4. kolo
27.08.2013 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayern promrhal spoustu šancí a odváží si z Freiburgu pouze bod

Rekordní osmadvacetizápasová šňůra bez porážky se v podání mnichovského velkoklubu opět rozšířila, ovšem Bayern těsné vedení udržet nedokázal a přes nespočet příležitostí se nakonec musí spokojit jen s remízou.

Na deštěm hustě kropený trávník vyběhla značně obměněná mnichovská základní sestava, která se oproti předchozímu utkání s FCN (2:0) lišila hned na sedmi pozicích. Zejména díky blížícímu se pátečnímu evropskému Superpoháru proti Chelsea se tak dostalo třeba na Rafinhu, Contenta nebo Pizarra. Za bádenský celek se představil debutující Charles-Elie Laprevotte.

I přes značnou rotaci dal Bayern vzpomenout na zápas se svým lokálním protivníkem, když opět po většinu času (okolo 70 %) držel mičudu na svých kopačkách, avšak tradiční kombinační jistota tentokráte logicky pokulhávala. Domácí válečníci zahrozili z několika rohových kopů a povedenou ranou Sorga, kterou Neuer vytěsnil, jinak se soustředili na defenzivu.

Favorit si vzal první vážnější slovo až ve čtrnácté minutě, kdy se po kombinaci Shaqiriho s Müllerem opřel do balónu Kroos, ale Baumann jeho pokus za svá záda nepustil. Švýcarský reprezentační záložník byl hodně aktivní, dokonce o chvíli později sám napřáhl zpoza vápna, ani jemu se však na freiburského strážce svatyně vyzrát nepodařilo. Po efektivním lobu se užuž radoval Pizarro, jehož snahu chtěl ještě doklepnout na místo určení Müller, ovšem Günter byl proti!

Po půlhodině hry už se však Bavoři radovali: Müller si na pravé straně udělal dobrý den rovnou z trojice protihráčů, následným centrem na zadní tyči oslovil Shaqiriho, před kterým míč podskočil Sorg, a rázem to bylo 0:1! Kombinaci s Pizarrem poté nezakončil přesně Götze.

Také po patnáctiminutovém oddechu se neuhnulo ze zajetých kolejnic: FCB měl hru plně pod kontrolou a prakticky nenechával soupeře "přičichnout". Hned dvakrát to na Baumanna zkoušel Shaqiri, který byl očividně při chuti, avšak na strážce freiburské branky si nepřišel. Na opačném pólu hřiště potom po rychlé kombinační akci zakončoval Laprevotte, jehož technická střela zamířila do vzdálenější tyčky Neuerovy svatyně! Kroos poté úspěch taktéž neslavil.

Právě odchovanec Hansy Rostock se zanedlouho hnal tváří v tvář na Baumanna, ten ale svoje barvy výtečným zákrokem podržel a nato odolal i zakončení Müllera! Hostující družina si tou dobou vytvářela jednu šanci za druhou - Schweinsteiger znovu oslovil Müllera, ten však ani napodruhé reparát nesložil! Z ničeho nic si pak na centr naskočil Kerk, ovšem jeho pokus mířil jenom do Neuera.

Závěrečnou desetiminutovku odehrál také Franck Ribéry, jenž nahradil zraněného Bastiana Schweinsteigera. Právě francouzský tahoun se okamžitě po svém nástupu uvedl dalekonosným pokusem, ovšem pod břevno se mu ho stlačit nepodařilo. O poznání lépe si vedla čerstvá dvojice na straně Freiburgu: Hanke vysunul míč na rozběhnutého Freise, jehož centr na zadní tyči dopravil na určené místo čerstvý Höfler - 1:1! Mnichované byli jako opaření, rázem vrhli všechny síly do útoku a srovnat krok mohl Dante, avšak z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Pospovič

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Bayernista18

0 : 2, max. 0 : 3, zajímalo by mě, kdy Pep konečně překvapí a vyhrajem aspoň o 3 nebo 4 góly.

Reagovat
smazaný uživatel

takz na to čekám celý tři zápasy, chtělo by to zvednout skóre už .. Myslím ale že i tentokrát to bude 0:1, MAX 0:2 ..

Reagovat
smazaný uživatel

Šance na OVER je zde vysoká, TIP 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
hradec

SC Freiburg 1:3 Bayern Mnichov Robben, Ribéry, Mandžukič, Alaba, Boateng a Lahm se dí jen na lavičce. Jejich zástupci jsou sice kvalitní, ale ani v plné sestavě to Bayernu příliš herně neklape. Vítězství je povinnost.

Reagovat
smazaný uživatel

Buyten hraje chudák první poločas pravého beka.. Mne je toho kolohnáta skoro až líto..

Reagovat
JozkokozleJ

Ty snad sledujes futbal prvykrat?! Väcisna BL klubov pri zakladani utokov stahuje DM na posledneho (DM byvaju v rozohravke lepsi a presnejsi nez stoperi) a stoperi sa presuvaju na kraj, kde zabezpecuju krjanych obrancov, ktori sa vytahuju az do pozicie kridla.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Guardilo! Nesnáším tě!

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola a jeho experimenty, fakt idiot

Reagovat
smazaný uživatel

Je zvyklý na ligu o dvou týmech čůrák!

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel pro nás....

Reagovat
JozkokozleJ

Freiburg

Skoda poslednej akcie, ked Freis nepresne centroval. Mohli z toho byt body tri. Aj tak super.

Reagovat
smazaný uživatel

SCF hrál moc dobře, aktivně napadal, bránil vcelku pozorně a podle mě zasloužená remíza.

Reagovat
JozkokozleJ

Streich je perfektny trener, ten dokaze pripravit muzstvo na kazdy zapas vyborne. Snad sa mu muzstvo co najrychlesjie zohraje i smerom do ofenzivy a opät moze byt Freiburg teamom, na ktory sa lahodne pozera.

Reagovat
jv

Vypadá to, že jdou správným směrem, i když je pořád čeká velká spousta práce, nakročeno nemají špatně. Koneckonců rád bych byl i z pohledu fanty, kde mám Z Freiburgu taky pár zástupců.

Reagovat
jv

*z Freiburgu

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně maj skvělé fanoušky, práce s mládeží perfektní, trenér sympaťák, pohledná hra. SCF by byla škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle bejt nemuselo...... To mě kurňa mrzí ..

Reagovat
smazaný uživatel

Čekal jsem, že Bayern pod tím plešounem půjde do kytek, ale fakt ne takhle rychle. Superpohár je jasný litr na čelzí :3

Reagovat
JozkokozleJ

Si pozri vysledky Heynkesa pocas prvej sezony pri Bayerne.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže Guardiola dostal tým v top formě, vítěze Ligy Mistrů, to Heynckes tehdy neměl. Ty jeho experimentíčky prostě nefungují, dneska jsem s smál jak po tom gólu na hřiště letěl chudák Mandžukič, který tam za 4 minuty fakt mohl udělat hodně.

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern letos bude mít mnohem větší konkurenci !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem pořád ochoten uvěřit, že si to třeba nějak sedne a že Bayern nebude fungovat z pouhé práce Heynckese, z jakési setrvačnosti. Jsem ochoten stále věřit, že to bude dobré, ale jen do té chvíle, kdy zase té španělské pošahané zteplalé ku*vě nepřeskočí v palici a nezačne rotovat s někým na svém postu tak stabilním, jako je Lahm. Dobro, beru, že má Guardiola před sebou strašně důležitý a prestižní zápas, ve kterém bude chtít světu ukázat, že v souboji chlapců z teplých krajin Guardiola nad Mourinhem vyhraje a že tedy bude šetřit opory, ALE: Pak si přece nemohu dovolit s tím, co mi na place ze základní sestavy zbylo, začít ještě experimentovat. Snažit se z nějaké nepochopitelné nostalgie předělávat stabilního krajního obránce Lahma na Messiho ve středu hřiště.

Jinak remíza samozřejmě zasloužená. Co už Bayern delší dobu sleduji, muselo mi být s každou další laksně zahozenou šancí jasné, že se to bez trestu prostě neobejde. Přesně ty zápasy Bayernu zpřed dvou let.

Střídačka jinak opět nepotvrdila svou kvalitu. To zoufalé čekání na příchod rychlých krajů Robberyho ze střídačky, je v některých fázích hry do očí bijící. Jinak Bayern samozřejmě lepší, jenže se šancemi nakládali jak lemplové. Držení míče paráda, ale toho se Erfolgsfan mého typu fakt nenažere.

Reagovat
Pospovič

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

"té španělské pošahané zteplalé ku*vě"...

Reagovat
cetto

Já se obávám, že to fungovat nebude. A úplně vidím Juupa, jak sedí doma nad sklenkou vína a červená se, o kolik je lepším koučem... a toto je obecně problém španělského fotbalu počínaje hráči, konče kouči - absolutní neschopnost přizpůsobit se situaci. Pep se snaží hrát s těma hráčema něco, na co prostě nemaj a jediný důvod, proč vyhrávaj (remizují) je ten, že ta kvalita toho kádru je prostě tak obrovská, že to nějak uhrajou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele