32. kolo
09.05.2015 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 3:0

Šlágr 32. kola mezi Borussií Mönchengladbach a Bayerem Leverkusen dopadl lépe pro domácí. Svěřenci Luciana Favreho zvítězili 3:0 a před svým tabulkovým sousedem si na 3. místě vytvořili již pětibodový náskok. Skóre otevřel Max Kruse, druhý gól zaznamenal Patrik Hermann a v závěru se ještě parádně trefil také Traoré.

Die Fohlen předvádí v letošní sezóně velmi dobré výkony a daří se jim zejména na vlastním stadionu. Zde v tomto roce získali maximální počet bodů a po vlažnějším úvodu šli za vítězstvím i proti svému konkurentovi v boji o přímý postup do Ligy mistrů. První velkou šanci nevyužil Max Kruse, když se po Raffaelově přihrávce zjevil sám před Lenem a bohužel pro domácí ho talentovaný brankář bravurně vychytal.

Gladbach byl i nadále aktivnější, po rohovém kopu pálil kousek nad Oscar Wendt. Další tutovku pak zahodil Hermann, když po vysunutí od Raffaela ani na dvakrát nepřekonal fantastického Bernda Lena. Tři minuty nato na chvíli zmrazil Borussia-Park Stefan Kießling, který využil zaváhání Sommera a poslal míč do sítě. Radost hostů však překazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Zanedlouho se švýcarský gólman předvedl v lepším světle, když vytlačil mimo tři tyče přízemní pokus Sona.

Krátce po poločasové přestávce se už skóre měnilo. Po typické rychlé akci Borussie centroval z pravé strany Patrik Hermann a do odkryté svatyně bez problémů zakončoval Max Kruse - 1:0. Leno se snažil seč mohl, obdrženému gólu ovšem neměl šanci zabránit.

Po další podobné situace a příhrávce aktivního Hermanna se v stoprocentní příležitosti zjevil Raffael, střela mu ale vůbec nesedla a holenní poslal balón zcela mimo. Leverkusen pak převzal iniciativu a snažil se o vyrovnání, žádnou vyloženou šanci si však nevypracoval. Naopak Mönchengladbach dokázal přidat pojišťující druhý gól. Po přímém kopu rozehraném na krátko se k ráně dostal Christoph Kramer, Leno míč vyrazil jen k Hermannovi, jenž si připsal docela snadnou a především zaslouženou trefu.

Minutu před koncem ještě zatloukl poslední hřebíček do rakve Leverkusenu střídající Ibrahima Traoré, který nádherným obstřelem potřetí pokořil Bernda Lena. Jednička hostů plachtila vzduchem marně, naopak jeho protějšek Yann Sommer se mohl radovat z další vychytané nuly a především z veledůležitého vítězství.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 hyjé hříbata

Reagovat
johnn

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele