32. kolo
09.05.2015 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 2:0

Stuttgart evidentně ještě vůbec nic nezabalil a po výhře nad Mohučí může dále prohánět nejbližší konkurenty v boji o udržení, přičemž v závěrečných dvou kolech se utká hned se dvěma z nich (Hamburkem a Paderbornem).

Kouči Stevensovi se po zranění vrátil do sestavy Daniel Didavi a bylo znát, že mu fotbal opravdu chyběl, neboť jeho chuť do hry byla velikánská. Ve 35. minutě vypálil z dobrých čtyřiadvaceti metrů a míč se odrazil od vnitřní strany vzdálenější tyče do bezpečí. Následně zblízka netrefil hlavou Florian Klein. Ale diváci ve vyprodané Mercedes-Benz-Areně byli nadále trpěliví a hnali své modly dopředu.

Ty se jim odvěčily v 66. minutě. Jmenovitě to byl Daniel Didavi (kdo také jiný). Po přiťuknutí Diého napřáhl z nějakých pětatřiceti metrů. Střela to rozhodně nebyla nikterak tvrdá, ale těsně před nepříjemně Lorisem Kariusem skočila. A když se odrazila, jediné, co hostující jednička stihla, bylo vyrazit ji na tyč, od které se míč posunul za brankovou čáru - 1:0.

Od té doby bylo VfB zcela jasně na koni a svou převahu znovu korunovalo v 78. minutě poté, co se na pravé straně dostal až k brance Martin Harnik a jeho přihrávku ztečoval Niko Bungert tak nešikovně, že Filip Kostić mohl z ideální pozice pálit přesně pod břevno - 2:0. V ten moment už by si na svěřence Martina Schmidta vsadil málokdo.

Zato Stuttgartští měli v závěru zásluhou Daniela Ginczeka ještě jednu dobrou příležitost, leč ta se v gól neproměnila. Pro Mohuč to byla druhá prohra v řadě, nicméně vzhledem k losu má setrvání v soutěži jisté. Zápasy s Kölnem a Bayernem Mnichov si tedy může bývalý klub Zdeňka Pospěcha užít v relativním klidu.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele