34. kolo
14.05.2011 15:30 CET
3 : 2
(3:1)

Reportáž

1. FC Kaiserslautern - Werder Brémy 3:2

Lakić se s Kaiserslauternem rozloučil ve velkém stylu, ve třicáté minutě už zvyšoval na průběžných 3:0, a i když Werder dokázal ještě utkání zdramatizovat, tak si chorvatský internacionál připsal na rozloučenou s Betzenbergem vítěznou trefu a zajistil tak svému celku po návratu do nejvyšší soutěže skvělou sedmou příčku.

Werder začal lépe, v šesté minutě si Marin udělal z domácí obrany slalomové tyče a následně prověřil připravenost Trappa. Rudí ďáblové se ovšem nenechali vyvést z míry a o minutu později už vedli. Jessen nacentroval do pokutového území, kde si na centr naběhl Nemec a parádně umístěnou hlavičkou na zadní tyč překonal bezmocného Wieseho - 1:0.

Neuběhly však ani dvě minuty a už to bylo o dvě branky. Tiffert rozehrával z pravé strany standardní situaci, Fritz s Trinksem neuhlídali nabíhajícího Rodneiho, který tak pohodlně zvýšil na 2:0. Domáci potom naprosto v klidu kontrolovali průběh hry a snažili se využít každou možnost k smrtícím protiútokům. Jeden takový domácím vyšel ve 30. minutě, De Wit našel v rozhozené obraně Werderu Lakiče, jenž počkal na správný moment a nechytatelně propálil Wieseho - 3:0.

S přicházejícím koncem prvního dějství se začali Brémy přecejen probouzet. Ve 39. minutě si Marin seběhl z levé strany do středu hřiště, odkud vypálil, ale trefit domácí svatyni se mu nepodařilo. To ale napravil za čtyři minuty Frings, aktivní Marin prošel s míčem do pokutového území a následně přistrčil Fringsovi, jenž už se z takovýchto pozic nemýlí - 3:1.

Werder navázal na zlepšený výkon z konce první půle i po změně stran. V 52. minutě vysunul Arnautović krásným pasem Fritze, ten ale než stihl něco udělat, tak přispěchal Trapp a ve snaze o odehrání míče mu zavadil o nohu, sudí Hartmann neváhal a nařídil pokutový kop. Míč si na značku postavil kapitán Frings, ale neumístěnou střelou nechal pouze vyniknout Trappa a odmítl tak příležitost utkání ještě více zdramatizovat.

Přesto se Brémy i přes nepříznivý vývoj nehodlaly vzdát a nadále se snažili dostat Lautern pod tlak. Vzápětí to přineslo kýžené ovoce, Marin našel přesným pasem Arnautoviče, který se dvakrát nerozmýšlel a z první prostřelil Trappa - 3:2. Werder se s přicházejícím závěrem snažil alespoň vyrovnat, ale žádnou další možnost si už vypracovat nedokázal, a tak mohlo ještě udeřit na druhé straně, ale Walch ani Lakić své příležitosti využít nedokázali. Kaiserslautern si ale i přesto připisuje na své konto čtvrtou výhru v řadě a posunuje se na konečné sedmé místo.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele