Bundesliga - preview 34. kola: Konec základní části

14.05.2022, 09:39, aktualizováno 14.05.2022, 09:39
Previews
Mercedes-Benz Arena (© AFP)
Německou nejvyšší soutěž čeká poslední kolo a to rozhodne například o majiteli poslední vstupenky do Ligy mistrů - Lipsku stačí bod, případně ztráta Freiburgu v Leverkusenu. Stuttgart musí vyhrát nad 1. FC Köln a zároveň doufat, že Hertha nebude loupit v Dortmundu...
Borussia Dortmund - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Kdyby Hertha před týdnem zvládla důležitý domácí souboj s Mohučí, mohla si v Dortmundu užívat poklidný konec ročníku. Jenže porážka předurčila pouze nervydrásající závěr, v němž se musí ještě o záchranu porvat. A nečeká ho vůbec snadná úloha. Aby se nemusela ohlížet na výsledek ze souběžně hraného klání ze Stuttgartu, musí proti vicemistrovi jakkoli bodovat.

Pokud by berlínský klub v Severním Porýní-Vestfálsku padnul a v Bádensku-Württembersku by se konalo vítězství domácích, propadli by se svěřenci trenéra Felixe Magatha na šestnácté místo a o udržení se v Bundeslize by museli zabojovat v dodatečné baráži. V takovém případě by došlo na rovnost bodů, přičemž by doplatili na jasně horší skóre. "Intenzivně jsme se na tenhle zápas připravovali," prozradil hostující stratég. "Nastoupíme proti druhému nejlepšímu týmu v zemi, který má k dispozici dost hráčů mezinárodní úrovně, včetně Erlinga Hålanda."

Právě v souvislosti s norským forvardem se nedá očekávat, že Borussia svému soupeři nechá body jen tak ležet na stole. Håland, jeden z velkých přízraků světového fotbalu za posledních několik let, totiž od nové sezóny nebude oblékat dres Die Schwarzgelben, dohodl se nedávno na novém angažmá v Manchesteru City. A nejenom pro něj bude představovat tohle střetnutí rozlučku. Kariéru totiž ukončí Marcel Schmelzer, loď opustí i sportovní ředitel Michael Zorc.

Pro domácího lodivoda Marca Roseho samozřejmě nejsou všechny tyto zprávy nijak pozitivní záležitostí. Musí se zkrátka během letní přestávky co nejlépe vypořádat se všemi těmito hodně citelnými ztrátami. "Pro všechny se jedná o speciální rozloučení," povídal. "Zorc nám pomohl utvářet tuhle jednu éru. Nikdo BVB nezná lépe než on. Doslova fotbalem v něm žil," dodával.

Sám přitom potvrdil, že Hertha se bude muset připravit na tvrdý dril. Zadarmo se zkrátka na jeho půdě nic rozdávat nebude, i když se v tabulce Dortmund nemůže již posunout výše, ani nemůže spadnout níže. "Chceme jít všem příkladem a zvítězit," ujišťoval Rose. "Jak už jsem říkal v minulých týdnech, odkaz konce sezóny si s sebou odnášíte i do té nové," podotýkal.

Hosté potřebují bodový zisk pochopitelně daleko více než jejich rival. Když se oba celky před vánočními svátky potkaly naposledy, slavil nečekanou výhru outsider. "Je jasné, že též nyní je náš soupeř pasován do role favorita," uvědomoval si Magath. "Všechno teď máme pod vlastní kontrolou. Je důležité, abychom v sobotu odvedli co nejlepší výkon," vzkazoval své kabině.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Hitz - Can, Akanji, Zagadou - Passlack, Witsel, Bellingham, Raphaël Guerreiro - Brandt, Reus - Haaland
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Lotka - Pekarík, Boyata, Kempf, Plattenhardt - Ascacíbar, Tousart - Richter, Boateng, Serdar - Selke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.79 - 5.38
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov  (sobota 15:30)
Před týdnem si Bayern užíval předávání mistrovské trofeje, kterou uzmul v Bundeslize už podesáté za sebou, ještě mu každopádně zbývá splnit si svou závěrečnou povinnost v tomto ročníku, která ho čeká ve Wolfsburgu. Oba celky si svoje otázky dávno vyřešily, vlastně se pouze pokusí potěšit své fanoušky pozitivním výkonem a zakončit tuhle sezónu úspěšně.

Bavorský velikán letos mnohdy nepůsobil tak dominantně jako v letech předchozích. Velké zklamání prožil především v Lize mistrů, kde nečekaně narazil na Villarreal ve čtvrtfinále, a vůbec se mu pak nevydařilo ani působení v DFB-Pokalu. Celkově si ovšem situaci v nejvyšší německé soutěži pohlídal, možná také proto, že žádný z celků nedokázal stabilněji vyhrávat a situace pod ním byla vyrovnaná a napjatá. Obecně se mu snažil konkurovat asi jen Dortmund.

V letech následujících bude možná k vidění úplně jiný Bayern, než na jaký jsme byli zvyklí několik roků zpátky. I nadále se sice jedná o nepodložené zprávy, lépe řečeno o ne definitivní skutečnosti, v tuto chvíli je nicméně hodně pravděpodobné, že od léta klub bude muset hledat náhradu za svou největší ofenzivní personu. I když najít onu optimální alternativu za Roberta Lewandowského vlastně zřejmě ani nepůjde. Polský forvard se měl dle kuloárních informací zkrátka vyjádřit, že v Mnichově již nehodlá pokračovat, a bude si tedy hledat nové angažmá.

Je na devadesát devět celých devět procent jasné, že pokud by Lewandowski opravdu zamířil jinam, nahlas se přitom mluví, že do španělské Barcelony, tak s oceněním nejlepšího střelce ligové scény. Tuhle soutěž ovládne už posedmé ve své kariéře, celkově popáté v řadě. Tedy pokud v ostatních zápasech nedojde na nějaké prazvláštní galimatyáše a neutrhne se například v dresu Leverkusenu český reprezentant Patrik Schick, který dosud nasázel o deset gólů méně.

Wolfsburg letos neprožil vůbec povedené období. Loni se umístil jako čtvrtý v pořadí, směle si zajistil účast v podzimní Lize mistrů, jenže tam vyhořel a ve vyrovnané konkurenci vypadl už v základní skupině. V Německém poháru byl vyřazen už v prvním kole, byť svou hloupostí při střídání, a jeho porážka se konala rozhodnutím od zeleného stolu, přičemž žádný zázrak se v jeho podání nekonal ani v Bundeslize. Jednu dobu měl poměrně notné obtíže se záchranou, tu každopádně prakticky potvrzoval v kole číslo třicet jedna, to když doma deklasoval Mohuč.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Baku, Lacroix, Brooks, van de Ven - Arnold - Schlager, Gerhardt - Wind, Kruse - L. Nmecha
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Stanišič, Süle, Hernández, Davies - Kimmich, Goretzka - Gnabry, Müller, Musiala - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.66 - 5.45 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayer Leverkusen - SC Freiburg  (sobota 15:30)
Jako kdyby na Freiburg před týdnem dolehla tíha okamžiku. Proti Unionu totiž fatálně selhal, padl doma o tři branky, a přišel tak na úkor Lipska o strategickou čtvrtou příčku v tabulce. A aby se na ni vyhoupl zpátky, bude muset bezpodmínečně vyhrát na půdě Leverkusenu. Ten naopak závěrečný duel odehraje bez většího tlaku na výsledek, zůstane totiž definitivně třetí.

Bayer si zkrátka svůj hlavní cíl, tedy kvalifikaci do Ligy mistrů pro příští sezónu, splnil, takže ho žádná bota před nynějším měřením sil netlačí. A protože po Bayernu a Dortmundu obsadil další místo, které zaručuje postup do milionářské soutěže, právě on, zbývá německým celkům už jedno jediné. A k tomu má teď nejblíže saský výběr. Porvat se sice o něj může ještě Union, ovšem pouze v teoretické rovině, výrazně totiž zaostává za Leverkusenem v celkovém skóre.

A i když Freiburg také nedisponuje tak dobrým poměrem vstřelených a inkasovaných branek oproti Die Roten Bullen, může je ještě bodově předskočit. Musí ale také doufat, že jejich rival v podstatě padne na půdě již skoro sestupujícího Bielefeldu. "Potřebujeme znovu ukázat, co umíme," burcoval hostující lodivod Christian Streich, byť jeho družina není v otázce umístění ve výhodné pozici. "Potvrdili jsme letos mnohokrát, že dobrý fotbal hrát můžeme. A je nutné, abychom takový produkovali i teď. Chceme, aby všichni věděli, že si své příčky zasloužíme."

Domácí jsou aktuálně ve velmi dobrém rozpoložení, k finálnímu umístění v top trojce kráčeli směle především po minulých třech výhrách v řadě. V uplynulých sedmi kolech padli doma pouze s Lipskem, pětkrát se radovali ze tříbodového rezultátu. A nakonec tenhle ročník není ani potřeba nijak zásadně dramatizovat, i když na evropské scéně se jim nevedlo úplně podle představ. "Freiburg má velmi organizovaný tým," chválil svého rivala Gerardo Seoane, kouč Die Werkself. "Jeho kádr tvoří směs zkušeností, fyzicky přichystaných hráčů a individualit."
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hradecky - Kossounou, Tah, Tapsoba, Bakker - Aránguiz, Andrich - Diaby, Azmún, Paulinho - Schick
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Lienhart, N. Schlotterbeck, Günter - Eggestein, Höfler - Sallai, Höler, Grifo - Petersen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 4.08 - 2.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Union Berlín - VfL Bochum  (sobota 15:30)
Union Berlín se v posledním bundesligovém kole utká na vlastním hřišti s Bochumí. Zatímco hostům už v zápase o nic nejde, Union může v případě prohry přijít o Evropskou ligu.

V tabulce 1. Bundesligy je jedno kolo před koncem soutěže Union Berlín se čtyřiapadesáti body na šestém místě, které na konci sezóny garantuje účast v Evropské lize. Pouhé dva body za Unionem však číhá 1. FC Köln, který by v tuto chvíli mířil "pouze" do Konferenční ligy.

Bochum už má jistotu konce sezóny v klidném středu tabulky. Nachází se na jedenáctém místě se dvaačtyřiceti body a evropské poháry, ani případný sestup už jí dávno nehrozí. V posledních dvou zápasech přitom dokázala zvítězit.

Ještě na konci dubna Bochum prohrála 0:2 s Augsburgem, poté však dokázala překvapivě vyhrát derby v Dortmundu (4:3) a minulý pátek doma 2:1 nad zachraňujícím se Bielefeldem. Dobrou poslední formu má přitom také Union, který může mrzet pouze klopýtnutí s posledním Fürthem.

Na konci dubna Union vyhrál 2:1 v Lipsku po gólech Michela a Behrense. Poté přišla výše zmíněná domácí remíza 1:1 s Fürthem a minulou sobotu Union vyhrál 4:1 na půdě favorita z Freiburgu, když se postupně trefili Prömel, Trimmel, Becker a Schäfer.

Domácím bude chybět zraněný Baumgartl, hostům zase ze stejných důvodů nepomohou Ernst, Römling a Weilandt.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Jaeckel, Knoche, Ryerson - Trimmel, R. Khedira, Gießelmann - Haraguchi, Prömel - Becker, Awoniyi
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Esser - Gamboa, Masovic, Leitsch, Danilo Soares - Losilla - Pantovic, Rexhbecaj - Asano, Holtmann - Polter
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.35 - 5.35 - 9.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Mönchengladbach se v posledním utkání letošní bundesligové sezóny postaví v sobotu odpoledne Hoffenheimu. Už před závěrečným můžeme konstatovat, že ani jeden ze soupeřů jí za vydařenou považovat nebude.

Už je totiž jisté, že ani Mönchengladbach, ani Hoffenheim v příští sezóně neuvidíme v evropských pohárech. TSG je v tuto chvíli na osmém místě se šestačtyřiceti body a šestibodovou ztrátu na sedmý 1. FC Köln už tedy pochopitelně nedotáhne.

Gladbach je na tom ještě hůře, a sice je jakožto jeden z předsezónních adeptů na boj o Ligu mistrů se dvaačtyřiceti body až na desátém místě. Ze sezóny "Hříbat" můžeme vypíchnout především pětigólovou pohárovou výhru nad Bayernem a výhru 2:1 na půdě mnichovského celku.

V posledních zápasech se však Borussii zase příliš nedařilo. Mönchengladbach remizoval na konci dubna ve Freiburgu 3:3 a ačkoliv se mu následně podařilo vyhrát v deseti nad Lipskem (3:1), minulou neděli pouze remizoval ve Frankfurtu. V uplynulém týdnu sehrála "Hříbata" ve svém Borussia-Parku přátelský zápas s Ukrajinou, které podlehla poměrem 1:2.

Hoffenheim čeká na soutěžní výhru od začátku března. Na konci dubna pouze remizoval 2:2 ve Frankfurtu, a to navíc díky vyrovnávacímu gólu Ruttera ze 78. minuty. Poté prohrál v rámci jihoněmeckého derby 3:4 s Freiburgem a minulou sobotu s Leverkusenem (2:4), který si naopak účast v Lize mistrů zajistil.

Obě družstva čítají na sklonku sezóny poměrně četné absence. Mönchengladbachu bude chybět v posledním zápase Elvedi, který dostal před dvěma týdny s Lipskem červenou kartu a zranění Jantschke, Kersken a Olschowsky. Hoffenheimu zase nepomůže vykartovaný Dabbur, ani zranění Bičakčić, John, Hübner, Nordtveit a Richards.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Beyer, Friedrich, Bensebaini - Lainer, Koné, Neuhaus, Netz - Hofmann, Plea - Embolo
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Kadeřábek, Posch, Vogt, Raum - Samassekou - Baumgartner, Stiller - Kramarić - Bebou, Rutter
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 4.56 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
VfB Stuttgart - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Stuttgart se ještě v posledním kole může posunout do bezpečného pásma z aktuální šestnácté pozice, která ústí v barážové souboje o záchranu. Musejí ovšem být jednoznačně splněny dvě podmínky. Zaprvé je potřeba jeho výhry nad Kolínem na Rýnem, který má už zajištěna místa zaručující postup do evropských pohárů, a musí věřit, že Hertha venku padne v Dortmundu.

Tyto skutečnosti přitom nejsou vyloženě nesplnitelné. Protože o finálním pořadí v Bundeslize rozhoduje skóre a mužstvo z Bádenska-Württemberska je v tomto ohledu daleko lepší, kdyby tak došlo na rovnost bodů, byli by Die Schwaben těmi lepšími. Pokud se ale budou konat jiné výsledky, budou se muset smířit s faktem, že o udržení se porvou až v dodatečném play-off. A navíc musejí myslet i na zadní vrátka, vždyť Bielefeld do hry rovněž může ještě matematicky vstoupit. "Víme, že prostě musíme prostě vyhrát. A tak jsme i nastaveni," ujistil domácí kouč Pellegrino Matarazzo. "Už jsme prožili hodně neúspěchů. A jsme rádi, že pořád máme šanci zůstat na nejvyšším levelu. Splnit svůj hlavní cíl v závěrečném kole je dostatečnou motivací."

Zatímco loni Kolín nad Rýnem měl prakticky stejné starosti jako jejich nynější protivník, pak letos prožil rozhodně daleko šťastnější okamžiky. Sedmou příčku mu nikdo nesebere, takže se ho minimálně bude týkat Konferenční liga, a to bez ohledu na rezultát z finále Německého poháru, neboť i jeho finalisté Freiburg a Lipsko jsou už také v pohárové Evropě. Tým trenéra Steffena Baumgarta se tak může ještě pokusit usilovat o vyšší umístění, a tedy o kvalifikaci do Evropské ligy. Šestý Union je mu teď vzdálený na rozdíl dvou bodů, Freiburg pak na tři.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Müller - Mavropanos, Anton, Ito - Karazor - Endo, Mangala, Sosa - Tiago Tomás, Führich - Kalajdzic
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schmitz, Kilian, Hübers, Hector - Özcan, Skhiri - Ljubicic, Uth, Kainz - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.29 - 4.09 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Mainz se v posledním kole utká s Frankfurtem. Ani jednomu z týmů už v rámci německé nejvyšší soutěže o nic nejde, přesto však Eintracht ještě může doufat v účast v pohárové Evropě.

Přes Bundesligu se Mainz ani Frankfurt do evropských pohárů neprobojují, to už víme jistě. Mainz je v tuto chvíli v tabulce s pětačtyřiceti body na devátém místě a sedmý 1. FC Köln už určitě nedožene. Ještě hůře je na tom Frankfurt, který je s jednačtyřiceti body na dvanáctém místě.

Solidní naději na účast v evropských pohárech však mají "Orli" přes Evropskou ligu, v rámci jejíhož finále se utkají 18. května v Seville se skotskými Rangers. Vítěz tohoto zápasu by se měl kvalifikovat přímo do základní skupiny Ligy mistrů pro příští sezónu.

Je tedy asi jasné, že pozornost Frankfurtu směřuje spíše k tomuto finálovém zápasu, než k poslednímu kolu Bundesligy v Mohuči. Odpovídají tomu i poslední ligové výsledky Eintrachtu, a sice 2:2 s Hoffenheimem, 0:2 v Leverkusenu a minulou neděli 1:1 s Mönchengladbachem, když alespoň bod zachraňoval v 66. minutě Paciência.

To Mainzu poslední dva zápasy vyšly náramně. Na konci dubna sice schytal debakl 0:5 ve Wolfsburgu, hned v dalším kole se mu však podařilo vyhrát na vlastním hřišti 3:1 nad Bayernem Mnichov po gólech Burkardta, Niakhatého a Barreira. Minulou sobotu pak Mainz zvítězil na Hertě (2:1), kde se pro změnu trefili Widmer a Bell.

Mainzu budou v posledním kole sezóny chybět zranění Burgzorg a Rieß, hostům zase Hiteregger, Lindström a Ramaj.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Dahmen - Bell, Hack, Niakhaté - Brosinski, Barreiro, Kohr, Aaron - Stach, Burkardt - Onisiwo
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Toure, Tuta, Ndicka - Rode, Sow - Knauff, Kostic - Hauge, Kamada - Borré
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 4.21 - 4.44
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Augsburg - Greuther Fürth  (sobota 15:30)
Oba celky si před tímto ročníkem stanovily jednoznačný cil, který pro ně představovala jasně ligová záchrana. A zatímco Augsburg nakonec zvládl svoje zadání úkolu, Fürth ne, nováček nejvyšší soutěže se zkrátka po krátké odmlce opět navrátí o patro níže. V posledním klání tak oba týmy budou hledat cestu za pozitivní tečkou za touhle sezónou, která jim dopadla odlišně.

Když se konal vzájemný duel těchto dvou protivníků v prosinci loňského roku, konala se jen bezgólová remíza. Rückrunde by teď každopádně mohlo určitě navrhnout odvážnější fotbal, přece jenom se oba výběry vyloženě nemusejí trápit, jak tohle klání dopadne, jelikož je jejich postavení v tabulce prakticky jasně definované. Augsburg se výše posunout nemůže, spadnout může pouze o jednu příčku níže. Fürth naopak s definitivou skončí na úplně poslední pozici.

Domácí prožívali opravdu hodně bouřlivý ročník, který pro ně představoval strastiplnou cestu za udržením se v Bundeslize. "Zaznamenali jsme hned několik pádů a vzestupů," přiznával augsburský záložník Rubén Vargas. "Na začátku jsme poztráceli několik bodů, protože jsme si museli zvyknout na nový herní systém. V jarní části se nám už ovšem vedlo lépe," ulevil si.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Gumny, Gouweleeuw, Oxford, Iago - Maier, Dorsch - Caligiuri, Pedersen - Hahn, Gregoritsch
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Burchert - Asta, Griesbeck, Viergever, Itter - Raschl, Christiansen - Tillman - Leweling, Ngankam, Hrgota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 4.44 - 4.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arminia Bielefeld - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Už jen velmi malou naději na záchranu živí Bielefeld, který nejenže potřebuje bezpodmínečně porazit Lipsko, ale zároveň též doufat, že Stuttgart padne v souběžně hraném mači s Kolínem nad Rýnem. A navíc musí rovněž nutně vyrovnat a dotáhnout markantně horší skóre právě ve srovnání s aktuálně šestnáctým celkem tabulky. Čeká ho zkrátka jakási mission impossible.

Před týdnem se přitom domácí mohli dostat do daleko lepšího postavení, zavítali v páteční předehrávce do Bochumi, která po papírové stránce rozhodně nebyla žádnou neodsunutelnou překážkou. Jenomže na její půdě pouze protáhli svou dlouhou šňůru bez vítězství, která se již zakulatila na číslo deset. Za tohle období celek ze Severního Porýní-Vestfálska uhrál pouze dva body a zabředl do šlamastyky, v jaké nyní je. A už hodně stěží může průšvih napravovat.

Výrazně Bielefeldu nepomohla ani urgentní změna trenéra, Marco Kostmann svůj mančaft v závěru ročníku nenasměroval správným směrem poté, co nahradil Franka Kramera. "Avšak právě ve fotbale se dějí ty nejšílenější zázraky," nechtěl házet flintu do žita domácí lodivod. "Každopádně podnikneme zápas, ve kterém chceme ukázat všem, že máme charakter. Prostě utkáním s Lipskem pro nás nic nekončí. Tenhle tým zůstane pospolu navždy," zapojil trochu filosofie do svých slov. Jeho svěřenci jsou proti saskému klubu postaveni do pozice outsidera.

Die Roten Bullen totiž taktéž mají v závěrečném kole svoje cíle a ambice, které ještě nemají s jistotou potvrzeny. Drží strategickou čtvrtou příčku, která zaručuje jako poslední kvalifikaci do hlavní fáze Ligy mistrů, a to s dvoubodovým odstupem na pátý Freiburg a tříbodovým na šestý Union. Právě tihle dva soupeři mohou ještě ohrozit umístění družiny kouče Domenica Tedesca, kterou mimo jiné ještě čeká za týden samotný vrchol sezóny ve finále DFB-Pokalu.
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega Moreno - Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen - Prietl, Vasiliadis - Schöpf - Okugawa, Krüger - Wimmer
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Simakan, Orbán, Gvardiol - Henrichs, Laimer, Kampl, Angeliňo - Dani Olmo, Nkunku - André Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 10.90 - 6.08 - 1.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov33244595:3576
2.Borussia Dortmund33213983:5166
3.Bayer Leverkusen33187878:4661
4.RB Lipsko331761071:3657
5.SC Freiburg331510857:4455
6.Union Berlín33159947:4254
7.1. FC Köln331410951:4752
8.TSG Hoffenheim331371357:5546
9.1. FSV Mainz 05331361448:4345
10.Borussia Mönchengladbach331191349:6042
11.VfL Bochum331261536:4942
12.Eintracht Frankfurt3310111243:4741
13.VfL Wolfsburg331251641:5241
14.FC Augsburg33981637:5535
15.Hertha BSC33961836:6933
16.VfB Stuttgart336121539:5830
17.Arminia Bielefeld335121626:5227
18.Greuther Fürth33392127:8018

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
DidusIneptus

Freiburg dotoho! Bielefeld dotoho!

Reagovat
DidusIneptus

Kde už není motivace, začínají špekulace.

Reagovat
karborliv

Stuttgart

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele