4. kolo
01.09.2013 15:30 CET
6 : 2
(3:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 6:2

3:1 v první půli, 3:1 ve druhé - nový kouč Stuttgartu Thomas Schneider si ani nemohl přát lepší premiéru. Jeho tým ukončil sprnové trápení ve velkém stylu, když před vlastním publikem rozstřílel Hoffenheim.

Stuttgart vypadal na hřišti jako vyměněný - najednou dobře bránil a v útoku prokázal nebývalou efektivitu - avšak své odvedl i lajdácký výkon Hoffenheimu, který vůbec nepřipomínal někoho, kdo stále čeká na svou první porážku v sezoně. V úvodu utkání ještě nebyl rozdíl tak markantní; oba celky se nějakou dobu oťukávaly a hledaly ideální rytmus.

Fanoušci si tak na skutečný start museli chvíli počkat, ale vyplatilo se to. Obraz hry samotné sice pravidelně upadal do dlouhých pasáží bez větších šancí, bojovalo se zejména o střed pole a dominantním prvkem byla snaha nepokazit přihrávku, nicméně Stuttgart měl v rukávu smrtící zbraň - standardní situace.

Trvalo tak pouhých 12 minut, než hostující gólman Casteels inkasoval poprvé - po Leitnerově přímém kopu, který přesně našel zakončujícího Rüdigera. O sedm minut později zahrávali domácí roh, k němuž se postavil Maxim, našel ve vápně hlavu Ibiševiće a bylo to 2:0. Bosenský útočník, jenž si udělal jméno právě v Hoffenheimu, tak načal svůj střelecký účet, který se nakonec zastavil až na čísle 3.

Hoffenheim netušil, co se vlastně stalo - tak precizní byla exekuce obou branek. Logickou reakcí byla snaha o protiútok, avšak Stuttgart vyrukoval s nepropustnou, těsnou obranou; Ulreicha v bráně tak částečně ohrozil pouze Modeste (18.). Nakonec se však snížit přece jen povedlo, a netrvalo to ani příliš dlouho; ve 26. minutě se míč přes Johnsona a Elyounoussiho dostal až k Vollandovi, který nezaváhal a přesnou střelou upravil skóre na 1:2.

Radost TSG však neměla dlouhého trvání; o pouhé dvě minuty později je totiž potopila minela gólmana Casteelse, který vyběhl z vápna pro dlouhý míč, minul jej a nabídl tak Maximovi příležitost zakončovat do prázdné brány. Asistenci si připsal Timo Werner, který se tak stal nejmladším hráčem v bundesligové historii, jemuž se podařilo zapsat se do výsledkové listiny; jeho datem narození je 6. 3. 1996.

Po této zběsilé sekvenci se hra výrazně uklidnila, o což se přičinili zejména domácí, kteří zpomalili tempo a vyklidili útočné pozice. Aktivnější tak byl ve zbytku poločasu Hoffenheim, avšak ani dvojitá šance ze 38. minuty (Modeste, Firmino), ani Vollandův pokus čtyři minuty před přestávkou nevedly nakonec k ničemu. Elyounoussiho zase v dobré příležitosti zastavil útočný faul.

Po změně stran trvalo Ibiševićovi pouze dvě minuty, aby zvýšil na 4:1 - hostující Abraham byl nedůsledný, nedokázal odstínit dlouhý míč mířící k bosenskému forvardovi, a Casteels byl proti následné střele bezmocný. Tato branka definitivně stvrdila hoffenheimský osud, a nabuzený Stuttgart přidal během čtvrthodiny další dvě branky: nejprve v 55. minutě pronikl do pokutového území Maxim, obehrál Vestergaarda a střelou ke vzdálenější tyči propálil Casteelse, a poté se předvedl opět Werner, který nabil Ibiševićovi na gólovou hlavičku.

Za stavu 6:1 se už - pochopitelně - ani jeden z protivníků za ničím příliš nehnal, a zbytek utkání tak proběhl relativně v klidu. Šetřící se Stuttgart vyklidil pole a poskytl Hoffenheimu šanci k závěrečnému polo-tlaku, z nějž se nakonec ještě Firminovi povedlo kosmeticky upravit skóre.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
bafpasak

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
hradec

VfB Stuttgart 1:2 TSG Hoffenheim

Švábi nemají potřebnou kvalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj hoffenheim su svaby

Reagovat
smazaný uživatel

Ibiševič střílí dlouhodobě hodně gólů. Divím se, že už ho nekoupil nějaký větší klub.

Reagovat
Elliasson

Taky ho chci dlouhodobě do Atlética.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele