Bundesliga - souhrn 34. kola

14.05.2011, 17:31
Komentáře a souhrny
Dortmund oslavil mistrovský titul závěrečnou výhrou nad Frankfurtem, který tak odsoudil k sestupu. Do baráže jde po remíze v Hamburku Mönchengladbach, naopak Wolfsburg vyhrál v Hoffenheimu a z posledních příček utekl. Zvítězili i další dva medailisté - Leverkusen ve Freiburgu a Bayern nad Stuttgartem. Mario Gomez potvrdil nadvládu mezi střelci.

Hannover 96 - 1. FC Norimberk 3:1

14.05.2011 15:30

Góly: 30. Karim Haggui, 60. Konstantin Rausch, 78. Didier Ya Konan (pen.) - 25. Julian Wießmeier

Především díky výbornému druhému poločasu porazil Hannover v duelu pozitivních překvapení sezóny Norimberk 3:1 a pojistil si čtvrtou pozici před mocně finišujícím Mainzem. Hosté i přes dnešní neúspěch obsadili skvělou šestou příčku.

Ačkoliv oběma mužstvům o nic extra nešlo, začalo utkání z obou stran velice disciplinovaně a snad žádný souboj nebyl vypuštěn. Favorizovaní domácí měli postupem času přece jen navrch a ve 22. minutě málem vedli, když Ya Konanovu střelu vyrazil Schäfer nepřesvědčivě těsně vedle tyče. O to větší překvapení přišlo tři minuty nato, Eigler vysunul debutanta Wießmeiera a ten vyběhnutého Zielera přeloboval jako zkušený rutinér - 0:1.

Odpověď Hannoveru na sebe ale nenechala dlouho čekat, ve třicáté minutě si na rohový kop z pravé strany naběhl Haggui a z bezprostřední blízkosti srovnal na 1:1. Poté měl příležitost hostující Chandler a také druhý poločas nastartovali lépe Frankové, když jen těsně minul hlavičkující Nilsson a slovenský rychlík Mak v tváří tvář Zielerovi nezachoval chladnou hlavu.

Přesně po hodině hry tak opět propukla radost na druhé straně, Schlaudraff přihrál Rauschovi, který si skrz Chandlera posunul míč do středu hřiště a krásnou střelou na zadní tyči poslal svůj tým do vedení 2:1. Norimberskou reakci přinesl pokus Pinoly, který ale z ostrého úhlu nezacílil dobře, a v 78. minutě bylo naopak rozhodnuto. Loučící se ikona FCN Mintál fauloval Schlaudraffa ve vápně a Ya Konan následnou penaltou uzavřel na 3:1.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - FC St. Pauli 2:1

14.05.2011 15:30

Góly: 58. André Schürrle (pen.), 82. Sami Allagui - 42. Matthias Lehmann

Mainz zakončil svoji nejúspěšnější sezónu v historii klubu na pátém místě a příští rok si tak zahraje Evropskou ligu. St. Pauli se naopak minimálně na rok s nejvyšší soutěží loučí.

Utkání se rozbíhalo poněkud pomaleji, ale postupem času začali domácí získávat znatelnou převahu. První velkou příležitost na otevření skóre měl v deváté minutě po centru Fathiho Ivanschitz, ale z deseti metrů hlavičkoval pouze do břevna. O deset minut později měl rakouský internacionál po akci Schürrleho další dobrou možnost, ale z voleje pálil nepřesně.

To bylo na dlouhou dobu od Mainzu všechno, ve zbývajícím čase první půle převzali iniciativu hosté. Ti si první nadějnou možnost vypracovali ve 21. minutě, Bungert odvrátil Guneschův přízemní centr pouze k Bartelsovi, ten ale z bezprostřední blízkosti mířil pouze do připraveného Wetkla. Tři minuty před koncem prvního dějství se ale St. Pauli dočkalo zaslouženého vyrovnání. Ebbers přiťukl do ideální pozice míč Lehmannovi, a ten z 15 metrů trefil přesně pravý dolní roh Wetklovy branky - 0:1.

Po obrátce znovu získali převahu domácí, v 54. minutě si Holtby z pravé strany seběhl do středu, odkud vypálil a Kessler měl s jeho střelou plné ruce práce. Za čtyři minuty zastavil Morena v pokutovém území nedovoleným zákrokem Allaguiho a sudí Winkmann nařídil i přes protesty hostujících hráčů pokutový kop. K němu se postavil Schürrle a tvrdou ranou překonal Kesslera - 1:1. Domácí kanonýr si tak připsal jubilejní 15 branku v letošní sezóně.

Schürrle byl i nadále při chuti, v 68. minutě se k němu snesl v pokutovém území míč, ale Kessler dokázal jeho tvrdou střelu vyrazit. O chvíli později vyšel z dalšího vzájemného duelu vítězně Kessler a neustále tak držel pro svůj tým naději na tříbodový zisk. Osm minut před koncem ale našel Schürrle v pokutovém území střídajícího Risseho, ten sice trefil nejprve tyč, ale osamocený Allagui už si následně věděl rady - 2:1.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt 3:1

14.05.2011 15:30

Góly: 68. Lucas Barrios, 72. Marco Russ (vl.), 90. Lucas Barrios - 46. Sebastian Rode

Dortmund nakonec dokázal nepříznivě se vyvíjející duel se sestupem ohroženým Frankfurtem otočit a posílá tak Eintracht po šesti letech opět do druhé Bundesligy. Svěřenci Christopha Dauma tak doplní o soutěž níž St. Pauli, Mönchengladbach si skvělým finišem vybojoval baráž.

Domácí od začátku diktovali tempo hry, ale první možnost k ohrožení branky si vybojovali hosté. Ve třetí minutě přišlápl Kuby v souboji Fenina, ale Caio z následné standardní situace nikoho nenašel. Odpověď BVB přišla o chvíli později, ale dalekonosná rána Lewandowskiho mířila těsně vedle. Ve dvanácté minutě fauloval vracející se Köhler v pokutovém území Kubu a sudí Gagelmann nařídil pokutový kop. K němu se postavil Barrios, ale Fährmann jeho přízemní ránu k levé tyči pohotově vyrazil.

Na druhé straně se pokusil Weidenfellera ohrozit z dálky Rode, ale mířil nepřesně. Ve čtrnácté minutě našel Götze parádním pasem z hloubi pole za obranou rozběhnutého Barriose, ale Fährmann dobře vyběhl a zmařil tak domácím další stoprocentní příležitost. O minutu později mělo BVB další velkou šanci, Piszczekův centr našel na zadní tyči v ideální pozici Lewandowskiho, ale proti jeho hlavičce se znovu vyznamenal skvělý Fährmann.

Ve 20. minutě musel ze hřiště odstoupit zraněný hříšník Köhler, místo něhož přišel Altintop. Za další tři minuty našel Caio efektním obloučkem v pokutovém území Gekase, ale jeho zakončení odvracel na roh pozorný Santana. Ve 37. minutě běžel po přistrčení od Kuby z úhlu sám na branku Lewandowski, ten ale trefil přesně prostor, kde stál Fährmann. V úplném závěru první půle přišly dvě nadějné šance Eintrachtu. Nejprve vypálil povedenou dalekonosnou střelu Caio a Weidenfeller se musel k pravé tyči pořádně natáhnout. Vzápětí našel Schwegler diagonálním pasem za obranou Gekase, a ten z těsné blízkosti napálil břevno domácí svatyně.

Takové štěstí už domácí neměli po změně stran. Altintop nacentroval od levé postranní čáry do pokutového území, kde z akrobatické pozice zakončoval Gekas a definitivně poslal míč do branky nabíhající Rode - 0:1. BVB po inkasované brance zvýšilo své úsilí, ale k žádné výraznější příležitosti to dlouho nevedlo. Až po hodině hry měl možnost při neúčasti Sahina rozehrát standardní situaci Hummels, ale z ideální pozice vysoko přestřelil.

V 65. minutě si Götze vyměnil míč s da Silvou a následně z nadějné pozice vypálil, ale hostující obrana jeho ránu zablokovala. O chvíli později přišla možnost na druhé straně, Fenin posunul na Caia, ten ale nedokázal zamířit mezi tři tyče. I tady platilo známé pořekadlo, za další minutu totiž Piszczek přistrčil v pokutovém území Barriosovi, jenž následně pohotovou střelou propálil Fährmanna - 1:1. V 70. minutě běžel sám na branku Großkreutz, ale Fährmann znovu včas vyběhl a udržel tak pro svůj tým naději.

Za dvě minuty přenechal Hummels parádně míč Barriosovi, jehož ránu Fährmann ještě stihl vyrazit, ale dobíhající Lewandowski už dostal balón za brankovou čáru - 2:1. V 80. minutě došlo ke kuriózní události, Rodeho na trávníku nahradil debutant Tisch-Rivero, ale dlouho si na trávníku nepobyl, ještě v téže minutě totiž fauloval v jasné šanci Schmelzera a BVB tak mělo možnost zahrávat druhý pokutový kop. Míč si tentokrát postavila na značku loučící se klubová legenda Dédé, ale Fährmann jeho střelu k pravé tyči bravurně vyrazil. V nastaveném čase ještě nacentroval do pokutového území Lewandowski a Barrios povedenou hlavičkou do protipohybu Fährmanna zvýšil na konečných 3:1.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 1:1

14.05.2011 15:30

Góly: 71. Änis Ben-Hatira - 41. Juan Arango

Mönchengladbach se rozešel s HSV smírně, ale díky porážce Frankfurtu si nakonec svěřenci Luciana Favreho vybojovali právo na účast v baráži, kde se střetnou s jedním z dvojice VfL Bochum - SpVgg Greuther Fürth.

Gladbach vědom si svého postavení začal hodně aktivně. V páté minutě posunul míč Hanke na Reuse, ten chtěl vzápětí vysunout Idrissoua, který se ale v tu dobu už nacházel v ofsajdovém postavení, a tak Reus zakončil celou akci sám, mířil ovšem nepřesně. Odpověď HSV přišla hned vzápětí, Jantschke neuhlídal Eliu, ten ale z osmi metrů trefil pouze připraveného ter Stegena.

Potom hra ztratila tempo a oba týmy se soustředily především na bezchybnou defenzivu, a tak jsme si na další zajímavou šanci museli počkat až po půlhodině hry. Ve 32. minutě nejprve napřáhl z dálky Elia, ale jeho povedenou střelu hostující obrana zablokovala na roh, z kterého žádné nebezpečí pro branku ter Stegena neplynulo. Ale Hříbata se z předešlé situace evidentně nepoučila, o minutu později totiž napřáhl z velké dálky Diekmeier, ale ani on nedokázal prostřelil hostující obranou hráz.

Ve 35. minutě se Guerrero v souboji s Reusem zranil a vzápětí musel s poraněným kolenem odejít do kabin, na trávníku se tak na jeho místě objevil Pitroipa. Ten se hned po svém příchodu dostal ke střele, ale domácí obrana jeho pokus zablokovala, následná rána Tescheho neznamenala pro ter Stegena žádné nebezpečí. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu fauloval Rincón Idrissoua, k následné standardní situaci se postavil Arango a nádhernou střelou do levého dolního rohu překonal Rosta - 0:1.

Po obrátce se chopili iniciativy domácí a hned ve 48. minutě mohlo být vyrovnáno. Zé Roberto rozehrával rohový kop z pravé strany, na míč si naběhl nikým nehlídaný Kačar, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal zamířit mezi tři tyče. Ten samý hráč se ocitl v zajímavé šanci i o devět minut později. Tentokrát rozehrával rohový kop z levé strany pro změnu Aogo a Kačar trefil z malého vápna levou tyč ter Stegenovy branky.

Napětí vrcholilo v 71. minutě, Dortmund v souboji s Frankfurtem vyrovnal, Wolfsburg se v Sinsheimu dostal do vedení a HSV dokázalo taktéž vyrovnat. Střelu střídajícího van Nistelrooye dokázal Dante odvrátit pouze k Ben-Hatirovi, pro kterého už nebyl problém dorazit míč za brankovou čáru - 1:1.

Hříbata se po inkasované brance ještě více zatáhla a začala se o výsledek strachovat. V 76. minutě se v zajímavé střelecké pozici objevil Pitroipa, ale mířil vysoko nad branku. Ve stejné chvíli dorazila do Imtech Areny zpráva, že Vlci vedou v Sinsheimu už 1:3 a BVB rovněž přidalo další branku a otočilo tak duel s Eintrachtem. Za této konstelace by Gladbach putoval do baráže. Změnit to mohl ještě dvě minuty před koncem van Nistelrooy, ale do cesty se mu postavil Nordtveit a zajistil tak svému týmu účast v baráži.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - VfB Stuttgart 2:1

14.05.2011 15:30

Góly: 37. Mario Gómez, 71. Bastian Schweinsteiger - 24. Shinji Okazaki

Bayern zvládl svojí úlohu, otočil vývoj utkání v jihoněmeckém šlágru a Stuttgart porazil 2:1, přesto ale nakonec na druhou pozici nedosáhl. Z vítězství v tabulce střelců se alespoň může radovat Mario Gómez, jehož bývalí spoluhráči zakončili strastiplnou sezónu na konečné dvanácté příčce.

Domácí poprvé nastoupili v nových červeno-zlatých dresech a od počátku předváděli to, co se od nich očekávalo. Hon za brzkou úvodní brankou začal v sedmé minutě šancí Robbena, kterého ale dobře vykryl Ulreich, jenž měl poté obrovské štěstí, když po Robbenově příhře přestřelil z nějakých dvou metrů branku Klose. Příležitosti ovšem měli i Švábové, Butt si ovšem poradil jak se střelou Kuzmanoviće, tak s pokusem Okazakiho.

Dlouhodobě se ale Bayernu nepodařilo mít utkání pod kontrolou a ve 24. minutě bylo z jejich pohledu zle. Boulahrouz nahrál Harnikovi, kterého neuhlídal Contento, načež následoval centr na zadní tyč a pohodové zakončení Okazakiho - 0:1. Domácí vypadli z role, v 37. minutě ale ukázal svojí genialitu opět Robben, jenž skvělým pasem vyšachoval celou soupeřovu obranu a Gómez potvrdil pověst kanonýra - 1:1. I přesto mohlo VfB jít do šaten s vedením v kapse, to by ale proti Pogrebňakovi nesměl parádně zasáhnout Butt.

Po změně stran už Bavorové věděli, že to vzhledem k vedení Leverkusenu s druhým místem neklapne, a na hře se to negativně projevilo. Kouč Jonker tak provedl střídání a v 71. minutě se mohl radovat, když právě novic na hřišti Kroos zahrával přímý kop a těsně před Ulreichem míč zasáhl Schweinsteiger - 2:1. Stuttgartší se již na odpor nezmohli a deset minut před koncem málem inkasovali potřetí, po Lahmově centru ale trefil Gómez jen břevno a skóre se tak již v Allianz Aréně neměnilo.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:3

14.05.2011 15:30

Góly: 49. Roberto Firmino - 60. Mario Mandžukić, 73. Mario Mandžukić, 78. Grafite

Wolfsburg slaví, stejně jako před pěti lety totiž utekl hrobníkovi z lopaty a zajistil si přímou záchranu v nejvyšší soutěži. Dlouho to přitom vypadalo na baráž, po výrazném zlepšení v závěrečné půlhodině ale Vlci otočili utkání na hřišti Hoffenheimu a zvítězili 3:1.

Ještě před zápasem přitom nastal první problém hostí - Magath nenominoval do základní sestavy Diega a ten se rozhodl vůbec na stadion nepřicestovat. I přes absenci svého špílmachra ale Wolfsburg na taktickém rozestavení nic nezměnil a brzy mohl vést, po příhře Riethera ale Grafite těsně minul. Vlci dobře napadali a nenechali soupeře si prakticky ani přihrát, navíc měli i další šance a Grafite s Madlungem málem skórovali.

Brazilský útočník hostí hrál vůbec hlavní roli přinejmenším v první půli. Nejprve dvakrát zacvičil s hoffenheimskými obránci, ale špatně přihrál Josuému a následně ztroskotal na zákroku Starkeho. A mohl litovat, v závěru prvního dějství málem trestal Mlapa, jenže zblízka nedokázal míč dostat do sítě.

Po obrátce ale již branky padaly, ve 49. minutě uvolnil Rudy Firmina a ten si proti Benagliovi poradil bez větších problémů. Stejný hráč mohl za dobrých deset minut zvýšit, ale vystřelil příliš slabě a v 60. minutě naopak hosté srovnali, když Cícero našel Mandžukiće a chorvatský útočník potvrdil formu - 1:1.

Vlci viditelně ožili a v 73. minutě již vedli, Dejagah zahrál rohový kop přesně k Mandžukićovi a ten se stal wolfsburským hrdinou - 1:2. Pět minut nato již mohlo do hostujících řad příjít uvolnění, když Rietherovu střelu tečoval Grafite a uzavřel tím na konečných 1:3.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - Werder Brémy 3:2

14.05.2011 15:30

Góly: 7. Adam Nemec, 9. Rodnei, 30. Srđan Lakić - 43. Torsten Frings, 55. Marko Arnautović

Lakić se s Kaiserslauternem rozloučil ve velkém stylu, ve třicáté minutě už zvyšoval na průběžných 3:0, a i když Werder dokázal ještě utkání zdramatizovat, tak si chorvatský internacionál připsal na rozloučenou s Betzenbergem vítěznou trefu a zajistil tak svému celku po návratu do nejvyšší soutěže skvělou sedmou příčku.

Werder začal lépe, v šesté minutě si Marin udělal z domácí obrany slalomové tyče a následně prověřil připravenost Trappa. Rudí ďáblové se ovšem nenechali vyvést z míry a o minutu později už vedli. Jessen nacentroval do pokutového území, kde si na centr naběhl Nemec a parádně umístěnou hlavičkou na zadní tyč překonal bezmocného Wieseho - 1:0.

Neuběhly však ani dvě minuty a už to bylo o dvě branky. Tiffert rozehrával z pravé strany standardní situaci, Fritz s Trinksem neuhlídali nabíhajícího Rodneiho, který tak pohodlně zvýšil na 2:0. Domáci potom naprosto v klidu kontrolovali průběh hry a snažili se využít každou možnost k smrtícím protiútokům. Jeden takový domácím vyšel ve 30. minutě, De Wit našel v rozhozené obraně Werderu Lakiče, jenž počkal na správný moment a nechytatelně propálil Wieseho - 3:0.

S přicházejícím koncem prvního dějství se začali Brémy přecejen probouzet. Ve 39. minutě si Marin seběhl z levé strany do středu hřiště, odkud vypálil, ale trefit domácí svatyni se mu nepodařilo. To ale napravil za čtyři minuty Frings, aktivní Marin prošel s míčem do pokutového území a následně přistrčil Fringsovi, jenž už se z takovýchto pozic nemýlí - 3:1.

Werder navázal na zlepšený výkon z konce první půle i po změně stran. V 52. minutě vysunul Arnautović krásným pasem Fritze, ten ale než stihl něco udělat, tak přispěchal Trapp a ve snaze o odehrání míče mu zavadil o nohu, sudí Hartmann neváhal a nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil kapitán Frings, ale neumístěnou střelou nechal pouze vyniknout Trappa a odmítl tak příležitost utkání ještě více zdramatizovat.

Přesto se Brémy i přes nepříznivý vývoj nehodlaly vzdát a nadále se snažili dostat Lautern pod tlak. Vzápětí to přineslo kýžené ovoce, Marin našel přesným pasem Arnautoviče, který se dvakrát nerozmýšlel a z první prostřelil Trappa - 3:2. Werder se s přicházejícím závěrem snažil alespoň vyrovnat, ale žádnou další možnost si už vypracovat nedokázal, a tak mohlo ještě udeřit na druhé straně, ale Walch ani Lakić své příležitosti využít nedokázali. Kaiserslautern si ale i přesto připisuje na své konto čtvrtou výhru v řadě a posunuje se na konečné sedmé místo.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0:1

14.05.2011 15:30

Góly: 45. Hanno Balitsch

I když Freiburg většinu utkání s Leverkusenem ovládal, porýnský tým si vítězství ujít nenechal a díky vlastní brance Cédrica Makiadiho uhájil před mnichovským Bayernem druhé místo a postoupil tak přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Zato domácí obsadili konečnou devátou příčku.

Bayer do vedení mohl poslat již ve druhé minutě Derdiyok, jenomže svou šanci nasměroval pár centimetrů vedle levé Baumannovy tyče. Domácí brankář se musel mít na pozoru i nadále, vždyť v rozmezí deseti minut musel čelit dvěma gólovým příležitostem Derdiyoka a pak po jedné od Sama s Balitschem.

Ale i domácí fanoušci si přišli na své. Jenomže Caligiuri proti Adlerovi ve 29. minutě selhal, stejně tak jako Makiadi o osm minut později po dvojité šanci Papisse Cissého, jenž svou střeleckou produktivitu nechal v podzimní části sezóny.

Pro Makiadiho byl zápas o to hořčí, že těsně před odchodem do šaten si ukázkovou patičkou srazil do vlastní sítě hlavičku Hanna Balitsche po rohovém kopu Renata Augusta. Leverkusen tak vedl a šel si pro jistotu základní skupiny Ligy mistrů. Pro jeho kouče Juppa Heynckese, jenž od příští sezóny přebírá Bayern Mnichov to ale znamenalo komplikace, neboť bude se svým novým zaměstnavatelem muset do zrádného předkola, čemuž se bude muset přizpůsobit i příprava bavorského giganta.

Při pohledu na druhý poločas možná leckoho napadla hříšná myšlenka, že Heynckes chce zápas prohrát, aby příští sezónu nemusel uzpůsobovat Lize mistrů. Vždyť i letos se potvrdilo, že řádná příprava je důležitým prvkem, neboť většina z reprezentantů hrajících v Bayernu ji neabsolvovala a hlavně v úvodu ligy to bylo hodně znát.

Před brankou Werkself hodně zahřmělo v 64. minutě, když si Reinartz centrovaný míč posunul na břevno své branky. A když pak neuspěl v 71. minutě ani Makiadi, Freiburg se s vyprodaným stadionem rozloučil nejtěsnější možnou prohrou.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Schalke 04 2:1

14.05.2011 15:30

Góly: 25. Milivoje Novakovič, 60. Mato Jajalo - 87. Raúl

Po sezóně mírného trápení a komplikací se Köln se svými fanoušky rozloučil třetí výhrou v řadě. Naopak Schalke opět hodně zklamalo. Pro něj to však žádnou katastrofu neznamená, nejdůležitější zápas (finále DFB Pokalu) hraje až příští sobotu.

Oba týmy neměly už takřka o co hrát. Hlavním úkolem hráčů Königsblauen bylo, aby se hlavně nezranili a obraz hry podle toho také vypadal. Köln byl prakticky po celý zápas lepším a potvrzoval to již od začátku svými gólovými šancemi. Nadějné příležitosti Novakoviće z páté a Petita z deváté minuty však zůstaly bez gólové odezvy.

Mezi typické znaky velkých útočníků patří také vlastnost dostat se do gólové šance bez toho, aniž by o tom sami věděli. Něco podobného se stalo v 11. minutě Raúlovi, jenomže ten byl i při svých obrovských zkušenostech překvapen a branku přestřelil.

Domácím k vedení dopomohlo velké nedorozumění v defenzivě hostů. Petit rychlou rozehrávkou uvolnil Brečka, jenž po překročení obranné linie odcentroval na malé vápno, kde míč hlavou překvapivě netrefil Höwedes a Milivoje Novaković již měl úlohu značně zjednodušenou a na rozdíl od Raúla ji neprováhal.

O okamžitou odpověď se snažil právě Raúl, jenomže poté, co neuspěl, toho už bylo moc i na Ralfa Rangnicka. Trenér královsky modrých se již ve 34. minutě odhodlal k dvojitému střídání. Baumjohanna nahradil Draxler a Edu přepustil místo na hrací ploše Huntelaarovi. Chvíli to dokonce vypadalo, že to bude změna k lepšímu, jenomže po dvou nevyužitých příležitostech Jurada se hra zase vrátila do starých kolejí.

Kdo čekal na začátku druhé půle od Schalke čekal bouřlivý nástup, musel být velmi zklamán. Jediným světlým momentem totiž byl volný kop Huntelaara z 56. minuty, jenž ale stejně letěl pouze do Rensingovy náruče.

Ačkoliv se oba týmy spíše bály přechodu do útoku, po hodině hry přišla další branka. Mato Jajalo si stáhl míč do středu hřiště a ze třiceti metrů střelou doprostřed branky navýšil vedení jeho týmu. Schalke bylo nadále opařeno a ani mu nepřálo štěstí. V jednasedmdesáté minutě orazítkoval Jurado břevno, o osm minut později vychytal Raúla Rensing.

Španělská legenda se přeci jen dočkala, čtyři minuty před koncem zužitkovala hlavou centr Uchidy. To bylo ale vše, Köln nakonec obsadil pěkné desáté místo, Schalke nelichotivé čtrnácté, ale jak již bylo napsáno, reputaci si může spravit v sobotu od 20 hodin, kdy se v berlínském finále utká s Duisburgem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund34236567:2275
2.Bayer Leverkusen34208664:4468
3.Bayern Mnichov34198781:4065
4.Hannover 96341931249:4560
5.1. FSV Mainz 05341841252:3958
6.1. FC Norimberk341381347:4547
7.1. FC Kaiserslautern341371448:5146
8.Hamburger SV341291346:5245
9.SC Freiburg341351641:5044
10.1. FC Köln341351647:6244
11.TSG Hoffenheim3411101350:5043
12.VfB Stuttgart341261660:5942
13.Werder Brémy3410111347:6141
14.Schalke 04341171638:4440
15.VfL Wolfsburg349111443:4838
16.Borussia Mönchengladbach341061848:6536
17.Eintracht Frankfurt34971831:4934
18.FC St. Pauli34852135:6829

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (77)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Příští rok bude první Leverkusen.

Reagovat
smazaný uživatel

než nám to opět přenechají? (třeba zase Ballack )

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumím.

Reagovat
Tomanatura

Tusim v roce 2000 byl Leverkusen kolo pred koncem 1. a posledni zapas hrali nekde na Augsburgu, nebo tak nejak a Ballack si dal vlastni gol a i diky nemu ten titul vyhral Bayern Ale uz si presne nepamatuju, jak to bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

poslední věta to zabila

Reagovat
smazaný uživatel

máš to takový smíchaný

Reagovat
Arne

V Hachingu to bylo, a mám dojem, že v 99... Tehdy jim stačil i bod k titulu, no.

Reagovat
smazaný uživatel

ale hlavně bych řek, že za Lautern, ne?

Reagovat
Arne

S Lauternem ne s tím on vyhrál, i když tehdy byl jen náhradníkem

Reagovat
smazaný uživatel

jo, jak to bylo v Hachingu, tak to přesně ztratilo titul Schalke ještě s Jirkou Němcem v zákl. sestavě. Byli snad minutu od titulu ale Bayern dal pak někde góla v minutě dvanácté a vyhrál titul on. Vím, že "konigsblau" už tehdy snad i slavili. Něco podobného se stalo minulý rok v Turecku, případ "Fenerbahce"

Reagovat
smazaný uživatel

Patrik Andersson dal gola myslim v Hamburku z nepřímýho kopu.

Reagovat
smazaný uživatel

a chytal Schober

Reagovat
smazaný uživatel

(akorát to byl Unteraching, jinak to ale sedí)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
jv

Tak první možná bude, ale je otázkou jestli i po 34. kole... To bych si zatím netroufal tvrdit, protože těch aspirantů tam bude víc.

Reagovat
smazaný uživatel

VFL žije!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Vfl.

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke 04

Reagovat
smazaný uživatel

Čemu se divíš? Pro ně nejdůležitější zápas se hraje příští týden.

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

O4-kdy mají letos podivnou sezonu, no.

Reagovat
smazaný uživatel

* 04-ky

Reagovat
goodbay

Frankfurt

Reagovat
smazaný uživatel

Tam hraje Fenin, že? Takže příští rok přestup?

Reagovat
smazaný uživatel

no, nevim - předtím se o něj zajímal jenom Fürth, takhle se aspoň může rozehrát v druhý lize...

Reagovat
jv

Jj, pro něj je teď ta 2. BL akorát.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Víte, který tým je nejzkalamanější z letošního MS v hokeji? Slovinci - jenom oni neporazili Slováky... (Teda ještě Dánové, ale to už v tom vtipu není.)

Reagovat
smazaný uživatel

Anebo: Víte, proč nesmí Pavelec chodit do bordelu? Všechno by tam chytil!

Slováci vyhráli domácí MS, když porazili ve finále Čechy 7:1. Pak si na PléjStéjšnu zvýšili úroveň na normal...

Reagovat
smazaný uživatel

No že jsou nejzklamanější bych věřil, skupina o udržení byla hodně vyrovnaná.

Reagovat
smazaný uživatel

běž se ztrapňovat někam jinam

Reagovat
Minister

hlavne to v zatvorke ma dostalo potom uz straca cely vtip zmysel

Reagovat
JozkokozleJ

Ach jaj

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Tottenham a L´pool se zajímají o Marina

...jestli by se Marko během 2 zápasů neodnaučil simulovat, tak by se stal opravdu miláčkem fanoušků...

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie by mu myslím sedla, ale nevím, jestli zrovna Tottenham

Reagovat
smazaný uživatel

Mě je Marin strašně nesympatickej. Hlavně v obličeji vypadá tak na 35, ale přitom je to teprv mladík...

Reagovat
smazaný uživatel

já ho mam celkem rád, ale ta ochota padat mi na něm strašně vadí

Reagovat
jv

Jj, ale dneska byl podle všeho zase výbornej. Ale na přestup bych to ještě neviděl a už vůbec ne do Anglie.

Reagovat
Arne

Ale ať jde, pro Werder je to trochu hráč, který nebude nikdy naplno využitej.

Reagovat
REPLIKATOR

Neskutečný jak Frankfurtu na jaře odešel útok a díky tomu dopadli tak jak dopadli

Reagovat
REPLIKATOR

Gekas na podzim 14 gólů, na jaře pouze 2 góly

Reagovat
jv

Tak on jim neodešel jenom útok... 28 inkasovných branek nemohlo mít v kombinaci s tou mizernou ofenzivou jinej dopad a kdyby neměli za podzim tolik bodů, tak by dopadli mnohem hůř.

Reagovat
smazaný uživatel

To obsadenie 12. až 15. miesta je neuveriteľné...

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle čtyři týmy každej tipoval, že budou bojovat minimálně o EL...

Reagovat
REPLIKATOR

Ono je hlavně neuvěřitelný obsazení 4. - 7. místa

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten vlastní Makiadiho byl ukázkový.

Reagovat
Radin

bundesliga letos hodně potěšila,ukázala že je tam vše možné a byla určitě zajímavá,i když Borusia vyhrála ten titul tak brzo.Každopádně téhle lize

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke teda moc nesleduji, ale kdykoliv jsem jej viděl, nebo o něm četl, tak zahrál velmi špatně Baumjohann. Dneska střídal už v 34. minutě, to asi nebude náhoda, že?

Reagovat
jv

Tak já když jsem ho třeba viděl v LM, tak nebyl vůbec špatnej, i když je pravda, že ¨S04 v BL prakticky nesleduju a ze sestřihů toho moc vidět není.

Reagovat
smazaný uživatel

Klose dneska konečně ukázal co všechno umí

Reagovat
Ferguson6

To by bolo, keby zostupili Wolfsburg, Schalke a Stuttgart/Bremy

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes samé obraty

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer-mého srdce šampión!

Reagovat
jv

Škoda, že Dédé nedal tu penaltu, byla by to krásná tečka za jeho úspěšným působení v BVB. Ale i tak se v srdcích fandů zapsal nesmazatelným písmem.

Jinak Lautern hraje ty poslední zápasy až v neuvěřitelný pohodě, zajímavý by bylo, kde by skončili, kdyby ještě chybělo odehrát pár kol. Ale i tak si dvojka Kurz - Kuntz zaslouží.

Reagovat
Logan

Ja uz jsem z tech penalt nemohl, ale zrovna jemu jsem veril

Reagovat
Arne

Lauternu už jsem přestával věřit, je fajn, že zůstávají... Pokud to nevyjde na vyloženou zimu, tak bych se tam s náma rád podíval.

Reagovat
smazaný uživatel

jel bys s námi na baráž DD?

Reagovat
jv

Psal už jsem to Arnemu, že nejspíš nebudu moct...

Reagovat
JozkokozleJ

Mam len technicku. Kedy sa vypredaju listky? Ak uz sa teda tak nestalo...

Reagovat
Arne

Ne, naštěstí se tak zatím nestalo... Nejpozději (a snad až) ve středu, kdy od 10 hodin to jde do volného prodeje. Dnes a zítra je to zatím jen pro permanentkáře a členy klubu, takže holt musíme vyčkat a doufat, že něco zbude.

Reagovat
JozkokozleJ

Tak drzim palce, nech vam to vyjde.

Tiez som chvilu uvazoval... ale logisticky by to bolo asi nezvladnutelne.

Reagovat
Arne

Ajo, ty to máš vlastně daleko... Ale tak nějaký ty Orange Ways, atd., to tam jezdí, ne?

Reagovat
JozkokozleJ

Orange Ways su dobri... hoc uz myslim tiez podrazili. Berlin - Praha (moja lokalizacia) to bolo spiatocny 20€. Teraz to uz bude nejak 26€. Ale aj tak, ked to porovnam s tym, ze som ako blbec chodil za 29€ jednosmerny vlakom do Berlina, tak je to dobra cena.

Reagovat
Arne

Berlin - Praha zůstává na 20 eurech, v neděli jsem tím jel... Jinak jestli bydlíš v Praze, tak jet do Drážďan není problém, ne?

Reagovat
JozkokozleJ

Obecne nie, tento piatok by to bolo dost natesno...

Reagovat
GEGE

Dobře Gladbach aspon daráž

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
jv

Parádní choreo.

Pěkný bylo i v Mainzu na rozloučenou s Bruchwegem.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Klose.

Reagovat
smazaný uživatel

bvb

Reagovat
Arne

Ani jsem si to pořádně neuvědomil, ale Lautern sedmý místo, to je parádní věc...

Reagovat
smazaný uživatel

(já tomu po zhlédnutí sestřihů nějak nemohl věřit a musel jsem se podívat na další tabulky )

Reagovat
jv

Jj, je to až neuvěřitelný, ale podle mě zasloužený. Pro Lautern je škoda, že sezóna už končí, protože kdoví kde by mohli skončit kdyby se ještě třeba tři kola hrálo... Jinak paradoxní je, že se jim začalo dařit až s posazením Amedicka, což je škoda, o to víc že prodloužil smlouvu. Ale tak Abel si šanci zasloužil, na jeho úkor mi to nevadí, ale spíš bych to viděl na dvojici Amedick - Abel, i dkyž Rodnei se taky hodně zlepšil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele