30. kolo
16.04.2011 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - FC St. Pauli 2:2

V ofenzivním utkání plném zvratů se nakonec body dělily, oba týmy tak i nadále zůstávají v sestupovém pásmu, Vlci jsou však zásluhou lepšího skóre na šestnácté, tedy barážové příčce.

St. Pauli vstoupilo do utkání bez zbytečné bázně, v deváté minutě rozehrával rohový kop Lehmann, zakončení Egera domácí obrana odvrátila, ale k míči se vzápětí dostal Asamoah, jenže z dobré pozice nedokázal trefit branku. O pět minut později předvedli hoté ukázkový rychlý protiútok, na jehož konci pálil nepřesně Lechner.

Za další čtyři minuty předvedl pěknou individuální akci Takyi, ten prošel s míčem přes několik protihráčů a potom přistrčil míč do výborné pozice Lechnerovi, jeho střela však byla neumístěná a Benaglio si tak v poklidu poradil. Po půlhodině hry nedokázal z pěti metrů trefit odkrytou branku Takyi. Ve 36. minutě vybojoval aktivní Takyi šanci pro Asamoaha, ten ale pálil naprosto neškodně.

A tak zatímco hosté měli několik dobrých šancí ke skórování, tak paradoxně udeřilo na druhé straně. Benagliův dlouhý výkop prodloužil ve 39. minutě hlavou Boll až ke Kesslerovi, sudí Brych odpískal malou domů, a než se stačil přihlížející Eger vzpamatovat, tak Mandžukić rychle rozehrál a poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Po změně stran byla rázem hostující převaha pryč a byli to Vlci, kdo mohl navýšut své vedení, ale Kjaer nedokázal po standardní situaci Diega usměrnit balón mezi tři tyče. V 56. minutě provedl hostující kouč Holger Stanislawski změnu, místo Brunse poslal na trávník Nakiho. A jak se za pět minut ukázalo, tak měl štastnou ruku, po ose Asamoah - Takyi se míč dostal k Nakimu, který z deseti metrů překonal Benaglia - 1:1.

Zajímavé šance na obou stranách pokračovaly, v 69. minutě rozehrával standardní situaci Diego a Kessler měl co dělat, aby jeho střelu vyrazil. Za dalších pět minut přišla možnost na druhé straně, z dálky napřáhl Asamoah, ale Benaglio byl u tyče včas. V 77. minutě pak přišel pro domácí naprostý šok, Daube přistrčil Lehmannovi, ten udělal pár kroků a potom nechytatelnou ranou ke vzdálenější tyči překonal Benaglia - 1:2.

Felix Magath vsadil v závěru vše na jednu kartu, a to se mu nakonec přecejen vyplatilo. Minutu před koncem rozehrával rohový kop z levé strany střídající Koo, na míč si nejvýše vyskočil Polák a vyrovnal na 2:2. Vlci tak vydřeli alespoň bod, který může být v konečném součtu rozhodující.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3 0-Grafite,Grafite,Diego

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele