32. kolo
09.05.2015 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2:0

Zásluhou přesných tref Nevena Subošiće a Erika Durma Borussia Dortmund v tabulce opět poskočila. Nyní se nachází už na sedmém místě, takže naděje na Evropskou ligu tu stále je.

Družina Jürgena Kloppa šla za výhrou prakticky od samotného úvodu. Mats Hummels sice svou hlavičkou ještě Thomase Krafta nepřekonal, ale v 9. minutě rozehrál Henrik Mchitarjan na přední tyč rohový kop, kde si na centr naskočil Subotić a z bezprostřední blízkosti poslal domácí do vedení - 1:0. Po čtvrthodině hry to mohlo být pro naprostou většinu diváků v Signal Iduna Parku ještě veselejší.

A znovu u toho byl arménský reprezentant, který se prosmýkl kolem stínujícího Johna Brookse, jenže následně mířil vedle vzdálenější tyče. Pak se začal úvodní tlak poněkud vytrácet, ale hosté toho nedokázali využít. Naopak hned po změně stran inkasovali druhou branku, tentokrát z kopačky Erika Durma.

A zkuste si tipnout, kdo mu na gól přihrál. Hádáte-li Henrik Mchitarjan, pak hádáte správně. Před pokutovým územím poslal balon doprava lépe postavenému spoluhráči, který jej ve vápně zasekl a zamířil do levého dolního rohu brány. Naštěstí pro dortmundského obránce byla střela natolik razantní, že berlínský brankář nedokázal kulatý předmět vyrazit.

Později si ještě dobré příležitosti vytvořili Shinji Kagawa a Kevin Kampl, nicméně další trefu už diváci neviděli. Borussia tedy čeká, jak dopadne zítřejší zápas Schalke, které zajíždí do nedalekého Kolína nad Rýnem. Ovšem honba za evropskými poháry bude i tak vskutku dramatická, jelikož los přisoudil černožlutým ve zbývajících dvou kolech VfL Wolfsburg a Werder Brémy. To Hertha má nyní jen tříbodový náskok na barážovou pozici a před sebou Frankfurt a Hoffenheim.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vrátime im to a vyhráme 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele