Bundesliga - souhrn 32. kola

08.05.2015, 22:25, aktualizováno 10.05.2015, 19:22
Komentáře a souhrny
Köln si porazil se Schalke, Wolfsburg veze tři body ze hřiště Paderbornu. Bayern před vlastními fanoušky překvapivě padl s Augsburgem. Dortmund porazil Herthu a přibližuje se pohárovým příčkám. Gladbach si poradil s Leverkusenem, Frankfurt porazil Hoffenheim a severoněmecké derby mezi H96 a Werderem přineslo remízu. Stejně hrál HSV s Freiburgem...

1. FC Köln - Schalke 04 2:0

10.05.2015 17:30

Góly: 35. Marcel Risse, 89. Yannick Gerhardt

Schalke sice minulý týden uspělo proti Stuttgartu a jeho kouč Roberto Di Matteo se kasal, že sebedůvěra je zpět, nicméně dnes se vše vrátilo zase zpět do starých jarních kolejí. Kolínští věhlasného soka poměrně pohodlně zdolali 2:0 a zajistili si záchranu, zatímco Königsblauen se budou ještě hodně třást o Evropskou ligu..

Vedoucí branku Kozlů vsítil Marcel Risse, který se mohl stát absolutním hrdinou večera, kdyby byl býval proměnil některou z řady dalších šancí; takto však musel vítězství pojišťovat až v samém závěru Yannick Gerhardt. Schalke však už předtím nepůsobilo dojmem, že by se mělo ještě vrátit do zápasu; hostující borci podali mdlý, bezkrevný výkon, jak je poslední dobou jejich neblahým zvykem.

Že je Di Matteův tým z formy, to se vědělo. Přesto však museli být fanoušci překvapeni, jak hladce se Kozlové dostali do tempa a jak bezbranně proti nim hosté působili. V úvodní půlhodině mohli za bezbrankový stav děkovat spíše štěstí než čemukoliv jinému, a po 34 minutách už zaslouženě prohrávali - parádní týmovou akci na jeden dotek zakončoval Nagasawa, brankář Ralf Fahrmann míč pouze vyrazil a Risse pohodlně doklepával do odkryté klece.

Dušan Švento se po další podobné souhře ocitl tváří v tvář Fahrmannovi, v koncovce však selhal; v tuto chvíli se hrálo prakticky na jednu bránu. Schalke viditelně ublížily absence ofenzivních opor Klaase-Jana Huntelaara a Jeffersona Farfána, stejně jako anonymní výkon hrdiny posledního utkání, Kevina-Prince Boatenga.

Definitivní tečku za zápasem mohl udělat opět Risse, druhý gól se mu však vstřelit nepodařilo. Zastoupit jej tak musel Gerhardt, a domácí tribuny propukly v zasloužený jásot - jejich tým má totiž nyní už matematickou jistotu, že bude v Bundeslize hrát i příští sezonu. Schalke naopak poměrně vážně hrozí, že si napřesrok zahraje pouze v Bundeslize - poslední pohárová příčka není před dotírajícím Dortmundem a Brémami zrovna v bezpečí.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - VfL Wolfsburg 1:3

10.05.2015 15:30

Góly: 90+1. Lukas Rupp - 16. Timm Klose, 25. Bas Dost, 82. Bas Dost

Mönchengladbach se na druhém místě bundesligové tabulky nakonec příliš neohřál - Vlci z Wolfsburgu totiž hned následující den udolali Paderborn na jeho hřišti 3:1 a definitivně si tak zajistili účast v základní skupině příštího ročníku Ligy mistrů. Naopak domácí zůstávají ponořeni v sestupovém pásmu..

Domácí samozřejmě nebyli proti takto silnému protivníkovi papírovým favoritem, jejich fanoušci však určitě mysleli na body; svěřenci Andrého Breitenreitera totiž ukázali v posledních týdnech dobrou formu a i dnes mohli jít do vedení, kdyby byl Lukas Rupp tváří v tvář gólmanovi Diegu Benagliovi nezahodil obrovskou šanci hned v úvodních minutách. Na tribunách to jen zklamaně zahučelo, když míč prolétl těsně vedle pravé tyče.

A tak mohli místo toho udeřit Vlci - po rohovém kopu se hlavou prosadil Klose. Postranní sice nejprve zvedli praporek na znamení ofsajdu, po dohodě sudích však nakonec branka byla přece jen uznána (Luiz Gustavo sice byl v postavení mimo hru, nijak ale neovlivnil průběh akce). To byla pro nabuzený Paderborn velká rána, a domácí sebevědomí ještě více upadlo poté, co Perišić výtečným pasem vyslal ke skórování Base Dosta. Nizozemský kanonýr se zblízka nemýlil a Wolfsburg vedl 2:0.

Breitenreiterovi se nicméně povedlo o pauze svoje svěřence opět namotivovat a do druhého dějství tak vyběhli značně aktivně, kontrolovali hru v dlouhých úsecích s míčem na kopačkách a podařilo se jim vytvořit na soupeře platonický tlak, nicméně Vlci, s pohodlným náskokem v kapse, se nikam hnát ani nepotřebovali. Naopak jim perfektně vyhovovalo nechat hrát soupeře a čekat na další potenciální úder, který také nakonec přišel - rána Maximiliana Arnolda byla sražena před Dosta, který opět z minimální vzdálenosti na zadní tyči zvýšil na 3:0.

Deklasovaný Paderborn už se v závěru zmohl pouze na snížení po krásném voleji Lukase Ruppa, jenž zapadl přímo pod Benagliovo víko; na body to ale stačit nemohlo. Před Paderbornem se tak stále mohutněji rýsuje vyhlídka závěrečného nervydrásajícího duelu s přímým konkurentem ze Stuttgartu; v tuto dobu jsou právě tyto dva týmy na obou sestupových příčkách.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 2:0

09.05.2015 18:30

Góly: 66. Daniel Didavi, 78. Filip Kostić

Stuttgart evidentně ještě vůbec nic nezabalil a po výhře nad Mohučí může dále prohánět nejbližší konkurenty v boji o udržení, přičemž v závěrečných dvou kolech se utká hned se dvěma z nich (Hamburkem a Paderbornem).

Kouči Stevensovi se po zranění vrátil do sestavy Daniel Didavi a bylo znát, že mu fotbal opravdu chyběl, neboť jeho chuť do hry byla velikánská. Ve 35. minutě vypálil z dobrých čtyřiadvaceti metrů a míč se odrazil od vnitřní strany vzdálenější tyče do bezpečí. Následně zblízka netrefil hlavou Florian Klein. Ale diváci ve vyprodané Mercedes-Benz-Areně byli nadále trpěliví a hnali své modly dopředu.

Ty se jim odvěčily v 66. minutě. Jmenovitě to byl Daniel Didavi (kdo také jiný). Po přiťuknutí Diého napřáhl z nějakých pětatřiceti metrů. Střela to rozhodně nebyla nikterak tvrdá, ale těsně před nepříjemně Lorisem Kariusem skočila. A když se odrazila, jediné, co hostující jednička stihla, bylo vyrazit ji na tyč, od které se míč posunul za brankovou čáru - 1:0.

Od té doby bylo VfB zcela jasně na koni a svou převahu znovu korunovalo v 78. minutě poté, co se na pravé straně dostal až k brance Martin Harnik a jeho přihrávku ztečoval Niko Bungert tak nešikovně, že Filip Kostić mohl z ideální pozice pálit přesně pod břevno - 2:0. V ten moment už by si na svěřence Martina Schmidta vsadil málokdo.

Zato Stuttgartští měli v závěru zásluhou Daniela Ginczeka ještě jednu dobrou příležitost, leč ta se v gól neproměnila. Pro Mohuč to byla druhá prohra v řadě, nicméně vzhledem k losu má setrvání v soutěži jisté. Zápasy s Kölnem a Bayernem Mnichov si tedy může bývalý klub Zdeňka Pospěcha užít v relativním klidu.

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 3:1

09.05.2015 15:30

Góly: 18. Bastian Oczipka, 27. Haris Seferović, 34. Timothy Chandler - 51. Kevin Volland

Jak vidno, spekulace ohledně neshodů trenéra Thomase Schaafa s hráči se zřejmě nezakládaly na pravdě. Eintracht Frankfurt totiž porazil Hoffenheim, čímž mu v podstatě zavřel dveře do pohárové Evropy.

Na úvodní gól čekala naplněná Commerzbank-Arena do 18. minuty. Z Bastian Oczipka zahrával z nějakých dvaceti metrů přímý kop. A protože Oliver Baumann předtím udělal úkrok ke své levé tyči, zatímco balon letěl k té pravé, nestihl mu zabránit v cestě do sítě - 1:0. Zásluhou Ádáma Szálaie mohlo být o chvíli později vyrovnáno, jenže v situaci jeden na jednoho jej vychytal Kevin Trapp a Roberto Firmino pak odhlavičkoval uvolněný balon nad branku.

Ve 27. minutě tedy Frankfurtští zdvojnásobili své vedení. Marc Stendera vyhrál ve středu hřiště důležitý souboj a ihned poslal míč dopředu Harisi Seferovićovi, který se díky šikovnému zpracování mohl hnát sám na branku. Netradiční řešení situace šajtlí zabralo, takže se nad řekou Mohan znovu slavilo - 2:0.

Uběhlo sotva šest minut a na světě byla třetí branka. Po nakrátko rozehraném rohu se balon hned vrátil k jeho exekutorovi Bastianu Oczipkovi, který z voleje nacentroval do vápna, kde nejvýše vyskočil Timothy Chandler, aby uklidil kulatý předmět zhruba do stejných míst, jako předtím z přímého kopu jeho nyní centrující spoluhráč - 3:0.

O poločasové pauze muselo být v šatně hostujícího celku poměrně dusno, nicméně slova Marcuse Gisdola, ať už byla jakákoliv, si jeho svěřenci vzali k srdci a už po šesti minutách slavili snížení. Famózní přímý kop Kevina Vollanda zapadl přesně pod břevno branky jeho jmenovce Trappa - 3:1. V ten moment všichni domácí příznivci poněkud znejistili.

Další vrásky jim mohl přidělat Steven Zuber, ale na brankáře nevyzrál. Svou šanci na druhé straně neproměnil ani další střídající hráč, Japonec Takashi Inui, nicméně Eintracht to mrzet vůbec nemuselo, protože tento výsledek zapříčinil, že Bundesliga je pro příští sezonu jistojistě zachráněna. Asi ani netřeba dodávat, že to samé platilo už před tímto mačem i pro hoffenheimského soupeře.

Více informací k zápasu

Hannover 96 - Werder Brémy 1:1

09.05.2015 15:30

Góly: 21. Lars Stindl - 78. Zlatko Junuzović

Hannover v domácím prostředí dlouho pomýšlel na tříbodový zisk, nakonec však naděje na důležité vítězství překazil úchvatným přímým kopem Zlatko Junuzović. Za klub z Dolního Saska se během prvního poločasu přesně trefil kapitán Lars Stindl.

Fanoušci v HDI-Aréně dnes viděli především v první půli úplně jiný Hannover, než jaký tady v tomto roce hrával. Rothosen byli od úvodu mnohem aktivnější a ukázali, jak se hraje o záchranu. První zajímavá situace se zrodila v 7. minutě, to mířil po standardce Kyiotakeho těsně nad Sané. O deset minut později spálil obrovskou tutovku Briand, jenž sám před Casteelsem trestuhodně minul.

Jak se mají podobné situace zakončovat, mu zanedlouho ukázal spoluhráč Lars Stindl. Právě Jimmy Briand prodloužil míč za sebe, šestadvacetiletý kapitán si přihrávku zpracoval a druhým dotykem skóroval. Po dalším rohovém kopu Kyiotakeho si na centr naběhl Briand, ovšem Schulz jeho hlavičku do odkryté brány dorazit nedokázal.

Na špatný výkon reagoval kouč Werderu Viktor Skripnik o poločase dvojím střídáním, v kabině zůstali Bargfrede a Hajrović a nahradili jej Öztunali a Bartelsem. Utkání po přestávce už tolik gólových příležitostí nenabídlo, k vidění bylo hodně nakopávaných míču, se kterými si zadáci nebo brankáři obou mužstev dokázali poradit.

Pro nezaujatého fanouška trochu nezáživné druhé dějství vynahradila 78. minuta. K volnému přímému kopu z nějakých 20 metrů se postavil rakouský reprezentant Zlatko Junuzović. Vyhlášený specialista na podobné situace potvrdil svou pověst a dokonalou střelou přes zeď vymetl levý horní roh Zielerovy svatyně. Rodák ze Srbska se deset minut nato znovu přihlásil o slovo, tentokráte ale pálil těsně nad a musel se spokojit s remízou.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 3:0

09.05.2015 15:30

Góly: 50. Max Kruse, 81. Patrick Herrmann, 88. Ibrahima Traoré

Šlágr 32. kola mezi Borussií Mönchengladbach a Bayerem Leverkusen dopadl lépe pro domácí. Svěřenci Luciana Favreho zvítězili 3:0 a před svým tabulkovým sousedem si na 3. místě vytvořili již pětibodový náskok. Skóre otevřel Max Kruse, druhý gól zaznamenal Patrik Hermann a v závěru se ještě parádně trefil také Traoré.

Die Fohlen předvádí v letošní sezóně velmi dobré výkony a daří se jim zejména na vlastním stadionu. Zde v tomto roce získali maximální počet bodů a po vlažnějším úvodu šli za vítězstvím i proti svému konkurentovi v boji o přímý postup do Ligy mistrů. První velkou šanci nevyužil Max Kruse, když se po Raffaelově přihrávce zjevil sám před Lenem a bohužel pro domácí ho talentovaný brankář bravurně vychytal.

Gladbach byl i nadále aktivnější, po rohovém kopu pálil kousek nad Oscar Wendt. Další tutovku pak zahodil Hermann, když po vysunutí od Raffaela ani na dvakrát nepřekonal fantastického Bernda Lena. Tři minuty nato na chvíli zmrazil Borussia-Park Stefan Kießling, který využil zaváhání Sommera a poslal míč do sítě. Radost hostů však překazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Zanedlouho se švýcarský gólman předvedl v lepším světle, když vytlačil mimo tři tyče přízemní pokus Sona.

Krátce po poločasové přestávce se už skóre měnilo. Po typické rychlé akci Borussie centroval z pravé strany Patrik Hermann a do odkryté svatyně bez problémů zakončoval Max Kruse - 1:0. Leno se snažil seč mohl, obdrženému gólu ovšem neměl šanci zabránit.

Po další podobné situace a příhrávce aktivního Hermanna se v stoprocentní příležitosti zjevil Raffael, střela mu ale vůbec nesedla a holenní poslal balón zcela mimo. Leverkusen pak převzal iniciativu a snažil se o vyrovnání, žádnou vyloženou šanci si však nevypracoval. Naopak Mönchengladbach dokázal přidat pojišťující druhý gól. Po přímém kopu rozehraném na krátko se k ráně dostal Christoph Kramer, Leno míč vyrazil jen k Hermannovi, jenž si připsal docela snadnou a především zaslouženou trefu.

Minutu před koncem ještě zatloukl poslední hřebíček do rakve Leverkusenu střídající Ibrahima Traoré, který nádherným obstřelem potřetí pokořil Bernda Lena. Jednička hostů plachtila vzduchem marně, naopak jeho protějšek Yann Sommer se mohl radovat z další vychytané nuly a především z veledůležitého vítězství.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2:0

09.05.2015 15:30

Góly: 9. Neven Subotić, 47. Erik Durm

Zásluhou přesných tref Nevena Subošiće a Erika Durma Borussia Dortmund v tabulce opět poskočila. Nyní se nachází už na sedmém místě, takže naděje na Evropskou ligu tu stále je.

Družina Jürgena Kloppa šla za výhrou prakticky od samotného úvodu. Mats Hummels sice svou hlavičkou ještě Thomase Krafta nepřekonal, ale v 9. minutě rozehrál Henrik Mchitarjan na přední tyč rohový kop, kde si na centr naskočil Subotić a z bezprostřední blízkosti poslal domácí do vedení - 1:0. Po čtvrthodině hry to mohlo být pro naprostou většinu diváků v Signal Iduna Parku ještě veselejší.

A znovu u toho byl arménský reprezentant, který se prosmýkl kolem stínujícího Johna Brookse, jenže následně mířil vedle vzdálenější tyče. Pak se začal úvodní tlak poněkud vytrácet, ale hosté toho nedokázali využít. Naopak hned po změně stran inkasovali druhou branku, tentokrát z kopačky Erika Durma.

A zkuste si tipnout, kdo mu na gól přihrál. Hádáte-li Henrik Mchitarjan, pak hádáte správně. Před pokutovým územím poslal balon doprava lépe postavenému spoluhráči, který jej ve vápně zasekl a zamířil do levého dolního rohu brány. Naštěstí pro dortmundského obránce byla střela natolik razantní, že berlínský brankář nedokázal kulatý předmět vyrazit.

Později si ještě dobré příležitosti vytvořili Shinji Kagawa a Kevin Kampl, nicméně další trefu už diváci neviděli. Borussia tedy čeká, jak dopadne zítřejší zápas Schalke, které zajíždí do nedalekého Kolína nad Rýnem. Ovšem honba za evropskými poháry bude i tak vskutku dramatická, jelikož los přisoudil černožlutým ve zbývajících dvou kolech VfL Wolfsburg a Werder Brémy. To Hertha má nyní jen tříbodový náskok na barážovou pozici a před sebou Frankfurt a Hoffenheim.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - FC Augsburg 0:1

09.05.2015 15:30

Góly: 71. Raúl Bobadilla

Tak s tímhle snad ani nemá cenu na Barcelonu chodit. Bayern hrubě nezvládl generálku na odvetu semifinále LM; místo aby si proti slabšímu (a v nevalné formě hrajícímu) Augsburgu nahonil sebevědomí, prohrál před vlastním publikem 0:1 a opět tak s titulem v kapse zažívá výsledkovou krizi.

Výsledek je pro Bavory o to horší, že nešlo o žádný náhodný brejk po jejich šílené dominanci; hosté si tři body zasloužili, ačkoliv hráli od 15. minuty přesilovku poté, co byl vyloučen gólman Pepe Reina. Na druhou stranu se jim povedlo zahodit penaltu. Rozdíl v koncentraci obou týmů byl viditelný a nyní pátý Augsburg tak výrazně přiživil své naděje na start v pohárové Evropě.

Očekávalo se, že Pep Guardiola udělá v týmu celou řadu změn; nakonec se však poměrně krotil, takže v základu překvapili jenom Mitchell Weiser a náhradní gólman Reina. Právě zkušený Španěl se nicméně podepsal pod nejdůležitější okamžik zápasu - jeho zákrok ve vápně na Bobadillu byl posouzen jako penaltový, což znamenalo také červenou kartu. Odpočinek-neodpočinek, do branky tak musel Manuel Neuer; exekutor Paul Verhaegh nicméně z bílého puntíku napálil tyč, takže skóre zůstalo 0:0.

Převaha jednoho muže v poli společně s vědomím, že soupeř přece jen přemýšlí spíše nad tím, jak za tři dny nastřílet čtyři branky Barceloně, ústily v další nečekané šance hostů, Bobadilla s Altintopem však neuspěli. Bayern si v prvním dějství musel počkat na nepovedený volej po Müllerově brejku.

Samotný fakt, že Guardiolův tým v domácí lize na vlastním stadionu zaznamenal první šanci až po více než půlhodině hry a ještě navíc z brejku, asi nejlépe svědčil o povaze celého zápasu. Po změně stran musel Neuer vyrážet pokus Tobiase Wernera, a když z další šance dostali hosté míč do brány, gól nakonec neplatil - Bobadilla prý fauloval reprezentačního gólmana ještě dříve, než Hong Jeong-ho skóroval.

Nakonec se však Augsburg zaslouženého gólu přece jen dočkal. Blížil se závěr zápasu, když Pierre-Emile Hojbjerg - mimochodem odchovanec Bayernu - nasadil Dantemu potupné 'jesle' a našel tak Bobadillu, který efektní patičkou uklidil míč do sítě.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - SC Freiburg 1:1

08.05.2015 20:30

Góly: 90. Gojko Kačar - 25. Admir Mehmedi

Záchranářský souboj mezi Hamburkem a Freiburgem nakonec dopadl smírně. Hosté se ujali vedení ve 25. minutě, kdy se prosadil Admir Mehmedi. Rothosen se však nevzdali a v samotném závěru utkání vyrovnali, když se po rohovém kopu prosadil Gojko Kačar.

První vážnější příležitosti byli k vidění až po uplynutí úvodní, poněkud opatrné, čtvrthodiny. Nejprve zahrozil hostující Freiburg. Po přihrávce Guédého se k míči uvnitř šestnáctky dostal Schmid, ještě ho posunul na Daridu, jehož ránu zblokoval Djourou pouze k Felixu Klausovi, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti fantasticky zlikvidoval René Adler. Na opačné straně se zase vyznamenal Bürki, když dokázal se štěstím vykopnout tečovaný pokus Stiebera.

Zanedlouho Freiburg ukázal, jak může být fotbal jednoduchý a krásný zároveň. Po dlouhém odkopu Bürkiho prodloužil Guédé za sebe k Mehmedimu, ten se zjevil sám před Adlerem a pumelicí pod břevno propálil domácího brankáře - 0:1. Hamburk byl obdrženým gólem očividně zaskočený a do konce prvního poločasu nedokázal jakkoliv odpovědět.

Navíc po změně stran mohlo být s přístavním městem ještě hůř. Dvakrát v krátkém sledu totiž zahrozil nejnebezpečnější hráč Freiburgu - Admir Mehmedi. Švýcarský reprezentant nejprve střílel zpoza šestnáctky k levé tyči a k zakončení se dostal i po následném centru. V obou případech ovšem ztroskotal na Reném Adlerovi, dnes zřejmě nejlepším hráči Rothosen.

Hamburk od nějaké 70. minuty začal stupňovat svůj tlak, zatímco Freiburg se logicky zatáhl. Přesto si další gólovou šanci po rychlém protiútoku vytvořili Streichovi svěřenci. V hlavní roli byli střídající hráči - Maximilian Philipp unikl po pravém křídle, před brankou našel volného Nielse Petersena, do jehož téměř jistě gólové střely na poslední chvíli skočil obětavý stoper Djourou.

Mužstvo Bruna Labbadii se ale přece jen vyrovnávací trefy dočkalo. V 90. minutě hlavičkoval po rohovém kopu Ivica Olić, skvělý Roman Bürki ještě jeho prudký pokus dokázal vyrazit, avšak pouze před sebe, kde čekal důrazný Gojko Kačar a dotlačil míč do sítě. Hosté marně reklamovali faul na švýcarského gólmana, srbský záložník si počínal naprosto čistě a podobně jako posledně s Mohučí skóroval v závěru zápasu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov32244477:1676
2.VfL Wolfsburg32198568:3565
3.Borussia Mönchengladbach32189550:2363
4.Bayer Leverkusen321610659:3558
5.FC Augsburg321441439:4046
6.Schalke 04321291141:3845
7.Borussia Dortmund321271343:3843
8.Werder Brémy3211101148:6043
9.TSG Hoffenheim321181347:5241
10.1. FC Köln329121132:3639
11.Eintracht Frankfurt321091354:6139
12.1. FSV Mainz 05328131143:4537
13.Hertha BSC32971635:5034
14.Hamburger SV32881622:4832
15.SC Freiburg326131333:4431
16.Hannover 96327101536:5431
17.SC Paderborn327101530:6231
18.VfB Stuttgart32791638:5830

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (169)

Přidat komentář
stas87

Dokedy sa ten srandaklub bude drzat v BL?Ved je to ostuda.Uz davno sa nad nimi mala zavriet voda.Nech si hraju to smiesne hamburske derby.

Reagovat
smazaný uživatel

asi myslis Hamburg-St.Pauli.. Nicmene Hamburg je tradici klub, s obrovskou podporovu fanousku, a ikdyz maji posledni sezony spatny, rozhode tym patri do bundesligy. At vypade Paderborn a podoby odpad

Reagovat
stas87

Nie,myslim Altonu s Victoriou Hamburg kaslem ti na tradiciu.Ked su dlhodobo k hovnu a lige nic neprinasaju,nech kludne padnu.Oni a Hannover hraju neuveritelne hovno,herne najslabsi timy a mozno vypadnu obaja.SCP aspon herne supera prehra a je lepsi.Proti Werderu mali vyhrat,vyhrali vo Freiburgu..a rvu sa do posledneho kola,aj ked nemaju taku kvalitu.

Reagovat
smazaný uživatel

jo te smajlik a ta prvni veta ukazuje co jsi za hnupa, kterej se povysuje a ve skutecnosti,brejlicky,spocena prdel a chudacek nejvic

Reagovat
stas87

Tak ked ti napisem hamburske derby,kde trosku na urovni je len HSV a St.Pauli,budem isto mysliet Altonu..okuliare nenosim,spotenu prdel mam len,ked sportujem.Ci som chudacik..to nech posudi ten,kto ma osobne pozna.Nie bambula ako ty.

Reagovat
smazaný uživatel

oni lige prinášajú dosť už len tým aký je to veľký klub a že sú jediný s plným počtom sezón, taktiež vysoká návštevnosť aj napriek tomu čo sa tam deje.

Reagovat
stas87

A inde su poloprazdne stadiony? Mne je celkom jedno,ze su jediny s plnym poctom sezon.Hraju hovno dlhodobo,nikto na tom nie je tak ako oni.

Reagovat
smazaný uživatel

Ostrzolek vs Rzatkowski

Reagovat
smazaný uživatel

Ty ses traged..

Reagovat
db18

Poměrně nedávno ti vadilo, že v BL sekci nejsou žádné konflikty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ferguson6

Ak spadne St. Pauli, tak by asi derby nebolo.

A čo dali lige Brémy? 3/4 sezóny na tom boli rovnako ako Hamburg

Reagovat
stas87

Ja ti neviem o com vlastne pises..pozri si tabulku po jeseni,cakal by si,ze dneska bude Werder na 8.mieste?Ja nie.Posledne zapasy je to katastrofa,na zaciatku jari vyhravali a hrali ofenzivny futbal.Trebars s vlkmi prehrali 3:5.Co Hamburg?Ten dokazal akurat tak prehrat 8:0 v AA a nedokazal snad 6 zapasov po sebe dat gol..

A sme u toho.Kühne a dalsi sasovia rozadzuju miliony za hracov.Müller,Stieber,Holtby,Vaart,Ostrzolek,Adler...nemyslim tym len prestupne ciastky,myslim aj plat co maju.Kto z nich sa im vyplatil a mozes o nom povedat,ze je platnou posilou?Nikto.Werder sa drahsich hracov zbavil(Elia,Arnautovic),dotiahol neznamych hracov a spravil dobry obchod s Vestergaardom.Ak nevidis ten rozdiel,kde sa tie prachy oplatili investovat a kde sa minaju,tak ti fakt neviem pomoct.

Reagovat
db18

Sázet live cca. mezi 82.-88. minutou na to, že Freiburg přijde o vedení, tak mám na léto vystaráno...

Reagovat
smazaný uživatel

taky si říkám, to už je snad podesáté v sezoně, co v 90. minutě dostali gól, který je stál body

Reagovat
smazaný uživatel

Aby Freiburg tieto 2 stratené body nestáli 1.ligu, to je škoda

doma Bayern, vonku Hannover, to už vyzerá na zostup

Reagovat
JozkokozleJ

Mimochodom, po poslednych piatich vzajomnych zapasoch HSV - SCF podaval Streich ruku vzdy inemu trenerovi (dnes Labbadiovi, predtym Zinnbauerovi, Slomkovi, van Marwijkovi a Finkovi).

Reagovat
smazaný uživatel

Práve preto bude dosť smutné, keď to Freiburg nezachráni a HSV ostanú v lige aj napriek tým posledným tragickým dvom rokom...

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Dortmund musí jít do EL...třeba místo Schalke

Reagovat
smazaný uživatel

To sotva! A beztak tam pujdou oba, to uz je jasne

Reagovat
pawelFCB

To je možné,nicméně pod Di Matteem to je strašné.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jasné to nie je určite

Reagovat
Mönchengladbach

Dortmund jde už jistě skrz pohár, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

iba ak ho vyhrá či?

Reagovat
Mönchengladbach

No já nevím, ale když jde Wolfsburg stejně do LM, tak i poraženej finalista by měl mít EL, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

no mne sa zdá že keď vyhrá pohár Wolsburg tak pôjde do EL siedmy tím v tabuľke.

Reagovat
Mönchengladbach

Koukal jsem na to a třeba v sezóně 2012/13 byl poraženým finalistou Stuttgart, který v lize skončil někde na konci a EL normálně hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to bývalo v minulosti, ale už to je jinak. Do EL jde vítět poháru a když vítěz poháru už je kvalifikovaný pro evropské poháry, tak jde další tým v tabulce - tudíž 7. místo

Reagovat
Mönchengladbach

Aha. Škoda.

Reagovat
Realita

Takže beztak BVB

Reagovat
smazaný uživatel

jen pokud ho vyhrají

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak, když nevyhrajeme tak jde sedmý do předkola

Reagovat
Mönchengladbach

Víš to jistě? Tam teda musela nedávno dojít ke změně.

Reagovat
smazaný uživatel

pujde Augsburg a bud my nebo S04, ale Werder bych ještě neodepisoval

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern posledné týždne vážne komický, ten koniec sezóny je ako cez kopirák s vlaňajškom, plus navyše aj kiks v Pokali. Som zvedavý, čo sa bude v Mníchove diať cez leto...

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern posledné týždne vážne komický, ten koniec sezóny je ako cez kopirák s vlaňajškom, plus navyše aj kiks v Pokali. Som zvedavý, čo sa bude v Mníchove diať cez leto...

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry za ten dvojklik

Reagovat
smazaný uživatel

V pořádku, jen to zdůrazni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Je to slabota, ale v lize je to už fuk a prostě s tim jejich lazaretem to bylo na Nou Camp hrozně těžké. Být Barcelona bez Messiho s Neymarem a Piquem tak jsou taky v řiti.

Reagovat
smazaný uživatel

dneska další 3 body a DFB pohár to jistí ale příští týden vlci, bude těžký ale minimálně bod vytěžíme

Reagovat
bayern987

Guardiola out!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Vzdy ste nadavali na hru,Guardiola mal ale vysledky.Teraz ku koncu nema ani hru ani vysledkov.Vidia to vsetci..mozno v Mnichove dojde ludom trpezlivost..

Reagovat
smazaný uživatel

výsledky? minulá sezona a hanba s madridom je ako cez kopírák to čo sa deje teraz, akurát mali štastie v DFB a ešte hráči mali čo to z tej dravosti ... nejde o to aby sme vyhrávali LM, to sa nedá a ja to chápem, ale ide o to aby sme si nenarobili hanbu, takéto debakle nemôžme dostávať rok čo rok a s guardiolom je to tutovka ...

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem koukal na Giro a udělal jsem dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední 4 zápasy Bayernu, 4 prohry a skore 1:8. Docela síla

Bayern:BVB (1:2)

Leverkusen:Bayern (2:0)

Barcelona:Bayern (3:0)

Bayern:Augsburg (0:1)

Reagovat
db18

Jako minulou sezonu - po zisku titulu v lize totální propad výkonosti...

Reagovat
lucius6

Podle BeIN sports se Guardiola dohodl s Manchesterem City, že u nich nastoupí jako kouč od nové sezony... co myslíte, podle mě je tohle docela relevantní zdroj a vzhledem k jeho problémům v Bayernu a i k vzrůstající frustraci fanoušků mi to přijde celkem reálné.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v Bayernu podle mě už nemá šanci a vedení to už došlo. Tohle angažmá by se mu nemělo vyčítat z jakékoliv strany, svým způsobem bylo úspěšné. některé části sezony měl vyloženě skvělé, ale prostě Německo není země pro něj. City jsou týmem zcela novým, bez žádné filozofie či stylu, s neomezenými finančními možnostmi, dobrou akademií a taky tam Pep může vládnout pevnou rukou, pokud bude mít úspěchy. pro něj jednoznačně dobře.. ať se to uskuteční.

+ přibudou souboje proti Mourinhovi..

Reagovat
smazaný uživatel

Keby sa liga hrala dlhšie tak Gladbach aj titul urve

Reagovat
Mönchengladbach

Gladbášek v LM!

Reagovat
smazaný uživatel

Gollum? Is that you?

Reagovat
Mönchengladbach

My precious...

Reagovat
johnn

Gladbasek v LM vyhori

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbaaach

Reagovat
smazaný uživatel

jinak mimochodem Herrmann pro mě možná hráč sezony 14/15!

Reagovat
smazaný uživatel

ALESS GUTE JUPP HEYNCKES!!!!! Nikdy na TEBE Nezapomene

p.s. Chybíš víc než by si kdo myslel

Reagovat
Krausio_Real_M

Stuttgart pojďme, ti se musejí zachránit

Reagovat
stas87

Tak to vcerajsie nestastie SCF po dnesku mrzi o to viac. Paderborn by ten bod mohol uhrat.vlci nie su prave vo forme.

Reagovat
smazaný uživatel

Pepa uznávám a přeju mu jen to nejlepší, proto by měl odejít, než ho vykopou.

Reagovat
db18

Werder Aspoň Zlatko něco urval...

Dnešní prohra Bayernu mne moc nemrzí - sice jsme zase zajeli do kolejí minulé sezony, kdy jsme po zisku titulu v BL totálně odpadli, ale FCA se aspoň přiblížilo k Evropě.

Reagovat
stas87

Co mi tu blejes na tym,holoto? Starej se o svuj Mnichov.

Dalsi vydrety a stastny bod.Nebolo to tak hrozne ako v Paderborne.Pozitivne na tom maci bol len Zlatkov go.

Reagovat
db18

...můj tým pomáhá FCA do Evropy, kdežto tvůj tým pomáhá Hannoveru v boji o udržení...

Reagovat
stas87

Moj tim chce tiez hrat Europu a tvoj tim to dneska pokazil ten gol Kacara to fakt hnusne pokazil.Ale s padakom pre H96 suhlasim.

Reagovat
db18

(A posrali jste si to sami - s 3 body byste byli pořád před BVB a Schalke ještě padne níže)

Reagovat
stas87

Js som Hannover dlhodobo branil.Maju docela dobry tim na ofenzivny a atraktivny futbal.Zial,na IV maju splasenych pitomcov..takych komikov ma len HSV.Tym sa ale aspon ten Djourou rozohral a Rajkovic uz nie je take nemehlo.Za jar si ale H96 zasluzi padnut 100%.

My tam fakt nemame co hladat.Mna ale bavi ten nezmyselny boj o EL,kedze mame posledne zapasy stastie,ze super svoje sance nepremeni a my sme celkom efektivny. Zachranu mame istu a ja chcem mat do poslednyc kol nejake to vzrusenie aspon.

Reagovat
pawelFCB

Snad Guardiola půjde po sezóně do Man City. Protože to,co dělá s Bayernem....na to se nedá dívat. Sice dva tituly,ale podle mě z povinnosti,protože ostatní týmy z BL na Bayern nemají...ale Vyškolí ho Real,Barcelona...a on pořád hraje to hovno.

Reagovat
db18

Kdyby to neříkal zrovna Didi Hammann

Reagovat
pawelFCB

Ale té variantě Kloppa se směju,to je sci-fi a nejspíše by to ani nebyla dobrá volba...

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
blackhawk88

Tesim sa na oficialnu spravu po sezone, kde bude, ze Pep Guardiola opusta Bayern Mnichov a je mi srdecne jedno kde pojde, len nech odide. Herny prejav muzstva je otrasny. Ten futbal je strasna nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Klopp ...

Reagovat
blackhawk88

pochybujem :)

Reagovat
smazaný uživatel

K tým špekuláciam o Guardiolovom odchode- nemyslím si, že pôjde už toto leto. Bayern by musel narýchlo zháňať náhradu a to nie je ich štýl. Podľa mňa ak sa hra a výsledky v budúcej sezóne veľmi nezlepšia, tak oznámia niekedy v druhej polovici sezóny, že s Pepom nepredĺžia zmlúvu (má ju do leta 2016) a budú tak mať dosť času nájsť jeho nástupcu.

City zrejme budú chcieť vymeniť Pellegriniho a Guardiola by tam sadol ako riť na šerbeľ, veľmi by som chcel vidieť túto rošádu, ale obávam sa, že to bude najskôr budúci rok. Čím skôr, tým lepšie pre Bayern. A na lavičke Bayernu by som najradšej videl Weinzierla, ale ten zrejme ešte nemá dostatočnú reputáciu a skôr to vidím na nejaké ďalšie veľké meno

Reagovat
db18

S Weinzierlem naprosto souhlasím, ale on by potřeboval ještě nějaký mezikrok (nebo se delší dobu udržet nahoře s FCA) - zatím trénoval jen finančně slabší kluby, které pak podávali výkony, které byli nad jejich možnosti. Na druhou stranu ale prostředí Bayernu zná, protože docela dlouhou dobu hrál za amatéry.

Teďka by z německy-mluvících byl asi nejlepší Favre.

Reagovat
smazaný uživatel

Favre je pre mňa aj najväčší favorit, ak by som bral trénerov z BL. Byť fanúšik Bayernu, tak by som ho chcel hneď. Ale ja mám strašne rád Gladbach a chcel by som, aby tam ostal čo najdlhšie

S tým medzikrokom pre Markusa súhlas, potreboval by najprv skúsiť klub ako Leverkusen či Gladbach, aj tak si ale myslím, že aj Bayern by zvládol hneď. Schmidt prišiel do Leverkusenu zo Salzburgu a odvádza perfektnú robotu, napriek tomu obrovskému skoku z rakúskej ligy...Hlavne dúfam, že Bayern už nebude skúšať podobné experimenty typu Guardiola a radšej sa vráti k overenej nemeckej klasike...

Reagovat
db18

Reagovat
TonCZek

Guardiola pryč, Favre do Bayernu, Weinzierl do Gladbachu

Ale to je asi nereálné.

Reagovat
blackhawk88

Pellegrini ma byt prepusteny po tejto sezone a city chce zacat prestavbu muzstva. Cize podl mna je dost pravdepodobne, ze pojde Guardiola z Bayernu prec. CIty taktiez ma zaujem o de Bruyna o ktoreho mal mat zaujem Pep a chcel ho dotiahnut v lete do Bayernu. No uvidime, prilis vela nahod :)

A co sa tyka trenera Bayernu, myslim, ze vedenie uz nahradu ma :) resp. na nej pracuje. Urcite to nebudu riesit na poslednu chvilu.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola by aj tak zmluvu po 2016 nepredĺžil. Niekedy v minulosti vravel, že tréner by nemal ostať pri jednom mužstve viac ako 4 roky...

Reagovat
smazaný uživatel

City mu prý nabízí velmi dobrou nabídku snad přes 20 miliónů euro což by asi těžko odmítal. Navíc by zde měl možnost něco vytvořit podobně jako v Barcelóně a to je přesně to co on potřebuje. Pro všechny strany by bylo dobré kdyby z Bayernu odešel.

Co se týče náhrady tak bych preferoval Německého kouče nebo prostě kouče z Bundesligy. Sen je Kloppo, ale ten si bude chtít dát teď pauzu i když třeba Mattías s ním už jedná Určitě jsem proti experimentům a podobným nápadům jako Ancellotii. Kvalitní trenér, ale neumí jazyk a to si myslím, že v Německu je obrovský problém. Z ciziny nemá moc smysl někoho vodit. Když zůstanu v Bundeslize tak bych preferoval Weinzierla a samozřejmě Fravreho.

Nechme se překvapit.

Reagovat
db18

Mario Gomez je podle italských médií k dispozici za 10 mil. €, zároveň pak informují o zájmu z Německa. Tak Gladbach, BVB nebo Leverkusen?

Reagovat
smazaný uživatel

tak mohol by do BVB ale pochybujem. Inak Dortmund vraj dohodol Geisa za 10-15 mil.

Reagovat
db18

To jsem čekal, že bude levnější, tak to už chápu, že nechtějí dát ještě 12 za Castra, ale spíš se budou soustředit jinam.

Reagovat
smazaný uživatel

len sa bojím aby nevyhorel ako niektoré z tých drahších posíl v poslednej dobe.

Reagovat
smazaný uživatel

Geisovi verím ako málokomu...

Reagovat
db18

Navíc přichází nový trenér, který si do týmu opět přivádí hráče, se kterým už pracoval a ví, jak na něj.

Reagovat
Rudnevs

Fajn pre dortmund aj pre Mainz bolo to v tom prestupovom obdobi ked odisiel Szalai oni gredu dokazali kupit za malo penazi kvalitu boli ale dva nepodarene nakupy Nedelev a Schahin.

K tomu Gomezovi s platom Podla mna urcite pojde dole a prospel by mu napriklad navrat do Stuttgartu Ved budu mat peniaze za Kimmicha aj ked do druhej ligy asi nepojde alebo napr Kolin spolu s Podolskim myslim Ze na spicke by si zahral v Dortmunde mozno Bayern keby hrali na dvoch utocnikov alebo ako zolik a este asi Schalke Asamoah a Obasi definitivne prec Huntelaar je nachilny na zranenia ale Di Matteo chce Soldada myslim a este nejakeho Alzircana

Co sa tyka ))Guardiolu nech ide a nech si z city spravý tretiu Barcelonu ( druha je Bayern

Reagovat
Centrofixka

Presne tak, po Reusovi to bude asi najlepší nákup za posledné roky, aj keď ja tam rátam aj Mikiho (už som ticho :-) )

Reagovat
stas87

Geis ale nevyriesi problemy v tom strede.Tvorca to nie je,skor typ ako Bender.Tlaci sa do koncovky a k trestnakom.Kreativny ale je asi ako prave ten Bender.Len je ovela pohyblivejsi..a k tomu,aby vynikal potrebuje prave Gündogana alebo Sahina.Nie aby hral namiesto nich.

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen určite nie, Kiessling má zmlúvu ešte na 2 roky a Drmič ako dvojka je skvelý.

Gladbach by ho podľa mňa nezaplatil, Gomez by musel ísť s platom tak o polovicu dole oproti tomu, čo berie v Taliansku. Tam to vidím skôr na Di Santa.

BVB asi najreálnejšia možnosť, nečudoval by som sa ani nejakej výmene s Cirom, o toho sa zase myslím zaujímala práve Fiorentina. Netuším ale, ako na tom Mario po tom zranení je, takže asi by to bol dosť veľký risk zo strany Borussie. 10 mega síce nie je veľa, ale za 30-ročného útočníka po ťažkom zranení, s mega platom, ktorý hral na vrchole naposledy pred 3 rokmi, by som to určite nedal.

Reagovat
db18

Já zase četl něco o tom, že Leverkusen bude hledat náhradu za Drmiće - a ještě mne napadl Hoffenheim, ale k tomu snad nedojde. Jinak Gomez ve Florencii bere cca 4,2 mil. €

Di Santo má v Brémách smlouvu na 2 mil. € ročně, takže by v případě příchodu bral asi stejné peníze, jaké by mohl dostávat Mario.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde si videl to s Josipom? Dúfam, že je to len nejaká špekulácia, strašne by ma sklamalo, keby ho nechali odísť. Veľa šancí nedostal, ale keď už hral, tak skoro nikdy nesklamal. Mal by proste hrávať viac, ako dvojka je ideálny a ja v ňom vidím potenciál nahradiť Steffana. Gomez by nebol žiadne riešenie, do Schmidtovho štýlu sa podľa mňa nehodí. Navyše nepasuje do konceptu Leverkusenu, ktorý je založený predovšetkým na mladých, talentovaných a pomerne lacných hráčoch...

Di Santo by bol pre Gladbach istota, kdežto Mario riziko, skôr by som to videl na toho Franca...

Reagovat
smazaný uživatel

Vďaka

Vollandovi by som sa teda určite nebránil Ale radšej by som ho videl ako priamu náhradu za Kiesslinga, Drmiča by som sa nezbavoval...

Reagovat
smazaný uživatel

to by bylo super kdyby sel zpatky do Nemecka..doufam ze to dopadne

Reagovat
Centrofixka

Dúfam že nie BVB

Reagovat
smazaný uživatel

Geis

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
smazaný uživatel

Meier out, Robben out... Dostík si ešte môže vystrieľať korunu

Reagovat
smazaný uživatel

Uz jenom prohodit Stuttgart s Hannoverem a ideal

Reagovat
db18

Reagovat
cologneFC

Vidím, že fanúšikovia úspechu (Bayernu Mníchov) už vyhadzujú a posielajú kadeľahšie trénera, ktorý im za 2 roky získal 2 tituly, 1 pohár a priviedol ich 2x do semifinále LM. Čo ešte chcete? Je mi zle z takýchto fanúšikov

Reagovat
db18

Tady nejde o úspěchy. I když, těma jedinýma by se mohl vykoupit...

Reagovat
cologneFC

A o čo ide? Veď hráte krásny futbal, máte úspechy... Ja to nechápem...

Reagovat
db18

Krásný, když spolu nehrají dva z trojky Xabi, Basti, Lahm... Ale spíš mi na něm vadí jeho vystupování - vševěd, který se neumí chovat...

Reagovat
db18

+ personální politika... po sportovní stránce svou povinnost plní - i když by bylo fajn, kdyby hráče dokázal probrat i po zisku titulu v lize....

Reagovat
db18

btw. ty by si to mohl vědět - proč je kotel Kölnu prázdný? Kvůli potrestání Boyz, nebo je v tom ještě něco jiného? Všiml jsem si nějakého transparentu pro Ujaha před zápasem/na začátku zápasu a teď koukám, že je tam prázdno...

Reagovat
cologneFC

Ano, kvôli Boyz. Doma máme zavretý kotol a vonku máme tiež obmedzenia. Do konca sezóny.

Reagovat
db18

Aha, tak to mi úplně uteklo, že by vás postihl takový trest... jsem čekal, že jde o více či méně dobrovolný bojkot.

Reagovat
cologneFC

On je tam aj bojkot. Ultras bojkotuju zapasy. Je to skoda...

Reagovat
Bayernista18

Neházej všechny do jednoho pytle.

Reagovat
cologneFC

Ok

Reagovat
smazaný uživatel

Já na něj nadávám celé dva roky.

Reagovat
smazaný uživatel

já nevím jak ostatní fandové Bayernu, ale osobně se mi nelíbí jedna věc a není to možná Guardiola ale hlavně jeho politika, půl týmu ze španělka? Nechápejte mě špatně ale já začal fandit Bayernu ještě v minulém století (jo zní to cool) :D Tehdy tam snad byl jen Elber a Lizarazu (jo další jméno si teď nevybavím) a zbytek? byli to Němci!!! Dneska? Půl týmu španělů (ne že bych proti nim něco měl ale každý španěl znamená zpomalení hry)... Dva tituly? OK tohle je Bayern v Německu to je povinost vyhrát pokud nevyhraje odchází vyhraje? To přece nestačí musí hrát líb dávát golů víc a prostě celkově ta hra vypadat jinak. Doufám že se do dvou sezon na Bayernu objěví Klopp (pokud ne beru to jako největší selhání vedení Bayernu) .... Nechci kritizovat Guardiloa měl své úspěchy ale měl je ve Španělsku ....

Reagovat
Bayernista18

Je pravda, že by titul s Bayernem momentálně vyhrál i trenér okresního přeboru, ta kvalita hráčů se prostě musí někde projevit.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať už je konec sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Taky si rikam.. Planuje Heldt Bobka odvolat, nebo je ticho po pesine?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím jsem o tomhle žádné vyjádření neviděl. Trochu se obávám aby mu nedal šanci i příští sezonu s tím, že si přivede pár hráčů. Jestli nebude ani EL tak by se musel totálně zbláznit aby ho tam nechával

Reagovat
db18

Dass der seit Oktober sportlich verantwortliche Di Matteo gleichfalls auf der Kippe stehe, schloss Heldt aus: «Da gibt es keine Überlegung.»

Reagovat
Rudnevs

Nie najradsej by som bol za Bundesligu aj cez leto este ze su tu tie prestupy to je tiez zaujimave

Reagovat
smazaný uživatel

Je letos Audi cup???

Reagovat
cologneFC

Myslim, ze tento rok sa to vola Paulaner Cup

Reagovat
db18

Paulaner Cup býval zápas mezi Bayernem a výběru určitého fanklubu.

Reagovat
db18

Bude, mimo Bayernu by se tam dle Marca měl objevit i Real.

Reagovat
smazaný uživatel

Co se Bayernu týče, je jasný, že je nutná náhrada za duo RR, bohužel :( moc by se mi líbil Depay, ten má potenciál být na top úrovni, bohužel do MU, další by mohl být di María, ten mi ale z nějakýho důvodu není moc sympatickej a radši bych tam viděl někoho jinýho. Dál se spekuluje o Baleovi, toho bych bral za předpokladu, že bude nastupovat na levý lajně (jeho výkony ze Spurs byly fantastický) na tý pravý straně v Realu se mi moc nelibí.

Hrozně sklamal Gotze, nevim, jesli je to systémem, nebo něčím jiným, ale kromě statistik tý hře žádnou nadstavbu nedává. Nikoho nepřejde, není drzej, bojí se něco vymyslet, v Dortmundu to byl úplně jinej hráč. Nenapadá mě moc hráčů, kteří by byli dostupní a byli to opravdu ti top, co rozhodují zápasy, duo RR už bohužel stárne a náhrada je nutná.

Guardiolu jako trenéra neskutečně uznávám, ale myslím si, že by to chtělo pár změn, ke kterejm on bohužel nechce sáhnout (např. vrátit Lahma tam, kam patří, tedy na pravej kraj obrany) a né pořád vymýšlet různý "inovace". Uvidíme, jak to bude dál no. Chce to se ctí zvládnout úterek s Barcou a potom se moc těším, co se bude dít o letním přestupovém termínu. Změny jsou nutný a já jsem zvědavej!!

FC BAYERN!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

KdB, Griezmann, Lacazette, Firmino

Reagovat
db18

Spíše Volland, Firmino/Meyer, Draxler Případně Gonzalo Castro.

Reagovat
smazaný uživatel

KdB by se mi líbil, už ale slyším tu kritiku za vykupování konkurence... Griezmann je na tom asi taky hodně dobře, ale toho popravdě tolik nasledovanýho nemám, podobně jako Firmino a Lacazetta (což je hrot né? tam bota netlačí :) Draxler v podstatě to samí jako KdB.... o zbytku si nemyslím, že by to byli natolik rozdíloví hráči, kteří tým dál posunou. Jako poslední mě už napadá asi jenom Sterling, kterej má potenciál taky obrovskej.

Reagovat
db18

Sterlinga moc nasledovaného nemám, ale zrovna potenciál je velký i u Meyera a Vollanda, proto si myslím, že aspoň druhý jmenovaný by byl vhodným hráčem - Firmino pak má pravděpodobně slušně nastavenou výkupku, takže by se jako backup dal vzít. A Kevin Volland navíc zahraje i útočníka - a tam právě že bota tlačit bude, protože odejde Pizza a v případě absence Lewiho by pak následovali experimenty s Müllerem nebo Götzem.

Reagovat
smazaný uživatel

Sterling se mi hrozně líbí svojí drzostí a sebevědomím i v nízkým věku, myslím si, že jednou bude hodně dobrej někoho k Lewovi to určitě chtít bude a Götze hrát v útoku prostě nemůže, to je fakt.... Müller taky vynikne víc pod hrotem, popřípadě na křídle než na hrotu.

Reagovat
stas87

On by kludne stacil aj ten Herrmann..len by sa mu musela dat sanca a cas.V poslednom case sledujem dost PD.Tam je skvely trebars Iborra,Aleix Vidal..ale chapem ze spanielska stopa sa casom zmensi.Ti hraci,o ktorych pises a su mimo BL,by boli dost nakladny.

Moje prianie je,aby bol Bayern casom zasa opät viac nemecy. Prva podmienka k tomu je,mat trenera nemca,mozno aj svajciar by nebol zly.Ti by mali prehlad a dokazali by si to zlozit podla svojho.

Reagovat
smazaný uživatel

Nahradit RR se musí. Depay pude do United. Mne by stačil Draxler či Schürle. Sen je Reus, ale tomu moc po tom co podepsal smlouvu nevěřím. Pořád si myslím, že byla chyba pustit Kroose. Viděl bych ho u nás radši než Thiaga.

Gotzemu dle mého nesedí systém. Pod Kloppem lítal do otevřené obrany nyní posouvá balón.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda toho Depaye, ten by se mi fakt líbil. Pokud by to byl někdo německej, tak Draxler, Schürle nebo Reus jsou super, ale s tím Reusem to vidím podobně, asi nereálný. Thiago s Kroosem můžou hrát spolu klidně, neměl se vůbec přivádět Xabi podle mýho, ale mělo se zapracovat na tom, aby Kroos zůstal. Přesně do toho ale nevidím, kolik mu bylo nábídnuto, jesli chtěl sám odejít, atd... nevim. Goetzeho vidím úplně stejně jako ty - tedy že pouze posouvá balon, jak jsem psal vejš, žádná nadstavba, prostě nic u něj. U něj mě to mrzí, doufám, že se ještě zvedne, ale taky si myslím, že u něj za to může pomalá hra dopředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Herrmann může bejt taky dobrej, na toho jsem pozapomněl PD taky sleduju sem tam jenom no.... je pravda, že ty, co jsem jmenoval, nákladný budou a to dost. Sdílím to přání opět trochu "poněmčit" Bayern. Prostě ta německá zarputilost, bojovnost a touha po úspěchu je hrozně vidět, alespoň v mých očích. Každopádně jsou i výjimky, u kterejch bych byl rád, kdyby zůstaly do budoucna. Hrozně jsem si oblíbil Javiho Martineze pod Juppem a pod Guardiolou zase Thiaga. Doufám, že se jim už budou vyhejbavt zranění, jsou oba hrozně moc kvalitní.

Reagovat
smazaný uživatel

reakce na stas87

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud má Guardiola nabídku tak ať jde. Jak jsem psal výše bude to lepší pro obě strany. Jeho španělštění (katalánštění) Bayernu je krokem zpátky. Věřím, že měl dobrý úmysl, ale Bayern dále neposunul. Příchody a odchody hráčů je provar. Moc chybí Mario Goméz, Mario Mandžukič. Odchod obou dvou byla chyba. I odchod Shaqiriho. A příchody? radši bez komentáře. Co tam dělá Alonso nebo Bernat? Osobně ani Thiago není můj oblíbenec.

Koho za Pepa: jasně Kloppo je sen. Moc tomu nevěřím, že by teď v létě přišel. Z Bundesligy by se mi líbil Favre, ale zase škoda by to byla škoda pro Gladbach. Rozhodně ne trenéra z ciziny nebo ne z jižních zemích. Myslím, že zkouška s Guardiolou stačila. Určitě se tam najdou kvalitní trenéři, ale nejsou to typy na bundesligu, kde jsou úplně jiné návyky a parametry hráčů a jiný způsob hry.

Přes léto změnit hlavně obranu!!! Ta je děravá jako cedník. Laham se musí vrátit na místo beka. Je jedno jestli doprava nebo doleva. To bych klidně střídal podle potřeby. Pryč s Dantem, Bernatem + Alonsem. Nahradit je odchovanci, kteří v klubu jsou. Je škoda, že je pryč Kirchoff nebo Contento. Určitě už by se měli zapracovávat do sestavy.

Reagovat
blackhawk88

suhlasim takmer so vsetkym co si napisal, az na to, ze Thiago sa mi pozdava :) ale on pojde s urcitostou za Pepom. Kedze aj prave kvoli tomu prisiel do Bayernu. Taktiez dufam, ze za nim pojdu aj, tebou, vyssie spominany, Alonso a Bernat. No uvidime, myslim, ze letna prestavka bude celkom zaujimava. Ja ako nahradu si viem predstavit Favreho a mozno aj Schmidta.

Reagovat
Rudnevs

Armin Veh , Jens Keller , Volker Finke... Favreho ani Schmidta nepustia

Reagovat
smazaný uživatel

Co se týče trenéra, tak fakt netuším teď. Ale s těma hráčema ve směs souhlasím, až na Thiaga, mě se jeho hra líbí, má neskutečnej přehled a taky se nebojí přejít jeden na jednoho, dokáže taky dost zrychlit hru nečekanou nahrávkou. Xabi měl slibnej start, ale pak se to zhoršilo. V podstatě jsem se pak po každý bál, když dostal balon a byl mezi stoperama jako poslední a měl rozehrát. Každej druhej zápas od něj přišlo nějaký podklouznutí, nahrávka soupeřovi nebo byl tak utopenej vzdau, že útoku nic nepřinesl a když ho vystřídal třeba takový Rode, tak tam bylo najednou hrozně moc pohybu. Za mě tedy Xabi už né. Bernat max. jako backup za Alabu, ten je prostě jednoznačně jedním z nejlepších na svým postu, stejně jako Lahm, proto je potřeba, aby se tam vrátil a neexperimentovalo se s ním. M. Goméze jsem měl hrozně rád, ale osobně mě daleko víc mrzí odchod M. Mandžukiče, protože ta jeho bojovnost a mezihra je suprová, často zbíhal na křídla, uvolňoval prostor, vybojuje hrozně moc míčů a k tomu ještě solidní produkce golů. Škoda ho. Lewu mám ale taky rád. Fakt se těším na léto, kdo příjde a odejde, uvidíme

Reagovat
Bayernista18

Ono kdyby se dopředu vědělo, že Robben s Ribérym budou celou příští sezónu zdravý, ani by se nemusel koupit nikdo novej.

Reagovat
smazaný uživatel

co rozhoduje při shodě bodů?? Vzájemný zápasy a pak skóre? Wolsburg má stejný vzájemný zápasy s Mgld. Takže bude případně rozhodovat skóre??

Reagovat
db18

Nejdříve skore, až potom vzájemné zápasy.

Reagovat
Rudnevs

Guardiola nech ide ako náhrada ma napadol prípadný návrat Hitzfelda alebo Heynckensa a este Magath

Reagovat
pawelFCB

Magath raději ne

Reagovat
Bayernista18

Do konce letošní sezony třetí německé ligy zbývají dvě kola a už v tuto chvíli padl rekord v návštěvnosti. V sezoně 2012/2013 se na zápasy přišlo podívat 2 342 369 fanoušků, letos stadion navštívilo už 2 378 842 příznivců.

Neví někdo, jak je na tom v porovnání naše liga?

Reagovat
db18

http://fotbal.idnes.cz/databanka.aspx?t=st_divaci&id=1000384

Letos je to zatím: 1 031 154 (Což mně teď docela překvapilo )

Reagovat
Bayernista18

To je bída.

Reagovat
db18

Vždyť to je skoro půlka BL návštěvnosti, kde je odehráno o 5 kol více...

Reagovat
db18

...skoro půlka uvedeného čísla

Reagovat
db18

Nevypadla tam jednička?

Teď jsem totiž našel číslo: 12 484 753

Reagovat
db18

moje chyba - já si nevšiml, že jde až o třetí ligu

Reagovat
Bayernista18

O to je to porovnání 3. BL se Synot ligou horší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele