4. kolo
31.08.2013 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Braunschweig vybouchl na půdě HSV a zůstává stále bez bodu

Neúspěchy budiž alespoň dočasně zapomenuty, Hamburk dokázal před vlastními fanoušky přehrát nováčka z Braunschweigu a rázem si tak svěřenci Thorstena Finka zapisují premiérové tři body v tomto ligovém ročníku.

Skromný nováček začal, stejně jako na hřišti Dortmundu, hodně aktivně a první ránu mezi tři tyče si zapsal navrátilec Bellarabi, Adler si však dokázal poradit. Vzápětí navíc udeřilo na druhé straně: Beister dokázal oslovit van der Vaarta, který nezaváhal a pohotovou ranou otevřel skóre - 1:0! Tento moment přístavnímu celku hodně pomohl a HSV bylo rázem "na koni".

Zaplněná Imtech Arena mohla slavit i záhy, kdy si na van der Vaartův nadýchaný centr vyskočil Zoua, ovšem jeho hlavička zamířila jen do břevna hostující svatyně! Očekávaná pojistka však na sebe nenechala dlouho čekat: Adler dalekonosným výkopem našel Beistera, jenž si pohrál s Doganem, aby poté předložil kulatý nesmysl Zouovi, který svým premiérovým bundesligovým zásahem zvýšil na 2:0!

Eintracht měl za celých čtyřicet pět minut jednu jedinou možnost na korekci, když se po nedorozumění obránců hnal do zakončení Jackson, tomu se však ze sedmi metrů (!) nepodařilo vyzrát na skvěle reagujícího Adlera! Na druhé straně neuspěl Jiráček a Zoua.

Výhybka se nepřehodila ani po patnáctiminutovém odpočinku. Konkrétně to byl opět nizozemský dirigent, kdo rozehrál volný přímý kop na hlavu Westermanna, ten však zády k bráně nehlavičkoval přesně. Také navazující akci měl na svědomí van der Vaart, po jehož nabídce se užuž radoval Zoua, Davari však mičudu za svá záda nepustil! A do třetice akce rodilého myslitele, který pro pořádek dalekonosným pasem oslovil Beistera, jeho povedená rána ale na brankáře Lvů nestačila. Ofenzivní akce hostujícího týmu povětšinou "tahal" Bellarabi, ale na Adlera si opět nepřišel.

Definitivní rozhodnutí měl na starost talentovaný Çalhanoğlu, který zaměstnal hned trojici bránících hráčů a poté nepříliš vydařeným pokusem přeci jen zavěsil - 3:0. Odchovanec Karlsruher se následně prosadil ještě z volného přímého kopu a uzavřel na konečných 4:0.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
bafpasak

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tady už musí! 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Petře pojď do Plzně!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele