30. kolo
17.04.2011 17:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - SC Freiburg 3:0

BVB si v poklidném tempu poradilo s neškodným Freiburgem a využilo tak odpoledního zaváhání Leverkusenu, před kterým má čtyři kola před koncem osmibodový náskok.

V úvodu utkání se nehrál příliš pohledný fotbal, BVB trpělivě vyčkávalo, a protože se dopředu netlačili ani hosté, tak jsme mnoho útočných akcí neviděli. První zajímavější možnost tak přišla až po čtvrthodině hry, na Sahinovu standardní situaci si naběhl Hummels, hlavičkoval ale nepřesně. Freiburg se soustředil výhradně na obranu, kouskoval hru a vyhlížel příležitost k rychlým protiútokům.

To se mu vymstilo ve 23. minutě, Hummels našel parádní kolmicí rozběhnutého Schmelzera, ten od brankové čáry vrátil pod sebe na Götzeho, který placírkou umístil balón do branky - 1:0. O minutu později už to mohlo být o dvě branky, rychlý protiútok rozehrál Weidenfeller přesným pasem na Götzeho, ten posouval do strany na Großkreutze, kterému ovšem zkřížil cestu Lewandowski, a tak k zakončení nedošlo.

Ve 28. minutě musel po předchozím střetu s Mujdžou odstoupit ze hřiště zraněný Sahin, kterého tak nahradil da Silva. Za další minutu napřáhl Kuba, ale pozorný Baumann se překonat nenechal. Ve 36. minutě nedokázal z výborné pozice trefit branku Lewandowski, kterému míč parádně posunul Großkreutz. Vzápětí zahrozili hosté, ale rána Makiadiho nemohla Weidenfellera ohrozit. Dvě minuty před koncem prvního poločasu nejprve zastavil Hummels Caligiuriho, následně hledal nabíhajícího Lewandowskiho, ke kterému ještě neštastně prodloužil míč Toprak, polský kanonýr obešel Baumanna a zvýšil na 2:0.

I po změně stran jsme byli svědky stejného rozložení sil jako v první půli. V 56. minutě rozehrával rohový kop z pravé strany da Silva a na zadní tyči hlavičkoval těsně vedle Piszczek. Po hodině hry přišel rychlý protiútok BVB, Kuba posunul na Großkreutze, jeho ránu obrana SCF zablokovala a následná dorážka da Silvy mířila vysoko nad.

Ani ne o minutu později našel Kuba za obranou rozběhnutého Lewandowskiho, ten ale ve stoprocentní šanci selhal. V 68. minutě přišla další parádní akce domácích, míč se po ose Götze - Lewandowski - Großkreutz dostal ke Kubovi, jehož akrobatické zakončení skončilo jen těsně vedle. Za deset minut vysunul Lewandowski Götzeho, ten ještě posunul do strany volnému Großkreutzovi, který uklidil balón do branky - 3:0.

V 82. minutě předvedl Jürgen Klopp symbolické střídání, mladíčka Götzeho nahradila legenda BVB Dedé. Tři minuty před koncem mohli z ničeho nic snížit hosté, Reisingerovu střelu ale vyrazil Weidenfeller a dorážející Cissé pálil mimo, Dortmund si tak připisuje na konto další vítězství a z posledních čtyř zápasů potřebuje k jistotě mistrovského titulu uhrát čtyři body.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
paomara

výhra Dortmundu! A pokud vyhrají, je podle mě definitivně hotovo... protože Leverkusen jede na Bayern a tam určitě body ztratí!

Reagovat
smazaný uživatel

2 3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele