30. kolo
16.04.2011 15:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - VfB Stuttgart 1:3

Impozantní vítězná série Kölnu, před tímto zápasem čítající sedm výher v řadě, se dnes přetrhla a zasloužil se o to Stuttgart, který tak soupeři vrátil porážku ze závěru podzimu a navíc díky vítězství 3:1 navýšil svůj náskok na sestupové pozice.

Utkání začalo za nejlepších vnějších podmínek, ani jeden z týmů ale příliš k dobré podívané nepřispíval a pouze dvě dalekonosné, ovšem naprosto bezzubé rány hostujících Cacaua a Träsche znamenaly návštěvu míče v pokutovém území. Hru obou týmů z dolní poloviny tabulky hyzdilo obrovské množství nepřesností a pořádná šance snad za první pětačtyřicetiminutovku vidět nebyla. Pokusy Novakoviće a Clemense na jedné a Hajnala na druhé straně se za ní pokládat nedají.

Do druhé půle se šlo bez personálních změn, dění na zeleném pažitu ovšem již odlišnosti vykazovalo. VfB se hnalo dopředu a už Okazaki s Hajnalem byli blízko, branka ale padla "až" v 51. minutě, kdy domácí Chihi katastrofální přihrávkou vybídl hostujícího Träsche, který míč potáhl přes polovinu hřiště a poté ho parádní ranou poslal na místo určení - 0:1. A to nebylo ze strany Stuttgartu vše, dvě minuty nato Tasci prodloužil míč k pravé tyči, kde Harnik zareagoval rychleji než Chihi a zblízka zvýšil na 0:2.

Porýnští byli úplně mimo a mohli děkovat Rensingovi, který skvělým reflexem zabránil ve skórování Kuzmanovićovi. Srbský středopolař si ale spravil chuť v 63. minutě, kdy hosté dostali od sudího dárek v podobě penalty za nastřelenou ruku Geromela a Kuzmanović se z ní nemýlil - 0:3. O pět minut později Kozlové alespoň kosmeticky upravili výsledek, kdy Clemens našel před brankou Novakoviće a tomu již stačilo jen nastavit nohu - 1:3. Další zdramatizování utkání ale hosté nepovolili a již dlouhých jedenáct let z Kölnu neodjížděli s prázdnou.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 body pro VfB

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem měl pravdu Niemals 2. Liga VfB ein leben lang

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem měl pravdu Niemals 2. Liga VfB ein leben lang

Reagovat
smazaný uživatel

1 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele