Bundesliga - preview 32. kola

08.05.2015, 08:53, aktualizováno 10.05.2015, 09:02
Previews
Ještě před několika týdny to vypadalo, že Wolfsburg má jisté druhé místo, před VfL se ovšem dostal Gladbach a Vlci potřebují zabrat nejlépe už v Paderbornu. Schalke před týdnem ukončilo šest duelů trvající sérii bez výhry, další tři body by si rádo odvezlo z půdy 1. FC Köln...
SC Paderborn - VfL Wolfsburg  (neděle 15:30)
Bundesligový boj o záchranu měl - podle názoru mnohých - mít jen jednu 'jistotu', a to že se z nejvyšší soutěže odporoučí Paderborn. Zvláště poté, co opadlo podzimní nadšení. Podceňovaný nováček se však v posledních týdnech opět zvedl a klíčové body touží urvat i proti Wolfsburgu..

Bilance dvou výher a jedné remízy z posledních čtyřech zápasů je velice slušná; Paderbornu stačila k tomu, aby se dostal na hranici 31 bodů. Díky horšímu skóre to sice stále znamená předposlední sedmnácté místo, patnáctý Freiburg však má bodů stejně a čtrnáctý Hamburk pouze o jeden více. Šance na záchranu je tak pro svěřence Andrého Breitenreitera stále velmi reálná.

Breitenreiter je za svoji letošní práci hodně oceňován, on sám však přenáší veškerou chválu na svůj tým. "Když se podívám na hráče, opět vidím v jejich očích tu zapálenost jako dříve. Čeká nás zápas před našimi fanoušky a v něm chceme navázat na to, co už jsme dokázali," prohlásil. "Jsem přesvědčen, že na to máme. Věřím v naši sílu. Znovu jsme ji nalezli."

Wolfsburg však bude představovat hodně náročného soupeře - koneckonců potřebuje body k tomu, aby definitivně potvrdil svoji účast v základní skupině Ligy mistrů (a vyhnul se tak nepříjemné povinnosti předkola). Na to stačí i třetí místo, Vlci by se však rádi vrátili zpět na to druhé před Mönchengladbach.

Jejich kouč Dieter Hecking věří, že výjezd do Paderbornu absolvuje s Vlky i napřesrok. "Jejich tým jako celek je dostatečně kvalitní na to, aby se zachránil," prohlásil. "Jsou opravdu zapálení, je jich plné hřiště, do všeho jdou na sto procent. Jejich největšími zbraněmi jsou křídelní hra a standardní situace. Řada lidí je možná jejich výsledky překvapena, já ale ne."

I přes tato slova je Hecking samozřejmě toho názoru, že Paderbornu budou muset k záchraně stačit body nasbírané v posledních dvou kolech; Vlci si dnes jedou pro výhru, která by jim matematicky zajistila, že neklesnou níže než na třetí místo. Tím by splnili předsezonní cíl. "Lhal bych, kdybych tvrdil, že se neohlížím na výsledky týmů kolem nás. Neměli bychom se tím však příliš zabývat, soustředíme se sami na sebe," uzavřel Hecking.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Kruse - Heinloth, Lopez, Hünemeier, Brückner - Rupp - Wemmer, Bakalorz, Vrančić, Stoppelkamp - Lakić
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Träsch, Naldo, Klose, Rodriguez - Luiz Gustavo, Arnold - Perišić, De Bruyne, Caligiuri - Dost
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.00 - 4.33 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - Schalke 04  (neděle 17:30)
V tuto chvíli se dá při pohledu na tabulku konstatovat, že Kolín spíše uzavírá její střed než že by ještě reálně bojoval o záchranu; jeho kouč Peter Stöger však nechce ponechat nic náhodě a burcuje své svěřence, aby si domácí výhrou proti Schalke definitivně zajistili prvoligovou příslušnost.

Kozlové mají nyní na kontě 36 bodů, šestnáctý Hannover 31, ale jelikož Die Roten už svůj zápas hráli (a zbývají jim tedy jenom dva), může jim Stögerova družina v případě úspěchu odskočit na osm bodů. Což by dvě kola před koncem znamenalo automatické bezpečí. A přesně takový je také koučův plán.

"Vše se točí ohledně záchrany," prohlásil rakouský trenér na tiskové konferenci. "My jí chceme dosáhnout co nejdříve, a chceme jí dosáhnout sami, bez spoléhání na ostatní. Hráči si nedovolují cítit se uvolněně, ale nejsou ani přepracovaní - spíše zdravě soustředění na svůj úkol," dodal.

Schalke má sice mnohem příjemnější problémy - ani případná dnešní prohra by je nevyřadila z pozic pro Evropskou ligu - atmosféra v kabině však má do ideálu hodně daleko. Před zápasem v Kolíně, který v roce 2015 doma ještě neprohrál, se tak favorit určuje jen hodně těžko.

"Ještě jsme nic nedokázali," mávl rukou Roberto Di Matteo, jehož tým po několika trapasech alespoň naposledy přestřílel Stuttgart, čímž udělal možná rozhodující krok k udržení pohárových příček. "Morálka je hodně vysoko, stále nás ale čeká spousta těžké práce. Naším cílem zůstává Evropská liga, a bude to dramatický boj až do samého konce."

Königsblauen dnes navíc nepomůže elitní kanonýr Klaas-Jan Huntelaar, jehož dva góly před týdnem pomohly týmu k výhře 3:2; může za to kumulace žlutých karet. Nad startem Jeffersona Farfána se vznáší otazník, Julian Draxler je však v pořádku. Stöger se musí v první řadě rozhodnout, co s Anthony Ujahem - Nigerijec je jeho nejlepším útočníkem, nicméně poté, co oznámil posezonní odchod do Werderu a už se stačil vyfotografovat s úsměvem před brémským stadionem, nedá se od kolínských fanoušků čekat zrovna nadšená reakce.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Brečko, Maroh, Wimmer, Hector - Risse, Vogt, Lehmann, Gerhardt - Osako, Ujah
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Fährmann - Höwedes, Matip, Nastasić, Aogo - Neustädter, Höger - Farfán, Draxler, Sané - Choupo-Moting
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.30 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
Zatímco Hoffenheim má stále velké šance na to, aby mohl letošní sezonu hodnotit jako úspěšnou, ve Frankfurtu věřili v lepší umístění.

Jediným hráčem Eintrachtu, který bude na tenhle ročník vzpomínat v dobrém, se s největší pravděpodobností stane Alexander Meier. Kvůli zranění už sice žádné branky nepřidá, přesto má velmi reálnou šanci na setrvání v čele tabulky bundesligových střelců. Ačkoliv kdo ví, ve třech utkáních mohou Robert Lewandowski, Pierre Aubameyang či Franco Di Santo předvést všelicos.

Zranění elitního kanonýra celku z Commerzbank-Areny se však v táboře prozatím dvanáctého týmu v těchto dnech příliš neřeší. Magazín Bild totiž v týdnu přinesl zprávu o tom, že hráči v poslední době nevycházejí s trenérem Thomasem Schaafem, kvůli čemuž prý mají jen pětibodový náskok na barážovou pozici. Schaaf vydržel koučovat Werder Brémy čtrnáct let. Že by se v novém působišti pakoval po jediné sezoně?

"Jakékoliv diskuze o trenérovi jsou poměrně bezpředmětné. Vztah pana Thomase Schaafa a klubu je naprosto ukázkový. Těšíme se na následující tři zápasy a všechno ostatní teď jde stranou. Jsem maximálně přesvědčený o tom, že hráči v nich odvedou vynikající výkony, které povedou k nejlepším možným výsledkům," osvětloval celou situaci sportovní ředitel Bruno Hübner.

Ani Lodivod Hoffenheimu Marcus Gisdol si nemyslí, že by tyto spekulace mohli jeho svěřencům tenhle duel ulehčit: "Frankfurt sice inkasoval nejvíce branek ze všech týmů, ale zároveň je čtvrtým nejlépe střílejícím mužstvem. Rozhodně jsou velmi nebezpeční, zvláště v domácím prostředí. Jsem přesvědčený o tom, že se budou chtít před vlastními příznivci vytáhnout. My Frankfurt vnímáme jako tým, který se nikdy nevzdává, takže očekávám tuhou bitvu."
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Ignjovski, Zambrano, Madlung, Oczipka - Russ, Hasebe - Piazon, Stendera, Inui - Seferovic
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Toljan, Strobl, Bicakcic, Beck - Volland, Schwegler, Polanski, Roberto Firmino - Modeste, Szalai
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.75 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Hannover 96 - Werder Brémy  (sobota 15:30)
Příšerná forma v kalendářním roce 2015 Hannover konečně dostihla - minulý víkend se tradiční klub vůbec poprvé za celou sezonu propadl na sestupové příčky. Pokud z nich chce ještě v závěrečných kolech uniknout, musí bezpodmínečně vítězit, ideálně už dnes doma proti Brémám. Problém je, že něco takového se jim letos ještě nepovedlo..

Od Nového roku nezískali Die Roten ani jeden tříbodový zářez a příští kolo by už mohlo být pozdě. Je potřeba vyhrát právě teď, jak podotýká i prezident Martin Kind. "Jsem naprosto pevně přesvědčen o tom, že se zachráníme. Vycházím ale z toho, že v sobotu porazíme Werder - pokud se to nepovede, situace bude už extrémně kritická," prohlásil funkcionář.

Hráčům samotným se tak naskýtá šance udělat rozhodující krok k záchraně právě v severoněmeckém derby, před vlastními fanoušky; to je velké lákadlo a zároveň zaručená motivace navíc. Kind sice spoléhá na to, že se na Niedersachsenstadionu bude po finálním hvizdu, má však už připraven i plán pro případnou druholigovou anabázi; i v takovém případě by u týmu měl zůstat současný kouč Michael Frontzeck.

Ten přitom přišel teprve minulý měsíc na místo vyhozeného Tayfuna Korkuta a dostal smlouvu pouze na zbytek sezony, tedy na pět zápasů. "On by byl prvním, s kým bychom to probírali," prohlásil prezident. "Je čím dál tím lepší, platí za velkého profesionála a neztrácí zbytečně čas."

To Werder má letos zcela jiné starosti - pod vedením trenéra Viktora Skripnika zažívají fanoušci v zelenobílých barvách po delší době zase vzrušující boj o Evropu. (V uplynulých několika letech byly přitom pozice těchto dvou klubů většinou přesně opačné.) Výhra v Hannoveru by brémským pohárovým ambicím ohromně prospěla, Skripnik s ní ale dopředu nepočítá: "Hrajeme proti týmu, který je zatlačen do kouta. Musí zvítězit, takže my se potřebujeme připravit na skutečnou bitvu. Nebude to lehký soupeř."
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Sakai, Marcelo, Schulz, Albornoz - Schmiedebach, Sané - Stindl, Kiyotake, Prib - Briand
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Casteels - Gebre Selassie, Vestergaard, Lukimya, Sternberg - Fritz, Bargfrede - Hajrović, Junuzović - di Santo, Selke
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 4.00 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen  (sobota 15:30)
Sobotní bundesligový šlágr hodně napoví, kdo nakonec postoupí do Ligy mistrů přímo a koho čeká předkolo - domácí Borussia Mönchengladbach a hostující Bayer Leverkusen totiž bojují o strategickou třetí příčku. Oba celky jsou navíc v dobré formě, fanoušci se tedy mají nač těšit..

Papírově je na tom o něco lépe Gladbach, který má na svého dnešního soupeře dvoubodový náskok. To znamená, že případná výhra by jej navýšila na pět - což by dvě kola před koncem už mělo bohatě stačit. Naopak výhra Leverkusenu by na "bednu" posunula právě výběr Rogera Schmidta a Hříbata by ztratila přímou kontrolu nad situací.

"Samozřejmě, že je to důležitý zápas," potvrdil domácí kouč Lucien Favre na tiskové konferenci. "Jenže získat můžeme pouze tři body, stejně jako kdykoliv jindy. Pochopitelně bychom rádi vyhráli a stvrdili tak svoji současnou pozici," dodal s tím, že se úplně nezříká ani remízového vyústění: "Záleží na vývoji. Pokud inkasujeme vyrovnávací gól v poslední minutě, spokojen určitě nebudu."

Bayer sice na jaře překonal klubový rekord v počtu vítězství v řadě, dnes však nebude papírovým favoritem - i proto, že mu chybí jeden z nejlepších ofenzivních hráčů, Karim Bellarabi. Mladý forvard si odpykává disciplinární trest, přidal se proto ke Kyriakosovi Papadopoulosovi a Gonzalu Castrovi, kteří jsou zranění.

"Na tom vůbec nezáleží," odbyl tuto otázku rázně Favre, jemuž samotnému bude pro zbytek sezony chybět kapitán Martin Stranzl. "Zaprvé, mluvit pořád dokola o absencích, zranění a trestech vás nikam nedostane. Zadruhé má Leverkusen kvalitní tým, takže své hráče dokážou nahradit. Julian Brandt je vynikající hráč, schopný ujmout se Bellarabiho místa," dodal.

Právě na Brandta budou fanoušci Leverkusenu hodně spoléhat - teprve devatenáctiletý talent se totiž zapsal mezi střelce v posledních třech zápasech. Pokud zazáří i dnes, je klidně možné, že nakonec vystřílí svému zaměstnavateli zhruba 25 milionů eur navic; taková je totiž odměna pro tým, který postoupí do základní skupiny Ligy mistrů.
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Korb, Jantschke, Brouwers, Wendt - Kramer, Xhaka - Herrmann, Johnson - Raffael - Kruse
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Leno - Hilbert, Jedvaj, Toprak, Wendell - Reinartz, Rolfes - Brandt, Calhanoglu, Son - Kießling
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.70 - 3.40 - 2.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Dortmund - Hertha BSC  (sobota 15:30)
Jürgen Klopp stále doufá, že se mu podaří dovést Borussii Dortmund do pohárové Evropy. Proti bude Hertha Berlín, jejíž hráči se na tenhle zápas připravovali vskutku netradičně.

"Naším jediným cílem je zvládnout všechna tři zbývající utkání. Šesté místo máme pořád na dohled, což nás v tuto chvíli nejvíce zajímá," řekl rodák ze Stuttgartu, jenž černožluté vedl od roku 2008. K dispozici znovu nebude zraněný Marco Reus, protože trenér nechce nic riskovat. Přeci jen Borussii čeká v závěru května ještě finále DFB-Pokalu, kde bude protivníkem Wolfsburg.

"Vypadá to, že Marco by mohl začít s tréninkem příští týden. Zraněných máme teď docela dost, ale pořád je z čeho vybírat," dodal Klopp, který se bude muset obejít také bez Adriána Ramose, Lukasze Piszczeka a brankáře Romana Weidenfellera. Protějšek Pál Dárdai naštěstí žádné výrazné absence řešit nemusí.

"Hráči musí zůstat plně soustředění, ale to neznamená, že by nebyl čas na relaxaci," řekl maďarský kouč poté, co ve středu místo na hřiště dovedl své svěřence do restaurace na kafe. "Ve zbytku sezony musíme být především mentálně silní. Takže co potřebuju je, aby moji hráči nemysleli jen a pouze na fotbal," obhajoval své rozhodnutí. Pokud zabere a Hertha na Signal Iduna Parku zvítězí, bude setrvání v soutěži v podstatě zaručeno.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Langerak - Durm, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Gündogan - Kampl, Kagawa, H. Mkhitaryan - Aubameyang
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Kraft - Pekarik, S. Langkamp, Brooks, Plattenhardt - Skjelbred, Lustenberger - M. Ndjeng, Stocker, N. Schulz - Kalou
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 5.00 - 8.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayern Mnichov - FC Augsburg  (sobota 15:30)
Bayern sice už obhájil mistrovský titul, v posledních týdnech ale jeho forma poměrně dramaticky upadla, což mělo za následek vypadnutí z domácího poháru a velmi pravděpodobně i z Ligy mistrů. Nyní se svěřenci Pepa Guardioly pokusí odrazit k důstojnému závěru sezony doma proti Augsburgu..

Porážka 0:3 v úvodním semifinálovém klání LM v Barceloně by byla špatná sama o sobě, celou situaci ale ještě "vylepšil" záložník Mario Götze, který byl po finálním hvizdu viděn, jak se s úsměvem vybavuje se soupeřovým gólmanem Markem-André ter Stegenem. Pokud Guardiola nevymyslí nějaký zázračný recept do příštího úterý, zakončí bavorský gigant sezonu s jedinou trofejí.

Götzemu je třeba přičíst ke cti, že se po incidentu omluvil. "Pokud si někdo myslí, že se mě tato porážka nedotkla, hluboce se mýlí," uvedl v prohlášení na své vlastní webové stránce. "Byl jsem zklamán minimálně stejně jako mí spoluhráči a všichni fanoušci. Tomuto klubu dávám vždy úplně vše. Pokud to tak nevyznělo, omlouvám se."

Bayern se nyní nachází v poměrně ošemetné situaci - potřebuje zvítězit, aby si před úterní domácí odvetou zvýšil sebevědomí, zároveň je ale docela dobře možné, že hráči budou myšlenkami někde jinde. Guardiola navíc podle všeho opět postaví do hry experimentální sestavu, podle predikce magazínu Kicker v ní nebude chybět například mladý debutant Sinan Kurt.

To by Augsburgu mohlo vyhovovat - on sám totiž půjde do zápasu na sto procent. Tým Markuse Weinzierla i přes výrazný pokles formy v posledních měsících stále drží pohárovou pozici, a pokud by uspěl v Allianz Areně, udělal by tak obrovský krok směrem k historicky první účasti v Evropě.

"Je to jako ve filmu. Za každým úspěchem jsou vždy dvě klíčové postavy, u nás to jsou Weinzierl a (sportovní ředitel Stefan) Reuter," prohlásil zkušený Halil Altintop. "Odvádí tu špičkovou práci, zvlášť pokud si uvědomíte, jak omezené mají možnosti. V tomto klubu se fotbalisté vždy vybírali nejen podle schopností, ale také podle charakteru. Teď se nám to hodí. Místo party egoistů tu máme skutečný tým, který drží při sobě," zakončil.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Weiser, Javi Martinez, Dante, Bernat - Lahm, Gaudino - Müller, Götze, Sinan Kurt - Pizarro
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Baba - Baier - Esswein, Feulner, Altintop, Werner - Bobadilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.50 - 11.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05  (sobota 18:30)
Stuttgart nyní ztrácí na první nesestupovou pozici čtyři body, což tři kola před koncem ligy není nic příjemného. Pochopitelně to ví i Huub Stevens, kterému se však na tiskové konferenci dařilo tuto skutečnost vcelku obstojně zakrývat.

Ať už to dopadne s klubem s Bádenska-Württemberska jakkoliv, je jasné, že na trenérské lavičce dojde ke změně. Vedení již údajně podepsalo kontrakt s novým koučem, jehož jméno zatím zůstává veřejnosti zatajeno. "Fotbal je opravdu krásná hra. Zrovna se sice nenacházíme v nejoptimálnější pozici, nicméně podporu od našich příznivců stále cítíme," řekl někdejší hráč PSV Eindhoven.

Aby ne, když se znovu očekává, že Mercedes-Benz-Arena bude zaplněná do posledního místečka. Hostující trenér Martin Schmidt tím podle vlastních slov rozhodně překvapený nebyl. Ačkoliv rozhodně čekal, že se VfB bude pohybovat jinde. "V každém zápase dávají na odiv odvahu a odhodlání. A když je vidíte hrát, nikdy by vás ani nenapadlo, že se můžou nacházet na samém chvostu tabulky."

Pokud by se jeho týmu podařilo ve Stuttgartu vyhrát, tak jako na začátku loňského roku, měl by už jistojistě zajištěnou účast v dalším ročníku Bundesligy. Domácí ale tentokrát potřebují bodovat více než kdy předtím, aby udrželi krok s Hamburkem a Paderbornem, tedy příštími soupeři v boji o udržení prvoligové příslušnosti.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Klein, Rüdiger, Niedermeier, Hlousek - Serey Dié, Gentner - Harnik, Maxim, Kostic - Ginczek
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Karius - Jara, Bungert, Bell, J.-H. Park - Geis, Baumgartlinger - Jairo, Malli, Koo - Okazaki
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.95 - 3.75 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - SC Freiburg  (pátek 20:30)
Freiburg se po Novém roce výrazně zvedl a chvíli to vypadalo, že by nakonec nemusel mít se záchranářskými boji reálné potíže; události posledních týdnů jej však vrátily zase zpět do reality. Nyní jsou svěřenci Christiana Streicha na šestnácté, barážové příčce, a v páteční předehrávce nového kola je čeká těžký výlet na půdu přímého konkurenta z Hamburku..

Situace je pro oba kluby nesmírně vážná - do konce sezony už totiž zbývají pouze tři zápasy a HSV má na svého dnešního soupeře náskok jediného bodu. Sám Freiburg se přitom drží mimo přímý sestup jen díky skóre. Pokud se tedy dnes podaří někomu získat tři body, bude mít do závěrečných kol obrovskou výhodu, a naopak.

Papírově je lehkým favoritem Hamburk. Jednak hraje doma, jednak má momentálně lepší formu; poslední dva zápasy totiž vyhrál a výrazně přiživil své naděje na záchranu. Naopak hosté minulý víkend prohráli doma s dalším konkurentem z Paderbornu a situaci si pořádně zkomplikovali.

"Ty výhry jsme potřebovali. My jako tým i naši fanoušci," prohlásil kouč HSV Bruno Labbadia. "Musíme si ale uvědomit, že ještě nemáme ani zdaleka vyhráno, a dohrát sezonu ve stejném stylu. Dostali jsme se do dobré pozice a nesmíme si ji nechat proklouznout mezi prsty. Poslední dvě kola dokázala pouze to, že jsme stále ve hře," dodal obezřetně.

Také Freiburg, pokud se mu podaří oklepat se po nečekané ztrátě s paderbornským nováčkem, má stále vše ve svých rukou. "Teď jedeme do Hamburku, který je čtrnáctý, potom hostíme Bayern (už jistého mistra), a sezonu zakončujeme v Hannoveru, který je sedmnáctý," vyjmenovává obránce Nicolas Höfler. "To znamená, že nás ještě čekají dva přímí konkurenti. Je to pouze na nás."

Vzhledem k tomu, že Labbadia bude mít k dispozici (podle všeho) i kapitána Rafaela van der Vaarta, který vynechal čtvrteční trénink prý pouze z preventivních důvodů, budou hosté potřebovat hodně sebevědomí. Höflerovi rozhodně nechybí: "Jsem přesvědčen, že se nám naskytne šance v Hamburku uspět. Chceme je využít a zajistit si tak důležité tři body."
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Adler - Westermann, Djourou, Rajković, Ostrzolek - Kaćar, van der Vaart - Stieber, Holtby, Olić - Lasogga
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Bürki - Riether, Krmaš, Mitrović, Günter - Schuster, Darida - Schmid, Klaus - Petersen, Mehmedi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.40 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov31244377:1576
2.VfL Wolfsburg31188565:3462
3.Borussia Mönchengladbach31179547:2360
4.Bayer Leverkusen311610559:3258
5.Schalke 04311291041:3645
6.FC Augsburg311341438:4043
7.Werder Brémy311191147:5942
8.TSG Hoffenheim311181246:4941
9.Borussia Dortmund311171341:3840
10.1. FSV Mainz 05318131043:4337
11.1. FC Köln318121130:3636
12.Eintracht Frankfurt31991351:6036
13.Hertha BSC31971535:4834
14.Hamburger SV31871621:4731
15.SC Paderborn317101429:5931
16.SC Freiburg316121332:4330
17.Hannover 9631791535:5330
18.VfB Stuttgart31691636:5827
Přehled vysílání zápasů Bundesligy na české verzi Eurosportu 2
pátek 20:30Hamburger SV - SC Freiburg
sobota 15:30Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen
sobota 18:30VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05
neděle 15:30SC Paderborn - VfL Wolfsburg (host Miroslav Jirkal)
neděle 17:301. FC Köln - Schalke 04

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Snad to Freiburg urve...

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutočné kolo, v každom zápase sa hraje buď o európske poháre alebo priamo o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

10.Mainz môže teoreticky ešte zostúpiť, ale aj dostať sa do EL. Toto je najvyrovnanejšia liga, nech sa páči

Reagovat
db18
Reagovat
smazaný uživatel

To viem to som zachytil. Myslel som len Európu v mojom komentári

Reagovat
smazaný uživatel

Martin Fenin má nové angažmá. Naposledy útočník Istres se dohodl na spolupráci se třetiligovým německým Chemnitzerem, kde bývalý český reprezentant podepsal kontrakt na dva roky s opcí.

Fenin is back

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych tam šel hned, ale asi mi tam nechtěj.

Reagovat
db18

Aj, to už měl být gól od Daridy - a pak to zkope i Klaus

Reagovat
db18

Mehmedi (Guedé asistence )

Reagovat
smazaný uživatel

Djourou brani na urovni okresu, děs běs a hruza

Reagovat
Marv

Po výhře Freiburgu snad v tomhle kole už jen jedničky

Reagovat
Marv

To HSV snad nikdy nespadne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Univerzál

Proboha Freiburg...Pokolikáté už to letos je?! :-(

Reagovat
db18

Freiburg už nikdy nevyhraje, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg To už je letos kolik, 10-15 bodů ztracených v posledních minutách. Ale co, jestli to bude znamenat záchranu Hamburgu tak proč ne. Snad v případě sestupu Freiburgu s ním nebude Darida hnít ve tředu tabulky 2. BL a půjde jinam.

Reagovat
stas87

jasna penalta pre SCF,to drzanie naprosto jasne.Zasa to tym saskom vyslo a maju bod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska prohra Paderbornu a výhra Stuttgartu a Hannover, prosím!

Reagovat
Univerzál

OT: K'lautern nechce postoupit?

Reagovat
Spasitel

Pripravili má o pár € hádam na to doplatia Karlsruher postúpi a Kˇlaurten nedá baráž.

Reagovat
smazaný uživatel

Langerak - Durm, Subotic, Hummels, Schmelzer - Kehl, Gündogan - Mkhitaryan, Kagawa, Kampl - Aubameyang

Zase bez Marca a místo toho Micky, Kampl, Subotic a Schmelzer v základu... to je prostě k smíchu

Reagovat
db18

Bayern už vyběhne v nových dresech: https://twitter.com/FCBayern/status/597027816316731392

Reina - Weiser, Boateng, Dante, Bernat - Lahm, Thiago, Schweinsteiger - Müller, Götze - Lewandowski

Hitz - Verhaegh, Hong, Klavan, Baba - Baier, Kohr - Esswein, Feulner, Altintop - Bobadilla

Až na Lahma v záloze je to skvělá sestava U FCA překvapila absence Wernera... (spolu s Höjbjergem jen na lavičce)

Reagovat
PavlíčeQ

Dresy lepší než, který byly tuhle sezónu

Reagovat
db18

Komentátor teď ještě říkal, že se dresy měly představit v Barceloně, ale UEFA to nepovolila, jelikož té se musí tři varianty dresů představit už na podzim a další změny nejsou možné. Naštěstí, to by teda byla pěkná premiéra.

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes ta premiéra nebyla o mo lepší.

Reagovat
smazaný uživatel

*moc

Reagovat
db18

Dnes to tolik nebolí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Dneska si odbude debut Chessa.Netusim kto to je,tak snad poda aspon priemerny vykon.Hajroic hra..a asi mu Skripnik zacal verit.Trebars v novej sezone dostane podstatne viac priestoru a bude stabilnym clenom zakladu. Ja uz som ho odpisal..

Reagovat
db18

To asi nebude Dennis Chessa, co?

Reagovat
stas87

Je to on.Hraval za U17,U19 a potom za rezervz vasu.Odisiel do VfR a teraz je u nas.Poznas ho?

Reagovat
db18

Neznám, jen si ho pamatuju jmenovitě...

Reagovat
stas87

livesport ma v zostave Chessu ale hra Sernberg amateri

Reagovat
db18

Chessa u vás koukam vůbec neni...

Reagovat
stas87

Jj,nechapem kto si to vymyslel. som ostal v soku,ze kto to je..tak ho hladam a on je hrac Aalenu.Ked som videl 37ku,bolo mi jasne,ze je ot Strernberg.

Reagovat
db18

No, a to se ještě pod SL řešilo, že za Kolín nastupuje Kouřil, který hraje za Baník.

Reagovat
db18

Hmm, na překonání celé naší sestavy stačí dlouhý odkop Hitze... Reina do toho měl jít rukama napřed, to se v poslední době toleruje...

...aspoň jsme se ale rozloučili s Lahmem (to měl hrát stopera? nejmenší hráč na hřišti? ) A Verhaegh neproměnil svůj první pokutový kop v letošní sezoně (5 úspěšných).

Reagovat
db18

Stoper Basti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reina chytil šanci za pačesy, jak se říká

Reagovat
db18

To bude FCA ještě mrzet - jestli se nechytí Matavz, tak to bude chtít nějakého střelce, Bobadilla je skvělý, ale spíše v tom, že do hry dostane spoluhráče... a pak ty šance nemá kdo zakončit.

Reagovat
db18

Eintracht

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Micky dneska docela slušný, překvapuje.. už druhá asistence

Reagovat
db18

...asi mu pomohlo, že se kolem něj uklidnila situace, když Tuchel řekl, že s ním počítá a v létě určitě neodejde.

Reagovat
smazaný uživatel

nevím... to spíše od něj samotného a jeho agenta přišly ty úplně první impulzy k přestupu

Reagovat
db18

Bobadilla patičkou

Reagovat
Spasitel

Bayern asi chce oplatiť Dortmundu pohár aby si nezahrali budúci rok európske poháre :)

Reagovat
smazaný uživatel

právě teď je Dortmund na pozici, která mu zaručuje EL i kdyby nevyhráli domácí pohár

Reagovat
Spasitel

Sekol som sa stáva sa no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

Zlatko konecne to trafil hrozny futbal od oboch,ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím, dle souhrnu to vypadá, že ve čtrnácté minutě Neuer střídal Lahma. Můžete mi říct, jestli je to jen chyba člověka, co psal souhrn nebo špatně ten souhrn chápu, nebo Guardiolova revoluce nabírá nových dimenzí, přičemž Neuera zkouší na zálohu nebo naopak Lahmovi nevyšla premiéra v brance?

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas jsem neviděl, už jsem v obraze, teď jsem si všiml, že Reina šel do sprch

Reagovat
smazaný uživatel

*Ty smajly jsou překlik, už raději nepíši.

Reagovat
db18

*perlička: Lahm v té době hrál stopera - a mj. i jeho nedůraz v bránění vůbec mohl za to, že došlo ke konfrontaci Bobadilly s Reinou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele