32. kolo
10.05.2015 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

SC Paderborn - VfL Wolfsburg 1:3

Mönchengladbach se na druhém místě bundesligové tabulky nakonec příliš neohřál - Vlci z Wolfsburgu totiž hned následující den udolali Paderborn na jeho hřišti 3:1 a definitivně si tak zajistili účast v základní skupině příštího ročníku Ligy mistrů. Naopak domácí zůstávají ponořeni v sestupovém pásmu..

Domácí samozřejmě nebyli proti takto silnému protivníkovi papírovým favoritem, jejich fanoušci však určitě mysleli na body; svěřenci Andrého Breitenreitera totiž ukázali v posledních týdnech dobrou formu a i dnes mohli jít do vedení, kdyby byl Lukas Rupp tváří v tvář gólmanovi Diegu Benagliovi nezahodil obrovskou šanci hned v úvodních minutách. Na tribunách to jen zklamaně zahučelo, když míč prolétl těsně vedle pravé tyče.

A tak mohli místo toho udeřit Vlci - po rohovém kopu se hlavou prosadil Klose. Postranní sice nejprve zvedli praporek na znamení ofsajdu, po dohodě sudích však nakonec branka byla přece jen uznána (Luiz Gustavo sice byl v postavení mimo hru, nijak ale neovlivnil průběh akce). To byla pro nabuzený Paderborn velká rána, a domácí sebevědomí ještě více upadlo poté, co Perišić výtečným pasem vyslal ke skórování Base Dosta. Nizozemský kanonýr se zblízka nemýlil a Wolfsburg vedl 2:0.

Breitenreiterovi se nicméně povedlo o pauze svoje svěřence opět namotivovat a do druhého dějství tak vyběhli značně aktivně, kontrolovali hru v dlouhých úsecích s míčem na kopačkách a podařilo se jim vytvořit na soupeře platonický tlak, nicméně Vlci, s pohodlným náskokem v kapse, se nikam hnát ani nepotřebovali. Naopak jim perfektně vyhovovalo nechat hrát soupeře a čekat na další potenciální úder, který také nakonec přišel - rána Maximiliana Arnolda byla sražena před Dosta, který opět z minimální vzdálenosti na zadní tyči zvýšil na 3:0.

Deklasovaný Paderborn už se v závěru zmohl pouze na snížení po krásném voleji Lukase Ruppa, jenž zapadl přímo pod Benagliovo víko; na body to ale stačit nemohlo. Před Paderbornem se tak stále mohutněji rýsuje vyhlídka závěrečného nervydrásajícího duelu s přímým konkurentem ze Stuttgartu; v tuto dobu jsou právě tyto dva týmy na obou sestupových příčkách.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
KingMaster13

Hodně se těším na Wolfsburg v LM Snad to nerozprodají

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele