Bundesliga - preview 32. kola

05.05.2017, 08:53, aktualizováno 07.05.2017, 08:50
Previews
V německé lize stále hoří boj o záchranu a v neděli odpoledne se odehraje jeden z klíčových zápasů - Hamburk doma přivítá Mainz. Freiburg je ve hře o evropské poháry a do duelu se Schalke půjde s vědomím, že výhry ho posune na pátou příčku...
Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05  (neděle 15:30)
Nefalšovaný Abstiegskampf nabídne v neděli odpoledne německá Bundesliga. Na hřiště šestnáctého Hamburku přijíždí patnáctá Mohuč, která je na lepším místě než přístavní celek jen díky lepšímu skóre.

V o něco lepší formě jde do utkání přece jen Mohuč. Ta získala z posledních tří zápasů za výhru nad Herthou a překvapivou remízu v Mnichově proti Bayernu čtyři body, když prohrála jen před týdnem proti Gladbachu. To HSV prohrál s Werderem, Augsburgem i Darmstadtem a není tedy vůbec v ideální formě.

Hlavní ofenzivní hrozbou pro obranu Mohuče bude nejspíše Bobby Wood. Americký forvard bude na hrotu útoku Hamburku bojovat o ukončení šestizápasové série bez vstřeleného gólu. Naopak u hostů by se ve středu útoku mohli dít změny - Jošinori Muto si gólem proti Gladbachu řekl o místo v základní sestavě, obvyklý startující Jhon Cordóba tak možná začne jen na lavičce.

Vstřelit Hamburku gól opravdu není složité - už jich Gisdolovi svěřenci inkasovali 59 a jsou v této statistice nejhorším mužstvem celé Bundesligy. Kdo se však určitě v neděli proti HSV neprosadí je Berggreen, jehož trápí zraněné koleno a do utkání nezasáhne.

Na druhé straně je jedinou absencí Albin Ekdal. Německý středopolař má zraněný stehenní sval a svému týmu tak v utkání nepomůže. Jedno je však jisté - vítěz dnešního duelu udělá rázný krok k záchraně, naopak poražený bude mít solidní problémy.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Mathenia - Diekmeier, Papadopoulos, Mavraj, Ostrzolek - Sakai, Holtby, Jung - Hunt, Kostic - Wood
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Huth - Donati, Bell, Hack, Brosinski - Onisiwo, Latza, Frei, De Blasis - Bojan, Muto
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.40 - 2.96
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SC Freiburg - Schalke 04  (neděle 17:30)
Velice dobrý ročník prožívá Freiburg. Svěřenci Christiana Streicha sice nejdou do Ligy mistrů jako druhý nováček z Lipska, ale i pro tým z Černého lesa jsou ve hře evropské poháry. Freiburgu patří v současnosti osmé místo, ale případná výhra nad dnešním soupeřem je může posunout na pátou příčku, zajišťující přímý postup do Evropské ligy.

Nadějí na Evropu se stále nevzdává ani Schalke. Svěřenci Markuse Weinzierla jsou v lize desátí a pokud chtějí ještě pomýšlet na tyto cíle, musí dnes bezpodmínečně Freiburg porazit a v tabulce se na něj dotáhnout. Na šesté, respektive sedmé místo, které bude k Evropě v případě výhry BVB v národním poháru stačit, totiž Königsblauen ztrácejí čtyři kola před koncem ligy pět bodů.

Hosté však do utkání půjdou povzbuzeni skvělým výkonem na hřišti Leverkusenu. Trápící se Bayer klub z Gelsenkirchenu smetl z trávníku a připsal si důležitou výhru 5:1, když dva góly vstřelil Guido Burgstaller.

To Freiburg naopak minulý víkend body ztratil, když na hřišti nyní už jistě sestupujícího Darmstadtu utrpěl vysokou porážku 0:3 a přišel tak o důležité tři body v boji o evropské poháry.

Dva hráče bude dnes kouč Freiburgu proti Schalke postrádat - mimo hru jsou ze zdravotních důvodů Vincenzo Grifo, jehož trápí zranění koleno, a Torrejon.

Marodka hostí je obsáhlejší, mimo jsou Rahman Baba, Choupo-Moting, Schöpgf, Naldo a Embolo. První tři jmenovaní potom kvůli problémům s kolenem.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Ignjovski, Gulde, Kempf, Günter - Frantz, Höfler, Abrashi, Haberer - Philipp, Niederlechner
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Coke, Höwedes, Badstuber, Kolasinac - Stambouli, Bentaleb - Caligiuri, Goretzka, Meyer - Burgstaller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.50 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bayern Mnichov - SV Darmstadt  (sobota 15:30)
Souboj Davida s Goliášem uvidí Allianz Arena v Mnichově. Novopečený mistr Bayern hostí poslední tým Bundesligy Darmstadt. O nic významného už nepůjde, sedmadvacátý titul má Bayern v kapse a Darmstadt zase sestup. Teoretická šance sice existuje, ale je v rovině zázraku.

Darmstadt totiž musí všechny zbývající zápasy vyhrát a Hamburk zase všechny prohrát, přičemž přes 33 bodů se nesmí přehoupnout Ingolstadt (má jich 29). Pak musí hrát ve prospěch Darmstadtu skóre a tak dále, a tak dále. Už první překážka rovná se zázraku, Darmstadt totiž musí vyhrát na Bayernu a to se letos v lize nikomu nepodařilo. Na druhou stranu hosté jsou ve formě. Vyhráli už tři zápasy v řadě, jenomže to vše přichází až příliš pozdě.

Bayern si po drtivém vítězství 6:0 ve Wolfsburgu zajistil další titul, už pátý v řadě a potvrdil svojí absolutní dominanci. Dominanci, kterou ještě umocňuje fakt, že nejvážnějším konkurentem mu byl nováček z Lipska. Byl to jiný Bayern, než ten pod Pepem Guardiolou a nový kouč Carlo Ancelotti byl mnohými kritizován za to, že Bavoři již nebyli tak suverénní jako v předchozích ročnících a přeci jenom čas od času ztráceli body. Jenomže co naplat, Die Roten mají už tři kola před koncem soutěže další obhajobu titulu v kapse.

Přesto bude sezona považována za menší zklamání. Zisk domácí soutěže se očekával, ale co další? Liga mistrů nebo Německý pohár. Bayern se s těmito soutěžemi rozloučil dříve, než bývá zvykem a v tomto kontextu také bude sezona hodnocena. Ještě než se tak stane, zbývají do konce Bundesligy tři kola a v nich se Bayern může vyřádit, postupně se utká s Darmstadtem, Lipskem a Freiburgem.

Je otázkou, v jakých sestavách se oba celky představí. Dá se očekávat, že Carlo Ancelotti dá přednost i jiným hráčům kádru. Určitě si nezahraje zraněný brankář Manuel Neuer a otazník visí nad startem Comana a Javiho Martíneze. Hostům bude scházet Niemeyer a Boyd.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Bernat, Boateng, Kimmich, Alaba - Vidal, Sánchez - Ribéry, Müller, Robbén - Lewandowski
SV Darmstadt - pravděpodobná sestava:
Esser - Sirigu, Banggaard, Sulu, Holland - Kamavuaka, Altintop - Heller, Gondorf, Vrančič - Platte
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.07 - 14.50 - 31.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
O titulu je v Německu sice už rozhodnuto, to ovšem ani náhodou neznamená, že by Bundesliga ve svém finiši neslibovala dramata. Bojovat se bude do posledních chvíle o udržení i o poháry. Jeden z nejočekávanějších soubojů jara se odehraje v sobotu odpoledne, kdy se v přímém souboji o třetí příčku a zároveň i kvalifikaci do skupiny Ligy mistrů utká Dortmund s Hoffenheimem.

Trenér Julian Nagelsmann zažívá s provinčním Hoffenheimem letos fantastickou sezónu, už teď nasbíral nejvíc bodů v historii klubu a velmi rád by tuto spanilou jízdu zakončil umístěním na stupních vítězů. V současné době se nachází na třetí příčce s jednobodovým náskokem před třetím Dortmundem a obránce Benjamin Hübner připomíná: "My nejsme pod tlakem, Dortmund je."

Stoper Hoffenheimu má nepochybně pravdu, Borussia totiž navíc hraje před domácími fanoušky, které by určitě nerada zklamala. Letos v Signal Iduna Parku ještě neprohrála, naposledy však přišla pouze bezbranková remíza s Kolínem, naopak Hoffenheim zvítězil nad Frankfurtem.

V sobotu odpoledne tak přichází pro Thomase Tuchela a jeho partu klíčový zápas, který může zlepšit dojem z letošní sezóny, která nebyl tak povedená jako ty předchozí. "Je to pro nás jako pohárové finále, zápas o všechno. Všichni budeme připraveni!" prohlásil Marco Reus, jenž se do sestavy vrací po šestitýdenním pauze způsobené zraněním.

Marodka Dortmundu je přesto poměrně početná. Mimo hru se nachází Marc Bartra, Nuri Sahin, André Schürrle a problémy má také Erik Durm, jenž předčasně odešel ze čtvrtečního tréninku. Na druhé straně Julian Nagelsmann zdravotní problémy svých svěřenců řešit nemusí, a soustředit se tak může pouze na zápas, v němž by určitě bral i podobný výsledek jako na podzim (2:2).
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Sokratis, Ginter - C. Pulisic, Kagawa, Weigl, Schmelzer - Dembelé, Reus - Aubameyang
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Süle, Vogt, B. Hübner - Kaderabek, Rudy, Zuber - Demirbay, Nad. Amiri - Wagner, Kramaric
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.50 - 4.85 - 5.95
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Mönchengladbach - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Borussia Mönchengladbach v minulém kole vyzrála na Mohuč, díky čemuž má pořád teoretickou naději na Evropskou ligu. Augsburgu by zase případná výhra mohla velice usnadnit záchranářský souboj o udržení.

V minulém kole se podařilo vyzrát na Hamburg. Družina Manuela Bauma zvítězila vcelku jednoznačně v poměru 4:0. Sedmatřicetiletý lodivod, který během své hráčské kariéry nastupoval mezi třemi tyčemi, si je moc dobře vědom toho, že proti Hříbatům to bude docela jiný zápas, než proti klubu, který nikdy nesestoupil z Bundesligy.

"Samozřejmě, že jsme rádi, že před zbývajícími utkáními můžeme být klidnější. HSV překvapivě působilo takovým dost odevzdaným dojmem. Proti Gladbachu budeme muset vyrukovat s jinou taktikou, protože praktikují jiný styl hry. Za všech okolností chtějí hrát fotbal. To je naše taktika, postupovat zápas od zápasu, takže na ty zbývající dva zatím nemyslíme."

Die Fuggerstädter budou nadále bez zraněných Koo Ja-Cheola a Jana Morávka. Raúl Bobadilla ještě stále zcela nedoléčil zranění, ale větší porci minut by mohl odehrát. V základní sestavě však zřejmě začne Alfred Finnbogason. Augsburg opravdu nutně potřebuje bodovat, protože v těch dalších dvou kláních čekají silní Dortmund a Hoffenheim.

Na Gladbach čekají Wolfsburg a Darmstadt. Díky třem bodům z minulého kola mohou být svěřenci Dietera Heckinga v pohodě, i když se slavný kouč musí stále potýkat se zraněnými. Marvin Schulz, Mamadou Doucouré, Tony Jantschke, Raffael, Thorgan Hazard, Oscar Wendt, Josip Drmić a s velkou pravděpodobností svým spoluhráčům nepomůžou. V útoky by se tedy vedle Larse Stindla měl objevit André Hahn.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Elvedi, A. Christensen, Vestergaard, N. Schulz - Dahoud, Benes - Traoré, Hofmann - Hahn, Stindl
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Gouweleeuw, Hinteregger, Stafylidis - Kohr, D. Baier - Schmid, Halil Altintop, Max - Finnbogason
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.67 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Ingolstadt 04 - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Ingolstadt musí zabrat, aby se v Audi-Sportparku hrála Bundesliga i v příští sezoně. Díky vzájemnému souboji Hamburku a Mohuče bude však definitivně jasno nejdříve v příštím kole. Trápící se Leverkusen je rozhodně tým k poražení.

Hned patnáctkrát se stalo, že die Werkself neuhráli ani bod. A to ještě zbývá odehrát tři duely. Za celou minulou sezonu pod koučem Rogerem Schimidtem prohráli desetkrát, což sice taky není málo, ale pořád to stačilo na senzační třetí místo. Teď je situace taková, že stačí dvě zaváhání a mohou z toho být veliké problémy.

Jedním z důvodů, proč Leverkusen nebojuje o Ligu mistrů, je slabší forma klíčových hráčů, včetně Javiera Hernándeze. Mexický forvard uzavřel loňský ročník se sedmnácti přesnými trefami. Letos se ve čtyřiadvaceti kláních prosadil desetkrát. V některých byl přitom vcelku neviditelný. Není divu, že i proti Ingolstadtu začne zřejmě na lavičce náhradníků.

V útoku dostanou přednost Kevin Volland a Stefan Kiessling. Možná škoda, že ani Tayfun Korkut nedává více prostoru Joelu Pohjanpalovi, který v úvodu sezony ukázal, že by mohl být pro celek z BayAreny velmi platným hráčem. Platnými jsou za normálních okolností i Lars Bender, Hakan Calhanoglu, Julian Brandt a Ömer Toprak, nicméně na trávník dost možná nikdo z nich nevyběhne.

Die Schanzer v prosinci ukázali, že proti Leverkusenu umějí zahrát. Pod výhru 1:2 se podepsali Alfredo Morales a Almog Cohen, přičemž druhý jmenovaný by neměl chybět v základní sestavě. Toho prvního nepustí do hry červená karta z minulého střetnutí s RB Lipsko, které pro tým z Audi-Sportparku skončilo bezbrankovou remízou.

Proti více než pravděpodobnému vicemistrovi se dělba bodů určitě počítá. Teď na ni bude třeba navázat dalším dobrým výsledkem. Přeci jen možnost složit reparát bude případně pouze jedna. "Jsem přesvědčený o tom, že tenhle domácí zápas zvládneme a souboj o záchranu ještě pořádně zdramatizujeme," prohlásil odhodlaně Maik Walpurgis.
FC Ingolstadt 04 - pravděpodobná sestava:
Hansen - M. Matip, Bregerie, Tisserand - Hadergjonaj, Cohen, Christiansen, Suttner - P. Groß, Leckie - Lezcano
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Tah, Dragovic, Wendell - Baumgartlinger, Kampl - Bellarabi, Mehmedi - Volland, Kießling
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.33 - 3.45 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Wolfsburg bude chtít udělat důležitý krok v boji o udržení. Zatím se nachází těsně nad sestupovým pásmem a případná prohra by Vlky mohla dostat do maléru. Eintracht naopak ví, že se ošidné baráži letos téměř jistě vyhne.

V Německu jsou pouze dva týmy, které čekají ještě ne tři, nýbrž čtyři utkání. Eintrach Frankfurt si totiž 27. května zahraje v Berlíně finále DFB-Pokalu proti Bayernu Mnichov. Cesta do pohárové Evropy se totiž kvůli prohře s Hoffenheimem přeci jen trochu zkomplikovala. Wolfsburgu však mají svěřenci Nika Kovaće oplácet prosincovou prohru.

"Pohled na tabulku je podle mě trochu zkreslující, protože kvality Wolfsburgu jsou rozhodně větší, než aby stačily jenom na patnáctou příčku. Nebude to lehký zápas, jelikož oni musí bodovat. Ale my se chceme posunout v tabulce vzhůru," řekl chorvatský kouč před duelem, ve kterém se jeho svěřenci budou muset mít na pozoru před Mariem Gomezem, jenž v poslední době předvádí hodně dobré výkony a dostal se už na metu čtrnácti branek.

Oba trenéři mají dost zraněných hráčů. Za Frankfurt určitě nenastoupí Slobodan Medojević, Alexander Meier, Makoto Hasebe, Jesús Vallejo, Marius Wolf, Andersson Ordóňez a Omar Mascarell, přičemž právě jeho neúčast považuje trenér za nejcitelnější ztrátu. Do hry se nedostane ani vykartovaný David Abraham.

Na druhé straně hřiště se neobjeví Ismail Azzaoui, Victor Osimhen, Jeffrey Bruma a Luiz Gustavo. O osudu Dejagaha, Rodrígueze, Malliho a Blaszczykowskiho se teprve rozhodne, nicméně jako pravděpodobnější varianta se jeví lavička náhradníků. Místo v základu by tedy měl mít Vieirinha, přičemž ten patří k těm hráčům, kteří chtějí kouči dokázat, že si ho zaslouží. Dá se očekávat vyrovnaná partie.
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Hradecky - M. Hector, Russ, Oczipka - Chandler, Stendera, Gacinovic, Tawatha - Fabian, Rebic - Hrgota
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Casteels - Träsch, Knoche, Wollscheid, Gerhardt - Guilavogui, Bazoer - Didavi, Arnold, J. Horn - Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Hertha BSC - RB Lipsko  (sobota 18:30)
Utkání Herthy Berlín a RB Lipsko, tedy druhého a pátého celku v tabulce, slibuje hodně zajímavou podívanou. Domácí potřebují udržet těsný náskok před pronásledovateli, zatímco hosté si mohou definitivně zajistit účast v základní skupině Ligy mistrů.

Vedle zápasu Dortmundu s Hoffenheimem by právě tohle měl být nejatraktivnější duel dvaatřicátého bundesligového kola. Stará dáma se sice v poslední době gólově trochu zadrhla, leč v domácím prostředí jest ohromně silná. Vždyť dvanáct výher před vlastními příznivci nemají na kontě ani Bayern Mnichov a Borussia Dortmund.

"Myslím, že to bude skvělý zápas s úžasnou atmosférou. Protože pokud se vydaří počasí, klidně může přijít až 74 000 diváků, takže bude vyprodáno," snažil se předvídat šéf berlínského klubu Michael Preetz. Utkání s týmy z čela tabulky rozhodně táhnou. Vždyť při duelu z Borussií Dortmund zůstali na Olympijském stadionu volné pouhé čtyři tisícovky míst.

Hrát před zaplněnými tribunami je vždycky skvělý zážitek. Tentokrát si jej ale budou muset nechat ujít zranění Fabian Lustenberger, Sinan Kurt, Julian Schieber, Niklas Stark, John Brooks a Marvin Plattenhardt. Otazník visí nad Allanem. Pokud by nemohl nastoupit, Vladimír Darida by se patrně více zatáhnul a jeho obvyklý post by obsadil Valentin Stocker.

Na druhé straně stále chybí Lukas Klostermann. Willy Orban stále dává dohromady zraněný kotník, takže připraven nastoupit v obranné řadě bude znovu Dayot Upamecano. Potíže se zraněním měl i Timo Werner. S velkou pravděpodobností to nebude na celých devadesát minut, takže na šanci čekají Oliver Burke a hlavně Davie Selke, který na sebe upoutal pozornost ještě v dresu Werderu Brémy.

"I Berlíňané potřebují body, protože bojují o místo v evropských pohárech. Před domácími příznivci je Hertha velice silná, to dobře víme. Přesto pocestujeme do hlavního města s velkým sebevědomím a cílem odehrát výborný zápas," řekl trenér Ralph Hasenhüttl. V prosinci vyhrálo Lipsko 2:0. Bude po Werderu Brémy a Hoffenheimu třetím týmem, který v této sezoně vyplení památný stánek?
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Mittelstädt - Darida, Skjelbred - Esswein, Stocker, Kalou - Ibisevic
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulacsi - Bernardo, Upamecano, Compper, Halstenberg - Ilsanker, Demme - Keita, Forsberg - Sabitzer, Y. Poulsen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 3.50 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - Werder Brémy  (pátek 20:30)
Zápasem osmého s šestým startuje první květnové kolo Bundesligy. Trochu paradoxně půjde do páteční předehrávky v pozici v tabulce lépe postaveného týmu brémský Werder - ten dlouho vypadal, že se bude strachovat do posledních kol o záchranu mezi elitou, ale díky sérii výher se v tabulce vyšvihl až na současné místo a v táboře zelenobílých se začíná oprávněně mluvit dokonce o evropských pohárech.

"Nevadí mi slovo Evropa, nejsem AfD," odvětil s úsměvem kouč Werderu Nouri na dotaz novináře na tiskové konferenci. Na Evropskou ligu si ale kromě brémských myslí také jejich dnešní soupeř - Kolínské Kozly táhne za dobrými výsledky především ostrostřelec Anthony Modeste, ten však Werderu v šesti zápasech, které proti tomuto mužstvu dosud odehrál, nedal jediný gól, a dokonce se mu nepovedlo ani Brémy porazit.

Zda se tato statistika dnes vylepší ve prospěch francouzského kanonýra ukáže už dnešní večer v Porýní. Slavnostní záležitostí bude utkání pro místního trenéra Petera Stögera - ten odkoučuje už svůj stý bundesligový zápas ve službách 1.FC.

Jen dva muži se přitom můžou pochlubit tím, že strávili na lavičce místního klubu více času, a to Christoph Daum a Hennes Weisweiler.

Zda oslaví jubileum zkušený stratég výhrou je otázka - Werder totiž neprohrál v jedenácti po sobě jdoucích utkáních a má vůbec nejlepší formu ze všech bundesligových celků v daném časové období - včetně mimořádně střelecky produktivního Maxe Kruseho, který rozvlnil síť soupeřovy branky už čtrnáctkrát.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Klütner, Sörensen, Subotic, Heintz - Jojic, Lehmann, Hector - Bittencourt, Modeste, Rausch
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiedwald - Moisander, Veljkovic, Sane - Selassie, Delaney, M. Eggestein, Junuzovic, Bauer - Bartels, Kruse
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.50 - 2.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov31227279:1773
2.RB Lipsko31196656:3163
3.TSG Hoffenheim311513358:3258
4.Borussia Dortmund31169665:3557
5.Hertha BSC311441338:3746
6.Werder Brémy311361252:5145
7.SC Freiburg311351338:5544
8.1. FC Köln311012943:3742
9.Borussia Mönchengladbach311261341:4542
10.Schalke 04311181243:3641
11.Eintracht Frankfurt311181232:3541
12.Bayer Leverkusen311061544:5036
13.FC Augsburg31981433:4935
14.1. FSV Mainz 0531961640:5133
15.VfL Wolfsburg31961630:4933
16.Hamburger SV31961630:5933
17.FC Ingolstadt 0431851833:5429
18.SV Darmstadt31732126:5824
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:301. FC Köln - Werder Brémy
sobota 15:30Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim
sobota 18:30Hertha BSC - RB Lipsko
neděle 15:30Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05
neděle 17:30SC Freiburg - Schalke 04

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (72)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Prikláňam sa k tipu EF, konkrétne by som to videl na 1:1, minimálne jeden gól dáme, každopádne po prípadnom víťazstve by som už aj ja začal rozprávať o EL.

V dnešnom zápase sa dosť ukáže nakoľko si hráči želajú európske poháre a čo sú pre to schopný urobiť. Oba kádre budú v plnej sile, maródka je ku blížiacemu sa koncu sezóny minimálna, minulý piatok to bol zaujímavý duel, nebol by som proti keby sa tento duel opäť dostal do čísel spred 5-10 rokov, kedy diváci videli 5 aj 6 gólov za zápas, teda nie ten tradičný remízový rozchod s málo gólmi...

Reagovat
smazaný uživatel

Tip ti moc nevysiel...

Reagovat
smazaný uživatel

36 - Der BVB verlor keines der letzten 36 BL-Heimspiele (29 Siege, sieben Remis), das ist laufender Vereinsrekord und die längste Heimserie in den Top-5-Ligen Europas. Die letzte Niederlage kassierte Dortmund am 4. April 2015 beim 0:1 gegen Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě jedna taková zajímavost:

Pokud Hertha o víkendu doma porazí RB (což není úplně nereálné), a my porazíme Hoffe, tak si myslím, že dokonce skončíme ještě na 2. místě RB totiž hraje v dalším kole proti Bayernu.

Reagovat
tomasinho

Bayern wants Brandt in 2018 to activate his €15m exit clause when Ribery retires, now they will settle for Alexis Sanchez

Brandt: "When you make a transfer, it is, of course, not guaranteed that you play.”

Brandt: "And I believe that it is very important to play in a lot of games next season. In Leverkusen, that is definitely available.”

Brandt told Focus his personal development as a player is more important than winning a title. Especially with the 2018 World Cup coming.

Sympaták

Reagovat
smazaný uživatel

Má to v hlavě srovnané

Reagovat
blackhawk88

Reagovat
db18

takže si ještě rok počkáme a pak dorazí...

Reagovat
SixtoRodriguez

Settle for Alexis Sanchez

Reagovat
SixtoRodriguez

Zní to celkom vtipne no.

Reagovat
Rudnevs

Dnes sú tri zaujímavé zápasy 2.BL. Ja si asi pozriem Heidenheim-Hannover. Pod trénerom Breitenreiterom sa chytil Füllkrug, od fanúšikov už má aj vlastný chorál "Füllkrug Wonderland". Oficiálna stránka Hannoveru to potom doplnila o ďalších hráčov, ktorý mali vlastné chorály:

https://www.hannover96.de/aktuelles/news/details/20793-wer-erinnert-sich-an-diese-fangesaenge-fuer-96-spieler.html

Lákajú ma aj zápasy Lautern-Pauli a Dynamo-Sechzig München. Tréner 1860 Pereira bude mať vo zvyšných zápasoch vedľa seba na lavičke aj pomoc v podobe Bierofku, to by mohlo pomôcť. Inak Lautern by od budúcej sezóny mohol získať Kessela (Union) a Modicu (Dynamo), to by mohli byť dobré posily.

Ešte jedna zaujímavosť - Dnešný zápas Köln-Bremen bude dosť zaujímavý pre moderátorku Hattricku Lauru Wontorru, ktorá je aj s otcom Jörgom fanúšička Werderu, ale jej manžel Zoller hrá za FC.

Reagovat
stas87

Wiedwald - Veljkovic, Sané, Moisander - Bauer, Gebre Selassie, Delaney, Grillitsch, Junuzovic - Bartels, Kruse.

https://pbs.twimg.com/media/C_FAd9pXkAA5b8W.jpg

Reagovat
stas87

Logicky tah od Nouriho, ze vrati do zostavy Delanyeho a na lavicke bude Maxi. V tak tazkom zapase by toho asi na neho bolo moc, ak by mal hrat toho posledneho proti zalohe kozlov. Pre nas vidim moznost presadit sa cez Zöllera s Klünterom, tam to musi Bauer vziat na seba a prehrat ich. A na druhej strane by to smerom do ofenzivy mal potiahnut Gebre, pretoze Heintz je oproti nemu neobratny hrac, toho by mal Gebre jednoznacne vyuzit. Nastastie Stöger posadil Osaka a dal Zöllera, takze to chce asi urvat cez centre. Snad to nebude klasicka piatocna nuda ale ofenzivny zapas od zaciatku. My na to mame vhodne typy ale kozli su na tom vyborne po taktickej stranke. Vedia odstihnut kraje a to by nas dost mozno uplne vyradilo z hry. Co by mohla byt naopak nasa vyhoda, tak to su standartky. Ci uz cez centre Zlatka alebo cez priame kopy, tie zvladne zahrat aj Delaney. Snad neprehrame.

Reagovat
smazaný uživatel

Piatková nuda?

Reagovat
stas87

Cakal som to teda viac zodpovedne z oboch stran, kedze su to susedia v tabulke. Gebre

Reagovat
smazaný uživatel

Keď som si prial 5 gólový zápas, nečakal som že budem uspokojený už do polčasu. A to ešte kopa šancí nepremenená...

Reagovat
stas87

Prvych 30 minut od nas hroza, to nebol vykon hodny BL a domaci to mali strasne jednoduche. Pozicne prepadnutia, nezachytene nabehy ofenzivnej stvorky Kölnu, indivudualne chyby, pokazene prihravky na par metrov..takze idealna sanca pre kozlov nas dorazit a uzavriet to po prvej polhodinke. Sane aj Delaney strasne slabi...Veljkovic sa po prvej chybe aspon spamätal a hra svoj standart. A za ocakavanim je dost aj Bauer.

Prvy gol bol podla mna faul na Gebreho. Aspon mi to tak prislo, kedze vo vyskoku ho odstrcil Modeste a podla mna to bolo za hranicou. Sak aj Modeste dvihal ruky hore a bol podla mna rad, ze to nebolo odpiskane. Ale to uz nema cenu riesit, stalo sa. Druhy gol nas prebral a potom uz sme sa dostali do hry. Poriadne zacal byt vidiet Grillitsch, povyhraval nejake hlavickove suboje a dokazal udrzat loptu. Mohli sme to aj otocit ale to by som chcel uz moc. Treti gol bola podla mna chyba Felixa, tam vobec nemusel ist dopredu a mohol si podla mna pockat, kym ku nemu Zöller nepride blizsie, pomerne lacny gol zadarmo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadherny futbal, posledna piatocna predohravka vynahradila vsetky predohravky sezony. Prva polhodina jasna dominancia s nasej strany, potom bol mierne lepsi Werder...skratka sialeny ale krasny zapas, Delaney mal dostat redku podla mna na zaciatku druheho polcasu. V nasich zapasoch taky vysledok zriedkavy, cologneFC si to neskutocne musel uzit...

Reagovat
smazaný uživatel

Inak som zvedavy ako to bude s Modestom v lete. Zaujima sa o neho celkom dost klubov, vratane napr. Marseille alebo WHU. A urcite za neho ponuknu slusne prachy, minimalne teda na BL a 29 rocneho utocnika.

Reagovat
smazaný uživatel

ve WHU by se mi líbil

Reagovat
smazaný uživatel

Snad plati tady ta tabulka, ze dneska bude live BVB nez ty ukazky na Eurosportu, kde ma byt live Bayern.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

pre dnesnu vyhru Herthy nad RB a narvany Olympijsky stadion v Berline

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Dnes to neuvidím, jdu na Majáles. Snad bude hrát Sanchez a předvede to, co předváděl v Benfice, respektive na ME! Mia San Mia

Reagovat
Jardman

Reagovat
db18

Starke - Rafinha, Boateng, Alaba, Bernat - Douglas Costa, Sanches, Müller, Kimmich, Ribery - Lewandowski

Reagovat
vladino10

toto by mohol byť zábavný zápas

Reagovat
db18

Jinak Ulreich má nějaký zranění lokte a je do konce sezony mimo... tak ještě Starke a příště bude chytat v hierarchii až 5. brankář...

Reagovat
vladino10

O tom ulreichovi som nevedel, myslel som si, že to je skôr preto, ze starke skončí, tak nech sa rozlúči v bránke..a nech trošku zmierni svoju jedinečnú statistiku- s bayernom má viac vyhratých trojefi ako odchytanych zápasov

Ešteže nám už skončila sezóna, mať takto zložený káder do semifinále lm by bolo tiež zaujímavé..

Reagovat
bayern987

Reagovat
Rudnevs

- Jedna trofej na 48 minút

- Za tých 8 zápasov má dve chytené penalty (pričom jednu chytil hlavou)

- V počte titulov strčí do vrecka hráčov ako Lewandowski, Aubameyang, Reus, Hummels

Podobnú šialenosť má aj HSV: V sezóne 1999/00 bol najlepší klubový strelec (ešte spolu s Yeboahom a Prägerom) brankár Hans-Jörg Butt.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pojdme na ten mega slagr. Tuchel vs Julian.. 43 let vs 29 let Kdo dneska preveze toho druheho?

Reagovat
blackhawk88

nejaky stream na bayern ?

Reagovat
vladino10
Reagovat
blackhawk88

vdaka, napokon som vtedy stream nasiel :)

Reagovat
pepinho2

Rozhodčí

Reagovat
stas87

Najprv mavne ofsajd Aubovi ktory nebol a teraz necha praporek dole a pusti jasny ofsajd a gol Reuse.

Reagovat
pepinho2

Rozhodčí fanda BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffe neví, kde jim hlava stojí

Reagovat
pepinho2

Škoda, že to díky rozhodčímu bude o to víc vyhrocené

Reagovat
smazaný uživatel

Slusne zarezy. A kopnuta penalta by měla byt aspon za 400e

Reagovat
smazaný uživatel

Sokratis Takhle idiotsky ho držet za dres a pak ještě mávat, at vstává. To je hnus a jasna pentle.

Prvních 20 minut bylo dobrých, ale pak už nuda.

Nas gól z ofsajdu a neměl platit a Hoffe neodpiskli jasnou pentli. Jo a Auba at uz ty pentle nikdy nekope

Reagovat
pepinho2

Jak ho držel úplně do konce, to nechápu, že rozhodčí nepískl, o gólu se nemá cenu bavit, rozhodčí totálně nezvládá.

Reagovat
stas87

Ja som to po tej penalte prepol na Gladbach-FCA. A zatial pekna nuda. Augsburg poskladany na vlastnej polke a Borussia ma problem tvorit, sice sa to obcas podari ale az na jednu velku sancu Hofmanna a strelu Dahouda nic ine. Priznam sa, sledujem ten zapas kvoli Benesovi. Mal tam dve hlupe straty, respektive nezvladol prihrat na par metrov. Dostal sa aj k jednej strele z dialky, ale ta isla vedla branky Hitza a vobec ho neohrozila. Co ma zaujalo, tak ho nechavaju kopat standartky. Nekope ich zle ale hostia odvratili. Na moj vkus by mohol byt malicko odvaznejsi s loptou na nohe, popobehne sice s nou par metrov ale potom ju hned prihra, neskusi 1 na 1 a potiahnut pred 16ku. A docela casto sa stiahne moc hlboko, takze Vestergaard hra na chvilu jeho poziciu a on zasa Jannikovu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten rozhodčí tam ty žluté naprosto nesmyslné rozdává. To je snad vtip. Gonzo i Sokratis neměli dostat kartu

Reagovat
smazaný uživatel

Demirbay teď jasná druhá žlutá

Reagovat
smazaný uživatel

Hahah... Rozhodčí oficiálně k smíchu

Reagovat
pepinho2

Škoda, že byl ten zápas tak ovlivněn příšerným rozhodčím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Starke chytil Penaltu v 87. minutě

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

Report: Bayern Munich prepared to offer €65 million for Arsenal's Alexis Sanchez

To snáď nie

Reagovat
vladino10

To by bol nákup v štýle higuain za 90

Tak ak, tak snáď to potom pre nás vypáli tak ako doteraz pre juve, ale..predsalen hrotový útočník jeho typu by mal mať dlhšiu životnosť ako krídlo ktoré sa musí dozadu vracať brániť, 60 za hráča na tri sezóny..

Reagovat
db18

By nám musel vyhrát LM, aby se z toho stala dobrá investice...

Reagovat
smazaný uživatel

Senators krasny hokej, skvela otocka...Sens super playoff

Reagovat
HSV1887

Jestli dneska nevyhrajou, tak at ten klub zrusi ty vole...

NUR DER HSV !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pokial by ste prehrali tak to uz by znovu smrdelo barazou (ci priamym zostupom). Bude to celkom brutal duel, ja osobne tipujem plichtu.

Reagovat
HSV1887

2:1 vyhrajeme

Ale uz mam nervy.. Jde fakt o hodne, jsme si to zbytecne zkomplikovali.. Stve me, ze nejsem na stadione :(

Btw, peknej zapas a hezkej vysledek v patek ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Diky,v piatok som myslel ze to za stavu 2:0 ked sme to mali pod kontrolou nejako ukopeme, nakoniec nas este vytrapili do konca :-)

Reagovat
HSV1887

Jsem tipoval pred zapasem, ze vyhrajete, Brähmen uz musely nekdy prohrat :D Snad ty pohary date, vam to preju :)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Strasny futbal, je to plne urputnych subojov a malo futbalovosti. Aspon ze ten Siebert to zvlada dobre a nezerie kazde padnutie na zem. Jedina vytka teda smeruje k tomu, ze nepotrestal Huntovu komediu zltou kartou, to bola naprosto ucebnicova zalezitost kedy to prihral a malo sa to ocenit kartou.

Je Muto vobec na ihrisku? A urobil vobec nieco dobre? Mainz hra o desiatich, on je uplne mimo, zbytocny hrac. Nechapem, ze docela dlho sedel Cordoba a hral na jeh ukor Muto. Pravda, nejake goly japonec dal ale do medzihry je k nicomu a oni nemaju tim na to, aby si mohli dovolit vynechat jedneho hraca z hry. Suboj tiez nevyhra, lebo ho kazdy obranca odstavi od lopty.

Reagovat
smazaný uživatel

Nuda hrozna no. Ale pripadna remiza prispeje boji o zachranu (snad) do posledneho kola

Reagovat
stas87

Horsie to stale bude pre pristav. Pretoze FSV je schopne oba zbyvajuce zapasy v pohode vyhrat, ani jeden super s ktorym budu hrat nie je neporazitelny. To HSV dost mozno nebude bodovat na Schalke a potom musi doma s vlkmi a ked oni musi, tak to nezvladaju. Takze Havertzov gol vcera bola velka neprijemnost pre FCI, ak by to zvladli udrzat, ten tlak by bol ovela väcsi.

Reagovat
stas87

Nils dnes prekona rekord.

Reagovat
Rudnevs

Výsledok nie je taký zlý, Hamburg viackrát podržal Mathenia - to je jedno z mála pozitív, že obaja brankári Hamburgu nerobia chyby a častokrát chytajú aj gólovky, dobre sa javil aj Mickel, ale podľa jedného zápasu to nejde posúdiť. Ale tá predvázaná hra a neschopnosť si vytvoriť šance je veľkým stašiakom do ďalších zápasov.

Dúfam že do baráže nepôjde Hamburg proti Hannoveru. To by som mal zmiešané pocity. Hamburg je pre mňa stále v hierarchii vyššie a nesmie nikdy spadnúť, kvôli tradícii posledného dinosaura a HSV-Uhr. Ale k Hannoveru som si od tejto sezóny vytvoril špeciálny vzťah, dosť to prežívam, možno aj preto, že najväčší súper v boji o postup je nenávidený Braunschweig.

Mimochodom pre Michala Šímu, jeho zostupové analýzy, štatistiky a zápas s jeho komentárom som si naozaj užil! S trochou humoru by sa dalo povedať, že je najlepší muž zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Ked som videl zaklad Schalke a tam Konopljanku a Stambouliho, tak som vedel ze budu hrat o deviatich. Skoda ze som nenalozil na SCF, jednotka bola uplne jasna.

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg Konopljanka tragicky, Donis zatial o nic moc lepsi...domaci ich do nicoho nepustaju, pokial nenastane nejaky zvrat tak v pohode ukopu 3 body. Sympaticke muzstvo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele