30. kolo
17.04.2011 15:30 CET
5 : 1
(4:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 5:1

První z pěti utkání v pozici hlavního trenéra Bayernu skončilo pro Andriese Jonkera naprosto senznačně, mnichovský celek totiž ve šlágru kola nečekaně snadno přehrál Bayer Leverkusen a díky vítězství 5:1 se vrátil na třetí příčku, zatímco hosté zřejmě definitivně přišli o šanci dohnat vedoucí Dortmund.

Už samotný úvod utkání naznačil, že dnes bude v Allianz Aréně k vidění svěží fotbal s množstvím branek. Leverkusen v čele s ofenzivně nasazeným Ballackem se prezentoval v dobrém světle, jenže v sedmé minutě prodloužil Ribéryho roh Schweinsteiger na hlavu Rolfese a ten si vstřelil nešťastný vlastní gól - 1:0. Hosty branka dost nalomila a od té doby Bayern na hřišti jasně panoval, byť žádné ofenzivní manévry prozatím nepředváděl.

Dlouho navíc neměl ani jednu střelu na branku, to se ale změnilo v 28. minutě a znovu za vydatného přispění soupeře. Vidal si ve vlastní šestnáctce hloupě zkoušel patičku, čehož využil Müller a nahrál před branku Gómezovi, který s pomoci levé tyče zvýšil na 2:0. Od té chvíle mnichovští ještě přitopili pod kotlem, Schweinsteiger s Tymoščukem ve středu hřiště excelovali a Bayer 04 byl naprosto paralizován.

K tomu navíc přišel závěr první pětačtyřicetiminutovky a prakticky rozhodnutí o osudu dnešního utkání. Ve 44. minutě předvedli domácí rychlý útok, na jehož konci předložil Müller před prázdnou branku Gómezovi a ten se bez potíží mohl osamostatnit na čele bundesligových kanonýrů - 3:0. Jenže to nebylo všechno, v první minutě nastavení nahrál Gómezovi na pravou stranu tentokráte Schweinsteiger a bavorský střelec tvrdou ranou prostřelil nebohého Adlera, čímž upravil na poločasových 4:0.

Po obrátce už mohli stále ještě úřadující mistři bundesligy přeřadit na menší rychlostní stupeň a do té doby zcela bezzubý Leverkusen se také podíval před navrátilce do domácí svatyně Butta. Jeho mohl překonat nejdříve střídající Kießling, míč ale na zadní tyči netrefil podle představ. V 62. minutě však už byl výsledek korigován, to si před svojí brankou překáželi Schweinsteiger a van Buyten, čehož využil rychle reagující Derdiyok - 4:1.

O další snížení se za pár minut pokoušel Ballack, svému někdejšímu chlebodárci hlavičkou ale další starosti nepřidělal. Místo toho Bayern znovu zapnul motory a v 75. minutě završil "bůra". Ribéry si narazil s van Buytenem, prostrčil si míč mezi nohama Reinartze a přesnou střelou k levé tyči zvýšil už na 5:1. Domácí pak mohli ještě přidat góly například po stříleném centru výborně hrajícího Contenta nebo po rohu, kdy hlavičkoval Ottl do břevna, nakonec však zůstalo u vítězství 5:1.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Podle mě klíčovej mač,kterej ukáže směr a to bud do LM nebo EL 2:1 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

0 1-Ballack

Reagovat
smazaný uživatel

3-4

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim s ALECem, 'hyn sa ukaze!' Snad uz se SuperMario konecne vzpamatuje a nasazi Bayeru alespon dva banany! Robben nam ale bude chybet, nechal se zbytecne vyloucit, skoda. I tak musime zabrat! 3:1 Hannover v Hamburku snad ztrati body...

Reagovat
paomara

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

dobre ten bayern

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele