32. kolo
07.05.2017 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 0:0

Hamburk i Mohuč si body rozdělily, a to především díky Christianu Matheniovi. Situace pro oba celky však zůstává nezáviděníhodná.

Zatímco Darmstadt už jednoznačně sestupuje, Ingolstadt se ještě může zachránit, třeba právě na úkor jednoho z těchto dvou celků. Jejich vzájemný duel mohl přinést první zásah v 6. minutě. Na hranici šestnáctky zpracoval balon hrudí Jhon Córdoba, a pak z první vypálil přízemní střelu. Brankář ji vyrazil před sebe, ale naštěstí pro domácí zlikvidoval i následnou dorážku Yoshinoriho Muta. Dost možná klíčové dva zákroky celého klání.

O nějakých deset minut později testoval Filip Kostić neúspěšně Jannika Hutha. Následující minuty patřily víceméně nervozitě a nedostatku kreativity na obou stranách. Hosté sice měli větší procento držení míče, ale vlastně jim to nebylo nic platné. Není divu, že až do závěrečného hvizdu úvodního dějství čekaly vyprodané tribuny na větší příležitost marně.

Po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. V 73. minutě řešil rozhodčí Daniel Siebert trochu složitější situaci. Guilio Donati se možná dotknul ve vlastním vápně balonu rukou, nicméně hvizd z píšťalky nezazněl, což pořádně naštvalo příznivce HSV, stále jediného klubu, který nikdy nesestoupil z Bundesligy.

Poté to ještě z dálky zkoušel Jairo, ale Mathenia si poradil. A když Gbaminův přímý kop skončil těsně vedle, bylo hotovo. Hamburk se ve zbývajících dvou utkáních střetne ještě se Schalke a doma s Wolfsburgem, což bude patrně hodně vyhrocený zápas. Die Nullfünfer se pokusí vyzrát na Eintracht Frankfurt a 1. FC Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
p-e-t-k-o

Tak to som zvedavy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele