Bundesliga - preview 34. kola

14.05.2011, 09:00, aktualizováno 14.05.2011, 09:00
Previews
Sesazený mistr Bayern si ještě může dělat zálusk na druhé místo Leverkusenu, který potřebuje bod z Freiburgu, jinak ale bude v posledním kole o co hrát především u spodku tabulky. Wolfsburg nastoupí v Hoffenheimu, Mönchengladbach se minimálně pokusí udržet současnou barážovou pozici na hřišti HSV a předposlední Frankfurt se v Dortmundu pokusí o zázrak...
Hannover 96 - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Ať už dopadne dnešní utkání v AWD-Aréně jakkoliv, budou mít oba celky co oslavovat. Dva předsezónní kandidáti na sešup do druhé ligy zakončí sezónu v první třetině tabulky a to už je důvod k radosti, byť oba svá poslední dvě utkání prohráli.

O něco více plusů nasbíral v letošním bundesligovém ročníku Hannover, který kvůli posledním porážkám s Mönchengladbachem a ve Stuttgartu již ztratil možnost zabojovat o třetí místo a tudíž o Ligu mistrů, přesto se ale může podruhé v klubové historii těšit na evropské poháry a nic by na tom už nezměnil ani případný propad na pátou pozici.

"Tato sezóna je tak jako tak pozitivní a nezáleží na tom, zda z toho nakonec bude čtvrté nebo páté místo," říká jasně kapitán Steve Cherundolo, který by společně se svými spoluhráči mohl ustanovit nový klubový rekord v počtu vítězství v sezóně. ”Mužstvo v týdnu dobře trénovalo, chceme domů poslat fanoušky s pozitivními pocity,” dodává velebený trenér Mirko Slomka.

Na druhé straně Norimberk i přes prohry s Dortmundem a Hoffenheimem s největší pravděpodobností skončí šestý (Freiburg i HSV mají výrazně horší skóre) a to po loňském zachraňování se v baráži taktéž nikdo nečekal. ”To, čeho jsme dosáhli, je něco výjimečného. Je to skutečně skvělý rok, na který budeme vzpomínat,” říká kouč Dieter Hecking, jehož tým má možnost zakončit sezónu jubilejní stou venkovní výhrou v klubové historii.

”Chceme hrát na vítězství a zadělat soupeři na problémy. Určitě nebudeme vědomě dělat žádné experimenty," ujišťuje Hecking franské fanoušky, kterých do Dolního Saska přicestuje necelých pět tisíc. FCN má momentálně 47 sedm bodů, víc od zavedení tříbodového systému mělo jen jednou - 48 v sezóně 2006/07.

Heckingovi budou v Hannoveru scházet zranění Frantz s distancovaným Bunjakem, nejisté jsou pak starty opor Wolfa a Schiebera. Zcela fit je Gündogan, záložník mířící do mistrovského Dortmundu ale podle všeho už nenastoupí. Na druhé straně musí Slomka oželet čtveřici marodů, jimiž jsou Abdellaoue, Carlitos, Andreasen a Avevor.
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Ya Konan, Schlaudraff
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Wollscheid, Nilsson, Plattenhardt - Simons - Ekici, Wießmeier, Cohen, Eigler - Schieber
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.45 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - FC St. Pauli  (sobota 15:30)
Na jedné straně mohutné křepčení, na straně druhé trpký "Untergang”. Tak takové jsou vyhlídky zápasu mezi Mainzem a St. Pauli, loňského a letošního nováčka, z nichž ten první míří do evropských pohárů a druhý zpět o soutěž níž.

Mainz 05 už před pár lety hrál tehdejší Pohár UEFA, do něj se ale dostal díky Fair Play a teprve letos si účast vybojoval klasickou cestou, tedy stabilními výsledky v domácí soutěži - razítko jistoty pátého místa dal výhrami nad Frankfurtem a na hřišti Schalke. Dnes se tudíž bude na Bruchwegu slavit, zvlášť když jde o poslední zápas na útulném stadionu před přesunem do nové Coface-Areny.

”Chceme tento největší sportovní úspěch klubové historie s fanoušky náležitě oslavit a poděkovat jim za podporu během této skvělé sezóny,” řekl prezident klubu Harald Strutz s tím, že hlavní oslavy budou probíhat na Gutenbergplatzu. ”Máme tu ale také zápas a ten chceme vyhrát. Až do konečného hvizdu nemůžeme přemýšlet o ničem jiném než o vlastním výkonu,” upozorňuje trenér Thomas Tuchel, jemuž budou chybět zranění Müller se Szalaiem, chřipkou skolený Fuchs a distancovaný Polanski.

I v táboře St. Pauli je již východisko této sezóny známo, i přes solidní podzimní část a senzační únorové vítězství na hřišti HSV se menší z hamburských celků po jediném prvoligovém roce poroučí zpět do druhé ligy. Kiez-Kicker jsou již jedenáct utkání bez vítězství a o jejich osudu s definitivní platností rozhodl poslední zápas proti Bayernu, který na Millerntoru nasázel bez nejmenšího slitování osm branek.

Loučící se trenér Holger Stanislawski tak měl dvojnásobný důvod ke smutku a v posledním kole by už nejradši nehrál. "Bohužel nám zbývá odehrát ještě jedno utkání a musíme si dát pozor, abychom tentokrát nedostali dvoumístný počet gólů," řekl sarkasticky holohlavý kouč. Ten má i před posledním zápasem na lavičce St. Pauli starosti s marodkou, mimo hru jsou Hain, Oczipka, Rothenbach, Volz, Zambrano, Boll, Schultz a Hennings.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Bungert, Svensson, Noveski, Fathi - Kirchhoff - Ivanschitz, Soto - Holtby - F. Heller, Schürrle
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Thorandt, Morena, Eger, Gunesch - Daube, M. Lehmann - Bartels, Ebbers, M. Kruse - Asamoah
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.34 - 5.25 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
K velmi zvláštnímu utkání se schyluje na Westfalenstadionu. Zatímco domácí Borussia, ať už v zápase uspěje či nikoliv, bude oslavovat titul, tak Eintracht přijíždí do Vestfálska s cílem prolomit nepříznivou sérii a na poslední chvíli odvrátit hrozbu sestupu z nejvyšší soutěže.

Dortmund to dokázal. Po dlouhých devíti letech se do Vestfálska opět vrací titul pro mistra Německa a nutno dodat že naprosto zaslouženě. Svěřenci Jürgena Kloppa dávali od začátku jasně najevo, kdo bude v letošním ročníku diktovat tempo a už na začátku jarní části po dobytí BayAreny nebylo o prvenství BVB pochyb. Jürgen Klopp tak necelé tři roky po svém příchodu dokázal téměř nemožné, krachující celek, který místo pohárových příček brázdil ve druhé polovině tabulky dovedl i přes minimální prostředky až na samý vrchol.

Westfalenstadion očekává v sobotu velký den, ale před samotnou korunovací zdůrazňují žlutočerní sportovní význam. "V sobotu hrajeme s týmem, jenž má jediný cíl, a to vyhnout se sestupu," řekl Klopp. "Pro Frankfurt jde o všechno, nesmí si v žádném případě dovolit prohrát, a tak k zápasu nepochybně přistoupí. Ale my musíme udělat všechno proto, abychom ukázali svou nejlepší tvář a všechno co v nás je. Budeme chtít zakončit tuhle výjimečnou sezónu co nejlépe," dodal domácí stratég.

BVB zároveň nabádá všechny fanoušky, aby v očekávání velké události v kombinaci s incidentem, který se stal minulý týden v Commerzbank Areně zůstali po závěrečném hvizdu na svých místech. I proto byl tento zápas oprávněně klasifikován jako vysoce rizikový. "Představte si, když se dají ty obrovské masy do pohybu. Je to příliš nebezpečné! Chápu, že někdo chce na trávník, ale to v tuto chvíli není možné," prohlásil generální ředitel Hans-Joachim Watzke. "Udělejte týmu laskavost a zůstaňte i po skončení utkání na svých místech. Už se nemůžeme dočkat průvodu městem a těšíme se na 400 000 lidí lemujících silnice," uzavřel Klopp, jemuž bude chybět zraněná čtveřice Owomoyela, Kehl, Kringe a Sahin. Naopak z lavičky by mohl do utkání po dlouhé době zasáhnout uzdravený Kagawa.

Eintracht se nachází v úplně opačném rozpoložení. Hesenský celek se po výborné podzimní části v druhé polovině sezóny neskutečně propadl, ale vedení dlouho nechtělo o odvolání Michaela Skibbeho ani slyšet, nakonec však paradoxně po výhře nad St. Pauli Skibbeho odvolalo. Na jeho místo přišel ostřílený Christoph Daum, od něhož se očekávalo, že tradiční klub pozvedne a zajistí mu poklidnou záchranu, ale pravdou byl pravý opak. Daum nezačal špatně, ale remízy s nejbližšími konkurenty z Wolfsburgu a s Werderem byly na pováženou a co teprve poslední domácí porážka s Kölnem.

Orli se ale i přes složitou situaci ještě nevzdávají. "V sobotu budeme jasný outsider, ale můžeme to změnit. Musíme hrát s odvahou a odhodláním a ukázat tak čeho jsme schopni. Budeme hrát na úspěch a úspěch pro mě znamená alespoň jeden bod," uvedl Daum. "Hráči nemají situaci ve svých rukou, je to v podstatě o tom, aby každý předvedl nejlepší výkon a na konci si tak mohl říct, odevzdal jsem vše a bojoval až do poslední minuty," doplnil hostující lodivod, který nemůže počítat s Chrisem, Franzem, Tzavellasem, Bajramovičem, Clarkem a Kittelem. Nejistý je navíc start Meiera, kterého v týdnu trápily potíže s tříslem.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, da Silva - M. Götze, Lewandowski, Großkreutz - Barrios
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Fährmann - S. Jung, Rode, Russ, Köhler - Ochs, Schwegler, Caio, Amanatidis - Gekas, Fenin
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach  (sobota 15:30)
Závěrečné bundesligové kolo nám nabídne rovněž souboj dvou zklamaných týmů. HSV podruhé za sebou zakončí sezónu ve středu tabulky a bude tak i příští rok v evropských pohárech chybět. Ještě mnohem hůře je na tom Mönchengladbach, celek který měl podle původních prognóz hrát v klidném středu tabulky bojuje o holý život.

Sobotní zápas bude pro přístavní celek ve znamení loučení. Nejen, že se rozloučí s letošní nepovedenou sezónou a fanoušky, ale zároveň dojde na loučení některých dlouholetých opor v čele s Frankem Rostem a Collinem Benjaminem. Svůj poslední zápas za HSV odehrají také zkušení veteráni Zé Roberto a Ruud van Nistelrooy. "Chceme všem zúčastněným dopřát důstojné rozloučení, ale v žádném případě nechceme zanedbat sportovní složku," prohlásil trenér Michael Oenning.

Oenning čerpá nové poznatky pro jeho práci z různých oblastí, v týdnu se byl spolu s generálním ředitelem Carlem Jarchowem podívat na zápase svých sousedů v házené, kteří jako už tradičně hrají o mistrovský titul. "Když jsem viděl to nadšení fanoušků a hráčů v hale, pak mě to bude motivovat k vlastní práci," dodal domácí kormidelník. "Musíme vzít zápas velmi vážně. Chceme zanechat v posledním utkání dobrý dojem," zakončil Oenning, jenž nemá k dispozici zraněné Mickela, Castelena, Jansena a Petriče. Discliplinární trest si musí odpykat Jarolím.

Mönchengladbach zažívá po příchodu Luciana Favreho obdivuhodné z mrtvých vstání, Hříbata se pod novým koučem neuvěřitelně zvedla a především díky výrazně zlepšeným výsledkům z Borrusia-Parku opustila poslední místo. Po výhře nad Freiburgem se Gladbach dokonce vyhoupl o bod před Frankfurt na barážovou příčku, za nejbližším konkurentem z Wolfsburgu navíc zaostává jen vinou horšího skóre. "Pro nás je situace pořád stejná, nemůžeme se na nikoho ohlížet a potřebujeme získat tři body," uvedl Favre.

Borussia cítí tlak, nicméně není to pro ni nová situace, stejné pocity vnímají v Gladbachu v podstatě po celou druhou polovinu sezóny. "Frankfurt a Wolfsburg jsou přinejmenším pod stejným tlakem jako my," řekl sportovní ředitel Max Eberl. "Já bych neřekl, že jde o něco výjimečného, protože už to, že se nám podařilo dotáhnout takové manko je obdivuhodné," dodal Favre, který bude postrádat pouze dvojici Jaurès - Wissing. Naopak alespoň na lavičku by se měl po delší době vrátit de Camargo.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Diekmeier, Kačar, Westermann, Aogo - Tesche, Zé Roberto - Rincón, Ben-Hatira, Elia - Guerrero
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Nordtveit, Neustädter - Reus, Arango - Hanke, Idrissou
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.55 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Naposledy v sezóně 2006/07 se stalo, že by mnichovský Bayern po 34 odehraných kolech neměl jistotu základní skupiny Ligy mistrů pro příští rok. Tehdy dokonce tým hvězd musel potupně do Poháru UEFA. Taková situace tentokrát jednak kvůli neexistenci poháru a jednak díky matematice nenastane, nicméně Bayern musí vyhrát nad Stuttgartem a doufat, že Leverkusen neboduje ve Freiburgu, aby nemusel do předkola.

Bayern po kanonádě na stadionu St. Pauli, které osmi góly odsoudil k trpkému závěru sezóny, čeká další utkání, v němž bude muset devadesát minut hrát na plný plyn. Jedině výhra mu totiž ještě dá šanci na druhé místo v tabulce a přímý postup do základní skupiny příštího ročníku Ligy mistrů. "Pokud taková šance existuje, musíme se jí chopit," burcuje své svěřence před zápasem trenér Andries Jonker, pro nějž toto utkání bude posledním na lavičce bavorského celku.

Dočasný kouč by tak co nejraději zanechal po sobě v Allianz Areně vítězný dojem a rád by položil základ příští úspěšné sezóně. "Minulý týden jsme si sice zajistili třetí místo, ale rozhodně nechceme, aby bylo konečné," pokračoval Jonker. Jeho tým ale k možnému posunu na druhé místo v tabulce musí bezpodmínečně vyhrát a doufat v zaváhání Leverkusenu na hřišti Freiburgu.

"Všichni víme, že zápasy ve Freiburgu nejsou vůbec jednoduché. Není vůbec lehké tam uhrát třeba jen remízu. Leverkusen je pod tlakem, protože dobře ví, že nesmí prohrát. A já věřím, že to bude mít velmi těžké," pokračoval loučící se lodivod domácího celku, jenž dobře ví, o čem mluví. Při poslední utkání Bayernu na Badenova-stadionu mu vítězství zajistil až v 88. minutě Franck Ribéry.

Postoupit přímo do Ligy mistrů, získat větší finanční ohodnocení za uplynulou sezónu a alespoň trochu vyspravit další zpackanou sezónu si ale za cíl nedávají pouze samotní hráči, nýbrž i fanoušci a Jonker to dobře ví. "Máme k fanouškům velkou povinnost. Chceme odehrát pohledné utkání, nevypustit jedinou sekundu a mít míč ve své moci."

Velkou jistotu historicky nejúspěšnějšího německého klubu tvoří v současnosti nejlepší bundesligový střelec, jehož už o korunu zřejmě nic nepřipraví a zároveň bývalý hráč Stuttgartu Mario Gómez, jemuž se v posledních čtyřech zápasech podařilo nastřílet hned osm branek. "Potřebujeme vyhrát náš zápas, na nějž bychom se měli zaměřit. Žádný jiný zápas nás nemůže zajímat. Doufám, že po vítězném zápase bude také na světelné tabuli svítit výhra Freiburgu. Bude to velmi těžký zápas, Stuttgartu už o nic nejde, nemá co ztratit. Taková utkání jsou vždy těžká," předpovídal střelec sedmadvaceti ligových gólů.

Nejen Mario Gómez, ale i natěšení fanoušci Bayernu již netrpělivě očekávají návrat dlouho zraněného Ivici Oliće. Chorvatský útočník ale své příznivce znovu zarmoutil v pátek, když si po šestiměsíční pauze při nabírání kondice obnovil zranění. Kromě něj budou chybět i Hamit Altintop, Luiz Gustavo a vykartovaný Franck Ribéry. Individuálně v týdnu trénovali také Bastian Schweinsteiger a Daniel van Buyten, u nich by však problém nastat neměl.

Tak trošku v podobné situaci se před utkáním s bavorským celkem nachází ten švábský. Stuttgart si podobně jako německý gigant prošel hrůznou sezónou, vyměnil kouče, jenomže na rozdíl od svého sobotního soupeře už nemá šanci na nepovedené sezóně něco změnit. Svěřenci Bruna Labbadii se maximálně mohou posunout do středu tabulky. "Cítím neuvěřitelnou úlevu, že se všechno takto povedlo. Byli jsme blízko sestupu, ale druhá polovina sezóny se nám povedla," oddechl si na čtvrteční předzápasové tiskovce Labbadia.

I on si v zápase už může naformovat tým pro příští sezónu. Kromě toho jej a jeho svěřence přijedou podpořit tisícovky fanoušků. "Pro nás je to velká výzva, neboť Bayern má, co se hráčského materiálu týče, nejkvalitnější tým v lize. Jsem rád, že mu o něco jde. V posledních týdnech, hlavně minulý víkend se St. Pauli, hrál opravdu impozantně," pokračoval Labbadia chválou soupeře, jemuž stejně jako hráčům bude záležet na úspěšné tečce za ročníkem.

Velký problém by mohl nastat v personální otázce. Pokud pomineme, že Bayern má podle Labbadiových slov kvalitnější kádr, je také nutné zmínit, že on sám nebude moci postavit Cacaua, Molinara, Audela, Gebharta a kapitána Matthieuho Delpierra. Ten se v pátek odpoledne podrobil prohlídce u klubového lékaře Raymonda Besta, jenž potvrdil diagnózu poškozených šlach a poraněné kyčle, díky čemuž bude důležitý článek stuttgartské obrany následujících šest týdnů o berlích a čtyři až pět měsíců bez fotbalu.

"Je to vážná rána pro něj i pro nás. V posledních zápasech se stával čím dál stabilnějším, ale nemohl delší dobu trénovat s týmem. Ještě nevím, co udělám s přípravou, ale je jisté, že bude velmi chybět," přiznal Labbadia těžkou ztrátu jeho pravé ruky. Přesto si myslí, že i toto je jedna ze situací, která může tým posílit. "V letošní sezóně jsem si už prošli několika svízelnými situacemi a zjistili jsme, jak z nich. Příští sezónu bude vše automatické, pokud dokážeme vhodně naložit se zkušenostmi," zakončil.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, van Buyten, Badstuber, Contento - Tymoščuk, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Kroos - Gómez
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Niedermeier, Boka - Träsch, Kuzmanović - Harnik, Hajnal, Okazaki - Pogrebňak
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.28 - 6.00 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Wolfsburg ještě nemá vůbec jistou záchranu a velice rád by se jí přiblížil na hřišti Hoffenheimu. V Rhein-Neckar Areně mu ale dá definitivní jistotu pouze vítězství. Sinsheimští před vlastním publikem ale nic vzdát nechtějí.

Stejně tak jako pro Hoffenheim je toto utkání posledním v této sezóně, je i posledním na jeho lavičce pro Marca Pezzaiuoliho, jehož od nového ročníku nahradí kouč již jistě sestupujícího St. Pauli Holger Stanislawski. "Wolfsburg musí vyhrát, aby se nemusel spoléhat na výsledky ostatních zápasů, a to nám hraje do karet. V sestupové bitvě neexistují kamarádi. Chceme pomoci každému z těchto tří týmů," řekl sám Pezzaiuoli.

"Wolfsburg má obrovský potenciál, který si získal v minulých sezónách. Jenomže se mu nedaří využívat potenciálů současných hráčů. Věřím, že pokud toto těžké období překlene, dokáže se dostat s hráči jako Grafiteho, Diego nebo Mario Mandžukić zpátky nahoru," říká obránce Marvin Compper, jehož doplnil loučící se Pezzaiuoli. "Wolfsburg bude hrát na dlouhé míče. Nesmíme mu dát moc prostoru."

Sestava 1899 se by se oproti utkání v Norimberku na 90 % měnit neměla. Jistě ještě není, zda se do zápasu podívá Isaac Vorsah, jenž musel poslední trénink předčasně ukončit. Podobný otazník visí i nad Sejadem Salihovićem, jenž má problémy s kolenem. Hrát určitě nebude Andreas Ibertsberger. Jinak jsou všichni s výjimkou dlouhodobě zraněných připraveni.

Dva roky po zisku premiérového titulu se dost možná Wolfsburg bude muset poroučet z nejvyšší německé soutěže. O všem rozhodne poslední ligové kolo. Pokud se Vlkům podaří v Sinsheimu před zraky dvoutisícovky věrných fanoušků zvítězit, jsou zachráněni a do baráže půjde jeden ze dvojice Frankfurt - Gladbach. V opačném případě může následovat dokonce místo baráže přímý sestup.

Hrát navíc nebude Patrick Helmes. Muž, který by potenciálně mohl VfL vystřílet záchranu. Felix Magath nejen kvůli tomu ale zřejmě provede v základní jedenáctce pár změn. "Chci, aby hráči nemysleli na nic jiného než na sobotu. Tvrdě jsme tento týden pracovali. Ale to nám nezaručí dobrý, nebo aspoň dostačující výkon. Ale pokud by se mělo rozhodovat na základě přípravy, tak bychom měli velkou šanci," popisoval Magath.

"Šance jsou vyrovnané. O všem rozhodne jedno utkání. Takové dny dělají fotbal fotbalem. Nevidím hráčům do jejich hlav, ale snad sami dobře ví, že něco museli udělat špatně, když minulý týden ztratili vedení s Kaiserslauternem. Pro nás je ale dobré, že máme vše ve svých rukou," zakončil optimisticky Magath.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Beck, Vorsah, Compper, Braafheid - Rudy, Alaba - Roberto Firmino, Sigurdsson, Babel - Mlapa
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Riether, Kjaer, Friedrich, Schäfer - Josué - Hasebe, Cícero - Diego - Mandžukić, Grafite
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.30 - 3.60 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FC Kaiserslautern - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Betzenberg bude svědkem souboje týmů, kterým už v podstatě o nic nejde. Jak Kaiserslautern, tak hostující Werder se nachází v klidném středu tabulky, daleko od sestupových i pohárových příček.

Kaiserslautern se po čtyřleté odmlce vrátil do Bundesligy a nutno podotknout, že svůj obnovený comeback zvládl na jedničku. Rozjezd měli sice Rudí ďáblové na začátku podzimní i jarní části pomalejší, ale o to svižnější byl potom finiš. 43 získaných bodů před posledním kolem hovoří za vše, poslední výhrou ve Volkswagen Areně si navíc svěřenci Marca Kurze připsali již čtvrtou venkovní výhru v řadě. "To je úspěch týmu. Hráči si vždycky věřili a v průběhu sezóny ukázali velké srdce a obrovské zapálení," řekl Kurz.

I přes splnění vytyčených cílů nechce nikdo v Kaiserslauternu konec sezóny vypustit. "Přestože jsme měli v uplynulém týdnu poprvé za dva roky, co jsem v Kaiserslauternu, na tréninku více uvolněnou atmosféru, tak jsme se poctivě připravovali na nadcházející utkání, ve kterém se chceme s fanoušky rozloučit vítězstvím. Chceme pravidelně plnit stadion, což by bylo pro nadcházející roky a finanční budoucnost klubu velmi důležité," dodal domácí lodivod, jemuž bude chybět pětice Šimůnek, Dick, Morávek, Iličević a Hloušek.

Na druhé straně Werder prožívá nejhorší sezónu za poslední léta, nejenže nepřišel žádný výraznější úspěch v Lize mistrů, ale ani v domácí soutěži to nebyla pro celek z hanzovního města procházka růžovým sadem. Svěřenci Thomase Schaafa i vinou častých zdravotních problémů klíčových hráčů bojovali dlouho dokonce o záchranu, což je pro tradiční klub hodně velké varování. A vedení už tak začíná pomalu pracovat na posilách pro příští sezónu. "Jsme rádi, že už nemusíme čelit hrozbě sestupu. Ale i když půjdou hráči na dovolenou, tak pro nás práce rozhodně nekončí, ba naopak," uvedl sportovní ředitel Klaus Allofs.

"V této sezóně jsme si toho museli hrozně moc protrpět a i to je důvod, proč teď potřebujeme dobrý závěr. V Kaiserslauternu musíme ukázat dobrý výkon. Stejně jako minulý týden proti Borussii Dortmund můžeme využít hlasité podpory svých fanoušků," prohlásil Schaaf. V týdnu došlo v kádru Werderu k první změně, po kritice vedení byl s okamžitou platností propuštěn dlouholetý hráč Brém Daniel Jensen. "V našem plánování už nehraje žádnou roli," vysvětlil Allofs. Hosté cestují na Betzenberg doslova zdecimováni zraněními, k dispozici nejsou Boenisch, Mertesacker, Naldo, Prödl, Silvestre, Borowski, Hunt, Aiyk, Wagner a Pizarro.
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Kirch, Abel, Rodnei, Jessen - Tiffert, Petsos, De Wit, Amri - Lakić, Hoffer
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Pasanen, D. Schmidt, Wesley - Frings - Bargfrede, Trinks - Marin - Avdić, Arnautović
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.45 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Freiburg - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
O co hrát bude i ve Freiburgu, Leverkusenu se totiž po zaváhání v posledních zápasech ztenčil náskok na třetí Bayern na pouhé tři body a k jistotě druhého místa zaručující přímý postup do Ligy mistrů potřebuje získat vinou horšího skóre ještě bod. Utkání umocňuje rovněž fakt, že Robin Dutt odejde po sezóně koučovat právě do Bayeru.

Dutt odvedl pro bádenský celek skvělé služby, systematickou prací s ním nejprve vybojoval postup do Bundesligy, kde sice v první sezóně horko těžko vydoloval záchranu, ale v letošním ročníku už v SCF ukázal svůj potenciál naplno. Spolu s Duttem poputuje do Bayeru rovněž asistent a ikona Freiburgu Damir Burić. "Zažil jsem zde jako hráč mnoho skvělých momentů a velkých úspěchů. Jsem hrdý, že jsem byl součástí tohoto klubu. Tyto okamžiky si budu pamatovat navždy," prohlásil Burić.

Zajímavý je také fakt, že pokud domácí zvítězí, tak by Dutt nemusel vést svůj budoucí tým v Lize mistrů. "Já chci vyhrát pro SCF a pokud možno skončit na sedmém místě. A jsem si jistý, že tým má stejný cíl, půjdeme do utkání s velkou obětavostí. Navíc v tom hraje roli také finanční stránka, je rozdíl jestli skončíte v tabulce na sedmém nebo na dvanáctém místě, proto máme i v tomto zápase o co hrát," řekl Dutt, který postrádá zraněné Pouplina, Abdessadkiho a Fluma. Disciplinární trest navíc nepustí do hry Topraka.

Leverkusen cestuje na Badenova-Stadion s jasným cílem zajistit si druhou příčku a tím přímý postup do Ligy mistrů. K jistotě chybí Werkself jeden bod. "Jsem si jistý, že budeme mít v sobotu po 17 hodině důvod k oslavám," uvedl sportovní ředitel Rudi Völler, který se zároveň snažil svůj tým pozvednout a povzbudit. "Klukům jsem připomínal, že po nezdarech, kterých nebylo v letošní sezóně mnoho, se vždycky dokázali zvednout a vrátit se. Jsem absolutně přesvědčen, že ve Freiburgu alespoň ten jeden bod, který potřebujeme, získáme," dodal.

Jupp Heynckes před utkáním krátce zhodnotil dvouleté působení v Bayeru. "Já jsem s naším týmem velice spokojen. Pokud se udržíme na druhém místě, tak jsme nenaplnili naše očekávání, ale dokonce je překročili. A pokud se nám podaří vyhrát ve Freiburgu, tak bychom dosáhli na pátý nejlepší bodový výsledek v historii klubu," zhodnotil Heynckes. "Freiburg je velice silný, ale my máme tým, který je tam schopen vyhrát," doplnil zkušený kouč. Toho těší rovněž fakt, že má k dispozici kompletní tým.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Butscher, Williams - Schuster - Nicu, Rosenthal, Makiadi, Putsila - Cissé
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Balitsch, Schwaab, Reinartz, Kadlec - L. Bender, Vidal - Sam, Ballack, Renato Augusto - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.15 - 3.40 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FC Köln - Schalke 04  (sobota 15:30)
Souboj sousedů v tabulce, který vyřeší už jen konečné umístění obou týmů. Köln splnil cíl a zachránil se, Schalke naopak v letošní sezóně zklamalo a bude mít co napravovat. Oběma soupeřům tak půjde o zlepšení reputace.

Köln po odstoupení trenéra Schaefera vyhrál jak velice prestižní porýnské derby s Leverkusenem, tak i poslední venkovní utkání sezóny s Frankfurtem, jehož tak zřejmě odsoudil k sestupu. "V této sezóně jsme si neprošli příliš šťastnými okamžiky. Chceme si tak alespoň na závěr sezóny dát dárek v podobě třetího vítězství v řadě," prozradil provizorní kouč Volker Finke, o jehož nástupcích se v posledních dnech hojně spekuluje.

Více než jméno člověka, jenž se ujme nelehké pozice v Kölnu, jsou marodi pro dnešní utkání. Hrát nebude na závěr sezóny zraněný Peszko, přestože v týdnu s týmem trénoval. "Bylo by pošetilé něco risknout," řekl Finke ke stavu svého svěřence, pro nějž bude mnohem důležitější, aby se uzdravil do startu přípravy. Totéž platí i o Lanigovi, Clemensovi a Freisovi.

Prakticky podobné plány mají i v Schalke. "Díky vítězství se můžeme posunout právě před Köln. Více nám však jde o to, abychom řádně zakončili sezónu," uvedl trenér Ralf Rangnick, jehož pozice je jistá i pro příští sezónu. Síla vítězství má ale skrytý podtext. "Dalo by nám to velký impuls pro další přípravu na finále DFB-Pokalu."

Trenérovi Königsblauen udělalo velkou radost rozvržení zápasů. Jeho tým si po několika náročných anglických týdnech konečné mohl řádně zatrénovat. "Bylo to důležité," je si jist kouč, jenž bude u Rýna vsázet hlavně na pevnou přechodovou fázi. Je ale dost možné, že šéf královsky modrých bude spokojen s jakýmkoliv vítězstvím. Vždyť Schalke pět posledních soutěžních utkání prohrálo. "Nedostatkem motivace to ale není. Hráči jsou motivovaní na to, aby se dobře připravili na finále. Chceme získat další palivo důvěry."

Jediné tak, o co Rangnick má strach, je zdravotní stav Jeffersona Farfána. Peruánský jezdec musel podstoupit dvě operace zubů a v Kölnu zřejmě hrát nebude. "O tom, jestli bude hrát nebo ne, se rozhodne během velmi krátké doby," uvedl na závěr kouč Royal Blues, jenž bude Farfána mnohem více potřebovat v berlínském finále příští sobotu.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Geromel, Mohamad, Eichner - Petit, Pezzoni - Chihi, Podolski, Jajalo - Novaković
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Escudero - Kluge, Papadopoulos - Draxler, Jurado - Raúl, Huntelaar
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.50 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund33226564:2172
2.Bayer Leverkusen33198663:4465
3.Bayern Mnichov33188779:3962
4.Hannover 96331831246:4457
5.1. FSV Mainz 05331741250:3855
6.1. FC Norimberk331381246:4247
7.Hamburger SV331281345:5144
8.SC Freiburg331351541:4944
9.TSG Hoffenheim3311101249:4743
10.1. FC Kaiserslautern331271445:4943
11.VfB Stuttgart331261559:5742
12.Werder Brémy3310111245:5841
13.1. FC Köln331251645:6141
14.Schalke 04331171537:4240
15.VfL Wolfsburg338111440:4735
16.Borussia Mönchengladbach331051847:6435
17.Eintracht Frankfurt33971730:4634
18.FC St. Pauli33852034:6629

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (163)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stačí bod...

Reagovat
Arne

A taky ho uhrajete... Když ale vidím Dutta a Heynckese, jak hrají de facto proti vlastní budoucnosti, tak by asi stálo za zvážení, jestli řešit a zveřejňovat takové kroky už takto dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Jistě, hráči by pak žili v nejistotě. A zase kdyby to vědělo vedení a hráči, tak by to potom mohlo prasknout a fanoušci by se (zřejmě právem) asi cítili podvedení.

Reagovat
Arne

Ono je to složitý to v dnešním světě držet pod pokličkou... A zase v Kölnu a Mnichově se ukázalo, že to moc nefunguje, když se oznámí, že ten a ten po sezóně končí.

Reagovat
smazaný uživatel

lepší než to co udělal Ballack

Reagovat
smazaný uživatel

očekávám takový nudnější začátek utkání, ale hráči Bayeru budou bojovat o lepší místo a časem to snad nabere směr pěkného zápasu...

Reagovat
herbage

To je zajímavá zápletka, když oba trenéři mají eminentní zájem prohrát

Reagovat
jv

No zajímavý spíš bude, jestli to tak budou vidět i sami hráči...

Reagovat
herbage

Když oba postaví béčko, tak co naděláš?

Reagovat
smazaný uživatel

když oba postaví Bčko, tak jednoznačně vyhraje Bayer

Reagovat
jv

Jj, ale podle mě to Bayer prostě nepustí, už jenom kvůli finanční stránce.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by proboha Leverkusen stavěl béčko?

Reagovat
Bayern +

který nebude

Reagovat
jv

Ale bude.

Reagovat
smazaný uživatel

Jaká je šance,že M´Gladbach uhraje aspoň bod v Hamburku a Wolfsburg zároveň nezíská ani bod Hoffenheimu? Asi mizivá,že?

Reagovat
Arne

Asi jo, ale oni se stejnak zachrání skrz baráž, ať už proti komukoliv... Fazónu mají neskutečnou, o ně bych se neobával.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad máš pravdu,mám ten klub hrozně rád.Ale stejně bych byl radši,kdyby měli 100% jistotu záchrany.

Reagovat
Arne

To jo, tak uvidíme... Wolfsburg taky není zrovna v pohodě, pro mě je každopádně už vyřešený, že se St. Pauli spadne Frankfurt a ti dva další zůstanou. Bochum ani Fürth nebudou mít v baráži moc šancí.

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg mě letos zklamal,asi jsem od nich čekal trochu víc než předvedli..2.BL nesleduji,to jsou Bochum s Fürthem tak slabí,že by dle tebe neměli mít moc šancí v baráži s 16.celkem BL?

Reagovat
jv

Tak ono tam bylo víc okolností proč to nevyšlo, ale pod Felixem budou příští rok stoprocentně výš.

Jinak Fürth má strašně mladej a nezkušenej tým, kterej třeba v porovnání s Gladbachem nemá moc šancí na úspěch. Sice se dlouhodobě snaží o postup a hrajou špičku 2. BL, ale každej rok prodávají svý nejlepší hráče viz. Lanig, Alllagui a letos Müller a k tomu mají plno hráčů na hostování, takže by to pro ně bylo v BL těžký... Ale odchovance mají výborný, to se musí nechat, v nejbližší době tam bude o některý hráče boj. A plusem je taky, že dávají šanci hráčům, kteří by se třeba v jiných týmech neprosadili, jako třeba Nöthe kterej se v BVB neprosadil a ve Fürthu je oporou.

Bochum se podle mě do baráže dostane a má aspoň na rozdíl od Fürthu šanci se o to reálně poprat, i když Gladbach i Vlci by měli navrch. Ale přecejen tam zůstalo plno hráčů, kteří maji s BL velký zkušenosti a kteří dokážou něco zajímavýho vymyslet, takže tam je větší šance.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky

Reagovat
jv

Nz.

Reagovat
Arne

Pro mě se dneska nejdůležitější klání hraje v Offenbachu.

Reagovat
slovaňáák

Dynamo to zvládne, při svojí momentální formě..

Reagovat
Arne

Taky bych si byl rád tahle jistej... Spíš než forma Dynama mě ale těší neforma Offenbachu, takže by to vyjít mohlo.

Reagovat
jv

Asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

teď to du ladit

Reagovat
smazaný uživatel

máš někde obraz?

Reagovat
jv

Sakra, teď jsem to pustil a oni zrovna před minutou dali branku...

Reagovat
smazaný uživatel

a kde ty vole? Hoďte mi odkaz, prosíííím

Reagovat
smazaný uživatel

Děkuji

Reagovat
JozkokozleJ

Teda dufam, ze vlakno je o DD.

Reagovat
jv

Koukám přes ten samej odkaz. Našel jsem to přes myp2p.eu... Obraz solidní.

Reagovat
Bayern +

OT: Nerlinger údajně po Neuerovi potvrdil i příchod Petersena, částka činí kolem 2,5 milionu eur. Za Mira určitě správná náhrada, lépe než Adebayor nebo podobné nesmysly.

Andy Ottl má prý podepsat Herthe a Altintop také prý jednou nohou v Madridu. Za Coentraa údajně navyšujeme nad 20 mil..

Reagovat
smazaný uživatel

jestli by možná nebylo lepší za poloviční částku sebrat nějakého německého beka (a hlavně sehnat stopera, sakra proč van Gaal řekl, že Vidiće nechce )

Reagovat
smazaný uživatel

jestli by možná nebylo lepší za poloviční částku sebrat nějakého německého beka (a hlavně sehnat stopera, sakra proč van Gaal řekl, že Vidiće nechce )

Reagovat
Bayern +

Ono s těmi stopeři nevím, pokud vyjde Coentrao nebo vdW, mám takový tušák, že stopera už podle mě nekoupíme a Breno zůstane jako třetí stoper (možná mu i toto zranění pomohlo).

No já mám k Vidićovi asi takový postoj, jako ty k A. Beckovi, každopádně stoper je to vynikající, to se musí nechat.

Jinak já bych bral, kdyby toto léto přivedeme raději "jen" Howedese a na LB by zůstaly Gustavo, Pranjić a Contento a zároveň více prostoru pro Kroosa na CDM.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že můžem hrát se stoperskou dvojicí Badstuber, Buyten? Já jen že asi po prvé slyšim návrh, že buyten bude v základu...

Reagovat
smazaný uživatel

van Buyten a Höwi nebo Badstuber... ten druhý by se postupně začleňoval místo Daniela (letos tu obranu dost držel - po tom, co překonal své osobní problémy)

Reagovat
smazaný uživatel

van Buyten a Höwi nebo Badstuber... ten druhý by se postupně začleňoval místo Daniela (letos tu obranu dost držel - po tom, co překonal své osobní problémy)

Reagovat
smazaný uživatel

Höwi je neprodejný

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

byl Neuer taky (jak ze strany Schalke tak ze strany hráče byl odchod nemyslitelný)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za hráče mluvit nemůžu, ale Höwi má smlouvu do roku 2014, takže momentálně to záleží pouze na trenérovi a vedení a když řekli, že je neprodejný, tak byste asi museli nabídnou nějakou šíleně přehnanou částku, aby změnili názor

Reagovat
jv

Tak ono to máš těžký, já jsem si třeba taky myslel, že Nuri neodejde a jak to nakonec dopadlo... I když tam byla ta nesmyslná klauzule. Ale případnej odchod Howiho už by byl moc, to si snad všichni ve vedení uvědomí.

Reagovat
smazaný uživatel

no, Magath přišel s tím, že postaví nový tým kolem Neuera, Westermanna a Höwedese - zbytek je prý prodejný... pak odešel Westermann a už to bylo "nur Neuer ist unverkäuflich" (ikdyž by s Höwim Schalke odevzdalo už až moc identity klubu)

Reagovat
jv

Právě no. Jinak jakpak by se jim teď Westermann hodil...

Reagovat
smazaný uživatel

Coentrao je kvalitní a je to momentálně asi nejlepší varianta na kraj obrany z těch co jsou na prodej.. Ale jak řikáš, za tu cenu to možná nestojí, ovšem pokud přijde, budu jen rád... Kdyby aspon dostal šanci Breno a ukázal, jestli na to má nebo ne...

Reagovat
jv

Hm, tak Petersen se podle mě v Bayernu ztratí. Měl si vybrat na začátek menší klub, třeba SCF nebo H96, kteří budou hledat posilu do útoku a nebo ještě to HSV, ale ne takovou pálku...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ztratit by se nemusel - typově je Mariovi dost podobný, takže to za něj bude ideální náhradník...

...jen bude zhruba rok až dva 3., útočníkem (sice hrajeme na 1 hrota, ale Olić je často zraněn a Gómez má obvykle taky časté drobnější zdravotní problémy)... při 3 soutěžích své šance snad dostane a když na sobě zapracuje tak nevidím problém v tom, aby se stal důležitým členem sestavy 18i hráčů...

Reagovat
jv

No já se právě obávám, že se v tý konkurenci neprosadí a za rok půjde hostovat třeba do Freiburgu... Ale tak hlavní bude aby dostal šanci, jenže ono hrát DFB-Pokal a pár minut v BL a LM není pro jeho růst zrovna žádný terno. Právě proto si měl vybrat měnší klub, kde by měl jistej základ a mohl se ještě v klidu vypracovat a pak až udělat ten další krok. Ale tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že sestoupila rezerva takhle by měl aspoň zápasový rytmus z 3. ligy, když by zrovna nenaskakoval v sestavě Bayernu... já mu věřím (ikdyž Jupp si v Bayeru vystačil taky s dvouma útočníkama a Jörgensena do hry téměř nepustil)

Reagovat
smazaný uživatel

Dyyyyynamo Dresden ale ale ale !

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeš na baráž?

Reagovat
smazaný uživatel

nejspíš jo

Reagovat
slavik38

vsadil sem na Wolfsburg, doufám že toho nebudu litovat

Reagovat
smazaný uživatel

tak v utkání FCBxVfB by oproti předpokládané sestavě měla být změna na postu stopera - místo Badstubera by měl hrát Luiz Gustavo (škoda, že nakonec nevyšla částečná výměna za Neuera )

Reagovat
smazaný uživatel

...tak nakonec Holger hraje, ale sedí Toni a hraje Miro

Reagovat
Bayern +

To je dobře. Jinak věru, že nevyšla ta výměna. Teoreticky ještě může vyjít za Howedesa, ale tam by nám už zůstaly na LB opět jen Pranjić a Contento.

Ideálně by bylo, kdyby za Coentraa.

Reagovat
smazaný uživatel

nevim, jestli na LB potřebujem 3 hráče, když z toho 2 ani obránci nejsou

Reagovat
Bayern +

Však píšu ideál. Jenže: 1. Coentrao a Howedes současně nepřijdou 2. pokud koupíme stopera, jak si psal výše, stejne ti zůstanou na LB jen ti tři.

Reagovat
smazaný uživatel

25 za Neuera a 2,5 za Petersena - z 60 mil. €, které Heynckes dostal k dispozici máme ted ještě 32,5 mil. € - takže průměr 16,25mil. € za to by mělo jít pořídit stopera i levýho beka...

Reagovat
smazaný uživatel

počítá se v tý částce s prodejem?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ale Bayern momentálně také s prodejem hráčů nepočítá (max. L. Gustavo a Pranjić; zbytek odchází zadarmo)

Reagovat
Bayern +

Hmm, to je tak, že Benedikt out, Coentrao out, maximálně van der Wiel a stoper bez jména.

Ale říkám, že ideální by bylo poslat do Benfiky jako Gustava, tak možná i Pranjiće a získat Coentraa.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ještě o něco více, protože Petersen se stále rozhoduje mezi HSV a FCB (kicker)

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je to zlý, v tuto dobu postupuje Wehen

Reagovat
JozkokozleJ

... nastastie zmena.

Reagovat
smazaný uživatel

Dresdenský "Sahin"

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je ten Schahin?

Reagovat
smazaný uživatel

člověk a fotbalista. Máš internet, zkus si to najít

Reagovat
smazaný uživatel

Už to vidím jak se to čte ? Sahin? Jinak koukám,že DD má docela dost mladej kádr.

Reagovat
smazaný uživatel

Šahin

Reagovat
smazaný uživatel

nevíš, jestli na něj má DD opci?

Reagovat
smazaný uživatel

To ti nevím čeče. Ale co tu psal Arne, on je tam snad na hostování a pokud se mu takhle dařilo a dneska dal "zlatý" gól, tak si ho nejspíš povolají zpět. Bohužel, i když má DD super fanoušky, peněz moc nemaj

Reagovat
smazaný uživatel

něco budou mít z Essweina ne? (snad nejde zadarmo...) ikdyž nevím, jestli by to stačilo...

Reagovat
smazaný uživatel

700k?

Reagovat
smazaný uživatel

tak jenom za 200 podle TM

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, to by měli dostat plus, nedávají se nějaké prémie za postup už jen do té baráže? K tomu přičti peníze za lupeny (stopro bude full hause). Tahle sezona jim určitě prospěla po finanční stránce

Reagovat
smazaný uživatel

ovšem budou vydávat více peněz na platy (ikdyž by sponzoři měli mít nejspíš také nějaké zvyšování příspěvku, když budou ve vyšší lize...)

Reagovat
jv

Jj, ale zase jim tam můžou přijít na pomoc hostovat hráči z BL, Arne něco říkal o spoluprácí s Leverkusenem, což by bylo super. Měl to údajně domluvit Kirsten.

Reagovat
jv

Opci nemaj, vrací se po sezóně zpátky do Fürthu.

Reagovat
smazaný uživatel

DYNAMO !!!! A zejtra zjistíme, s kým budou hrát

Reagovat
smazaný uživatel

snad ne s Karlsruhe

Reagovat
smazaný uživatel

to jo, taky bych raději Osnabruck

Reagovat
smazaný uživatel

Miro toto ještě překopnout

Reagovat
smazaný uživatel

Kuba dostal hodně nakopáno do koulí.

Reagovat
Rssa

Auuuuuuuuuuuu

To bolí i přes net

Reagovat
slovaňáák

Špatně kopnutá

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak kdyby Eintracht uhral plichu a Gladbach prohrlál kdo by sestupoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

o 1 blbej gól - to by bylo hodně krutý

Reagovat
jv

To se nestane neboj, i když Fährmann zatím neuvěřitelně čaruje, ale Eintracht je dopředu špatnej... Snad to nazakřiknu.

Reagovat
smazaný uživatel

to ale na remízu 0:0 stačí

Reagovat
slovaňáák

Teď už i na vedení.. jv si to zakřikl.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ter Stegen to snad udrží a Reus ukope...

Reagovat
slovaňáák

Doufejme a pro větší klid bychom to mohli i my otočit, abychom Gladbachu trochu pomohli. On nám pak za to pustí Reuse.

Reagovat
jv

Hm, je to v pr... Ale pořád věřím, že to aspoň zremizujem. A Gladbach to musí udržet!

Reagovat
smazaný uživatel

Okazaki

Reagovat
smazaný uživatel

to vypadalo tak jednoduše, že je až neuvěřitelné, že to opravdu nebyl ofsajd...

...Robben za přihrávku

a Mario snad přidá ještě 2

Reagovat
smazaný uživatel

Ať si přidá kolik chce...

Reagovat
Bayern +

když je nejlepší!

Reagovat
jv

Gladbach vede, jo!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
Bayern +

100. fűr Rekordmeister !

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg v tuto chvíli na sestup, Gladbach zachráněný, Leverkusen v základní skupině Champions League. Super.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern Mnichov na třetím místě a do předkola. Super.

Reagovat
smazaný uživatel

no nic - za letošek si to nejspíš ani nezasloužíme - a pokud chceme myslet na finále v domácí areně, tak se přes předkolo dostat prostě musíme...

Reagovat
jv

S tím by jste neměli mít případně problém.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Firmíno!

Reagovat
smazaný uživatel

a Rode

Reagovat
niflheim

No tak to je hukot

Reagovat
smazaný uživatel

Arnautović

Reagovat
jv

Lautern - Werder musí bejt super podívaná, škoda že to uvidím až ze záznamu.

Reagovat
niflheim

Frankfurt, Gladbach

Reagovat
smazaný uživatel

Bastian (a opět hlavou )

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, Barrios a Frankfurt off.

Reagovat
jv

Lucas, paráda!

Reagovat
slovaňáák

Lucaaas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
jv

Je to tam.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň teda ta baráž pro Hříbata.

Reagovat
smazaný uživatel

leda by Hoffenheim otočil, ale to asi moc pravděpodobný nebude

Reagovat
smazaný uživatel

leda by Hoffenheim otočil, ale to asi moc pravděpodobný nebude

Reagovat
smazaný uživatel

leda by Hoffenheim otočil, ale to asi moc pravděpodobný nebude

Reagovat
smazaný uživatel

sakra

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Nene, máš to správně... Potřebuje tři góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Musí to dotáhnout.

Reagovat
slovaňáák

Lewaaa Pěkně to Mats posunul Lucasovi.

Reagovat
slovaňáák

Doufám, že bude kopat Dede.

Reagovat
slovaňáák

Ouuuuu :(

Reagovat
niflheim

Wolfsburg se hecnul ....tak aspoň Gladbach na tu baráž.

Reagovat
smazaný uživatel

Cícero jim asi sdělil, jak vypadá tréninkový rozpis pro druhou ligu od Magatha

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a Bundesliga přichází o tým, který je sice nesympatický pro některé ale fanoušky a stadion mají výborný

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale většině jsou nesympatičtí kádrem, ne tím, co jsi vyjmenoval.

Jinak jsem zvědav, co s nimi budu, kdo je povede, když Daum končí.

Reagovat
smazaný uživatel

a ještě jim odejde pár hráčů a někteří sponzoři..

Reagovat
smazaný uživatel

Daum si to nakonec rozmyslel a řekl, že by to mohl zvážit (akorát vedení teda mělo něco proti a řeklo, že při sestupu chtějí vstoupit do šlépějí Herthy a za rok se vrátit - a nejspíš s "perspektivnějším" trenérem)

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak o tom jsem nevěděl... No i tak si myslím, že se na to vykašle.

Reagovat
jv

Přesně, tady nejde o stadion a už vůbec ne o fanoušky, ale o hráče jako takový. Nic jinýho bych v tom nehledal.

Podle mě dají šanci někomu neokoukanému, uvidíme.

Reagovat
JozkokozleJ

Presne tak. V BL pomaly niet komu nefandit za stadion, ci fanusikov... tym je Frankfurt sympaticky dost. Ale ten herny prejav, tan sa mi nepacil. Snad prejdu v 2.BL nejakou tou ocistou.

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa a Dede

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa a Dede

Reagovat
smazaný uživatel

strašná škoda a já už jsem se těšil, jak si Wolfsburg pojede prohlídnout továrnu VW v Drážďanech

Reagovat
Darren Fletcher

co spravil ten rivero po minute naihrisku?

Reagovat
jv

Srazil v jasný šanci v pokutovým území Schmelzera. Ale škoda, že Dédé potom tu penaltu nedal, byla by to pěkná tečka za jeho působením v BVB.

Reagovat
Darren Fletcher

dik

Reagovat
jv

Nz.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele