33. kolo
07.05.2011 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 1:1

V BayAreně se nakonec body dělily a Leverkusen tak musí o druhé místo zaručující přímý postup do Ligy mistrů bojovat až do konce.

Hamburk vstoupil do utkání nejlépe jak mohl, už ve druhé minutě střílel na Adlera z dálky Aogo, domácí brankář balón neudržel, vyrazil ho pouze k Westermannovi, jenž už si věděl rady - 0:1. Domácí byli inkasovanou brankou evidentně zaskočeni. Ve dvanácté minutě chyboval v pokutovém území Hyypiä, ale Rincón nedokázal z dobré pozice zamířit mezi tři tyče.

Postupen času se začala hra vyrovnávat, ale v další velké příležitosti se ocitli znovu hosté. To se psala 29. minuta, Aogo našel pěkným pasem Guerrera, ten si poradil s domácí obranou, ale následně sám před Adlerem vysoko přestřelil. Po půlhodině hry rozehrával Kadlec v rozmezí dvou minut hned dvě standardní situace, ale Rosta se mu výrazněji ohrozit nepodařilo. Ve 36. minutě měl po rohovém kopu Vidala další velkou možnost Kadlec, ale ani tentokrát nedokázal zamířit mezi tři tyče. Pět minut před koncem první půle našel Kadlec Barnettu, ale ani on nedokázal dostat balón do branky.

Po obrátce začali domácí hodně aktivně s cílem co nejdříve srovnat krok. To se jim také v 54. minutě povedlo, Vidal přesným pasem našel Kießlinga, a ten prostřelil Rosta - 1:1. Po hodině hry to zkusil z velké dálky Tesche a povedenou ranou mířil jen těsně vedle Adlerovy branky. O chvíli později si vyměníil míč Kießling s Kadlecem, druhý jmenovaný ale následně nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V 76. minutě využil Sam chyby ve středu pole, ale potom nedokázal dalekonosným lobem zamířit do branky. Za pět minut napřáhl Vidal a pěknou střelou trefil tyč hostující branky. Bayer vrhl s přicházejícím koncem všechny síly do útoku, což se mu nakonec mohlo ještě vymstít, ale Pitroipa nedokázal ani nadvakrát vyzrát na Adlera, který tak zajistil svému týmu aspoň bod.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele