34. kolo
14.05.2011 15:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg 1:3

Wolfsburg slaví, stejně jako před pěti lety totiž utekl hrobníkovi z lopaty a zajistil si přímou záchranu v nejvyšší soutěži. Dlouho to přitom vypadalo na baráž, po výrazném zlepšení v závěrečné půlhodině ale Vlci otočili utkání na hřišti Hoffenheimu a zvítězili 3:1.

Ještě před zápasem přitom nastal první problém hostí - Magath nenominoval do základní sestavy Diega a ten se rozhodl vůbec na stadion nepřicestovat. I přes absenci svého špílmachra ale Wolfsburg na taktickém rozestavení nic nezměnil a brzy mohl vést, po příhře Riethera ale Grafite těsně minul. Vlci dobře napadali a nenechali soupeře si prakticky ani přihrát, navíc měli i další šance a Grafite s Madlungem málem skórovali.

Brazilský útočník hostí hrál vůbec hlavní roli přinejmenším v první půli. Nejprve dvakrát zacvičil s hoffenheimskými obránci, ale špatně přihrál Josuému a následně ztroskotal na zákroku Starkeho. A mohl litovat, v závěru prvního dějství málem trestal Mlapa, jenže zblízka nedokázal míč dostat do sítě.

Po obrátce ale již branky padaly, ve 49. minutě uvolnil Rudy Firmina a ten si proti Benagliovi poradil bez větších problémů. Stejný hráč mohl za dobrých deset minut zvýšit, ale vystřelil příliš slabě a v 60. minutě naopak hosté srovnali, když Cícero našel Mandžukiće a chorvatský útočník potvrdil formu - 1:1.

Vlci viditelně ožili a v 73. minutě již vedli, Dejagah zahrál rohový kop přesně k Mandžukićovi a ten se stal wolfsburským hrdinou - 1:2. Pět minut nato již mohlo do hostujících řad příjít uvolnění, když Rietherovu střelu tečoval Grafite a uzavřel tím na konečných 1:3.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2

Reagovat
Veselac

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele