4. kolo
31.08.2013 15:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Gladbach doma znovu zabral a rozstřílel nebohý soubor z Brém

Do této chvíle jedna z nejlepších obran naprosto propadla, Werder na hřišti Borussia-Parku od začátku nestačil vysokému tempu Hříbat a po zásluze si odváží čtyřbrankovou porážku. Domácí se tímto vítězstvím dostávají před SVW.

Protřelý stratég Lucien Favre navzdory vysoké porážce na hřišti Bayeru (4:2) vsadil na totožnou základní jedenáctku a to se ukázalo jako nejlepší možný tah. Hned od prvotního uvedení míče do hry bylo jasné, kdo bude určovat tempo, brémský celek se zatáhl do hlubokého obranného valu a víceméně nechal soupeři volnou ruku. Gladbach toho logicky využil...

Na první vážnější příležitost jsme si však museli přesto počkat až do šestatřicáté minuty a rázem se skóre ihned měnilo: Xhaka parádním pasem vyslal ke zteči Aranga, jenž střelou ke vzdálenější tyči nekompromisně zavěsil - 1:0! Ještě do pauzy to z obrovské vzdálenosti zkusil Kramer, avšak na strážce branky přístavního mužstva tentokráte recept nenalezl.

Po krátkém oddechu pokračovala velká převaha die Fohlen. Po gólu volala spolupráce Herrmanna s Raffaelem, druhý jmenovaný si však na Mielitze nepřišel. To se však podařilo o pár chvil později, kdy hostující gólman vyrazil dalekonosnou ránu Jantschkeho pouze k dobíhajícímu Brazilci, který už měl cestu k premiérovému zásahu za Gladbach hodně snadnou - 2:0. Záhy se Raffael obsadil do role nahrávače, ovšem Arango z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil!

Severoněmecký tým byl po celé druhé dějství absolutně neškodný, přesto však dokázal utkání zdramatizovat, když Daems na přední tyči prodloužil rohový kop a dezorientovaný Nordtveit dílo jménem vlastní branka dokonal - 2:1. Naděje Werderu však neměly dlouhého trvání. Přesněji pouhých pět minut, načež rychlou kombinační akci zakončil Kruse a pět minut před koncem uzavřel skóre Herrmann - 4:1.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
bafpasak

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele