľmi radi... Ilkay dnes citeľne chýbal, Nuri na skvelý výkon z minulého kola nenadviazal... Obrana je veľmi nestabilná a ofenzíva neefektívna, navyše na hrote nemastný- neslaný Lewa...niečo sa bude musieť zmeniť, pretože skupinu v LM majú extrémne ťažkú a tam budú musieť predviesť niečo diametrálne odlišné, ako dnes...

Reagovat
smazaný uživatel

neviděl jsem zápas do 70. minuty. Těch 20 minut bvb teda opravdu nebylo nic moc... jak vypadal zápas do té doby?

Reagovat
smazaný uživatel

Prvý polčas bol celkom dobrý, výborne prechody do útoku a 3 veľmi dobre strelecke pozície z hranice vápna, ale Kuba, Reus a nakoniec Mkhitaryan v zakončení úplne zlyhali... Obrana však bola veľmi priepustná a aj Frankfurt mal výborné príležitosti, skvele však zachytal Weidenfeller... Druhý polčas bol zhruba rovnaký ako aj tých posledných 20 minút, za vyrovnaného stavu tam bol tlak od BVB, ale nič ohromujúce... Henrikhov gól padol po jeho skvelej individuálnej akcii a iných šancí tam už veľa nebolo...

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že dortmund to kontroloval celkem s prehledem.doma by si to nedovolili...ale zatim sou 100% ted bude pauza potom to rozjedou

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že dortmund to kontroloval celkem s prehledem.doma by si to nedovolili...ale zatim sou 100% ted bude pauza potom to rozjedou

Reagovat
smazaný uživatel

ok dík.. zatím nám to vychází, že i přes neoslnivé výkony vyhráváme. V minulých sezonách to bývavalo spíše naopak: hráli jsme skvěle, ale často jsme právě takovéto zápasy v posledních minutách nezvládli a ztratili tak spoustu bodu...

Ale ty rozjezdy jsme nikdy neměli herně moc dobré...tak věřím, že se do toho co nevidět dostaneme...

Jinak jsem rád za Henrikha, že pomalu navazuje na famozní výkony z přípravy a dostává se do toho.

Reagovat
JozkokozleJ

To je spravny pohlad na vec. Ako vravel Boksa, zmien v zostave je prilis vela na to, aby to bola hned ta skvela Borussia z minulych sezon (chyba Piszczek, Gundogan, odisiel Gotze, prisli novi, ktori sa maju podielat na tvorbe hry a Lewandowski sa az do minuleho tyzdna nevenoval futbalu). Nez si to opät sadne, je dolezite, ze sa zbieraju body.

Reagovat
smazaný uživatel

btw. kdo je boksa?

Reagovat
JozkokozleJ

Seftrener mladeze v Sparte a velmi dobry spolukomentator Eurosportu 2 pri zapasoch BL. Mimochodom on vyslovil pocas dnesneho priameho prenosu myslienku (ze Kadlec ma skor ine prednosti, nez rychlost), z ktorej sa rozvinula dlha debata.

Reagovat
smazaný uživatel

aha.. toho jsem zatím nezaregistroval. Té diskuze jsem si samozřejmě všiml, ale á GL nesleduji absolutně vůbec, takže Kadlece moc nasledovaného nemám a dneska jsem viděl jen 20 minut.. tudíž to nemohu posoudit

Reagovat
jv

Na ES jsem nekoukal, přesto to dneska bylo vidět, že rychlostně na tom nebude v BL úplně dobře.

Reagovat
Aldeano

Bokša už snad není ve Spartě ne? Nebo víš to určitě? Díky.

Reagovat
JozkokozleJ

Popravde, neviem. Vyplynulo mi to z otazky komentatora, ktorou sa pytal Boksu na Kadleca.

Reagovat
Arne

Co koukám na Eurosport, on je nejlepší spolukomentátor. Ještě teda s Levým.

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Levy by si mohol dat na chvilu pohov od trenovania, aby mohol castejsie navstivit studio Eurosportu

Reagovat
jv

Reagovat
jv

Konečně normální názor.

Reagovat
db18

Reagovat
JozkokozleJ

Dortmund mal v prvom polcase rozhodnut. Nemuseli by sa trapit v polcase druhom a iste by menej sramov utrpelo i herne sebavedomie BVB. Takto ich musel vykupit perfektnou individualnou akciou Mkhitaryan, ktoregho vykon ale tiez nebol nijak velkolepy.

Stoperi Borussie dnes hrozni. Hummels akoby duchom nepritomny a Subotic v druhom polcase prilis chyboval viac sa rozculoval, nez sa sustredil na hru. I to vsak ciastocne pricinenim Kadleca, ktory s Nevenom zviedol mnozstvo subojov.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Mkhitaryan zvyčajne ani herne nejak extra nevyniká, jeho najväčšia devíza je práve ten strelecký inštinkt, výber miesta a zakončenie... Goetzeho herne nahradiť nemôže, to skôr Eriksen či De Bruyne, ktorých mali tiež v hľadačiku, ale som si istý, že im ešte vystrieľa nespočet bodov, podobne ako dnes...

Reagovat
smazaný uživatel

S Mkhitaryanem je to tak vždycky, pro diváka je nezáživný a není moc vidět. Vypadá to, že nic nedělá, ale nakonec má ve statistikách skoro vždy naběháno nejvíc (což v BVB už asi nebude platit). Umí prostě dávat góly a má dobrou psychiku. To je taky důvod, proč si ho odborníci cení a trenéři ho mají rádi.

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes si Frankfurt ten bod zasluzil. Velmi prijemne ma prekvapil. V podstate hrali bez piatich hracov zakladu (Jung, Oczipka, Rode, Schwegler a Meier), pritom druhy polcas, ktory mal byt v znameni snahy BVB, boli Dortmundu vyrovanym partnerom. Perfektny vykon Schrock, naopak, prilis sa mi nepozdava Flum, ten chybou spusitl v prvom kole kanonadu Herthy, dnes chyboval pri prvom gole BVB.

Kadlec dost solidny vykon, celkovo slubny uvod v drese Frankfurtu. Prilis nerozumiem debate o jeho rychlosti. Nie je sice ziaden nezadrzatelny rychlik (a uz vobec snek), ale kvoli rychlosti ho Eintracht urcite nekupoval. Len tak dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec mi přišel jako dítě v tom útoku pořád padal a světe divse nikdo mu to nežral měl sem zafixováno ,že je rychlej ale kupodivu moc ne no.přecijenom nadprumer v česku je prumer v bundeslize ale gola dal takže bude hrát i přístě ale celkove mi prijde strasne zbrklej a nešikovnej uvidíme jak to pujde dál kazdopadne v práci pro tým kdyz mu nekdo posle dobrej balon nebo ho najde ve vapne jinak je to slabota

Reagovat
smazaný uživatel

Si asi neslyšel co říkal Bokša, že ho má spousta lidí zafixovanýho jak rychlíka, ale on spíš něco vymejšlí a je technickej ,,,

Reagovat
smazaný uživatel

vymejšlel leda strandardky ktery pak kopali do luftu.od hráče s jeho povestí ocekavam ze zasekne uklidní hru hlava nahoře príhra nebo střela.

Reagovat
osobnostx

Jenže pokuď jsi viděl klasické sprintové souboje Kadlece v GL jeden na jednoho, tak jsi si musel všimnout že ani na české poměry kadlec není extra rychlý.

Reagovat
smazaný uživatel

Flum dnes poriadne horel, zatiaľ je to z jeho strany veľmi rozpačitý úvod... Frankfurt však hral veľmi dobre a s takými výkonmi nesklame ani v EL...

Reagovat
stas87

nesmies napisat nic voci kadlecovi,sparte a cesku inak je problem vsade ich musis len chvalit

Reagovat
smazaný uživatel

Jdi do prdele

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Aldeano

Přesně tak

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Arnautovic do Stoke? Cokoliv by za něj werder dostal by bylo parádní

Reagovat
stas87

odmietne lebo stoke klasicky neuspokoji jeho ambicie

Reagovat
smazaný uživatel

já ho nechápu... to on je snad ve werderu spokojený?

Reagovat
smazaný uživatel

Nedávno to prehlasoval, že je vo Werderi šťastný a chce dodržať zmlúvu...

Reagovat
jv

Tohle by mohl vzít, uvidíme zítra.

Reagovat
smazaný uživatel

ta ruka, co se nepískala proti Hannoveru za stavu 2:1

Reagovat
Kily

OT: takové menší SGD-okénko po dvou zápasech s novým dočasným trenérem. V neděli první zápas, ve kterém Dynamo konečně nebylo horší, ale tohle trochu ztrácí lesk vzhledem k tomu, že se hrálo doma, nevyhrálo se a soupeřem byl jeden z těch slabších týmů, kde je poměrně záhodno získat tři body. Ta remíza byla spravedlivá, i když spokojen s ní nebyl asi ani jeden tým, jelikož oba mohly vyhrát.

Nemůžu si pomoct, ale ten inkasovaný gól se dal chytit, střela sice přesná a Kirstenovi tam prvních pár metrů clonil ustupující Bregerie, ale pořád to bylo z celkem velké vzdálenosti a hlavně to nebyla žádná bomba. Ale na druhou stranu mi zavřel hubu minutu po vyrovnání, kdy ten tým neskutečně podržel. Takovou zajímavou kapitolou je Koch, který má pokaždé zajímavý začátek a pak se vytratí a ze hřiště vlastně i zmizí. V charitě proti HSV se mu první kontakty s míčem nepovedly a pak už vlastně nehrál, před týdnem proti St. Pauli po zajímavém začátku najednou zmizel a včera platilo totéž. Naštěstí se mu povedlo vymyslet gól a pro něj hraje i to, že prostě dlouho nehrál a nejde od něho očekávat, že bude najednou klíčem.

Takovou zajímavou kapitolou je Menz. Před týdnem to pohnojil, v opojení prvního vedení v sezoně si dovolil patičku před vlastním vápnem, pak všechno hasil faulem a standardka skončila gólem. Včera dal parádní gól, ok a vlastně jenom tím dokázal být platnější, než Trojan a Müller za celou sezonu dohromady. Ale to jaksi pořád nestačí, jelikož nasazením jeho a Zlatka, kterému to po zajímavém nástupu proti Unionu taky nejde, se vlastně rezignuje na křídelní hru, což je problém hlavně v domácích zápasech proti těm papírově slabším, tedy v zápasech jako proti Ingolstadtu. Až se bojím toho, aby Menz pro Menzeho nepředstavoval hráče jako Losilla pro Paculta - prostě musí hrát, ať to stojí, co to stojí...

A vlastní odstavec si zaslouží i Aoudia. Je v týmu nový a v porovnání s Potém dokázal před týdnem vlastně nemožné - dát gól. On má velmi dobrý výskok a z toho pramenila tutovka Dediće, který z nějakého důvodu v dané chvíli na malém vápně odmítl vystřelit a dát gól. Ale to je asi tak všechno, Poté dovede hlavičkové souboje vyhrávat taky a i pro hru je jeho přínos větší. Aoudia je v porovnání s ním nebezpečnější pro stopery soupeře a celkem by mě zajímal jeho duel s takovým Sergiem Ramosem. Aoudia by asi měl ten otřes mozku jako první, ale rozhodně by byl poměrně rovnocenným soupeřem

Reagovat
herbage

Hermann - Raffael - Kruse - Arango, to je zkrátka radost sledovat

Reagovat
smazaný uživatel

Kruse se zatím jeví jako pardání kauf (ale o tom snad ani nikdo nepochyboval)

Reagovat
smazaný uživatel

na Hermann - Reus - Hanke - Arango to ale nemá

Reagovat
JozkokozleJ

Tazko porovnavat, ale zacina to mat tie parametre, ba sucasna stvorka je na dobrej ceste ich prekonat.

Reagovat
jv

Minimálně vyrovnat se tomu určitě může.

Reagovat
smazaný uživatel

to asi ne, hlavně proto, že tam nemají exttřídu - Reuse, ostatní jsou leda dobří, ale na něj nemají. Celkově ale bodů uhrát spolu můžou taky dost, možná i víc. Faktor Reus se ale prokáže nejvíc v těžkých zápasech viz LM - bez něj měli BVB problém dostat se ze skupiny, s ním..

Reagovat
JozkokozleJ

Reusove kvality nespochybnujem. Avsak Hanke, hoc je to vyborny utocnik, kvality Raffaela alebo Kruseho nedosahuje a Herrmann v sezone 11/12 tiez odohral vela zlych zapasov. Ako som pisal vyssie, tazko porovnavat, ale sucasna styrka ich prekonat moze. Mnoho ludi si neuvedomuje ako vynikajuci je Kruse.

Reagovat
smazaný uživatel

to snad nechecš říct, že to bylo jenom Reusem. ne?

Reagovat
smazaný uživatel

imho rozhodující podíl měl on. jak tady panovaly názory, že Dortmund hraje moc strojově, že to možná stačí na BL ale ne na LM, tak on tomu dodal něco víc. něco nečitelného, s čím se pak slavil celý tým úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

ano souhlasím + zlepšení Kuby, zlepšení Götzeho, mega forma Lewiho a Ilaye atd.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě si zapomněl na štěstí bez tohodle to ve vyřazovacích soutěžích taky nejde viz Malaga

Reagovat
smazaný uživatel

to se skrývá pod tím "atd."

Reagovat
jv

Kruse ta extratřída zanedlouho může být a Raffael už svoje nemalé kvality taky dostatečně ukázal, chce to jen čas, aby se společně sehráli. Jinak ten faktor "Reus" a LM, to nemůžeš takhle stavět a už vůbec ne porovnávat dva roky, během kterých se vyvíjel celý tým (Marco k tomu přispěl výrazným dílem, ale neskutečně nahoru šel i Blaszczykowski a další hráči).

Reagovat
smazaný uživatel

Cigerci do Herthy, Barnetta do Eintrachtu.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Zítra bude dávat německý SPORT 1 (dříve DSF) zápas čtvrté německé ligy Ulm - Homburg, oba kluby hrály v historii Bundesligu. Ulm před 14 lety, Homburg před 24 lety. Půjde o zajímavý zápas vzhledem na historii klubů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele