33. kolo
07.05.2011 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 0:2

I ve svém druhém utkání na lavičce 1. FC Köln slaví Volker Finke tříbodový zisk, který dnes zajistil Kozlům s definitivní platností záchranu. Po gólech Chihiho a Podolského se naopak hodně přítižilo Frankfurtu, který se kolo před koncem propadl na předposlední příčku.

Domácí Eintracht přitom vstoupil do zápasu mnohem aktivněji, jeho ofenzivní akce ale stále narážely na dobře sešikovanou defenzivu hostí. Na pořádnou šanci se tak čekalo až do 17. minuty a paradoxně jí měl Köln, když Chihi předvedl pěknou individuální akci a ztroskotal až na pozorném Fährmannovi. První varování z domácího týmu mezitím vyslal dalekonosnou střelou Caio.

Krátce nato, konkrétně ve 24. minutě, ale přišel pro (skoro) celou Commerzbank-Arenu pořádný šok. Jung lehkovážně ztratil míč, který převzal do své správy Novaković a na pravém okraji malého vápna našel Chihiho, který nikým neobtěžován zabodl nůž do domácích zad - 0:1. Eintracht byl totálně demoralizován, až ho v poslední minutě první půle málem vysvobodil hostující stoper Geromel, který si dal vlastní gól, ten ale nebyl kvůli ofsajdu jednoho z domácích hráčů uznán.

Frankfurtským ovšem chyběla ofenzivní myšlenka a na tom nic nezměnilo ani po změně stran posunutí Caia na ofenzivnější pozici. Na druhé straně mohl v 52. minutě pojistit vedení Novaković, jenže neuspěl ani nadvakrát - poprvé ztroskotal na Fährmannovi a podruhé přestřelil. Domácí neustále šli do většího rizika a nechávali vzadu volné prostory, těch ale nevyužil ani Podolski, jehož parádní pokus šel kousek nad.

Pořádnou příležitost si Eintracht ve druhém dějství ani nevypracoval a jen díky špatné koncovce Kozlů byl stále při životě. Chihi, střídající Sanou a Podolski v posledních pěti minutách odmítli dodat svému mužtvu klid, ve třetí minutě nastavení ale posledně jmenovaného fauloval Fährmann a sám "Prinz Poldi" proměněnou penaltou uzavřel na konečných 0:2. Porýnský tým tak může slavit, zatímco Frankfurt se za týden pokusí v Dortmundu o zázrak.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

byl sem na tomhle zápase v Commerzbank areně a musim říct že to bylo něco neuvěřitelnýho...nevim kolik tam mohlo bejt lidí,ale atmosféra byla úžasná... škoda jen že po zápasse vběhli na hřiště fans domácích

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele