34. kolo
14.05.2022 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Willi Orbán (© AFP)

Arminia se s Bundesligou rozloužila remízou s Lipskem

V případě klubu z Bielefeldu se tedy potvrdilo staré známé pořekadlo o tom, že druhá sezona po postupu bývá nejtěžší. Die Roten Bullen si oproti minulému roku o dvě příčky pohoršili, avšak pořád platí, že uhájili post zaručující Ligu mistrů.

SchücoArena viděla první velkou šanci ve 13. minutě. Emil Forsberg posunul na Christophera Nkunkua, jenž se výborně vyhnul Stefanu Ortegovi, nicméně už se dostal příliš z úhlu na to, aby mohl rozvlnit síť. Takhle domácí zachránila levá tyčka. V minutě šestadvacáté pobídnul Angeliño kolegu Benjamina Henrichse, jehož dobrá rána se nakonec mezi tři tyče nevešla.

Po úvodní půl hodině přišla opět řada na hráče s osmnáctkou na dresu. Nkunku kvůli výbornému zákroku gólmana svou jednadvacátou branku nepřidal. Hned poté se připomněl André Silva, jenže potvrdil, že - na rozdíl do té minulé - tohle jeho sezona nebyla, byť jedenáct vstřelených gólů není úplně špatný počin. V závěru poločasu se mohli dočkat Kostmannovi svěřenci, kdyby Janni-Luca Serra hlavičkoval přesněji.

Nejlepší střelec Lipska se do třetí velké šance dostal po startu druhého dějství. Mířil však přesně do míst, kde se pohyboval muž v rukavicích. Po hodině hry poslal Ortegovi nemastný neslaný pozdrav Burak Ince. Nicméně deset minut poté Janni-Luca Serra dorazil hrudníkem za brankovou čáru balon, který se před něj snesl, když Péter Gulácsi vyrážel jedovatý pokus Robina Hacka. Nějakých 200 sekund poté mohlo být v Bielefeldu ještě veseleji, kdyby odvážný Masaya Okugawa nespálil svou velikou šanci. Další útok měli na svědomí hosté. Zakončoval Nkunku a Ortega vyrážel. Během krátkého časového úseku hned dvakrát. V nastaveném čase nejprve na gólmanovi ztroskotal André Silva, nicméně Willi Orban byl při následné maďarské spolupráci úspěšný. Dominik Szoboszlai poslal ze standardní situace svému krajanovi výborný centr na malé vápno, kde stačilo pouze správně nastavit hlavu - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Armina skoro pomohla Freiburgu. Nastavený čas nedovolil. Freiburg neudržel remízu v L'kusenu. I zde nastavený čas nedovolil. Oba dva zápasy byly na sobě závislé.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele