34. kolo
14.05.2011 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Schalke 04 2:1

Po sezóně mírného trápení a komplikací se Köln se svými fanoušky rozloučil třetí výhrou v řadě. Naopak Schalke opět hodně zklamalo. Pro něj to však žádnou katastrofu neznamená, nejdůležitější zápas (finále DFB Pokalu) hraje až příští sobotu.

Oba týmy neměly už takřka o co hrát. Hlavním úkolem hráčů Königsblauen bylo, aby se hlavně nezranili a obraz hry podle toho také vypadal. Köln byl prakticky po celý zápas lepším a potvrzoval to již od začátku svými gólovými šancemi. Nadějné příležitosti Novakoviće z páté a Petita z deváté minuty však zůstaly bez gólové odezvy.

Mezi typické znaky velkých útočníků patří také vlastnost dostat se do gólové šance bez toho, aniž by o tom sami věděli. Něco podobného se stalo v 11. minutě Raúlovi, jenomže ten byl i při svých obrovských zkušenostech překvapen a branku přestřelil.

Domácím k vedení dopomohlo velké nedorozumění v defenzivě hostů. Petit rychlou rozehrávkou uvolnil Brečka, jenž po překročení obranné linie odcentroval na malé vápno, kde míč hlavou překvapivě netrefil Höwedes a Milivoje Novaković již měl úlohu značně zjednodušenou a na rozdíl od Raúla ji neprováhal.

O okamžitou odpověď se snažil právě Raúl, jenomže poté, co neuspěl, toho už bylo moc i na Ralfa Rangnicka. Trenér královsky modrých se již ve 34. minutě odhodlal k dvojitému střídání. Baumjohanna nahradil Draxler a Edu přepustil místo na hrací ploše Huntelaarovi. Chvíli to dokonce vypadalo, že to bude změna k lepšímu, jenomže po dvou nevyužitých příležitostech Jurada se hra zase vrátila do starých kolejí.

Kdo čekal na začátku druhé půle od Schalke čekal bouřlivý nástup, musel být velmi zklamán. Jediným světlým momentem totiž byl volný kop Huntelaara z 56. minuty, jenž ale stejně letěl pouze do Rensingovy náruče.

Ačkoliv se oba týmy spíše bály přechodu do útoku, po hodině hry přišla další branka. Mato Jajalo si stáhl míč do středu hřiště a ze třiceti metrů střelou doprostřed branky navýšil vedení jeho týmu. Schalke bylo nadále opařeno a ani mu nepřálo štěstí. V jednasedmdesáté minutě orazítkoval Jurado břevno, o osm minut později vychytal Raúla Rensing.

Španělská legenda se přeci jen dočkala, čtyři minuty před koncem zužitkovala hlavou centr Uchidy. To bylo ale vše, Köln nakonec obsadil pěkné desáté místo, Schalke nelichotivé čtrnácté, ale jak již bylo napsáno, reputaci si může spravit v sobotu od 20 hodin, kdy se v berlínském finále utká s Duisburgem.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 4-Raul,Jurado,Jurado,Edu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele