Bundesliga - souhrn 34. kola: Bielefeld sestupuje, Hertha do baráže

14.05.2022, 17:30
Komentáře a souhrny
Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)
RB Lipsko remizovalo v Bielefeldu, přesto si zahraje Ligu mistrů, protože Freiburg odjíždí bez bodu z Leverkusenu, Arminia sestupuje. Bádenský klub do Evropské ligy doprovodí Union Berlín, jenž přetlačil Bochum. Hertha neudržela vedení v Dortmundu a jde do baráže, protože Stuttgart zdolal 1. FC Köln. Bayern si veze z Wolfsburgu pouze bod za remízu 2:2...

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2:1

14.05.2022 15:30

Góly: 68. Erling Haaland (pen.), 84. Youssoufa Moukoko - 18. Ishak Belfodil (pen.)

Fotbalisté Herthy ve 34. kole Bundesligy prohráli na hřišti Dortmundu 1:2 a kvůli výhře Stuttgartu v souběžně hraném utkání míří do baráže. Tento duel byl závěrečným vystoupením v černo-žlutém dresu pro několik hráčů v čele s Erlingem Haalandem, který v 68. minutě z penalty zavelel k obratu. S klubem se kromě hráčských opor rozloučil také legendární sportovní ředitel Michael Zorc. Bývalý český reprezentant Vladimír Darida se na trávník dostal v průběhu druhé půle.

Dortmund již o nic nehrál, a domácí fanoušci se tak alespoň mohli rozloučit hned s několika hráči. Kromě norské hvězdy Haalanda. který bude hájit barvy Manchesteru City, poslední duel v barvách BVB odehráli Axel Witsel či Roman Bürki. Naopak Hertha i v posledním kole stále bojovala o záchranu v nejvyšší německé soutěži. Na barážovou 16. příčku měla náskok tří bodů a k jistotě setrvání mezi elitou nesměla v Signal Iduna Parku padnout.

Od začátku domácí potvrzovali roli favorita a drželi míč, dobře organizovaná obrana modrobílých je ale nepouštěla do šancí. Bylo znát, že Hertha nastoupila především s úkolem nedostat gól a hrozit z protiútoků. V 16. minutě byl po jednom z nich ve vápně faulován Ishak Belfodil, kvůli odmávanému ofsajdu ale rozhočí pokutový kop nepískl. Po kontrole videa však změnil názor a sám faulovaný tvrdou střelou k levé tyči penaltu proměnil. Z Berlíňanů po vedoucím gólu jako by spadla nervozita a srovnali s domácími krok. Ani jeden z týmů si ale nebyl schopný vytvořit střeleckou příležitost. Za poločas viděli diváci jedinou střelu mezi tři tyče kterou Belfodil poslal hosty do vedení 1:0.

Černožlutí po změně stran ožili a začali ohrožovat branku Herthy. V 51. minutě stál kapitánu Marcu Reusovi v cestě už jen gólman Marcel Lotka, ten ale pohotovým zákrokem přerušil jeho průnik. Ofenzivní trápení domácích nakonec ukončil rozhodčí Tobias Stieler, který po zhlédnutí videa nařídil penaltu za ruku Marvina Plattenhardta. Míč si postavil Haaland a prudkou střelou doprostřed překonal Lotku, který jeho pokus nohou pouze přizvedl pod břevno. Dortmund zatlačil Herthu na posledních 20 minut na vlastní polovinu a dočkal se obratu. V 84. minutě dostal přihrávku za obranu střídající Youssoufa Moukoko. Z úhlu opřel svou střelu o zadní tyč, po několika vteřinách na hřišti upravil na konečných 2:1 pro domácí.

Hertha tedy klíčový zápas nezvládla a kvůli vítězství Stuttgartu nad Kolínem poputuje do baráže, kde bude bojovat o záchranu. Dortmund zakončil sezonu i přes prohru na druhém místě a posedmé v řadě si zajistil účast v Lize mistrů.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 2:2

14.05.2022 15:30

Góly: 45. Jonas Wind, 58. Max Kruse - 17. Josip Stanišić, 40. Robert Lewandowski

Mistrovský Bayern nedokázal potvrdit papírové předpoklady ve Wolfsburgu a i přes dvoubrankové vedení zakončil tuto sezónu jen remízou 2:2. Již svůj pětatřicátý ligový gól této sezóny vsítil polský kanonýr Robert Lewandowski, pro kterého to zřejmě byla poslední trefa v barvách německého mistra, jelikož podle médií odmítl prodloužit končící smlouvu. VfL obsadilo v Bundeslize konečné dvanácté místo se ziskem dvaačtyřiceti bodů.

Hosté vlétli do zápasu jako uragán a hned v úvodní čtvrthodině si vytvořili několik slibných příležitostí. Nejprve po nadýchaném centru Müllera z levého křídla lehce tečoval míč Gortzka a už chtěl zvedat ruce vzhůru, ovšem fantastický zákrok předvedl gólman Casteels a svůj celek prozatím uchránil od pohromy. Ihned na to si hostující strážce poradil i s pokusem Lewandowskiho a pak po přízemním pasu Gnabryho těsně nedosáhl na míč Musiala.

Domácí chtěli z ničeho nic udeřit přesně v 15. minutě, když po rohovém kopu Arnolda prudce hlavičkoval Lacroix, ale k jeho smůle pouze orazítkoval pravou konstrukci. Naopak o dvě minuty později se na druhé straně prosadil Josip Stanišič. Teprve dvaadvacetiletý obránce obdržel přihrávku do volného prostoru od Kimmicha a ze středu pokutového území zamířil přímo do protějšího spodního růžku. Za dalších sedm minut rozvlnil síť také Musiala.

Devatenáctiletý mladík využil parádní akce Müllera a jeho závěrečné finální nahrávky, jenže tato branka nakonec neplatila vinou těsného ofsajdu. Hosté přeci jen vedli o dvě trefy pět minut před přestávkou. Lewandowski si seběhl před hranici brankového území na vynikající centr od Müllera a hlavou pohotově usměrnil balón přímo do levé šibenice. Vzápětí mohl stejný hráč skórovat podruhé, jenže tentokráte minul pravou tyč o několik decimetrů.

Wolfsburg se vrátil zpět do hry o bodový zisk v poslední minutě první půle. O snížení se postaral Jonas Wind, který si elegantně zpracoval křižnou přihrávku Maxe Kruseho a mezi dvěma obránci nekompromisně zavěsil k levé tyči. Po změně stran se hrálo o něco opatrněji, Vfl z ničeho nic vyrovnalo v 58. minutě. Aktivní Kruse obdržel prudkou nahrávku Van de Vena z levé strany a z bezprostřední blízkosti nemohl minout odkrytou branku.

Poté až do závěrečného hvizdu hrozil pouze Bayern, avšak když Lewandowskiho brilantně vychytal Casteels a v závěrečných deseti minutách neproměnili své možnosti Choupo-Moting se Saném, tak se výsledek již neměnil.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - SC Freiburg 2:1

14.05.2022 15:30

Góly: 54. Lucas Alario, 90+7. Exequiel Palacios - 88. Janik Haberer

Domácí delší dobu vedli, jenže krátce před koncem řádné hrací doby se svěřencům Christiana Streicha podařilo vyrovnat. V nastaveném čase však Exequiel Palacios rozhodnul o tom, že Bayer uhrál v posledních čtyřech kolech plný počet bodů. Freiburg kvůli deváté porážce klesnul z páté příčky na šestou.

Patrick Schick byl od začátku zápasu velmi aktivní, což mu vydrželo až do 83. minuty, kdy byl vystřídán. Střelecky se sice neprosadil, ale připravil gól Lucasi Alariovi. Jeho celkových čtyřiadvacet branek jest vynikajícím počinem, který mu v tabulce kanonýrů zajistil druhou příčku za Robertem Lewandowskim, který si v posledních pěti sezonách hrál svoji vlastní soutěž.

V samotném klání se jako první dostal do šance Nico Schlotterbeck. Jeho hlavička však postrádala přesnost. Ve 20. minutě centroval Vincenzo Grifo a Lucas Höler hlavou zacílil do brankové konstrukce. Po půl hodině o sobě dali poprvé vědět pozdější střelci Alario a Palacios. První přihrával druhému, který nebyl přesný.

Stejně si ve 36. minutě po rohovém kopu počínal Schick. Po něm původně střílející Eggestein vlastně výborně přihrál Jeong Woo-yeongovi, který selhal. Tečku za úvodním dějství udělal Roland Sallai tím, že o kousek minul šibenici brány, kterou hájil Andrey Lunev. Náhradník za Lukase Hradeckyho mohl po změně stran poděkovat Sinkgravenovi, že v rozhodující chvíli uzmul Hölerovi balon.

V 54. minutě šli Alario s Schickem sami na gólmana. Český reprezentant nechrtil a předložil argentinskému kamarádovi, který zakončoval do odkryté klece - 1:0. Sám Patrick Schick se skvěle prezentoval i v závěru úvodní hodiny hry, když napálil břevno. Konstrukce zvonila za Flekkenem i po ráně, kterou jeho směrem vyslal o pět minutek později Paulinho.

V závěrečné desetiminutovce Ermedin Demirović zamířil do boční sítě. Po něm se ovšem rozeběhnul Jannik Haberer a na hranici malého čtverce prásknul do balonu, který si ke střele po šikovném obloučku přes protihráče chystal Jonathan Schmid - 1:1. Poslední zmíněný pak těsně minul. Na druhé straně die Werkself nejprve nastřelili tyčku, ale v poslední minutě skóroval Exequiel Palacios z poloviny hřiště, protože se Mark Flekken pohyboval předaleko od svojí svatyně - 2:1.

Více informací k zápasu

Union Berlín - VfL Bochum 3:2

14.05.2022 15:30

Góly: 5. Grischa Prömel, 25. Taiwo Awoniyi (pen.), 88. Taiwo Awoniyi - 55. Simon Zoller, 79. Eduard Löwen

Znovu nezbývá, než zatleskat kouči Ursi Fischerovi, jehož práce dovedla méně tradiční z berlínských klubů podruhé v řadě do pohárové Evropy. Do posledního kola přitom byl ve hře post zaručující Ligu mistrů, avšak ten nakonec o jeden bodík uzmulo RB Lipsko. Die Unabsteigbaren sezonu dohrávali v poklidu, protože záchranu už měli dávno jistou.

Že by tenhle duel mohl být na góly celkem bohatý, naznačila už 5. minuta. K radosti většiny z více než dvaadvaceti tisícovek diváků a divaček na Stadion an der Alten Försterei se radovali domácí. Genki Haraguchi na pravém křídle upláchnul všem pronásledovatelům, aby do vápna poslal výborný centr, který Grischa Prömel usměrnil hlavou zcela nechytatelně - 1:0.

Sám japonský asistent to zanedlouho zkusil sám, jenže bez razance, takže Michael Esser nechal děkovat. Poté se do soupeřova vápna dostal Christopher Trimmel a Robert Tesche podle všeho zahrál rukou, což potvrdilo video. Rozhodčí Marco Fritz tedy ukázal na penaltový puntík a Taiwo Awoniyi s trochou štěstíčka proměnil - 2:0.

Zbývající minuty úvodního poločasu se dohrávaly víceméně v poklidu. To znamená, že Andreas Luthe nemusel zasahovat proti žádné soupeřově střele. Po změně stran se jako první osmělil Taiwo Awoniyi, leč cílil jen do boční sítě. Úspěšný nebyl ani na opačném pólu hrací plochy Takuma Asano. Dočkal se až jeho spoluhráč Simon Zoller.

Běžela 55. minuta, když zmíněný třicetiletý forvard uklidil do sítě centr z kopačky Danila Soarese - 2:1. Na druhé straně zakončoval střídající Andreas Vogelsammer. Essera ovšem nevylekal. Jeho pozdější přihrávka na kolegu Awoniyiho byla výborná, jenže nigerijský spoluhráč zblízka na muže v rukavicích nevyzrál. V 79. minutě Thomas Reis zaradoval z vyrovnání.

Takuma Asano využil nedorozumění v obraně Unionu. Přihrál Eduardu Löwenovi, na jehož technickou střelu na zadní (pravou) tyč Andreas Luthe nedosáhnul - 2:2. Nicméně Taiwo Awoniyi se s remízou nehodlal spokojit, a tak si v 88. minutě obhodil Cristiana Gambou, aby v podstatě bodlem zaznamenal svou patnáctou trefu v sezoně - 3:2.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 5:1

14.05.2022 15:30

Góly: 26. Lars Stindl, 44. Alassane Pléa (pen.), 45+1. Jonas Hofmann, 53. Breel Embolo, 68. Jonas Hofmann - 3. Andrej Kramarić

Ani domácím, ani hostům už v podstatě o nic nešlo. Bezstarostně však ke vzájemnému duelu přistoupili pouze svěřenci Adiho Hüttera, který se po zápase stejně nechal slyšet, že na lavičce celku z Borussia-Parku nezůstane. Desátá příčka přeci jenom očekávání vedení nesplnila. TSG oproti tomu po nadějném jaru skončili pouze o jednu příčku výše.

Už ve 3. minutě rozehráli spoluhráči Pavla Kadeřábka (který ovšem nebyl ani na lavičce náhradníků) dobrou akci, v závěru které Jacob Bruun Larsen našel Andreje Kramariće, jenž svým přízemním volejem pošesté v sezoně skóroval - 0:1. To ještě nikdo netušil, že zbytek této partie bude patřit výhradně Hříbatům, tak jako v dubnu 2015, kdy zvítězili 4:1.

Hned po obdžené brance se hnal do útoku Breel Embolo, avšak jeho střet s protihráčem nebyl posouzen jako penaltový. Potom se osmělil Alassane Pléa, nicméně jeho chvíle měla přijít až v závěru první půle. Po čtvrt hodině hry se opět dosal do šance Kramarić. A doložil, že tohle opravdu nebyla jeho sezona.

Kapitán Gladbachu Lars Stindl nechtěl zůstat pozadu a vyprodukoval zakončení, které putovalo rovnou na Olivera Baumanna. Na gól si tedy musel bývalý německý reprezentant počkat až do 26 minuty, kdy dorazil do sítě balon poté, co mu ho k nohám po Pléově přízemní střele posunul brankář TSG - 1:1.

Ve 42. minutě Kevin Vogt nechtěně nakopnul aktivního Embola a rozhodčí Osmers nařídil penaltu. Alassane Pléa zamířil po své levé ruce, zatímco strážce hostující svatyně skákal opačným směrem - 2:1. A aby toho Hoffenheimští neměli na cestu do šaten málo, zakončil Jonas Hofmann chladnokrevně situaci, kdy se po výborné Neuhausově přihrávce ocitnul sám za obranou - 3:1.

Že by domácí chtěli ve druhém dějství polevit? S něčím takovým se Breel Embolo nehodlal smířit. Švýcarský reprezentant v 53. minutě uniknul obráncům a jeho oblouček z hranice šestnáctky skončil až v síti - 4:1. Po hodině hry se ke kulatému předmětu dostal Lars Stindl. Skutečnost, že v dobré pozici selhal, jej za celkem jasného stavu mrzet tolik nemusela.

Poslední změna na ukazateli skóre přišla na pořad odpoledne v 68. minutě, kdy Jonas Hofmann levačkou procedil míč na místo určení - 5:1. Hattrick mohl dokonat o deset minut později, kdyby těsně neminul. Snížit zkusil Nick Proschwitz. Hlavou však prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V závěru ještě neuspěli Kramarić a Sebastian Rudy. Gladbach tedy zaznamenal dohromady 54 gólů, přičemž v této statistice zaujímá ze všech bundesligových protivníků pěkné sedmé místo.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 2:1

14.05.2022 15:30

Góly: 12. Saša Kalajdžić, 90+2. Wataru Endo - 60. Anthony Modeste

Svěřenci Pellegrina Matarazza po celých čtyřiatřicet kol složitě hledali stálou formu. Nakonec setrvávají mezi elitou zásluhou lepšího skóre, zatímco se třetím celkem 2. Bundesligy se v ošidném dvojduelu střetne Hertha. Kozli navzdory desáté porážce uhájili post zaručující evropské poháry.

Hned na samotný úvod se díky své neústupnosti dostal Chris Führich. Jenže než stačil vystřelit, přiletěl Jonas Hector. Poté centroval Borna Sosa. Balon se dostal k Tiagovi Tomásovi, který pátou branku v sezoně nepřidal. Portugalský fotbalista byl v další minutě faulován v soupeřově šestnáctce a kopala se penalta. Saša Kalajdžić si věřil, ale Marwin Schwäbe dokázal rukou skvěle vyrazit.

Nicméně ve finále to hostům nebylo moc platné. Už za minutu totiž centroval od rohového praporku Chris Führich a rakouský útočník hlavou zacílil na místo určení - 1:0. Orel Mangala nechtěl zůstat pozadu, a tak vyslal Schwäbeho střelem ránu, která ovšem dvojnásobné vedení VfB nepřinesla. Po půl hodině hry propásnul obří příležitost Wataru Endo, takže domácí šli do šaten pouze s nejtěsnějším možným náskokem.

Ztratili jej v 59. minutě. Střela z rohu pokutového území směřovala na Floriana Müllera, který ji však neudržel, čímž nabídnul jako na zlatém podnosu dvacátou branku pro Anthonyho Modesteho - 1:1. V poslední minutě házel dlouhý aut Konstantinos Mavropanos a Omar Marmoush na gólmana nevyzrál.

Ve finální desetiminutovce tým Steffena Baumgartla soupeře dokázal zmáčknout, avšak kýžený druhý zásah se neuskutečnil. Naopak přišla druhá minuta nastaveného času, ve které Stuttgart zahrával rohový kop. Hiroki Ito hlavou prodloužil na svého krajana Wataru Enda, jenž stejnou částí těla nechal zapomenout na svůj předchozí nezdar a celek z města automobilky Mercedes-Benz zachránil mezi elitou.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt 2:2

14.05.2022 15:30

Góly: 10. Marcus Ingvartsen, 49. Marcus Ingvartsen - 26. Tuta, 35. Rafael Borré

Orli letos postrádali formu Andrého Silvy, díky jehož gólům si mohli zahrát evropské poháry. Letos se nepodařilo vyšplhat výše, než na jedenáctou příčku. Oproti tomu die Nullfünfer může mrzet jarní výpadek formy, bez kterého by bývali klidně mohli atakovat pátou pozici.

Jako první ze všech borců na hrací ploše se nepřekvapivě osmělil Jonathan Burkardt. Kevin Trapp míč lapil. Už za dvě minutky však bývalý gólman PSG nedosáhul na ránu z pravé kopačky Marcuse Ingvartsena - 1:0. Další minuty pracovaly obě defenzivy na výbornou. Dokud nepřišla na pořad odpoledne šestadvacátá minuta.

S ní se totiž zrodil vyrovnávací gól. První pokus ještě Mohuč ustála, nicméně následná dorážka od třiadvacetiletého brazilského obránce Tuty už doputovala za brankovou čáru - 1:1. Necelých deset minut poté MEWA Arena stichla, protože Ansgar Knauff posunul na Rafaela Borrého, jenž díky šikovnému obloučku sám před Finnem Dahmenem nezaváhal - 1:2.

Eintrachtu se tedy podařilo otočit skóre. Jenže svěřenci Olivera Glasnera zaspali úvod druhé pětačtyřicetiminutovky. Burkardt ještě na balon nedosáhnul, nicméně ve 49. minutě se podruhé v utkání prosadil Ingvartsen, když na bližší tyči uklízel nekompromisně na místo určení přihrávku z pravé strany od Antona Stacha - 2:2.

Nedlouho po rozehrávce si hosté mohli vzít vedení zpět na svoji stranu, kdyby si lépe pohlídali ofsajdovou hranu. Naopak Aarón Martín Caricol cílil pouze do tyče. Svenssonova skvadra pak měla více ze hry, avšak skórovat se nikomu nepodařilo. Tedy kromě Burkardta, jehož videozáznam usvědčil z porušení pravidel. Další střely byly zblokované. A střídající Kevin Stöger v samotném závěru minul, přestože rozhodně stál v gólové pozici.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Greuther Fürth 2:1

14.05.2022 15:30

Góly: 11. Daniel Caligiuri (pen.), 85. Michael Gregoritsch - 24. Jessic Ngankam

FCA měli jistotu setrvání v Bundeslize už před čtyřiatřicátým kolem, navzdory šestnácti porážkám. Přesto se kouč Markus Weinzeirl rozhodnul neprodloužit smlouvu. Kdežto fanoušci Kleeblätter už delší dobu věděli, že po postupu bude rychle následovat sestup.

První šanci zápasu si na konto připsal Florian Niederlechner. Cílil pouze do boční sítě. V závěru úvodní desetiminutovky stáhnul Tobias Raschl ve vlastním vápně Andrého Hahna a domácí záhrávali pokutový kop, který bylo nutné posvětit u videa. Daniel Caligiuri mířil dostatečně přesně k levé tyči, takže Sascha Burchert na míč nedosáhnul - 1:0.

Autor vedoucí branky se ve 20. minutě chopil rozehrávky přímého kopu ze zajímavé pozice, jenže střela postrádala razanci. A tak se stalo, že se skvadra Tobiase Reichela dočkala vyrovnání. Raschl posunul na pravou stranu na Jessica Ngankama, který zvládnul zpoza velkého vápna vystřelit o chlup dříve, než k němu přiskočil Niklas Dorsch. Křižný přízemní pokus zapadnul k levé tyči, takže Greuther nastřídal za celou sezonu osmadvacet gólů.

Ve zbytku první půle bylo k vidění pár ostřejších momentů, ale žádná větší možnost ke skórování se nekonala. Po změně stran to také nebyla zrovna atraktivní podívaná. Až v 65. minutě se po rohovém kopu objevil na zadní tyči Branimir Hrgota. Dost možná nejlepší hráč Fürthu však na Gikiewicze nevyzrál. Následná drsná skrážka Finnbogasona a Simona Asty se naštěstí obešla bez nepříjemného zranění.

V minutě osmdesáté se ke střele dostal Paul Seguin, jenže těsně minul. Tím jako by pobídnul Michaela Gregoritsche, který pět minutek poté využil toho, že ofsajdová past neklapla podle Reichelových představ - 2:1. Poté centroval na malé vápna Hrgota a Afimico Pululu jen o malý kousek nedosáhnul. Kdyby ano, s velkou pravděpodobností by se ve WWK Areně zrodila remíza.

Více informací k zápasu

Arminia Bielefeld - RB Lipsko 1:1

14.05.2022 15:30

Góly: 70. Janni Serra - 90+2. Willi Orbán

V případě klubu z Bielefeldu se tedy potvrdilo staré známé pořekadlo o tom, že druhá sezona po postupu bývá nejtěžší. Die Roten Bullen si oproti minulému roku o dvě příčky pohoršili, avšak pořád platí, že uhájili post zaručující Ligu mistrů.

SchücoArena viděla první velkou šanci ve 13. minutě. Emil Forsberg posunul na Christophera Nkunkua, jenž se výborně vyhnul Stefanu Ortegovi, nicméně už se dostal příliš z úhlu na to, aby mohl rozvlnit síť. Takhle domácí zachránila levá tyčka. V minutě šestadvacáté pobídnul Angeliño kolegu Benjamina Henrichse, jehož dobrá rána se nakonec mezi tři tyče nevešla.

Po úvodní půl hodině přišla opět řada na hráče s osmnáctkou na dresu. Nkunku kvůli výbornému zákroku gólmana svou jednadvacátou branku nepřidal. Hned poté se připomněl André Silva, jenže potvrdil, že - na rozdíl do té minulé - tohle jeho sezona nebyla, byť jedenáct vstřelených gólů není úplně špatný počin. V závěru poločasu se mohli dočkat Kostmannovi svěřenci, kdyby Janni-Luca Serra hlavičkoval přesněji.

Nejlepší střelec Lipska se do třetí velké šance dostal po startu druhého dějství. Mířil však přesně do míst, kde se pohyboval muž v rukavicích. Po hodině hry poslal Ortegovi nemastný neslaný pozdrav Burak Ince. Nicméně deset minut poté Janni-Luca Serra dorazil hrudníkem za brankovou čáru balon, který se před něj snesl, když Péter Gulácsi vyrážel jedovatý pokus Robina Hacka. Nějakých 200 sekund poté mohlo být v Bielefeldu ještě veseleji, kdyby odvážný Masaya Okugawa nespálil svou velikou šanci. Další útok měli na svědomí hosté. Zakončoval Nkunku a Ortega vyrážel. Během krátkého časového úseku hned dvakrát. V nastaveném čase nejprve na gólmanovi ztroskotal André Silva, nicméně Willi Orban byl při následné maďarské spolupráci úspěšný. Dominik Szoboszlai poslal ze standardní situace svému krajanovi výborný centr na malé vápno, kde stačilo pouze správně nastavit hlavu - 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov34245597:3777
2.Borussia Dortmund34223985:5269
3.Bayer Leverkusen34197880:4764
4.RB Lipsko341771072:3758
5.Union Berlín34169950:4457
6.SC Freiburg341510958:4655
7.1. FC Köln3414101052:4952
8.1. FSV Mainz 05341371450:4546
9.TSG Hoffenheim341371458:6046
10.Borussia Mönchengladbach341291354:6145
11.Eintracht Frankfurt3410121245:4942
12.VfL Wolfsburg341261643:5442
13.VfL Bochum341261638:5242
14.FC Augsburg341081639:5638
15.VfB Stuttgart347121541:5933
16.Hertha BSC34961937:7133
17.Arminia Bielefeld345131627:5328
18.Greuther Fürth34392228:8218

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (22)

Přidat komentář
Bayernista18

Stuttgart na poslední chvíli. Hertha nejspíš proti Hamburku.

Reagovat
DidusIneptus

Taky počítám s Hamburkem, nečekaně může Darmstadt, Brémy.

Reagovat
Salfovic

Gól záchrany v 92´ minutě, masakr. Na stadionu po něm musela být neskutečná atmosféra.

Reagovat
DidusIneptus

To jistě. Možná že v Hamburku jsou rádi že se vyhnuli Stuttgartu, že Herta je hratelnejsi.

Reagovat
DidusIneptus

Lipsko, Union, Stuttgart slaví. Ve Freiburgu, na Hertě a v Kolíně smutek.

Reagovat
cologneFC

V Kolíne sa už týždeň oslavuje

Reagovat
DidusIneptus

Aha

Reagovat
Werkrider

Už tak mesiac nie? Keď bolo jasné, že sa výnimočne zachránite.

Reagovat
cologneFC

Túto sezónu oslavujeme 2x. Najskôr záchrana a teraz Európa

Reagovat
Werkrider

Plus vás ani Gladbach ani Leverkusen neporazili.

Reagovat
cologneFC

Pre nás veľmi úspešná sezóna

Reagovat
DidusIneptus

V baráži věřím Hertě.

Reagovat
Pablos

3x Darida

Reagovat
Arne

Od té pecky na 1:1 jsem přestal být nervózní, bylo mi jasný, že to takhle musí dopadnout... Stuttgart ale za celou sezónu naprosto zaslouženě. Chlapci musí otřít slzy a zmobilizovat se - když to Felix přebíral, tak by za baráž byl asi každý rád.

Jinak má někdo tušení, proč se začíná v Berlíně, zatímco v druhé baráži u týmu z třetí ligy? Pamatuju si, jak Dynamo postupovalo přes Osnabrück a začínalo tehdy doma.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
JozkokozleJ

S Düsseldorfom sa v r. 2012 tiez zacinalo doma.

Reagovat
db18

V létě to zas vypadá na pěkný trenérský kolotoč... Hütter končí v Gladbachu, Weinzierl v Augsburgu, Magath měl být v Herthě jen do konce sezony...

Reagovat
Jason_

herta 2 liga

Reagovat
stas87

Favre spät k zriebatam?

Reagovat
Jinders

Koln do Konferenční ligy a podle koeficientu na 90% nenasazen v posledním předkole - to bude asi strašák....

Reagovat
Rudnevs

HSV jebe? Konecne sanca aspon na tu baraz a oni si to takto kazia s Rostockom. A mne tiket taktiez.

Reagovat
Rudnevs

Pekne HSV konecne to nedojebali

A Deutscher Meister S04

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele