33. kolo
07.05.2011 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - TSG Hoffenheim 1:2

Zápas mezi 1. FC Norimberk a TSG 1899 Hoffenheim již nerozhodoval vůbec nic, přesto byl velkou událostí. Po sezóně totiž Norimberk opouští klubová legenda Marek Mintál, který Norimberk jako nováčka soutěže táhl svými góly za záchranou. Tehdy jich za sezónu nastřílel hned 24 a vysloužil si tak přezdívku "das phantom", protože nikdo nevěděl, kdy udeří.

Zápas samotný začal velký tlakem domácích. Již v úvodu trefil po svém průniku po křídle Christian Eigler břevno. Norimberk ale nemusel smutnit dlouho, když už v 16. minutě se ujal vedení. Mehmet Ekici rozehrával volný přímý kop a místo očekávaného centru zvolil přihrávku pod sebe na nikým neatakovaného Philippa Wollscheida, který i s pomocí teče Comppera propasoval míč do brány - 1:0.

Hosté však ničeho nedbali a ještě do konce prvního poločasu snížili a rovněž po standardní situace. Tu zahrával mladíček Gylfi Sigurdsson a poslal míč přesna na hlavu Roberta Firmina - 1:1.

Druhou půli zahrozil z dálky za hosty Ryan Babel, avšak Raphael Schäfer zůstal pozorný a jeho jedovatou střelu vytěsnil na roh. Větší vzrušení přišlo až v 63. minutě, avšak nikoliv před bránami, ale u postraní čáry. Almoga Cohena totiž vystřídal právě Marek Mintál, pro kterého to byl poslední domácí zápas v dresu Norimberka, a fanoušci mu přichystali bouřlivé přivítání.

Netvralo to ani dlouho a Marek Mintál se málem zapsal mezi střelce. Po sklepnutí Juliana Schiebera se opřel do míče svojí levačkou a Tom Starke měl co dělat, aby jeho střelu vyrazil. Ovšem skóre zápasu uzavřeli hosté, když přihrávka Comppera za obranu propadla po obrovské minele Wollscheid až na Sigurdssona a ten v poklidu Schäfera obstřelil - 1:2.

To však domácí nakonec mrzet nemuselo, protože své si tuto sezónu odvedli a dnešní zápas byl hlavně pro diváky a Marka Mintála, který po ovacích ve stoje a skandování tribun opustil hřiště v slzách a naposledy se rozloučil s diváky Norimberka.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
Ebola SVK

a šup do žiliny Marek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele