34. kolo
14.05.2011 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0:1

I když Freiburg většinu utkání s Leverkusenem ovládal, porýnský tým si vítězství ujít nenechal a díky vlastní brance Cédrica Makiadiho uhájil před mnichovským Bayernem druhé místo a postoupil tak přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Zato domácí obsadili konečnou devátou příčku.

Bayer do vedení mohl poslat již ve druhé minutě Derdiyok, jenomže svou šanci nasměroval pár centimetrů vedle levé Baumannovy tyče. Domácí brankář se musel mít na pozoru i nadále, vždyť v rozmezí deseti minut musel čelit dvěma gólovým příležitostem Derdiyoka a pak po jedné od Sama s Balitschem.

Ale i domácí fanoušci si přišli na své. Jenomže Caligiuri proti Adlerovi ve 29. minutě selhal, stejně tak jako Makiadi o osm minut později po dvojité šanci Papisse Cissého, jenž svou střeleckou produktivitu nechal v podzimní části sezóny.

Pro Makiadiho byl zápas o to hořčí, že těsně před odchodem do šaten si ukázkovou patičkou srazil do vlastní sítě hlavičku Hanna Balitsche po rohovém kopu Renata Augusta. Leverkusen tak vedl a šel si pro jistotu základní skupiny Ligy mistrů. Pro jeho kouče Juppa Heynckese, jenž od příští sezóny přebírá Bayern Mnichov to ale znamenalo komplikace, neboť bude se svým novým zaměstnavatelem muset do zrádného předkola, čemuž se bude muset přizpůsobit i příprava bavorského giganta.

Při pohledu na druhý poločas možná leckoho napadla hříšná myšlenka, že Heynckes chce zápas prohrát, aby příští sezónu nemusel uzpůsobovat Lize mistrů. Vždyť i letos se potvrdilo, že řádná příprava je důležitým prvkem, neboť většina z reprezentantů hrajících v Bayernu ji neabsolvovala a hlavně v úvodu ligy to bylo hodně znát.

Před brankou Werkself hodně zahřmělo v 64. minutě, když si Reinartz centrovaný míč posunul na břevno své branky. A když pak neuspěl v 71. minutě ani Makiadi, Freiburg se s vyprodaným stadionem rozloučil nejtěsnější možnou prohrou.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Freiburg

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

x

Reagovat
smazaný uživatel

1 3-Cisse,-Ballack,Ballack,Derdiok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele