30. kolo
16.04.2011 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Hannover 96 0:0

Zajímavé utkání s množstvím šancí na obou stranách vítěze nenašlo, oba týmy si tak připisují po jednom bodu. HSV tak zřejmě ztratilo poslední šanci na účast v evropských pohárech.

HSV se od prvních minut chopilo dirigentské taktovky, ale žádnou příležitost k ohrožení soupeřovy branky si vypracovat nedokázalo. Svěřenci Mirka Slomky hru postupem času vyrovnali a byli to právě oni, kdo mohl otevřít skóre. V osmé minutě nacentroval do pokutového území Cherundolo, Kačar neuhlídal na přední tyči Konana, ten ale hlavičkoval nepřesně.

O chvíli později přišla příležitost i na druhé straně, Zé Roberto rozehrál rohový kop, ale zakončení Petriče nemohlo Zielera vystrašit. Největší šance prvního poločasu se zrodila po čtvrthodině hry, Konan postupoval do rozhozené domácí obrany, v pravý čas posunul míč na rozběhnutého Abdellaoueho, ten ještě obešel Rosta, ale následně nedokázal z úhlu usměrnit balón do opuštěné branky a před dobíhajícím Rauschem zachraňoval vracející se Diekmeier.

Na další zajímavou situaci jsme si museli počkat až do 27. minuty, nejprve se do zakončení tlačil aktivní Torun, obrana HSV ale jeho ránu zablokovala a po následném rohovém kopu pálil z velké dálky nepřesně Kačar. Těsně před odchodem do šaten napřáhl Konan, ale Rost si s jeho střelou bezproblémů poradil, následná rána Stindla mířila jen těsně vedle.

I po změně stran pokračovaly oba týmy v nepříliš výrazném výkonu ovlivněném mnoha nepřestnostmi. V 51. minutě předvedl pěknou individuální akci Petrić, Zielera ale jeho zakončení z klidu nevyvedlo, vzápětí pálil na druhé straně o poznání nebezpečněji Rausch, ale ani on nedokázal zamířit mezi tři tyče. O chvíli později se po přihrávce Elii dostal do dalšího zakončení Petrić, ale ani tentokrát nedokázal usměrnit balón do sítě.

Po hodině hry se po zmatku v pokutovém území Hannoveru nejlépe zorientoval Petrić, ale Zieler se překonat nenechal. O deset minut později centroval do pokutového území Rausch, ale Konan hlavičkoval nepřesně. Za dalších pět minut se po přihrávce od Stindla ocitl v další šanci Konan, ale mířil pouze do míst, kde stál připravený Rost. Vzápětí pálil z úhlu hostující kanonýr do třetice, ale ani tentokrát nedokázal zamířit mezi tři tyče.

V 77. minutě měl po centru Diekmeiera na hlavě gól van Nistelrooy, ale ani on neusměrnil balón do sítě. Pět minut před koncem přišel na trávník místo zraněného Abdellaoueho Schlaudraff a hned po svém příchodu mohl rozhodnout, ale po Rauschově přistrčení střílel přesně do připraveného Rosta, a tak se oba soupeři rozešli smírně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele