34. kolo
14.05.2011 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 1:1

Mönchengladbach se rozešel s HSV smírně, ale díky porážce Frankfurtu si nakonec svěřenci Luciana Favreho vybojovali právo na účast v baráži, kde se střetnou s jedním z dvojice VfL Bochum - SpVgg Greuther Fürth.

Gladbach vědom si svého postavení začal hodně aktivně. V páté minutě posunul míč Hanke na Reuse, ten chtěl vzápětí vysunout Idrissoua, který se ale v tu dobu už nacházel v ofsajdovém postavení, a tak Reus zakončil celou akci sám, mířil ovšem nepřesně. Odpověď HSV přišla hned vzápětí, Jantschke neuhlídal Eliu, ten ale z osmi metrů trefil pouze připraveného ter Stegena.

Potom hra ztratila tempo a oba týmy se soustředily především na bezchybnou defenzivu, a tak jsme si na další zajímavou šanci museli počkat až po půlhodině hry. Ve 32. minutě nejprve napřáhl z dálky Elia, ale jeho povedenou střelu hostující obrana zablokovala na roh, z kterého žádné nebezpečí pro branku ter Stegena neplynulo. Ale Hříbata se z předešlé situace evidentně nepoučila, o minutu později totiž napřáhl z velké dálky Diekmeier, ale ani on nedokázal prostřelil hostující obranou hráz.

Ve 35. minutě se Guerrero v souboji s Reusem zranil a vzápětí musel s poraněným kolenem odejít do kabin, na trávníku se tak na jeho místě objevil Pitroipa. Ten se hned po svém příchodu dostal ke střele, ale domácí obrana jeho pokus zablokovala, následná rána Tescheho neznamenala pro ter Stegena žádné nebezpečí. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu fauloval Rincón Idrissoua, k následné standardní situaci se postavil Arango a nádhernou střelou do levého dolního rohu překonal Rosta - 0:1.

Po obrátce se chopili iniciativy domácí a hned ve 48. minutě mohlo být vyrovnáno. Zé Roberto rozehrával rohový kop z pravé strany, na míč si naběhl nikým nehlídaný Kačar, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal zamířit mezi tři tyče. Ten samý hráč se ocitl v zajímavé šanci i o devět minut později. Tentokrát rozehrával rohový kop z levé strany pro změnu Aogo a Kačar trefil z malého vápna levou tyč ter Stegenovy branky.

Napětí vrcholilo v 71. minutě, Dortmund v souboji s Frankfurtem vyrovnal, Wolfsburg se v Sinsheimu dostal do vedení a HSV dokázalo taktéž vyrovnat. Střelu střídajícího van Nistelrooye dokázal Dante odvrátit pouze k Ben-Hatirovi, pro kterého už nebyl problém dorazit míč za brankovou čáru - 1:1.

Hříbata se po inkasované brance ještě více zatáhla a začala se o výsledek strachovat. V 76. minutě se v zajímavé střelecké pozici objevil Pitroipa, ale mířil vysoko nad branku. Ve stejné chvíli dorazila do Imtech Areny zpráva, že Vlci vedou v Sinsheimu už 1:3 a BVB rovněž přidalo další branku a otočilo tak duel s Eintrachtem. Za této konstelace by Gladbach putoval do baráže. Změnit to mohl ještě dvě minuty před koncem van Nistelrooy, ale do cesty se mu postavil Nordtveit a zajistil tak svému týmu účast v baráži.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele