Bundesliga - souhrn 30. kola

15.04.2011, 22:26, aktualizováno 17.04.2011, 19:23
Komentáře a souhrny
Bayern doma smetl Leverkusen a posunul se na třetí místo, zatímco hosté uvolnili cestu k titulu Dortmundu, který neměl problémy s Freiburgem. Werder se rozešel smírně se Schalke, remizoval také Wolfsburg proti St. Pauli, tři body slaví v Hoffenheimu, Stuttgartu, Mainzu a Norimberku...

Borussia Dortmund - SC Freiburg 3:0

17.04.2011 17:30

Góly: 23. Mario Götze, 43. Robert Lewandowski, 78. Kevin Großkreutz

BVB si v poklidném tempu poradilo s neškodným Freiburgem a využilo tak odpoledního zaváhání Leverkusenu, před kterým má čtyři kola před koncem osmibodový náskok.

V úvodu utkání se nehrál příliš pohledný fotbal, BVB trpělivě vyčkávalo, a protože se dopředu netlačili ani hosté, tak jsme mnoho útočných akcí neviděli. První zajímavější možnost tak přišla až po čtvrthodině hry, na Sahinovu standardní situaci si naběhl Hummels, hlavičkoval ale nepřesně. Freiburg se soustředil výhradně na obranu, kouskoval hru a vyhlížel příležitost k rychlým protiútokům.

To se mu vymstilo ve 23. minutě, Hummels našel parádní kolmicí rozběhnutého Schmelzera, ten od brankové čáry vrátil pod sebe na Götzeho, který placírkou umístil balón do branky - 1:0. O minutu později už to mohlo být o dvě branky, rychlý protiútok rozehrál Weidenfeller přesným pasem na Götzeho, ten posouval do strany na Großkreutze, kterému ovšem zkřížil cestu Lewandowski, a tak k zakončení nedošlo.

Ve 28. minutě musel po předchozím střetu s Mujdžou odstoupit ze hřiště zraněný Sahin, kterého tak nahradil da Silva. Za další minutu napřáhl Kuba, ale pozorný Baumann se překonat nenechal. Ve 36. minutě nedokázal z výborné pozice trefit branku Lewandowski, kterému míč parádně posunul Großkreutz. Vzápětí zahrozili hosté, ale rána Makiadiho nemohla Weidenfellera ohrozit. Dvě minuty před koncem prvního poločasu nejprve zastavil Hummels Caligiuriho, následně hledal nabíhajícího Lewandowskiho, ke kterému ještě neštastně prodloužil míč Toprak, polský kanonýr obešel Baumanna a zvýšil na 2:0.

I po změně stran jsme byli svědky stejného rozložení sil jako v první půli. V 56. minutě rozehrával rohový kop z pravé strany da Silva a na zadní tyči hlavičkoval těsně vedle Piszczek. Po hodině hry přišel rychlý protiútok BVB, Kuba posunul na Großkreutze, jeho ránu obrana SCF zablokovala a následná dorážka da Silvy mířila vysoko nad.

Ani ne o minutu později našel Kuba za obranou rozběhnutého Lewandowskiho, ten ale ve stoprocentní šanci selhal. V 68. minutě přišla další parádní akce domácích, míč se po ose Götze - Lewandowski - Großkreutz dostal ke Kubovi, jehož akrobatické zakončení skončilo jen těsně vedle. Za deset minut vysunul Lewandowski Götzeho, ten ještě posunul do strany volnému Großkreutzovi, který uklidil balón do branky - 3:0.

V 82. minutě předvedl Jürgen Klopp symbolické střídání, mladíčka Götzeho nahradila legenda BVB Dedé. Tři minuty před koncem mohli z ničeho nic snížit hosté, Reisingerovu střelu ale vyrazil Weidenfeller a dorážející Cissé pálil mimo, Dortmund si tak připisuje na konto další vítězství a z posledních čtyř zápasů potřebuje k jistotě mistrovského titulu uhrát čtyři body.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 5:1

17.04.2011 15:30

Góly: 7. Simon Rolfes (vl.), 28. Mario Gómez, 44. Mario Gómez, 45. Mario Gómez, 75. Franck Ribéry - 62. Eren Derdiyok

První z pěti utkání v pozici hlavního trenéra Bayernu skončilo pro Andriese Jonkera naprosto senznačně, mnichovský celek totiž ve šlágru kola nečekaně snadno přehrál Bayer Leverkusen a díky vítězství 5:1 se vrátil na třetí příčku, zatímco hosté zřejmě definitivně přišli o šanci dohnat vedoucí Dortmund.

Už samotný úvod utkání naznačil, že dnes bude v Allianz Aréně k vidění svěží fotbal s množstvím branek. Leverkusen v čele s ofenzivně nasazeným Ballackem se prezentoval v dobrém světle, jenže v sedmé minutě prodloužil Ribéryho roh Schweinsteiger na hlavu Rolfese a ten si vstřelil nešťastný vlastní gól - 1:0. Hosty branka dost nalomila a od té doby Bayern na hřišti jasně panoval, byť žádné ofenzivní manévry prozatím nepředváděl.

Dlouho navíc neměl ani jednu střelu na branku, to se ale změnilo v 28. minutě a znovu za vydatného přispění soupeře. Vidal si ve vlastní šestnáctce hloupě zkoušel patičku, čehož využil Müller a nahrál před branku Gómezovi, který s pomoci levé tyče zvýšil na 2:0. Od té chvíle mnichovští ještě přitopili pod kotlem, Schweinsteiger s Tymoščukem ve středu hřiště excelovali a Bayer 04 byl naprosto paralizován.

K tomu navíc přišel závěr první pětačtyřicetiminutovky a prakticky rozhodnutí o osudu dnešního utkání. Ve 44. minutě předvedli domácí rychlý útok, na jehož konci předložil Müller před prázdnou branku Gómezovi a ten se bez potíží mohl osamostatnit na čele bundesligových kanonýrů - 3:0. Jenže to nebylo všechno, v první minutě nastavení nahrál Gómezovi na pravou stranu tentokráte Schweinsteiger a bavorský střelec tvrdou ranou prostřelil nebohého Adlera, čímž upravil na poločasových 4:0.

Po obrátce už mohli stále ještě úřadující mistři bundesligy přeřadit na menší rychlostní stupeň a do té doby zcela bezzubý Leverkusen se také podíval před navrátilce do domácí svatyně Butta. Jeho mohl překonat nejdříve střídající Kießling, míč ale na zadní tyči netrefil podle představ. V 62. minutě však už byl výsledek korigován, to si před svojí brankou překáželi Schweinsteiger a van Buyten, čehož využil rychle reagující Derdiyok - 4:1.

O další snížení se za pár minut pokoušel Ballack, svému někdejšímu chlebodárci hlavičkou ale další starosti nepřidělal. Místo toho Bayern znovu zapnul motory a v 75. minutě završil "bůra". Ribéry si narazil s van Buytenem, prostrčil si míč mezi nohama Reinartze a přesnou střelou k levé tyči zvýšil už na 5:1. Domácí pak mohli ještě přidat góly například po stříleném centru výborně hrajícího Contenta nebo po rohu, kdy hlavičkoval Ottl do břevna, nakonec však zůstalo u vítězství 5:1.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Schalke 04 1:1

16.04.2011 18:30

Góly: 59. Sandro Wagner (pen.) - 63. Edu

Werder se nakonec rozešel se Schalke smírně a i nadále tak ztrácí na svého soupeře pět bodů. Ralf Rangnick si tak poprvé po svém návratu na lavičku Königsblauen nepřipisuje tříbodový zisk a na jubilejní stou výhru v roli hlavního kouče si bude muset minimálně do příštího zápasu počkat.

Werder vstoupil do utkání lépe, už ve druhé minutě pálil nepřesně Pizarro. Odpověď Schalke přišla v sedmé minutě, Uchida si poradil s Borowskim, ale následný centr mu lapil Wiese. Ve 14. minutě rozehrával standardní situaci Frings, Borowski vyhrál v pokutovém území hlavičový souboj pro Pizarra, proti němu ale dobře zasáhl Neuer.

O minutu později střílel Wagner, ale jeho ránu zablokovala hostující obrana. Stoprocentní šanci si ve 25. minutě vybojovalo Schalke, po kombinaci Farfána s Uchidou nacentroval druhý jmenovaný do středu na Raúla, jeho ránu ale vyrazil Wiese. Za tři minuty nepřesně střílel Wesley. Ten samý hráč se ocitl v zajímavé střelecké pozici i ve 36. minutě, to ale jeho střelu vychýlil z ideální dráhy Höwedes.

Do druhé půle udělal hostující kouč Ralf Rangnick hned dvě změny, místo Charistease s Papadopoulosem se na trávníku objevil Edu a Jurado. V 54. minutě vyslal nebezpečnou ránu Marin, ale Neuer nakonec zasahovat nemusel. O čtyři minuty později zastavil v pokutovém území Höwedes pronikajícího Pizarra a sudí Kircher nařídil pokutový kop, který nadvakrát proměnil Wagner - 1:0.

Neuběhlo však ani pět minut a Schalke bleskově odpovědělo, na centr Uchidy si naběhl v pokutovém území střídající Edu a z deseti metrů překonal Wieseho - 1:1. Hosté byli i nadále při chuti, po rychlém protiútoku po ose Neuer - Raúl - Farfán se dostal balón k Draxlerovi, ten ale nedokázal zamířit mezi tři tyče.

O čtyři minuty později byl mladičký středopolař v další šanci, ale Wiese si s jeho přízemní střelou ke vzdálenější tyči poradil. V 75. minutě našel Marin přesným centrem střídajícího Arnautoviče, ten ale nedokázal v tísni zamířit přesně. Pět minut před koncem se po pádu Höwedese řítil sám na Neuera Fritz, ale hostující kapitán si s jeho střelou poradil a zajistil tak Schalke alespoň bod.

Více informací k zápasu

1. FC Kaiserslautern - 1. FC Norimberk 0:2

16.04.2011 15:30

Góly: 34. Christian Eigler, 90. Róbert Mak

Kaiserslautern nedokázal navázat na dobrý výkon ze Stuttgatu a ztratil tak důležité body v boji o záchranu, i nadále má ovšem na sestupové příčky relativně pohodlný pětibodový náskok. Norimberk zůstává v těsném závěsu za pozicemi zajištující start v Evropské lize.

Po počátečním oťukávání začali přebírat iniciativu hosté a byli to právě oni, kdo si vypracooval první nebezpečnou akci. Psala se desátá minuta, Chandler utekl po pravé straně, nacentroval do pokutového území, ale Schieber i Eigler byli dobře obsazení, a tak zakončit nedokázali. FCN byl i nadále aktivnější a nepouštěl domácí do žádných nebezpečných situací, Lautern se tak v podstatě nedostal vůbec do hry.

Po půlhodině hry pálil nebezpečně Cohen, ale Trapp si poradil. To už ale neplatilo o chvíli později, Chandler poslal do pokutového území další centr, Eigler byl u míče dřív než Dick a domácí brankář byl bez šance - 0:1. Hosté byli i nadále při chuti, navýšit vedení mohl nejprve Hegeler, po něm pálil ještě Ekici, ale Trapp si poradil a udržel tak pro svůj tým do druhého poločasu přijatelný výsledek.

Po změně stran se už na trávníku neobjevil Rivić, na jehož místo přišel v posledních zápasech střelecky disponovaný Hoffer. V 50. minutě přišla první nadějnější možnost domácích, Tiffert rozehrál standardní situaci, k hlavičce se protlačil Rodnei, ale Schäfera ohrozit nemohl. To bylo od Lauternu na dlouhou dobu všechno, hosté v poklidu bránili a měli utkání jasně pod kontrolou, to se jim ovšem v 67. minutě málem vymstilo, Nilsson nedokázal odvrátit míč a před Hofferem tak musel na poslední chvíli zachranovat obětavý Schäfer.

Domácí v závěru vsadili vše na jednu kartu a vrhli se do útoku, ale Hoffer a po něm i Lakić v nadějných šancích selhali, a tak přišel zákonitý trest. V nastaveném čase našel Eigler střídajícího Maka, ten si poradil jak s Rodneiem, tak s Abelem a poté poslal neomylně balón do pravého dolního rohu - 0:2.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - FC St. Pauli 2:2

16.04.2011 15:30

Góly: 39. Mario Mandžukić, 89. Jan Polák - 61. Deniz Naki, 77. Matthias Lehmann

V ofenzivním utkání plném zvratů se nakonec body dělily, oba týmy tak i nadále zůstávají v sestupovém pásmu, Vlci jsou však zásluhou lepšího skóre na šestnácté, tedy barážové příčce.

St. Pauli vstoupilo do utkání bez zbytečné bázně, v deváté minutě rozehrával rohový kop Lehmann, zakončení Egera domácí obrana odvrátila, ale k míči se vzápětí dostal Asamoah, jenže z dobré pozice nedokázal trefit branku. O pět minut později předvedli hoté ukázkový rychlý protiútok, na jehož konci pálil nepřesně Lechner.

Za další čtyři minuty předvedl pěknou individuální akci Takyi, ten prošel s míčem přes několik protihráčů a potom přistrčil míč do výborné pozice Lechnerovi, jeho střela však byla neumístěná a Benaglio si tak v poklidu poradil. Po půlhodině hry nedokázal z pěti metrů trefit odkrytou branku Takyi. Ve 36. minutě vybojoval aktivní Takyi šanci pro Asamoaha, ten ale pálil naprosto neškodně.

A tak zatímco hosté měli několik dobrých šancí ke skórování, tak paradoxně udeřilo na druhé straně. Benagliův dlouhý výkop prodloužil ve 39. minutě hlavou Boll až ke Kesslerovi, sudí Brych odpískal malou domů, a než se stačil přihlížející Eger vzpamatovat, tak Mandžukić rychle rozehrál a poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Po změně stran byla rázem hostující převaha pryč a byli to Vlci, kdo mohl navýšut své vedení, ale Kjaer nedokázal po standardní situaci Diega usměrnit balón mezi tři tyče. V 56. minutě provedl hostující kouč Holger Stanislawski změnu, místo Brunse poslal na trávník Nakiho. A jak se za pět minut ukázalo, tak měl štastnou ruku, po ose Asamoah - Takyi se míč dostal k Nakimu, který z deseti metrů překonal Benaglia - 1:1.

Zajímavé šance na obou stranách pokračovaly, v 69. minutě rozehrával standardní situaci Diego a Kessler měl co dělat, aby jeho střelu vyrazil. Za dalších pět minut přišla možnost na druhé straně, z dálky napřáhl Asamoah, ale Benaglio byl u tyče včas. V 77. minutě pak přišel pro domácí naprostý šok, Daube přistrčil Lehmannovi, ten udělal pár kroků a potom nechytatelnou ranou ke vzdálenější tyči překonal Benaglia - 1:2.

Felix Magath vsadil v závěru vše na jednu kartu, a to se mu nakonec přecejen vyplatilo. Minutu před koncem rozehrával rohový kop z levé strany střídající Koo, na míč si nejvýše vyskočil Polák a vyrovnal na 2:2. Vlci tak vydřeli alespoň bod, který může být v konečném součtu rozhodující.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Hannover 96 0:0

16.04.2011 15:30

Góly: -

Zajímavé utkání s množstvím šancí na obou stranách vítěze nenašlo, oba týmy si tak připisují po jednom bodu. HSV tak zřejmě ztratilo poslední šanci na účast v evropských pohárech.

HSV se od prvních minut chopilo dirigentské taktovky, ale žádnou příležitost k ohrožení soupeřovy branky si vypracovat nedokázalo. Svěřenci Mirka Slomky hru postupem času vyrovnali a byli to právě oni, kdo mohl otevřít skóre. V osmé minutě nacentroval do pokutového území Cherundolo, Kačar neuhlídal na přední tyči Konana, ten ale hlavičkoval nepřesně.

O chvíli později přišla příležitost i na druhé straně, Zé Roberto rozehrál rohový kop, ale zakončení Petriče nemohlo Zielera vystrašit. Největší šance prvního poločasu se zrodila po čtvrthodině hry, Konan postupoval do rozhozené domácí obrany, v pravý čas posunul míč na rozběhnutého Abdellaoueho, ten ještě obešel Rosta, ale následně nedokázal z úhlu usměrnit balón do opuštěné branky a před dobíhajícím Rauschem zachraňoval vracející se Diekmeier.

Na další zajímavou situaci jsme si museli počkat až do 27. minuty, nejprve se do zakončení tlačil aktivní Torun, obrana HSV ale jeho ránu zablokovala a po následném rohovém kopu pálil z velké dálky nepřesně Kačar. Těsně před odchodem do šaten napřáhl Konan, ale Rost si s jeho střelou bezproblémů poradil, následná rána Stindla mířila jen těsně vedle.

I po změně stran pokračovaly oba týmy v nepříliš výrazném výkonu ovlivněném mnoha nepřestnostmi. V 51. minutě předvedl pěknou individuální akci Petrić, Zielera ale jeho zakončení z klidu nevyvedlo, vzápětí pálil na druhé straně o poznání nebezpečněji Rausch, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče. O chvíli později se po přihrávce Elii dostal do dalšího zakončení Petrić, ale ani tentokrát nedokázal usměrnit balón do sítě.

Po hodině hry se po zmatku v pokutovém území Hannoveru nejlépe zorientoval Petrić, ale Zieler se překonat nenechal. O deset minut později centroval do pokutového území Rausch, ale Konan hlavičkoval nepřesně. Za dalších pět minut se po přihrávce od Stindla ocitl v další šanci Konan, ale mířil pouze do míst, kde stál připravený Rost. Vzápětí pálil z úhlu hostující kanonýr do třetice, ale ani tentokrát nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V 77. minutě měl po centru Diekmeiera na hlavě gól van Nistelrooy, ale ani on neusměrnil balón do sítě. Pět minut před koncem přišel na trávník místo zraněného Abdellaoueho Schlaudraff a hned po svém příchodu mohl rozhodnout, ale po Rauschově přistrčení střílel přesně do připraveného Rosta, a tak se oba soupeři rozešli smírně.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt 1:0

16.04.2011 15:30

Góly: 78. Roberto Firmino

Svojí první porážku na lavičce Frankfurtu musel dnes skousnout Christoph Daum, jeho Eintracht totiž v Sinsheimu na body nedosáhl a zůstává sestupově ohrožen. Naopak Hoffenheim si díky trefě Firmina připisuje teprve druhou výhru za posledních devět zápasů.

Domácí tým začal partii mnohem lépe, rychle soupeře napadal a nenechával mu příliš prostoru. Byl to ale paradoxně Eintracht, kdo si vypracoval první gólové příležitosti. Tu úplně první měl ve dvanácté minutě Meier, který ale v domácím brankáři Starkem našel svého mistra stejně jako o tři minuty později Gekas.

Hoffenheim měl herně mírně navrch, příležitosti se ovšem vyskytovaly pouze na hostující straně, kde znovu neuspěl Meier, zatímco jedinou domácí šanci za první poločas neproměnil Rudy.

Právě německý reprezentant do 21 let do druhé půle nenastoupil a místo něj dostal příležitost Sigurdsson, TSG ale bylo směrem dopředu stále bezzubé a jeho deset hráčů v poli opět muselo blahořečit Starkeho, který je zachránil proti Gekasovi a Schweglerovi.

Hoffenheimští se poté už přece jen probudili i v ofenzivě a první vyloženou tutovku v dnešním utkání hned proměnili. V 78. minutě vypálil Babel a hostující brankář Fährmann vyrazil míč jen před sebe, kde již neměl problém s dorážkou střídající Brazilec Firmino - 1:0. Hessenský tým se již na odpověď nezmohl a propadl se na patnáctou pozici.

Více informací k zápasu

1. FC Köln - VfB Stuttgart 1:3

16.04.2011 15:30

Góly: 68. Milivoje Novakovič - 51. Christian Träsch, 53. Martin Harnik, 63. Zdravko Kuzmanović (pen.)

Impozantní vítězná série Kölnu, před tímto zápasem čítající sedm výher v řadě, se dnes přetrhla a zasloužil se o to Stuttgart, který tak soupeři vrátil porážku ze závěru podzimu a navíc díky vítězství 3:1 navýšil svůj náskok na sestupové pozice.

Utkání začalo za nejlepších vnějších podmínek, ani jeden z týmů ale příliš k dobré podívané nepřispíval a pouze dvě dalekonosné, ovšem naprosto bezzubé rány hostujících Cacaua a Träsche znamenaly návštěvu míče v pokutovém území. Hru obou týmů z dolní poloviny tabulky hyzdilo obrovské množství nepřesností a pořádná šance snad za první pětačtyřicetiminutovku vidět nebyla. Pokusy Novakoviće a Clemense na jedné a Hajnala na druhé straně se za ní pokládat nedají.

Do druhé půle se šlo bez personálních změn, dění na zeleném pažitu ovšem již odlišnosti vykazovalo. VfB se hnalo dopředu a už Okazaki s Hajnalem byli blízko, branka ale padla "až" v 51. minutě, kdy domácí Chihi katastrofální přihrávkou vybídl hostujícího Träsche, který míč potáhl přes polovinu hřiště a poté ho parádní ranou poslal na místo určení - 0:1. A to nebylo ze strany Stuttgartu vše, dvě minuty nato Tasci prodloužil míč k pravé tyči, kde Harnik zareagoval rychleji než Chihi a zblízka zvýšil na 0:2.

Porýnští byli úplně mimo a mohli děkovat Rensingovi, který skvělým reflexem zabránil ve skórování Kuzmanovićovi. Srbský středopolař si ale spravil chuť v 63. minutě, kdy hosté dostali od sudího dárek v podobě penalty za nastřelenou ruku Geromela a Kuzmanović se z ní nemýlil - 0:3. O pět minut později Kozlové alespoň kosmeticky upravili výsledek, kdy Clemens našel před brankou Novakoviće a tomu již stačilo jen nastavit nohu - 1:3. Další zdramatizování utkání ale hosté nepovolili a již dlouhých jedenáct let z Kölnu neodjížděli s prázdnou.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach 1:0

15.04.2011 20:30

Góly: 87. André Schürrle

Mainz dokázal zásluhou Schürrleho branky zužitkovat početní převahu a připisuje si tak hodně cenné tři body, díky kterým si upevnil pozici na příčkách zaručující start v Evropské lize. Gladbach naopak nedokázal využít možnost odpoutat se ode dna tabulky.

Domácí vstoupili do utkání hodně aktivně, hned ve druhé minutě našel Fuchs v pokutovém území Schürrleho, ten neváhal a vypálil, ale ter Stegen předvedl parádní reflex a balón do branky nepustil. V šesté minutě přišla první možnost na druhé straně, ale ze standardní situace nedokázal přesně zamířit Dante. O chvíli později pálil dvakrát v rozmezí čtyř minut nepřesně Polanski.

Po dvaceti minutách hry posunul Hanke míč do zajímavé pozice Reusovi, ten ale z úhlu nedokázal zamířit mezi tři tyče. Reus se dostal do střelecké příležitosti i o několik minut později, ale ani tentokrát nedokázal zamířit přesně. Mainz sice diktoval tempo hry, ale nebezpečnější byla jednoznačně Hříbata. Důkazem toho byla situace z poslední minuty prvního poločasu, standardní situaci rozehrával tentokrát Arango a Wetklo se musel k levé tyči za míčem pořádně natáhnout.

Po změně stran se na trávníku objevil také Eugen Gopko, jenž nahradil Risseho. V 53. minutě předvedl fatální zkrat Hanke, který i pod vědomím žluté karty z prvního poločasu zezadu srazil Polanskiho a sudí Aytekin ukázal hostujícímu hráči druhou žlutou a vzápětí červenou kartu, Gladbach tak musel dohrávat utkání v početním oslabení. Domácí mohli početní převahy okamžitě využít, po kombinaci Holtbyho s Allaguiim se k míči dostal Schürrle, ale než stihl zakončit, tak se mu do střely vrhl obětavý Jantschke a ránu zablokoval.

Po hodině hry centroval do pokutového území z levé strany Soto, ale Schürrle nedokázal v tísni usměrnit balón do branky. O chvíli později zasáhl ve snaze o odehrání míče Polanski v pokutovém území nohu Reuse, ale sudí Aytekin pokutový kop neodpískal a nechal pokračovat ve hře. Když už se začínaly oba týmy smiřovat s nerozhodným výsledkem, tak napřáhl z dálky Schürrle a povedenou ranou překonal ter Stegena - 1:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund30216362:1869
2.Bayer Leverkusen30187560:4061
3.Bayern Mnichov30167766:3655
4.Hannover 96301731042:4054
5.1. FSV Mainz 05301531244:3748
6.1. FC Norimberk301371045:3846
7.Hamburger SV301271144:4543
8.SC Freiburg301251338:4441
9.TSG Hoffenheim3010101045:4240
10.Schalke 04301171235:3440
11.Werder Brémy308111140:5635
12.1. FC Köln301051540:5735
13.1. FC Kaiserslautern30971440:4834
14.VfB Stuttgart30961552:5533
15.Eintracht Frankfurt30961529:4033
16.VfL Wolfsburg306111334:4429
17.FC St. Pauli30851732:5329
18.Borussia Mönchengladbach30751843:6426

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (90)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mohuč

Reagovat
raduinho

Mainz, ten počeštěný název, vypaluje oči

Reagovat
smazaný uživatel

Bochum, Chotěbuz, Kolín, Mnichov,

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mnichov je normalni, ale ostatni je k zbliti.

Reagovat
smazaný uživatel

Mnichov není úplně normální. Bayern München

Reagovat
Riijkark

mnichov je stejny jako mohuc nebo cachy..

Reagovat
smazaný uživatel

normální by měla být Chotěbuz, jelikož je to slovanský název lužických srbů (jestli se nepletu) ale stejně to zní hodně divně

Reagovat
smazaný uživatel

Chotěbuz u Českýho Těšína

Reagovat
Arne

A Bochum bys chtěl nazvat jak...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bočum

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund-Ost

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Filip12

Klopp tam odved kus poctivé práce jak dlouho že tam byl ? jinak pamatuju si tam toho Mohameda Zidana to byl kaonýr pak se mi hrozně líbil Sibusiso Zuma když sem se koukal před cca 5-6 lety na budesligový souhrn na DSF sem včetně Bayernu fandil samým slabším celkům

Reagovat
smazaný uživatel

před 5-6 lety? To ti bylo kolik?

Reagovat
smazaný uživatel

co proti němu všichni máte, je to normální inteligentní kluk s rozumnými názory!

Reagovat
JozkokozleJ

kyberšikana!

Reagovat
smazaný uživatel

Reus do BVB

Reagovat
stas87

takze po tomto kole ak vyhra wolfsburg,akoze zrejme vyhra ten rozdiel uz bude nedostihnuty pre gladbach jedine tam zo spodku utopit eintracht,ktory hra na jar zrejme najhorsie z timov ohrozenych zostupom...vfb si to uhra za 2-3 kola,uz teraz mozu pokojne vyhrat v kolnu

Reagovat
jv

Bohužel máš pravdu, už je to z pohledu Gladbachu asi ztracený...

Reagovat
jv

Tak dneska to pro změnu zazdil Hanke, tohle je pro Gladbach další obrovská ztráta a nevím jestli se z toho ještě dokážou vyhrabat...

Jinak nejlepší na place byl dneska suverénně Schürrle, kterej byl k nezastavení, jak tam na pár metrech utekl Dantemu, kterej měl k míči mnohem blíž to bylo něco, Leverkusen získal skvělou posilu. Na druhý straně se mu snažil sekundovat Reus, ale ani on neměl úplně svůj den...

Reagovat
Arne

Já tu druhou žlutou neviděl, ale ta první, to byla hovadina jí dávat... To skoro ani nebyl faul.

Schürrlemu a Holtbymu se moc nedařilo (já teda už druhou půli spíš spal, tak nevím), ale tohle jeho seběhnutí do středu a rána na zadní tyč, to je zabijácký, perfektní... Bayer se má na co těšit.

Gladbach toho měl předvést víc, když chtěl vyhrát, teď už je to asi ztracený. Každopádně tam měla být na Reuse penalta, kdyby jí tak foukli, vypadalo by to dneska jinak.

Reagovat
JozkokozleJ

Gladbach bol este pred vylucenim velmi pasivny. Na ihrisku to vyzeralo, ze zaujem Mainzu hrat EL je vacsi, nez zaujem Gladbachu zachranit sa BL. Skoda, tiez myslim, ze uz je to stratene.

Hankeho prva karta zas az uplna hovadina nebola. Pocas trojminutoveho useku sa mu nakumulovali snad 3-4 drobne fauly, po ktorych mal vzdy verbalne pripomineky k rozhodcovi...ktoreho nasledne uz ta zlta karta v spojitosti s Hankem dost palila v kapse.

Reagovat
smazaný uživatel

Druhá byla poměrně jasná, skluz ze zadu, ale myslím, že se rozhodčí mohl spokojit jen s důraznou domluvou, přeci jen to nebyl nějaký likvidační zákrok. U té penalty jsem si vůbec nebyl jistý. Faul jasný, ale Reus si to kopl moc před sebe a neměl šanci ten míč dostihnout. Penalta by byla dost přísná, vzhledem k tomu, že ten faul neovlivnil Reusův postup

Reagovat
JozkokozleJ

Tiez nemam rad tento typ penalt, kde si hrac predkopne loptu na tribunu a potom padne (hoc po kontakte).

Reagovat
jv

Tak Aytekin mu při tý první sečetl několik věcí, třeba i to zakopnutí míče po odpískání a pak ten faul, ale dávat mu jí teda nemusel...

Mě se Schürrle docela líbil, byl z těch ofenzivních hráčů Mainzu nejnebezpečnější, i když i u něj jsme zvyklí na něco jinýho, nemluvě o Holtbym, kterej hraje dlouhodobě špatně a už io něm nejsem tak přesvědčenej jako na začátku sezóny, uvidíme jak se mu povede pod Rangnickem.

Jinak ta penalta byla jasná, Polanski místo míče jednoznačně trefil nohu Reuse, tam nebylo o čem, ale nakonec byl asi Mainz o chlup lepší a hlavně ty body chtěl víc.

Reagovat
smazaný uživatel

byla to klasická páteční nuda či konečně pořádnej páteční zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

Páteční klasika

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

VfB pěknej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

ten wlolfsburg bida, st pauli predvadelo hezke akce... co s tim diegem? :( juventus ho znicil... kdyby v bremach zustal dele lepe by udelal!!

Reagovat
smazaný uživatel

Kurňa to jsem zase naštvaný. Horší výkon rozhodčího už jsem dlouho neviděl. Dává žlutou za skluz na míč a na druhé straně jasně žlutý zákrok na Farfána neohodnotí ani jako faul (nebo to sejmutí Annana když ani neměl míč). Vrcholem byla ta penalta. Ta byla hooodně přísná (Höwi stahoval nohu, Pizzaro si skočil).

Co se hodnocení hráčů týče, tak nejhorší rozhodně Avelar, špatný dopředu, ještě horší dozadu. Stále jinde než měl být, skoro nikoho nezastavil. Špatný byl taky Uchida dozadu, dopřadu klasicky výborný. Dále se mi nelíbil výkon Raúla, který neměl den, kombinace vázla, každá druhá přihrávka na kopačky soupeře, o zakončení nemluvě.

U Annana stále nevím co si myslet, mívá výborné obrané zákroky, přesnou rozehrávku, ale jinak v útočné fázi zbytečný, zpomaluje hru a motá se kde nemá. Charisteas sice nebyl až tak špatný v mezihře, ale v té obrané fázi nevím co vyváděl.

Draxler v první půli skoro neviditelný, v druhé jeden z nejlepších, výborně rozdával míče (skvělý centr na Uchidu u golu), podržel míč, nebezpečně vypálil. Škoda té spálené šance, kdy byl sám před bránou.

Jurado potvrdil, že je to v Ralfově systému hodně důležitý hráč. Prakticky neodstavitelný u míče, obrovský přehled, dost oživil hru. Edu mnohem lepší než Charisteas, dal gol, svoje si odbyl, nemám nijaké námitky. Nakonec Neuer, dvakrát podržel, chytil penaltu, škoda, že to odrazil Wagnerovi pod nohy, mohl to být muž zápasu.

Reagovat
jv

Raúl znovu ukázal, že je to Pan fotbalista, to jak tam sklepnul hrudníkem na Farfána při tý šanci Draxlera, to bylo skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Mak velmi pekny gol ... sikovny,mlady hrac... dufam,ze pojde tym spravnym smerom

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Manu se již rozhodl ohledně svého dalšího působení...

...jak se rozhodl ale zatím nezvěřejňuje - pouze řekl, že ti, kteří to musí vědět to již ví snad podepsal na Schalke...

Reagovat
smazaný uživatel

Neee, taková doba v nejistotě a on si to nechá pro sebe, nechápu proč. Zajímalo by mě, kdy to hodlá prozradit

Reagovat
JozkokozleJ

Obavam sa, ze ak by predlzil, tak to v tajnosti urcite nenechava

Ale to su len moje spekulacie...

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke zatím žádnou nabídku na Neuera nemá, to aspoň tvrdí Heldt - ikdyž z jeho prohlášení to vypadá spíše na odchod...

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád je to 50 na 50. Ze známých faktů to opravdu poznat nejde

Reagovat
Tomanatura

Jj, noviny tipují přestup do Bayernu, spíš se spekuluje, jestli v létě, nebo až příští rok.

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím kdo by ten rok u nás chytal, možná Butt.

Reagovat
jv

Snad zůstane, musí.

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že tahle záležitost je již delší dobu vyřešená... Když se člověk podívá, jak se k tomu vyjadřuje Hoeness a přičte si teď to, že Neuer nechce na rovinu oznámit prodloužení smlouvy, tak asi každý ví, co se stane

Reagovat
JozkokozleJ

Asi tak nejak ...

Reagovat
smazaný uživatel

škoda že nehraje Kadlec na Bayernu...

Reagovat
slovaňáák

Špatné výsledky, špatné..

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern mj. Contento odehrál skvělý zápas - ikdyž podle dneška se nedá hodnotit...

...dříve tým doufal ve špatný den Bayernu a v dobrý den vlastního mužstva, aby bylo o co hrát a Leverkusen dneska narazil na pravý opak...

...Müller si po Castrovi podal i Vidala, ikdyž ten už byl značně naštván tím, jak ho okopával Timo a Klose - nakonec si nalevo vedl snad nejlépe Kadlec (nadruhou strnau hrál pouze 10 minut)

Reagovat
smazaný uživatel

Contento dnes hral velmi jiste... Po dlouhe dobe se mi libil i Schweiny, hlavne moc neztracel balony, u prihravek dokazal premyslet; obcas byl i dost ostry - jeden zakrok na kartu tam byl...

jinak, jak jsi jiz psal - vynikajici tymova hra...

prvni zapas Jonkera

Reagovat
Filip12

FC Bayern ukázal že na něj Leverkusen nemá a umístění nehraje roli

Reagovat
jv

Tak s takovou obranou s jakou dneska Bayer hrál na ně fakt nemá, protože to nemá a obranou týmu bojujícího o titul nebo LM nic společnýho. A to přitom na lavičce seděl Hyypiä, Kadlec nebo odbře se jevící Vida.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to, že Kadlec jen střídal? Já myslel, že hraje v Bayeru v základu...

Reagovat
jv

V posledních zápasech ho Jupp buďto střídá a nebo nastupuje do hry až v průběhu druhý půle, asi se mu nelíbí jeho podpora útoku, což je třeba u Castra i když je to už spíš záložník větší a dozadu to vyjde nastejno.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky.

Reagovat
jv

Nz.

Reagovat
smazaný uživatel

Mario je boží útočník. kde sou ti pochybovači z minulé sezóny, kteří na něho kydali hnůj?

Reagovat
Filip12

nezbývá než souhlasit a představ si ho v tandemu s Falcaem

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa

Reagovat
jv

Tak na hrotu hraje líp, ale i tak se musí ještě výrazně zlepšit v mezihře a proměnování šancí... Jo a hlavně nesmí hamounit, dneska se tam do jednoho míče zbytečně vřítil a sebral tak výbornou šanci Großkreutzovi.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole, tak teď se v tom nevyznám, jednou říkáte, že na hrotu je děsnej, ať tam neleze a teď zase, že jo

Reagovat
smazaný uživatel

Špatný je na podhrotu. Na hrotu ho snad tady nikdo nekritizuje

Reagovat
jv

Jak píše c.core, tak špatnej je na podhrotu. Ale jak jsem napsal, tak mě u něj ještě chybí větší zapojování se do mezihry, proměnování šancí a hlavně musí přestat hamounit, Lucas je prostě pořád někde jinde, ale i tak je Lewa dobrej útočník a věřím že se to bude dál jen zlepšovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

gratuluju BD k titulu

Reagovat
jv

Když už, tak BVB.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Tak dneska to bylo poklidný vítězství, Freiburg nepředvedl až na jednu střelu Makiadiho a tu megašanci v závěru vůbec nic a může být rád že neodjel s větším výpraskem, i když to bych chtěl asi moc...

Výbornej byl znovu Hummels, jistota v obraně a velká podpora útoku, to je jeho. Jinak nikdo vyloženě nezklamal, akorát mě pořád nepřesvědčuje Lewa, kdyby byl dneska na jeho místě Lucas, tak dá minimálně o branku víc a ještě bude hrát víc pro tým a nebude hamounit. Hlavně doufám, že Nuri nebude vážně zraněnej, protože by to byla tregédie.

Velká pochvala i pro Kloppa, za to že poslal na trávník Dedého a ještě symbolicky za Götzeho... Teď to chce vyhrát v Gladbachu a doma proti Norimberku to dotáhnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
slovaňáák

Nuri out

Reagovat
herbage

8 bodů náskok, o 20 lepší skóre, 4 zápasy do konce. Nevím co by se muselo stát, abyste to bez něj neuhráli

Reagovat
slovaňáák

O tohle ani tak nejde. Taky si nedovedu představit, že bychom tohle nedotáhli do konce, to už je skoro "povinnost".

Reagovat
herbage

Tak já vím, že je to do konce sezóny, na do startu té příští by měl být fit, ne? Nebo má něco s vazy v koleni?

Reagovat
slovaňáák

Jojo vypadá to na vazy v pravým koleni podle prvních prognóz, uvidíme co další vyšetření, třeba to nebude tak zlý...

Reagovat
jv

Aha, tak co já četl a viděl tak to vypadalo dobře, tak tohle asi nebude nic moc...

Reagovat
jv

Tak vazy v koleně jsou prevít, snad nebudou zpřetrhaný, to by byla katastrofa pro Nuriho, BVB i celou BL...

Jinak ten zájem o Gündogana by nakonec nemusel být tak lichej...

Reagovat
herbage

A ten by hrál kde, podhrot?

Reagovat
jv

Nejspíš jo, ale podle mě by mohl zvládnout i úlohu co teď zastává Nuri, případně uvidíme, ale mě by se na podhrotu líbil, i když na ten post máme Kagawu, ale tak ten by mohl hrát i ze strany...

Reagovat
herbage

Taky mi napadlo. Jestli přijdou navíc i Reus a Perišić, tak budete mít slušný přetlak. Na LM a Bundesligu ale nezbytnost

Reagovat
jv

To by podle mě mohlo fungovat. Ale jestli přijde i Reus a Perišić, o kterých se teda tyky mluví, tak by to bylo sedm hráčů na ty tři ofenzivní posty, když teda nepočítám Zidana, což je docela dost, i když BL a LM jsou hodně náročný soutěže.

Reagovat
jv

Je taky otázkou jestli na všechny tři budou finance a jestli by to týmu prospělo? Reus má dlouhodobou smlouvu, obrovskou cenu, ten by i s přihlédnutím k tomu, že Gladbach spadne byl drahej, podle mě tak 8 mil., Gündogan by vzhledem ke končící smlouvě mohl být k mání tak za 4, no a ten Perišić to netuším, skoro vůbec ho neznám, tak nevím, ale smlouvu má taky dlouhodobou, ale podle mě by stačilo přivést Reuse a Ilkaie, uvidíme.

Reagovat
JozkokozleJ

Musel by byt Nuri out!

Ale nie, to uz nejde pustit.

Reagovat
jv

Tak podle jeho výrazu při střídání Großkreutze to nevypadá snad na nic vážnýho, což by bylo jen dobře.

Reagovat
herbage

Tak Sivok tehdy proti Thunu odehrál tuším 20 minut s přetrženým vazem v koleni a až po zápase zjistili, že ho má přetrženej

Reagovat
jv

No, to je právě to nejhorší no, z toho mám strach, ono to zprvu na žádný vážný zranění nevypadá, a pak...

Reagovat
herbage

Tím nechci malovat čerta na zeď, ale nedělal bych předčasné závěry. Ráno moudřejší večera

Reagovat
jv

Uvidíme no, ale snad se ta nejhorší varianta nepotvrdí, to by mohlo zásadně ovlivnit jeho další vývoj a kariéru jako takovou, což by byla obrovská škoda.

Reagovat
herbage

Tak na druhou stranu se vám zranění celý rok úspěšně vyhýbala, takže můžete být rádi, že si to vybíráte až v této fázi sezóny. Na Nuriho kariéru to snad vliv mít nebude

Reagovat
jv

Jj, to zase jo, ale i tak je to škoda. Jinak doufám že by nemělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Všechna utkání vyprodána. Dočkáme se i u nás někdy ? :))

Reagovat
smazaný uživatel

Jonker=nas listok do LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele