Bundesliga - souhrn 32. kola

05.05.2017, 22:30, aktualizováno 07.05.2017, 19:21
Komentáře a souhrny
Hertha nestačila na RB Lipsko. Dortmund zvládl důležité utkání s Hoffenheimem a posunul se na průběžnou třetí příčku. Uspěl také Bayern Mnichov, jenž si poradil s Darmstadtem. Venku uspěl Wolfsburg. Gladbach na poslední chvíli srovnal stav s Augsburgem, Leverkusen veze pouze bod ze hřiště Ingolstadtu. Páteční předehrávka nabídla sedmigólovou přestřelku...

SC Freiburg - Schalke 04 2:0

07.05.2017 17:30

Góly: 22. Florian Niederlechner, 31. Florian Niederlechner (pen.)

Freiburg díky dvěma trefám překonal Schalke a dál drží post zaručující poháry. Účast v nich však svým způsobem stále žije i pro die Königsblauen.

První trefa přišla na pořad podvečera ve 22. minutě. Niederlechner si na levé straně vápna vyměnil balon s Janikem Habererem a bez váhání zakončoval. Ralf Fährmann si na balon sice sáhnul, ale to bylo asi tak všechno - 1:0. Ve 30. minutě byl Maximilian Philipp faulován Seadem Kolašinacem a kopala se penalta.

Florian Niederlechner si vybral levou stranu, zatímco brankář Schalke skočil na tu opačnou, takže nebylo, co řešit - 2:0. Do šaten šli tedy s mnohem lepší náladou domácí. Ve druhém poločase si svěřenci Christiana Streicha připsali během deseti minut tři hodně dobré šance. Nejprve propásnul hattrick Niederlechner, pak se neprosadil Philipp, a Fährmanna nepřekonal ani Haberer.

Leon Goretzka usoudil, že k úspěchu by mohly vést dalekonosné pokusy, jenomže se neujal ani jeden z nich. Do hry se dostal i Nils Petersen, jenž prozatím sesbíral devět přesných zářezů. Proti Schalke měl hned tři výborné možnosti, aby zaznamenal ten jubilejní desátý, ale holt se mu to prostě nepodařilo.

Mrzet ho to však příliš nemusí, jelikož i tak se jedno takové jubileum konalo. Šlo totiž o stou bundesligovou domácí výhru Freiburgu pod stávajícím koučem. Sto první se může udát za týden, kdy na Schwarzwald-Stadion zavítá FC Ingolstadt. Schalke se pokusí přehrát sestupem/baráží ohrožený Hamburger SV.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 0:0

07.05.2017 15:30

Góly: -

Hamburk i Mohuč si body rozdělily, a to především díky Christianu Matheniovi. Situace pro oba celky však zůstává nezáviděníhodná.

Zatímco Darmstadt už jednoznačně sestupuje, Ingolstadt se ještě může zachránit, třeba právě na úkor jednoho z těchto dvou celků. Jejich vzájemný duel mohl přinést první zásah v 6. minutě. Na hranici šestnáctky zpracoval balon hrudí Jhon Córdoba, a pak z první vypálil přízemní střelu. Brankář ji vyrazil před sebe, ale naštěstí pro domácí zlikvidoval i následnou dorážku Yoshinoriho Muta. Dost možná klíčové dva zákroky celého klání.

O nějakých deset minut později testoval Filip Kostić neúspěšně Jannika Hutha. Následující minuty patřily víceméně nervozitě a nedostatku kreativity na obou stranách. Hosté sice měli větší procento držení míče, ale vlastně jim to nebylo nic platné. Není divu, že až do závěrečného hvizdu úvodního dějství čekaly vyprodané tribuny na větší příležitost marně.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. V 73. minutě řešil rozhodčí Daniel Siebert trochu složitější situaci. Guilio Donati se možná dotknul ve vlastním vápně balonu rukou, nicméně hvizd z píšťalky nezazněl, což pořádně naštvalo příznivce HSV, stále jediného klubu, který nikdy nesestoupil z Bundesligy.

Poté to ještě z dálky zkoušel Jairo, ale Mathenia si poradil. A když Gbaminův přímý kop skončil těsně vedle, bylo hotovo. Hamburk se ve zbývajících dvou utkáních střetne ještě se Schalke a doma s Wolfsburgem, což bude patrně hodně vyhrocený zápas. Die Nullfünfer se pokusí vyzrát na Eintracht Frankfurt a 1. FC Köln.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - RB Lipsko 1:4

06.05.2017 18:30

Góly: 85. Rani Khedira (vl.) - 11. Timo Werner, 54. Timo Werner, 89. Davie Selke, 90+2. Davie Selke

Pět branek a definitivní jistotu Champions League pro RB Lipsko, to přineslo bundesligové střetnutí mezi berlínskou Herthu a letošním nováčkem z východu Německa. Svěřenci Ralpha Hasenhüttla vstoupili do utkání výtečně, když už po jedenácti minutách šli do vedení zásluhou Tima Wernera. Bývalý útočník Stuttgartu ukazuje téměř v každém utkání svoje střelecké kvality a extratřídu potvrdil i proti Hertě, když Sabitzerův parádní centr pohodlně uklidil do branky.

Mladý německý talent si v utkání připsal ještě jednu branku, když ve padesáté čtvrté minutě rozvlnil síť domácí branky podruhé. Tentokrát Lipsko využilo mizerné rozehrávky domácích, která skončila podklouznutím brankáře Jarsteina, od kterého míč převzal Poulsen, jenž nesobecky před prázdnou branku nabídl míč Wernerovi a ten zvýšil už na 2:0 pro hosty.

Hertě se přece jen podařilo snížit, ale s trochou nadsázky se i o to museli postarat hosté. V osmdesáté páté minutě se míč ve vápně po přímém volném kopu, jenž zahrával český středopolař ve službách Herthy Vladimír Darida, dostal od Vedada Ibiševiče k Ranimu Khedirovi a mladší bratr slavnějšího Samiho, jenž v současnosti hraje za turínský Juventus, si tak připsal první bundesligovou branku v kariéře - k jeho smůle ovšem vlastní.

Pak ovšem přišel čas pro jednoho střídající hráče. Na posledních deset minut poslal Hasenhüttl ze hry Poulsena a nahradil ho Daviem Selkem, který se koučovi za důvěru odvděčil hned dvěma brankami. Tu první si mladý Němec připsal v osmdesáté deváté minutě, když se prosadil po parádním brejku. Druhou pak přidal v nastaveném čase, kdy parádní akci završil nekompromisní střelou a završil tak skóre utkání na 4:1 pro hosty.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - SV Darmstadt 1:0

06.05.2017 15:30

Góly: 18. Juan Bernat

Souboj jistého mistra s posledním týmem skončil výhrou Bayernu, ale nic jednoznačného to ze strany svěřenců Carla Ancelottiho nebylo. Darmstadt dokonce sahal po vyrovnání, ale penaltu Altintopovi zneškodnil náhradní brankář Starke. Rozhodující trefu tak obstaral Juan Bernat, který se prosadil už v prvním poločase.

Dle očekávání měl Bayern velkou převahu, ale zužitkovat jí dokázal v prvním poločase pouze jednou. V 18.minutě se rozhodl zakončit individuální akci Juan Bernat a Esser poprvé inkasoval. Za chvíli mohl přijít další gól, ale Esser výborně vychytal hlavičkujícího Müllera. Zasahovat musel i Starke, který se postavil do branky místo zraněného Neuera i náhradníka Ulreicha. Ve 31.minutě dobře vychytal ojedinělou akci Darmstadtu, kdy Platte pálil z otočky. Bayern měl soustavnou převahu, ale žádný další gól už v první pětačtyřicetiminutovce nepadl.

Ani ve druhém poločase to žádné gólové hody nebyly. Mnozí fanoušci v Alianz Aréně možná čekali, že Bayern svého soupeře jednoznačně přejede, nicméně nebylo tomu tak. V 64.minutě navíc hosté sahali po senzačním vyrovnání, po rohovém kopu ale předvedl skvělý zákrok Starke. Darmstadtu to nevyšlo ani o minutu později, kdy Schipplock už Starkeho překonal, ale z ofsajdu.

Favorizovaný Bayern přestával čím dál více hrát a Darmstadt cítil šanci na úspěch. Pět minut před koncem zápasu měl dokonce možnost pokutového kopu, Hamit Altintop ho však kopl bídně, Starke vystihl směr a penaltu zneškondil. Svěřenci Carla Ancelottiho mohli výsledek defintivně pojistit v nastaveném čase, ale rychlé přečíslení 4 na 1 nevyřešil dobře Ribéry. Bayern nakonec poslední tým soutěže Darmstadt porazil, ale nic přesvědčivého to nebylo. Darmstadt zároveň definitivně sestupuje do druhé nejvyšší soutěže.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 2:1

06.05.2017 15:30

Góly: 4. Marco Reus, 82. Pierre-Emerick Aubameyang - 85. Andrej Kramarić (pen.)

Dvě kola před koncem Bundesligy se Dortmund posouvá na klíčovou třetí pozici, která znamená přímý start v základní skupině Ligy mistrů. Schwarzgelben přehráli v přímém souboji Hoffenheim 2:1, když se o branky podělily Marco Reus a Pierre-Emerick Aubameyang. Za hosty snižoval z pokutového kopu Kramarič.

Hoffenheim nevstoupil do zápasu vůbec dobře a poprvé inkasoval už ve 4. minutě, byť za poměrně sporné situace. Reus vstřelil po kontaktu Castra branku, ale zřejmě stál v ofsajdu. Sudí zápasu se však po vzájemné dohodě usnesli na uznání branky, takže Borussia vedla 1:0. Domácí byli nadále aktivnější a brzy mohli vést už 2:0. Marco Reus si nejprve pomohl při zpracování rukou, což sudí nepostřehli, ale když stejný hráč napálil ve vápně Kadeřábkovu ruku, rozhodl se odpískat pokutový kop. Hoffenheim mohl protestovat jak chtěl, sudí verdikt neodvolal a tak bylo na Baumannovi, aby si případně s penaltou poradil. A povedlo se, i když Baumann nakonec zasahovat nemusel. Aubameyang poslal penaltu mimo tyče!

Až poté se osmělili i hosté, Kadeřábkovu přihrávku trefil Wágner a Bürki musel zasahovat. Hoffenheim vyrovnal hru, ale skóre se mu v prvním poločase vyrovnat nepodařilo.

Už v 58.minutě se trenér Hoffenheimu rozhodl pro střídání a ze hry stáhl Pavla Kadeřábka. U balónu byl ale Dortmund a po Reusově zakončení měl Baumann co dělat, aby balón vyrazil. V 64.minutě zase pálil nad Ginter a Borussii se ne a ne podařit vstřelit druhý gól. Vestfálsko si mohlo oddechnout až osm minut před koncem, kdy Piszczekův centr poslal do tyče Guerreiro a od ní se balón odrazil přesně k Pierru Emericku Aubameyangovi, který bez problému trefil prázdnou branku.

Ale Dortmund neměl mít klid. Vzápětí přidržel Sokratis Wagnera a sudí Brych odpískal penaltu i ve prospěch Hoffenheimu. Andrej Kramarič ho na rozdíl od Aubameyanga proměnil a ještě zadělal na pořádné drama. Čas ale pro hosty kvapil a ti se nakonec už do žádné další šance nedostali.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg 1:1

06.05.2017 15:30

Góly: 90+4. André Hahn - 57. Alfred Finnbogason

Bod last-minute. Tak lze popsat sobotní zápas v Borussia-Parku z pohledu Gladbachu. Svěřenci Dietra Heckinga šli do utkání coby v tabulce lépe postavené mužstvo, než Augsburg, jenž se stále strachuje o bundesligovou příslušnost o pro další sezonu, ale první větší šanci si v duelu vytvořili hosté.

Svěřenci Manuela Bauma mohli jít vedení v osmnácté minutě, Altintopovu střelu však Sommer zkrotil a skóre zůstalo nezměněno. O dvacet minut později svého spoluhráče napodobil Dominik Kohr, ale ani střela hostujícího středopolaře v síti Yanna Sommera neskončila.

Těsně před odchodem na poločasovou přestávku mohl vedení na domácí stranu překlopit Jonas Hofmann, bývalý křídelník Dortmundu však ve výborné pozici branku hostí vůbec netrefil a do kabin se šlo bez jediné viděné branky.

Po poločase šli do vedení hosté, a to v padesáté sedmé minutě. Islandský forvard Alfred Finnbogason dostal parádní přihrávku, poradil si se dvěma protihráči a uklidil balon do domácí sítě.

Už už to vypadalo, že si hosté odvezou z Porýní všechny tři body, které by jim výrazně pomohly v boji o záchranu. V nastaveném čase, konkrétně až v devadesáté čtvrté minutě však přišla rána, jenž Augsburg ohromila a připravila o vítězství - střela Andrého Hahna skončila v Hitzově síti a utkání tak skončilo remízou 1:1.

Pro obě mužstva se tak příliš nemění - Gladbach zůstává ve středu tabulky, a náskok Augsburgu na šestnáctou barážovou příčku jsou pouhé tři body.

Více informací k zápasu

FC Ingolstadt 04 - Bayer Leverkusen 1:1

06.05.2017 15:30

Góly: 73. Sonny Kittel - 78. Kai Havertz

Ingolstadtu patří sedmnácté místo a všeobecně se očekává, že doprovodí už jistého sestupujícího, kterým je Darmstadt, do druhé nejvyšší soutěže. Mezi adepty na sestup však překvapivě figuruje i Leverkusen - ambiciózní porýnský celek a osmifinalista Ligy mistrů nedosáhnul pod Rogerem Schmidta na příčky, kam Werkself patří, což nyní už bývalý kouč Bayeru odnesl ztrátou místa - pod jeho nástupcem, bývalým tureckým fotbalistou Tayfunem Korkutem se však situace ještě zhoršila a Chicharito a spol. byly před dnešním utkáním pouhé tři body od barážového šestnáctého místa. Proto byl cíl Korkutovy družiny jasný - přivést z Audi Sportparku všechny tři body.

První větší šanci v jinak nepříliš zajímavém zápase si však připsal Ingolstadt, jenž mohl jít ve třicáté sedmé minutě do vedení po hlavičce Marcela Tisseranda, se kterou měl Bernd Leno v brance Leverkusenu překvapivě velké problémy.

Werkself poprvé zahrozili až ve druhém poločase, když veterán kádru Bayeru Stefan Kiessling střílel ve vápně, jeho střela však branku Ingolstadtu minula.

V sedmdesáté třetí minutě šel pak Ingolstadt do vedení zásluhou Sonny Kittela. Ten přišel na hřiště až jako střídající, ale přesto dokázal parádně levačkou poslat míč do šibenice.

Radost z vedení však domácím fanouškům vydržela jen pět minut. Pak našel Wendell centrem ideálně Kaie Havertze a teprve sedmnáctiletý talent Leverkusenu hlavičkou rozhodl o remíze 1:1, kterou utkání nakonec skončilo. Leverkusen tak znovu ztratil s outsiderem body a nadále mu hrozí sestup, který Ingolstadt zřejmě nemine tak jako tak.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 0:2

06.05.2017 15:30

Góly: 48. Daniel Didavi, 63. Mario Gómez

Zní až neuvěřitelně, že Eintracht Frankfurt ještě před časem bojoval o Ligu mistrů. Svěřenci Nika Kovače se ve většině utkání trápí a jen zásluhou dobré první části sezony nejsou ohroženi sestupovými starostmi. To potvrdil i jejich domácí zápas s Wolfsburgem, kterého se naopak kvůli všeobecně mizernému ročníku záchranářské problémy stále týkají a a ani tři kola před koncem nemají Vlci nic jistého.

První větší šanci měli právě hosté, již mohli jít ve dvacáté deváté minutě do vedení - ani Mario Gomez, ani Bazoer však branku nevstřelil. Na první branku si tak svěřenci bývalého šéfa mládežnické akademie Arsenalu Andriese Jonkera museli počkat až do druhého poločasu, konkrétně do čtyřicáté deváté minuty.

To ostrostřelec hostí Gomez tentokrát nesobecky vybídl ke vstřelení branky Daniela Didaviho a bývalá ofenzivní hvězda Stuttgartu střelou po zemi dostal hosty do vedení 1:0. O čtrnáct minut později pak náskok Vlků už na dva góly navýšil sám Mario Gomez.

Německý útočník dostal parádní balon od Ntepa a bývalý hráč Bayernu či Stuttgartu měl před sebou prázdnou branku - jednoduchý úkol pro vyhlášeného snipera. Alespoň trochu mohl situaci zamotat Seferovič, jeho střela však v sedmdesáté minutě neskončila. Útočník Eintrachtu měl příležitost vstřelit branku ještě o tři minuty později, ani tentokrát však Casteels v brance hostí neinkasoval.

Wolfsburg tak slaví v boji o záchranu důležité tři body, naopak Eintracht po dalším nepříliš dobrém představení zůstává ve středu tabulky.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - Werder Brémy 4:3

05.05.2017 20:30

Góly: 13. Anthony Modeste, 28. Leonardo Bittencourt, 44. Simon Zoller, 47. Anthony Modeste - 34. Fin Bartels, 40. Theodor Gebre Selassie, 62. Serge Gnabry

Fantastické představení Leonarda Bittencourta a nejen jeho. Souboj Kolína nad Rýnem s Brémami nabídl celkem sedm branek a vítězství domácího celku. Záložník Bittencourt měl prsty ve všech brankách svého celku a byl hlavní hvězdou zápasu. V barvách Werderu se prosadil i český obránce Theodor Gebre Selassie.

Byla to pořádná divočina. Už první poločas na stadionu RheinEnergie toho nabídl spoustu. Defenzívy jako by na obou stranách neexistovaly. Nerozhodný výsledek vydržel jen do 14. minuty, pak se totiž poprvé v zápase prosadili domácí. Werder nedokázal ubránit rohový kop a po sérii odrazů se dostal k míči Modeste a Wiedwald inkasoval. Kolín byl i nadále lepším týmem a konkrétně Modeste mohl zvýšit, jenže se tak nestalo. Až ve 29. minutě přesně odcentroval Klüntner a Bittencourt hlavou zvýšil na 2:0. Dvoubrankové vedení domácím dlouho nevydrželo, o chvíli později prchl domácí defenzívě Fin Bartels a snížil. A pro Kolín bylo hůř, protože za dalších pět minut srovnal na 2:2 Theodor Gebre Selassie, když si vyskočil na centr a hlavou poslal balón do sítě. Vyrovnávací brankou ale bláznivý poločas ještě nekončil. Minutu před odchodem do kabin Bittecourt hlavou prodloužil balón na Simona Zollera a ten krásným lobem vrátil vedení na stranu Kolína.

Diváci si od branek "neodpočinuli" ani po změně stran. Hned ve 47. minutě vyhrál Bittencourt další hlavičkový souboj a Anthony Modeste střelou k tyči zvýšil na 4:2. Werder se snažil o kontaktní branku a ta přišla po hodině hry. Bartelsův centr uklidil na zadní tyči Serge Gnabry a hosté se následně hnali za vyrovnáním. A šance měli. Gnabry v obrovské šanci těsně přestřelil a na druhé straně zase odmítl pojistku a hattrick Modeste. Obrovská, leč zbytečná, radost hostů nastala v 90. minutě, kdy se sice prosadil veterán Claudio Pizarro, jenomže z ofsajdu. Brémy srovnat nedokázaly a nakonec v parádním utkání podlehly Kolínu 3:4.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov32237280:1776
2.RB Lipsko32206660:3266
3.Borussia Dortmund32179667:3660
4.TSG Hoffenheim321513459:3458
5.SC Freiburg321451340:5547
6.Hertha BSC321441439:4146
7.1. FC Köln321112947:4045
8.Werder Brémy321361355:5545
9.Borussia Mönchengladbach321271342:4643
10.Schalke 04321181343:3841
11.Eintracht Frankfurt321181332:3741
12.Bayer Leverkusen321071545:5137
13.FC Augsburg32991434:5036
14.VfL Wolfsburg321061632:4936
15.1. FSV Mainz 0532971640:5134
16.Hamburger SV32971630:5934
17.FC Ingolstadt 0432861834:5530
18.SV Darmstadt32732226:5924

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokial by to dopadlo tak ako je a ze RBL a Hoffe uz maju CL istu, bude to velmi netradicna a zaujimava zostavicka poharova na dalsi rocnik dnesny zapas parada, som rad za tri body, v pripade vyrovnania na 4:4 by ma asi trafil slak...

Come on FC!

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal skvely, ale nechat si srovnat na 2:2 byla velka chyba. Zapas jste meli jasne v rezii do te doby. Stoger odvadi skvelou robotu, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

A gratulace k vyhre

Reagovat
smazaný uživatel

Jj SToger odvadza neskutocne kvalitnu pracu. S timu co desat rokov balancoval medzi prvou a druhou Bundesligou spravil muzstvo ktore pravdepodobne uz druhy rok za sebou skonci v hornej casti tabulky, dokonca bojujeme o poharovu Europu,co by bol obrovsky bonus a odmena pre Stogera za tu robotu co pre klub odvadza. Na druhu stranu si musime ale uvedomit ze postup do EL znamena urcite rizika, pamatame ako po postupe do EL dopadli Hertha, Freiburg, Frankfurt ci teraz Mainz, co su timy na podobnej urovni ako mi.

Obavam sa ze odide Modeste, tych ponuk uz bolo dost, sportovy riaditel odmietol s Ciny ponuku za 50mega. V BL je to uz mega prestup, obzvlast za utocnika ktoremu uz taha na 30. Skvele ponuky dali aj kluby s L1 a PL, tak uvidime ako to vyriesime.Okrem toho by sa vsak kader nemal moc obmienat, mozno odide Hector,ten uz bol realne na odchod po penalte na ME proti Taliansku...

Diky

Reagovat
smazaný uživatel

Taky se trochu bojim o to, aby vam pripadne ta EL neuskodila. O te nabidce do Ciny jsem slysel. Myslis, ze to byl dobry krok odmitnout vzhledem k jeho veku?

Reagovat
smazaný uživatel

Za zly krok by som to nebral urcite. Uz len preto, lebo sam Modeste nechce ist do Ciny/US, chce este par rokov odohrat v Europe. 50 mega su velke prachy, obzvlast pre priemerny klub BL, to zamrzi,ale ako vidis mame ponuky aj s europskych klubov. Dalsou vecou je, ze konecne mame hraca, ktory nas tiahne, ktory sa bije o loptu...to sme od odchodu Podolskeho nemali (ked Poldi odisiel sme zostupili). Modeste mal povodne nahradit Ujaha (mimochodom ten je uz v Cine ), to sa podarilo daleko daleko nad plan

Reagovat
stas87

Zasluzena vyhra domacich, vlastne ten zapas urvali tym najhorsim moznym sposobom pre supera. Prezili sancu Gebreho a naopak, z protiutoku dali gol na 3-2 minutu pred koncom polcasu. A potom vlastne z prvej sance v druhom polcase zvysili zasa na rozdiel dvoch golov. Pochvalu zasluzi snad len Fin a Florian. Tito dvaja hraci hrali vynikajuci zapas, zbytok timu mal bohuzial zly den. Alebo lepsie napisane, zahrali len dobre urcitu cast zapasu ale nie cely zapas(Kruse a Juno), skoda ze posledna polhodina bola len o neuspesnom obliehaniu vapna. Chybala mi tam nejaka strela z vapna ci z väcsej dialky, tam to skusil len Gnabry. Standartky dnes velmi spatne, na prveho hraca supera a v podstate sme Horna neohrozili. Köln to tak tak zvladol ubranit ale od Golu Gnabryho snad ani nepreliezli polku, okrem sance Modesteho ani nedokazali podrzat loptu. A ten priestor na brejky tam bol...

Velka skoda bude Grillitscha, lebo on teraz ku koncu jari hra vyborne, trener mu veri, spoluhraci mu veri a veri si aj on sam. Skratka je to daleko lepsi hrac, ked citi doveru okolia. Tieto tahy mal uz v minulosti ale potom spravil hlupu chybu a jeho sebavedomie padlo na nulu. A posila do stredu zalohy prist musi, kedze konci Clemens a Grillitsch konci. Bargfrede uz lepsi nebude a vykonnostne je niekde na urovni Eggesteina. Lenze Max je vyrazne mladsi a verim ze bude lepsi, daleko lepsi. Dva goly podla mna dnes idu na triko Felixa, bohuzial. Zasa nas podrzal ale zrazil svoj vykon sam. Snad ho to nepoznamena do buducna.

Reagovat
vrabejka

THIS IS BUNDESLIGA!!!!!

Reagovat
Bayernista18

Škoda, že Werder nebodoval, ale parádní match!

Reagovat
Rudnevs

Reklama na Bundesligu. Pripomína mi to zápas Dortmundu so Stuttgartom v sezóne 2011/12, to bola tiež piatočná predohrávka s podobne šialeným priebehom, akurát na konci tam ten gól Stuttgartu proste padol.

Parádne hral Fin Bartels, ten teraz tiež chytá parádnu formu a v posledných zápasov spolu s Maxom Krusem valcovali súperov, ako za starých čias v St.Pauli - ktoré sú takými druholigovými Brémami nie len kvôli nenávisti s HSV, ale aj kvôli tomu obrovskému vzostupu v Rückrunde, aj keď ich dnešná výhra s Lauternom ma mrzí. No, ale čo už, aj v HSV bude raz lepšie.

Mimochodom, v Kolínskej Lanxess Arene vyhralo v hokeji Nemecko nad USA 2:1. Naskytá sa preto otázka: Ostal vôbec ešte nejaký Kölsch?

Reagovat
PJ

Díky za informaci, zrovna sleduju záznam třetí třetiny a Američani vyrovnali

Reagovat
HSV1887

St. Pauli je spina, ale chci aby postoupili do Bundesligy, at je zas derby. Mame jim co vracet. HSV musi vyhrat v nedeli.. jestli nevyhrajou, tak uz to bude fakt zly...

Reagovat
Rudnevs

Gisdol po prehre s Augsburgom vyradil s týmu Djouroua, Bahouia a Götza... Djourou to zobral športovo a povedal, že to musí akceptovať a bude vždy pripravený nastúpiť. Ale Bahouiov agent najprv Gisdola za "Feige Scheiße" a následne vraj Bahouia ponúkal do St.Pauli.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokojne sa môžete zašpiniť už budúcu sezónu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

fakt chces tu sracku do BL "len" pre derby? V 2.BL hraje momentalne o dost sympatickejsich timov

Reagovat
smazaný uživatel

To naozaj je tu toľko pravičákov, že nevedia predýchať St. Pauli, alebo to má aj iný ako politický kontext?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde ani az tak o tu politicku orientaciu (aj ked s nou samozrejme nesuhlasim, tieto fetky chodi v maskach preto, lebo vedia ze by im doma matka vylepila) ale uz len o to, ze politiku akokolvek seru do futbalu. Ten kto serie politiku do futbalu je podla mojho nazoru k***t.

Reagovat
cologneFC

Nezostal Bol som na zápase a bolo to niečo neskutočné. Pre takéto zápasy sa žije. Inak boli aj českí chlapci odtiaľto z EF čo fandia Brémam, pred zápasom sme dali pár pív.

Reagovat
db18

Kölsch doopravdy někdo pije?

Reagovat
smazaný uživatel

Potvrzuju, bylo to super . Ten stadion miluju a určitě se ještě někdy potkáme, třeba zase já budu dělat průvodce v Brémách

Reagovat
cologneFC

Bude mi potešením. Budúci rok ideme do Brém!

Reagovat
smazaný uživatel

Nemecko vcerajsi zapas proti US som nesledoval ani zo zaznamu, ale vysledok mi napoveda ze cez Nemcov do stvrtfinale urcite nepostupime. Inak s tej haly som pozeral Svedsko - Rusko a je to fakt nadherna hala

Btw:Dnes hraje myslim Nemecko proti Svedsku, ktory ma kader postaveny s hracov s NHL, to bude sakra tazky zapas,verim ze ich potrapi

Reagovat
smazaný uživatel

Werder skore 55:55

tajně mě trochu mrzí, že ta jejich pohádka nepokračovala i dnes, ale to senzační pátý místo tam spadnout ještě může tak i tak. na druhou stranu pragmaticky souhlasim s názorem, že ta EL by jim spíš uškodila a spíš jen ať se v ní předvede Kolín, kterej nějakou sílu a konzistenci předvádí celou sezonu + Modeste. ale tabulka je tam slušně nabitá

Reagovat
smazaný uživatel

Ublížila v čem? Fotbal se snad kvůli takovým výsledkům hraje, ne?

Reagovat
stas87

OT: Andre zasa to urval pre seba a nedal nikomu sancu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pocuj ako hral Benes ?

Reagovat
vladino10

stas8706.05.2017 16:31#

Ja som to po tej penalte prepol na Gladbach-FCA. A zatial pekna nuda. Augsburg poskladany na vlastnej polke a Borussia ma problem tvorit, sice sa to obcas podari ale az na jednu velku sancu Hofmanna a strelu Dahouda nic ine. Priznam sa, sledujem ten zapas kvoli Benesovi. Mal tam dve hlupe straty, respektive nezvladol prihrat na par metrov. Dostal sa aj k jednej strele z dialky, ale ta isla vedla branky Hitza a vobec ho neohrozila. Co ma zaujalo, tak ho nechavaju kopat standartky. Nekope ich zle ale hostia odvratili. Na moj vkus by mohol byt malicko odvaznejsi s loptou na nohe, popobehne sice s nou par metrov ale potom ju hned prihra, neskusi 1 na 1 a potiahnut pred 16ku. A docela casto sa stiahne moc hlboko, takze Vestergaard hra na chvilu jeho poziciu a on zasa Jannikovu.

Reagovat
Bayernista18

Ten ofsajd Reuse ... takhle důležitej zápas a rozhodčí ho nevidí.

Reagovat
cink

Reagovat
cink

Reagovat
Jardman

Jak hrál Bayern? Co Sanchez s Kimichem na středu? Co Costa?

Reagovat
vladino10

Šancí sme mali viac, ale nebola to nejaká hitparáda, viac menej mi to prišlo už také dovolenkové..neodflakli sme to, ale nebolo to na 100%, takže ťažko niečo hodnotit..sanchesovi sa smerom dopredu veľmi nedarilo, ale zle to nebolo, veľmi často ho súperi museli faulovať, každopádne by som od neho asi čakal viac..kimmich taký svoj dobrý standard..A costa klasika, centre mu končili na prvom hráčovi, do pozícii jeden na jedného sa nedostával, toho by som už ani veľmi neriešil, ten už je podľa mňa hlavou v inom klube..

Ale nebol to práve zápas z ktorého by sa dalo veľa hodnotiť..

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg v neskutecne pohode

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědav, jak dlouho zůstane Streich ve Freiburgu. To je podle mě trenér, po kterém by měli zkusit sáhnout v Leverkusenu, Wolfsburgu apod. I v předminulé sestupové sezóně hrál Freiburg pěkný fotbal, mělo to systém. Dneska zase dokázal připravit dobrou taktiku. Pěkně o něm mluvil i V. Darida, když jsem s ním dělal rozhovor. Podle mě jeden z nej sympaťáků.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na mě teda ovzlášť jako sympaťák nepůsobí při těch jeho nervových výlevech, když celý zrdune a nadává. To je zápas co zápas.

Souhlasím ale, že odvádí skvělou práci. Příjde mi ale, že Freiburg je mu souzený.. ani si ho nedokážu představit někde jinde, abych byl úpřímný

Reagovat
Rudnevs

Presne, ja skôr dúfam, že ostane. Na Freiburgu je sympatické okrem iného aj dlhodobé držanie trénera (pred ním ešte Finke a Dutt)

Ale nesúhlasím s tým, že neni sympaťák. Trebárs Tuchel, Klopp, alebo Nouri sú všetkým sympatický práve kvôli emóciám a tomu "šaškovaniu", takže by som za sympaťáka považoval aj Streicha. Hoci uznávam, že každý sa na to pozerá inak.

Reagovat
smazaný uživatel

Mne je Klopp sympatickej z x jinych duvodu teda

Reagovat
smazaný uživatel

mne hlavne kvoli stylu hry ktoru praktizuju timy pod jeho vedenim, ci uz Mainz BvB alebo LFC

Reagovat
Rudnevs

Máš pravdu, vyjadril som sa nešťastne. Myslel som to tak, že to nemusí byť hlavný dôvod prečo majú ľudia Kloppa radi, ale určite som nie len tu čítal viacero názorov, že je sympatické, keď to tréner prežíva.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Nemyslim si, ze by mal Streich zaujem opustit Freiburg. Teda presnejsie tak, ze by mal myslienky na to opustit klub, pretoze s nim prezil dost na to, aby istu robotu vymenil za neistotu. Bol v BL, spadol s nimi a zasa postupil do BL, takze ukazal trpezlivost a to iste aj vedenie klubu. Jednoznacne mu prostredie klubu a aj jeho ambicie plne vyhovuju, moze si ten kader tvorit podla seba a nikto mu do toho vyrazne nezasahuje. A toto mu Bayer ani Wolfsburg zaistit nemoze, pretoze tam su zvyknuty pracovat pod väcsim tlakom, vysledky musi byt hned a pokial by prisla seria neuspechov, jeho pozicia by sa hned rozoberala v mediach. Ambicie vsetkych troch klubov su odlisne a z tohto dovodu si nemyslim, ze je to dobry napad a ze by to Streicha malo natolko zaujimat, ze by odisiel do Bayeru ci Wolfsburgu. Samozrejme, ma len 51 rokov a nie je vylucene, ze raz zoberie pracu v klube, ktory bude mierit vyssie. Ale preco prave teraz do Bayeru, ktory ma vlastne problemy? A Wolfsburg sa taktiez topi v problemoch, oproti nim je sucasny Freiburg ako oaza kludu.

Dobry priklad moze byt Breitenreitet. Pokial mal moznost v Paderborne hrat svoj futbal, vyberal si svojich hracov tak to bolo ok. Ale potom skusil ist vyssie, do kubu s ambiciami a dost nepekne neuspel. A to iste moze kludne potkat Weinnzierla v dalsej sezone. Toto vsetko ti treneri vidi a aj ked im väcsi klub ponukne viac peniazi, nemusi to vzdy stacit na to, aby trenera typu Streicha pretiahli k sebe. A navyse, nepride mi, ze by prave Streich bol clovek, ktory by okamzite teraz skocil po inej praci len kvoli tomu, ze by si zarobil viac.

Reagovat
Arne

Souhlasím s tím, že Streich těžko někam půjde, vždyť on původně neměl v plánu v bundeslize trénovat nějak dlouho a tak nějak se počítalo, že se vrátí k mládeži.

Pokud by ale čirou náhodou někdy odešel, tak Leverkusen mi z těch ambicióznějších klubů přijde nejvíc jako takový, kde ti dají důvěru a čas na práci, pokud na to máš, třebaže jsou teď v solidních sračkách... S dlouhodobým bordelem v Schalke se to vůbec nedá srovnávat.

Reagovat
stas87

To si pisal myslim ty, ze nechce u acka byt dlho a ze pojde spät k mladezi, nie?

A sme zasa u otazky vedenia klubu. Ja som pred casom pisal, ze v tomto ma Bayer oproti Schalke ci Gladbachu naskok. Ze Völler je chlap na svojom mieste a ze Bayer sa stale posuva vpred a nestagnuje. Lenze tuto sezonu Völlerovi zadrbalo a Bayer sa posuva smerom k Schalke. Ale mozno som prilis kriticky a v pripade Leverkusenu pojde len o tuto jednu nepovedenu sezonu. A priznam sa, ze tato myslienka ma napadla po odvolani Schmidta a angazovani Korkuta.

Zvlastne, ze sa prestalo pisat, aky ma Schalke talentovany kader a ze k navratu do spicky im staci urobit dva alebo tri prestupy a budu tam. Podla mna ma ten tim ovela viac problemov, ako to, ze im chybaju dvaja hraci do zakladu. Obrana hra uz druhu sezonu podpriemerne a nemozu sa tak o nu opriet. Na to ti hraci skratka prilis chybuju a chybuje aj Höwedes, teda hrac, od ktoreho by som to ja osobne necakal. Jasne, zranil sa Naldo ale s tym sa klub musi vysporiadat lepsie. A uprimne, zvysok obrany mi nepride zasa az tolko kvalitny.

V zalohe to podla mna je lepsie, lenze to by museli plevel ako Konopljanka ci Stambouli zmiznut. A oni vazne uvazuju o tom, ze prave Stambouliho vykupi. A Konopljanka? Ja z toho mam stale dojem, ze Sevillu tlacil cas aby sa ho zbavila a tak sa o nom dozvedelo Schalke a za slusne peniaze spravilo hostovacku. On hra hrozne, uplne bez sebavedomia, neskusi 1 na 1 ale prihra radsej dozadu na beka ci do strany. Strasne lahko sa da otravit ostrejsim zakrokom supera, nevracia sa vypomoct obrane a posobi, ako keby ho sralo hrat za Schalke. Aoga odpalili, Geis sedi kvoli Stamboulimu..v utoku vedeli, ze Hunter uz bude koncit a ako nahradu zobrali Burgstallera a teraz toho utocnika budu hladat znova. Vrati sa im sice Embolo v buducej sezone ale neverim tomu, ze on ich vyrazne potiahne. A z mojho pohladu je pre Werder zaujimavy hrac Di Santo. On tam nehrava, nemyslim si ze by s nim do buducna pocitali a nam by sa utocnik zisiel. Takze ja by som sa vykaslal na nezmyselne vysoku ciastku, ktoru chce RB za Selkeho a skusil Franca dostat spät do Brem. On ukazal, ze sam hrat nemoze ale ked ma vedla seba partaka, tak je z neho lepsi hrac. Teraz by mal vedla seba Maxa a minimalne za tu skusku by to stalo.

Reagovat
Arne

Vzpomínám si, že v době jeho nástupu nebo po jedné, dvou sezónách se o tom dost mluvilo... Völler posral tuhle výměnu trenéra, ale jinak mi přijde, že dlouhodobě nemá v Německu mezi manažery konkurenci, max. v podobě Heidela, který se ale musí trochu předvést v GE.

Podle mě to Schalke až tak daleko od LM není a ty dva, tři přestupy to pořád řeší... A proč myslíš, že budou znovu hledat útočníka? Burgstaller za ten půlrok předvedl podle mého víc než dost, aby si zasloužil šanci jako jednička. Jestli přijde někdo za něj, nebo zůstane Di Santo, to těžko říct, ale nedivil bych se, kdyby to nechali takhle.

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Mne pride Burgstaller len ako dobry nahradnik na ozivenie ofenzivy ale aby bol plnohodnotna jednotka? To tazko, neverim mu ze je schopny dat +15 golov za sezonu. Prirataj si k tomu, ze odide aj Kolasinac a mas dalsi problem. Ja v tom time vidim pät az sest hracov, co pojdu prec a musi sa nahradit.

Reagovat
Rudnevs

Burgstaller má za necelú polovicu sezóny 8 gólov (rátam len ligu), takže tých 15 je rozhodne schopný dať. Za polovicu sezóny v Nürnbergu má 14 gólov - aj keď uznávam, že je to druhá liga. Na Huntelaara v najlepších rokoch nemá, ale pomer cena/kvalita je u neho výborný. Navyše myslím, že Schalke na tom finančne neni až tak dobre, aby si mohlo dovoliť kupovať jednotku do útoku, ktorá bude lepšia ako Burgstaller - zvlášť, keď problém je inde ako v útoku.

Reagovat
stas87

A myslis si, ze je schopny opakovane strielat +15 golov za sezonu? Nechcem z neho robit trageda ale prilis mu neverim. Aj z tych osmich golov dal 3x dva goly v zapase, inak strelecky mlcal. Za tu cenu to urcite neboli vyhodene peniaze, lenze by som od Schalke cakal, ze kupi lepsieho hraca ako je on. Ale osem golov je malo, celkovo oni nestrielaju vela golov. V BL 43, co je slabota. A to este dali styri goly Bayeru nedavno.

Reagovat
Rudnevs

Či je schopný toľko nastrieľať opakovane, to neviem - z Rapidu Wien, alebo z druhej ligy to ťažko súdiť, ale tento polrok vyzerá dobre. Uvidí sa čo ďalej, prípadne niekoho privedú neskôr, ale do budúcej sezóny začne ako plnohodnotná jednotka.

Reagovat
Rudnevs

Ja myslím, že aktivita Schalke na prestupovom trhu závisí najmä od odchodov hráčov. Špekuluje sa o odchode Aoga (Hannover?) a najmä Kolasinaca (Arsenal?), v tom prípade by muselo Schalke riešiť aj kraje obrany. Uplatňovať opciu na Konoplyanku by bola hlúposť a možno odíde aj Choupo-Moting, takže možno bude potreba aj krídlo. Pravdepodobne odíde Huntelaar a myslím si, že ani Di Santa si nenechajú - neni to zlý hráč, ale toto angažmá mu nesadlo s tebou spomínaných dôvodov a jeho odchod by bol výhodný pre obe strany, navyše sa ešte nevie kde bude budúcu sezónu hrať Platte, takže možný je aj príchod útočníka. Bez ohľadu na odchody, Schalke potrebuje defenzívneho záložníka, ktorý stabilizuje hru a bude hrať vedľa ofenzívnejšieho Bentaleba.

Takto to so Schalke vidím ja. Viem, že sa to nedá ešte úplne posúdiť, preto aj nehádžem každú šialenú špekuláciu ktorá prebehla... Heidel je schopný manažér a pokiaľ dostanú spolu s Weinzierlom dostatok času a kľudu na prácu, tak to časom prinesie výsledky.

Reagovat
stas87

Preco spolu nenecha hrat Geisa a Bentaleba? Bolo by to prilis odvazne a dozadu by to nebolo idealne? Ja osobne si myslim, ze Schalke sa bude trapit aj v buducej sezone, oni robi strasne individualne chyby a nedokazu branit kompaktne. Taka klasika u nich je, ze sa casto zabudne jeden hrac vzadu a zrusi ofsajdovu liniu. A dalsi vec co ma zaujala teraz vo Freiburgu, tak to je to, ze oni to za stavu 2-0 v hlavach zabalili. Jedinu kvalitu maju na brankarskom poste a to je strasne malo.

Reagovat
vladino10

OT: ak niekto pozornejšie sledujete schalke, ako sa darí holgerovi?

Reagovat
smazaný uživatel

Je zdravy, na svoje pomery na hostovacke odohral extremne mnozstvo minut.

Reagovat
vladino10

To si viem pozrieť aj ja, skôr by ma zaujímal nejaký slovný opis jeho výkonov

Ale vďaka teda no..

Reagovat
Rudnevs

O 20:15 začína pondelková dohrávka 2.Bundesligy Eintr.Braunschweig-Union Berlin. Pre Union asi posledná reálna šanca dotiahnúť sa do boja o postup, tak snáď to dajú, aj keď vonku nie sú silný. Keby niekto chcel, tak na Sport1 DE začal o 19:45 Hattrick k tomuto zápasu. Tak si želám pekný futbal a prehru Braunschweigu!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Musím uznať, že Ken Reichel má tie strely parádne. Nie len v tomto zápase, kde z toho pramenil aj gól, ale z hlavy si spomínam aj na pekné góly proti Dynamu Dresden a Heidenheimu + viem, že som ho určite viackrát videl v TOP 5 Goals z 2.BL, ktoré sa na YT robí po každom kole.

Z Braunschweigu ešte chválim tie pláštenky pre fanúšikov, vyzerá to super. Ale super atmosféru vytvárajú aj fanúšikovia Unionu, medzi nimi na tribúne aj Polter, Gspurning a Skrzybski.

Reagovat
smazaný uživatel

Braunschweig zatial vyborny vykon bohuzial, Unionu uz ta BL zrejme nedivil. Vobec by som sa necudoval pokial by sa tuto sezonu postupovalo aj cez baraz, ci uz v pripade Hannoveru, Braunschweigu ci teoreticky Unionu

Reagovat
Rudnevs

Dosť záleží aj na tom, kto do tej baráže pôjde z Bundesligy. Trebárs keby tam išlo HSV, tak by som veril skôr tomu, že sa zachráni, lebo už s tým majú dosť bohaté skúsenosti a ako povedal Rafa van der Vaart, tak HSV je najlepšie po tlakom.

Kto pôjde do baráže z 2.Bundesligy sa asi rozhodne medzi Braunschweigom a Hannoverom. Hannover čaká v budúcom kole Stuttgart, ktorý môže definitívme stvrdiť postup. Braunschweig bude hrať proti Bielefeldu, čo ale tiež nemusí byť ľahký súper, zvlášť na plnom Bielefelder Alm - Arminia bojuje o záchranu a body potrebuje, navyše s Hannoverom majú družbu. Potom bude hrať Hannover v Sandhausene a Braunschweig doma proti Karlsruhe. Papierovo má ľahší los Eintracht, ale to nemusí nič znamenať.

Čo sa týka Unionu, tak nevadí. Ja myslím, že pokiaľ budú pokračovať v nastolenom trende, tak si myslím, že sa do tej Bundesligy skôr či neskôr dostanú. Veď každoročne majú úžasný prestupák a aj teraz sa špekuluje o zaujímavých menách (o Gogiovi z SGD už Bild písal ako o hotovej veci). Navyše s pomocou úžasných fanúšikov Unionu sa na Alte Försterei hosťom vyhráva len ťažko. Ale v prípade postupu by vraj museli pridať viac miest na sedenie, čo by bola možno škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele