32. kolo
09.05.2015 15:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - TSG Hoffenheim 3:1

Jak vidno, spekulace ohledně neshodů trenéra Thomase Schaafa s hráči se zřejmě nezakládaly na pravdě. Eintracht Frankfurt totiž porazil Hoffenheim, čímž mu v podstatě zavřel dveře do pohárové Evropy.

Na úvodní gól čekala naplněná Commerzbank-Arena do 18. minuty. Z Bastian Oczipka zahrával z nějakých dvaceti metrů přímý kop. A protože Oliver Baumann předtím udělal úkrok ke své levé tyči, zatímco balon letěl k té pravé, nestihl mu zabránit v cestě do sítě - 1:0. Zásluhou Ádáma Szálaie mohlo být o chvíli později vyrovnáno, jenže v situaci jeden na jednoho jej vychytal Kevin Trapp a Roberto Firmino pak odhlavičkoval uvolněný balon nad branku.

Ve 27. minutě tedy Frankfurtští zdvojnásobili své vedení. Marc Stendera vyhrál ve středu hřiště důležitý souboj a ihned poslal míč dopředu Harisi Seferovićovi, který se díky šikovnému zpracování mohl hnát sám na branku. Netradiční řešení situace šajtlí zabralo, takže se nad řekou Mohan znovu slavilo - 2:0.

Uběhlo sotva šest minut a na světě byla třetí branka. Po nakrátko rozehraném rohu se balon hned vrátil k jeho exekutorovi Bastianu Oczipkovi, který z voleje nacentroval do vápna, kde nejvýše vyskočil Timothy Chandler, aby uklidil kulatý předmět zhruba do stejných míst, jako předtím z přímého kopu jeho nyní centrující spoluhráč - 3:0.

O poločasové pauze muselo být v šatně hostujícího celku poměrně dusno, nicméně slova Marcuse Gisdola, ať už byla jakákoliv, si jeho svěřenci vzali k srdci a už po šesti minutách slavili snížení. Famózní přímý kop Kevina Vollanda zapadl přesně pod břevno branky jeho jmenovce Trappa - 3:1. V ten moment všichni domácí příznivci poněkud znejistili.

Další vrásky jim mohl přidělat Steven Zuber, ale na brankáře nevyzrál. Svou šanci na druhé straně neproměnil ani další střídající hráč, Japonec Takashi Inui, nicméně Eintracht to mrzet vůbec nemuselo, protože tento výsledek zapříčinil, že Bundesliga je pro příští sezonu jistojistě zachráněna. Asi ani netřeba dodávat, že to samé platilo už před tímto mačem i pro hoffenheimského soupeře.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele