Bundesliga - preview 30. kola

15.04.2011, 08:36, aktualizováno 17.04.2011, 09:31
Previews
Velezajímavý bude nedělní program německé ligy. V prvním utkání hostí Bayern Leverkusen. Domácím jde o posun na třetí příčku, hostí živí naději na titul. Ve druhém utkání přivítá vedoucí Dortmund Freiburg a v případě výhry se může přiblížit titulu.
Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen  (neděle 15:30)
Jednoznačným šlágrem 30. kola Bundesligy je zápas mezi Bayernem Mnichov a Bayerem Leverkusen, tedy duel druhého týmu tabulku se čtvrtým. Pro oba kluby je toho mnoho v sázce. Bayern potřebuje nutně tři body, aby dohnal třetí Hannover 96 a zajistil si tak účast alespoň v předkole Lize mistrů, hosté zase potřebují tříbodový zisk proto, aby se udrželi v kontaktu s Borussií Dortmund v boji o titul.

Toto utkání bude premiéra na lavičce Bayernu pro provizorního kouče Andriese Jonkera. Ten byl jmenován hlavním koučem poté, co Luis van Gaal minulé kolo v derby s Norimberkem pouze remizoval a Hannover 96 předstihnul Bayern v tabulce. Na lavičce se však Jonker neohřeje dlouho, konkrétně pět utkání. Po sezóně totiž převezme jeho místo Jupp Heynckes, který však dnes povede právě Bayer Leverkusen.

Jonker musí už krátce po svém nástupu řešit zapeklitou situaci v obraně, když se mu zranili Daniel van Buyten a Holger Badstuber se minulé kolo vykartoval. Navíc ani brazilský stoper Breno není úplně v pořádku. Pykat bude i Arjen Robben, poté co se nechal v derby hloupě vyloučit a chybět bude pochopitelně i Ivica Olić, pro kterého sezóna již dávno skončila.

Andries Jonker však věří, že si i s touto situací dokáže poradit. "Základní sestava proti Bayeru je stále i pro mě záhadou. Před zápasem uvidíme, kdo bude moci nastoupit a kdo ne. Jedno vím ale jistě, v bráně nastoupí Hans-Jörg Butt. Mým úkolem je dovést Bayern do Ligy mistrů a já si myslím, že s Jörgem v bráně máme větší šanci na úspěch. Thomas (Kraft) je zajisté hodně talentovaný, ale teď není čas na nějaké experimenty."

Trenér Bayeru Hupp Heynckes ač ví, že nastoupí proti svému budoucímu zaměstnavateli, stále se plně koncetruje na svojí práci v Leverkusenu, který chce dovést do Ligy mistrů. "Když se nám podaří vyhrát, nikdo nám už druhou příčku a tedy přímou kvalifikaci do Ligy mistrů nevezme. Věřím že jsme dostatečně silní, abychom tento těžký úkol zvládli. Tento zápas není pro mě nijak svazující. Mám v Bayeru smlouvu do konce června a do té doby budu dělat vše pro to, abychom zakončili sezónu úspěšně," ctí loajalitu ke svému současnému zaměstnavateli Heynckes.

Velký návrat do Allianz Arény to bude pro Michaela Ballacka, který se vrací do Mnichova po 4 letech strávených v londýnské Chelsea. Ten značnou část ročníku promarodil, nyní je však zcela zdráv a chce pravidelně hrát. Jupp Heynckes mu slíbil, že vyběhne dokonce v základní sestavě, protože týmu mohou pomoct jeho velké zkušenosti. Naopak do utkání nezasáhne stoper Manuel Friedrich, který má svalové potíže.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Butt - Lahm, Breno, Luiz Gustavo, Contento - Tymoščuk, Schweinsteiger - Hamit Altintop, T. Müller, Ribéry - Gómez
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Adler - Castro, Schwaab, Reinartz, Kadlec - Vidal, Rolfes - Sam, Ballack, Renato Augusto - Derdiyok
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.55 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Borussia Dortmund - SC Freiburg  (neděle 17:30)
Program 30. bundesligového kola uzavře v neděli v podvečer utkání na Westfalenstadionu, kde domácí Borussia přivítá Freiburg. BVB bude chtít navázat na předchozí domácí zápas, ve kterém deklasovalo Hannover, a udělat tak další krok na cestě k titulu, svěřenci Robina Dutta se však jistojistě nevzdají bez boje.

Bundesliga spěje pomalu, ale jistě do finiše a pro každý tým jsou tak všechny zápasy důležité, u BVB to platí dvojnásob. Dortmund i přes stále velmi dobré a konstantní výkony ztratil v jarní části podstatnou část svého náskoku na čele tabulky, a to i přesto, že zvláště v klíčových utkáních je takřka vždy úspěšný. "Můj tým šel do každého zápasu naplno, a i to je jeden z důvodů, proč jsme v této situaci a nezískali jsme větší počet bodů," uvedl Klopp.

Domácí kormidelník také nevidí nevýhodu v tom, že největší konkurent Leverkusen hraje svůj zápas o dvě hodiny dřív, a tak může v případě úspěchu dostat jeho svěřence pod tlak. "To, že by se k nám mohl zítra přiblížit Leverkusen na rozdíl dvou bodů, nevidím jako příliš pravděpodobné. Jejich zápas na nás nemůže mít žádný vliv. My se budeme soustředit pouze na naše utkání, které chceme vyhrát," vysvětlil domácí stratég, který se bude muset obejít bez zraněných Barriose, Kagawy, Kehla a Kringeho. Radost mu jistě dělá stále se zlepšující stav Shinjiho Kagawy, který už pomalu začíná trénovat s balónem.

Freiburg v minulém kole otočil nepříznivý výsledek i v početním oslabení a konečně tak dosáhl na vytyčenou hranici čtyřiceti bodů. "V poslední době už jsem začínal mít dojem, že nám to snad ani není souzeno. Hráči si s tím užili mezi sebou spoustu legrace, ale i nadále zůstávali výrazně motivovaní a koncentrovaní. I když by si někdo mohl myslet, že nemáme o co hrát, tak stále ještě můžeme získat patnáct bodů, ale na výrazný posun v tabulce to už vzhledem k našemu rozlosování nevypadá," prohlásil Dutt.

"Dortmund bude sice oslaben o jednoho klíčového hráče, ale i když je Barrios hodně dobrý hráč, tak já to jako velkou ztrátu nevnímám, jejich hra tím citelně poznamenána nebude, Lewandowski který na jeho postu pravděpodobně nastoupí, je taktéž kvalitní koncový hráč. Navíc Mario Götze tak zřejmě nastoupí ve středu, což pro nás není moc povzbudivá zpráva. Jestli chceme v neděli uspět, tak musíme předvést vysokou připravenost, dobrou organizaci a velkou agresivitu a vůli po vítězství," poznamenal hostující kouč. Taktéž bádenský celek má na marodce čtveřici důležitých hráčů, mimo hru jsou Pouplin, Abdessadki, Bastians a Rosenthal, disciplinární trest navíc nepustí do hry Krmaše.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Weidenfeller - Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, M. Götze, Großkreutz - Lewandowski
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Baumann - Mujdža, Barth, Toprak, Butscher - Schuster - Caligiuri, Flum, Makiadi, Putsila - Cissé
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 5.05 - 8.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FC Kaiserslautern - 1. FC Norimberk  (sobota 15:30)
Další z důležitých soubojů čeká v sobotu odpoledne na Kaiserslautern, na Betzenberg přijede jedno z největších překvapení letošního ročníku bundesligy Norimberk, který bude chtít po posledních výsledkově nepříliš vydařených zápasech opět bodovat naplno.

Rudí ďáblové se nachází v dobrém rozpoložení, po výhrách s Freiburgem a Gladbachem sice přišla porážka od Leverkusenu, ale svěřenci Marka Kurze si dokázali spravit chuť hned v dalším utkání na půdě Stuttgartu, kde zvládli otočit nepříznivé skóre a odvezli si tak zasloužené tři body. "Do utkání s Norimberkem půjdeme s cílem navázat na výkon jaký jsme předvedli ve Stuttgartu a potvrdit tak bodový zisk i v domácím prostředí," řekl Kevin Trapp, který vidí velkou příležitost udělat v sobotu další krok v cestě za záchranou. "Chceme vyhrát, nic jiného nás nezajímá a doufám že nás v tom naši fanoušci hlasitě podpoří," dodal.

V podobném duchu se vyjádřil i trenér Marco Kurz. "Utkání v Norimberku bude to nejsložitější z posledních týdnů, mnohem těžší než zápasy s Leverkusenem a ve Stuttgartu. Norimberk prožívá mimořádně povedenou sezónu, což je jasně vidět při pohledu na tabulku, kde se jednoznačně odráží kvalita týmu," prohlásil Kurz, který se bude muset obejít bez zraněných Iličeviče, Nemece a Šimůnka. "Ivo s Adamem by se měli v příštím týdnu vrátit do tréninkového procesu a mohli by tak být k dispozici pro utkání na Schalke," doplnil domácí kormidelník.

Co se týká aktuální formy, tak Norimberk na tom není nejlépe, radost z výhry už nezažil v posledních třech utkáních, v posledním kole ovšem přišlo znatelné zlepšení. Der Club potvrdil svou kladnou bilanci v soubojích s Bayerem a přeztože dlouho prohrával, tak i díky nedorozumění v obraně mnichovského celku zaslouženě vyrovnal a právě tento bod může hrát pro FCN v souboji o Evropskou ligu možná rozhodující roli. "Samozřejmě že chceme uspět. Od páté příčky jsme vzdáleni dva body a kdyby se nám povedlo na to místo dostat, tak by to pro nás byla taková třešnička na dortu v této už tak úspěšné sezóně," uvedl trenér Dieter Hecking.

"Kaiserslautern hraje v posledních týdnech výborně, zvláště v minulém utkání ve Stuttgartu předvedl skvělý výkon a jasně tak dal najevo, že nechce bojovat o záchranu až do posledního kola. Rozhodující body bude chtít získat už v sobotu, my mu v tom ale samozřejmě budeme chtít zabránit a využít tak případného zaváhání Mainzu," dodal hostující kouč. Norimberk cestuje na Betzenberg bez zraněných Bunjakua s Frantzem, disciplinární trest nepustí do hry kapitána Wolfa.
1. FC Kaiserslautern - pravděpodobná sestava:
Trapp - Dick, Abel, Rodnei, Jessen - Tiffert, Petsos - Kirch, Morávek, Hloušek - Lakić
1. FC Norimberk - pravděpodobná sestava:
R. Schäfer - Chandler, Wollscheid, Nilsson, Pinola - Simons - Hegeler, Cohen, Gündogan, Ekici - Eigler
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
VfL Wolfsburg - FC St. Pauli  (sobota 15:30)
Vlky čeká v sobotu odpoledne další z klíčových soubojů v boji o záchranu, do Volkswagen Areny přijede St. Pauli a povinnost tak svěřencům staronového kouče Felixe Magatha velí jasně získat tři body. Přístavní celek ovšem nedá, jak je již jeho dobrým zvykem svou kůži zadarmo.

Wolfsburgu zatím nepomohl ani návrat staronového trenéra Felixe Magatha, VfL nejprve v nastavení ztratilo dobře rozehraný zápas ve Stuttgartu, následně přišla vybojovaná remíza s trápícím se Eintrachtem a v posledním kole porážka na Schalke. "Zatím se nám nedaří tak, jak bychom si představovali. Na Schalke jsme prohráli zcela zaslouženě, předvedli jsme strašně málo na to, abychom si odtamtuď mohli odvézt nějaký bodový zisk. Hlavně v útoku jsme byli bezradní," uznal Magath.

Domácí udělali pro úspěch maximum, důkazem toho budiž to, že Magath odvezl před utkáním svůj tým na krátké soustředění, což by mělo jeho svěřencům prospět a pročistit tak atmosféru v týmu. "Čím lépe budeme připraveni, tak tím snadněji budeme následně moci reagovat na různé složité situace, kde je potřeba stoprocentně se soustředit. Budeme mít také spoustu času na vzájemné poznávání a výměnu názorů a zkušeností," vysvětlil zkušený stratég, který se bude muset obejít bez zraněného Mbokaniho a distancovaného Cícera. Po disciplinárním trestu se naopak vrací dvojice Friedrich - Mandžukić.

Na druhé straně stojí St. Pauli, které nedokázalo bodovat v posledních sedmi zápasech a co je horší, tak v nich dokázalo vstřelit pouhopouhé tři branky. A aby toho nebylo málo, tak ve středu oznámil trenér Holger Stanislawski úmysl po 18 letech z přístavního celku odejít. "Rozhodl jsem se na konci sezóny tento klub opustit. Jsem nesmírně hrdý na úspěchy, kterých jsme tu v posledních letech dosáhli, ale nastal čas na změnu. St. Pauli je jako moje druhá rodina, fanoušci jsou tu jediněční a navždy zůstanou v mém srdci," prohlásil Stanislawski.

V St. Pauli se však neřeší pouze záchranářské starosti, hamburský klub uspěl s odvoláním proti trestu za to, že v utkání se Schalke hodil jeden z fanoušků na asistenta rozhodčího kelímek s pivem a utkání tak bylo předčasně za již rozhodnutého stavu ukončeno. Další domácí zápas s Werderem Brémy tak může St. Pauli nakonec odehrát s omezeným počtem diváků, podmíkou je ovšem to, že se musí hrát minimálně padesát kilometrů od Hamburku. "Jsme rádi, že můžeme zbývající dva domácí zápasy odehrát s podporou vlastních fanoušků," dodal hostující kormidelník, který se musí obejít bez zraněných Oczipky, Rothenbacha, Volze, Zambrana a distancovaného Bartelse.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Benaglio - Pekarík, Kjaer, A. Friedrich, M. Schäfer - Josué - Riether, Koo - Diego - Grafite, Mandžukić
FC St. Pauli - pravděpodobná sestava:
Kessler - Lechner, Thorandt, Eger, Gunesch - Boll, M. Lehmann - M. Kruse, Takyi, Naki - Asamoah
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 4.00 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Hamburger SV - Hannover 96  (sobota 15:30)
Už dlouho se nestalo, aby v tak pokročilé fázi sezóny trůnil Hannover v tabulce před Hamburgerem SV. Letos je ale tomu tak a celek z Dolního Saska má před vzájemným zápasem dokonce jedenáctibodový náskok na soupeře, který však i přesto bude dnes favoritem.

Hamburší před malým severoněmeckým derby obou HSV vykazují výrazně zlepšenou formu a herní pohodu, za kterou je zodpovědný především Michael Oenning. Ten po šestigólovém debaklu z Allianz Areny nahradil z pozice asistenta dosavadního šéfa lavičky Armina Veha a mužstvo hned dovedl k vítězství 6:2 nad 1. FC Köln a k remízám ze hřiště Hoffenheimu a proti vedoucímu Dortmundu.

Zvlášť poslední zápas dal Hamburgu naději, že by to letos s poháry mohlo přece jen klapnout. ”Tam jsme především v první půli zahráli opravdu dobře a přitom nám moc lidí nevěřilo. Nyní nás čeká Hannover a to je jedno z překvapení sezóny, žádný ‘übermannschaft’ to ale není,” prohlásil útočník Mladen Petrić. ”Atmosféra se vyvinula tak, že mnozí očekávají vítězství. A já chci zvítězit,” ujišťuje trenér Oenning, jehož tým má ale po včerejší výhře Mainzu na pátou příčku již šestibodovou ztrátu.

To na druhé straně Hannover má minimálně účast v Evropské lize takřka zajištěnou, s jídlem ale roste chuť a momentálně se tak podceňované mužstvo dokonce přetahuje s Bayernem Mnichov o třetí příčku. Navíc v tuto chvíli mají navrch právě Dolnosasové a na si drží k dobru náskok jednoho bodu, který se zrodil minulý týden díky domácí výhře nad Mainzem, zatímco úřadující mistr zaváhal v Norimberku.

"Na HSV potřebujeme devadesát minut stability. Ne třicet jako v Kölnu nebo šedesát jako v Dortmundu, prostě celý zápas. Jinak to s Ligou mistrů neklapne," burcuje své ovečky trenér Mirko Slomka, jemuž stále leží v žaludku dvě vysoké prohry ze soupeřových hřišť. Těšit ho ovšem jistě může personální situace v týmu, mimo hru jsou totiž jen náhradníci Avevor a Andreasen. Dobrá situace je i v domácím mužstvu, minule se sice vykartoval Ben-Hatira, zdravotní problémy ale mají už jen Castelen a náhradní brankář Drobný.
Hamburger SV - pravděpodobná sestava:
Rost - Diekmeier, Kačar, Westermann, Aogo - Elia, Jarolím, Zé Roberto, Jansen - van Nistelrooy, Petrić
Hannover 96 - pravděpodobná sestava:
Zieler - Cherundolo, Haggui, Pogatetz, C. Schulz - Schmiedebach, Pinto - Stindl, Rausch - Ya Konan, Abdellaoue
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.91 - 3.60 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Dvěma celky, které se zapojily do trenérských škatulat v této sezóně, byly Hoffenheim a Frankfurt a právě tato dvě mužstva svedl los proti sobě v tomto kole. Domácím už půjde prakticky jen o čest, hostům naopak o všechno, neboť záchrana z jejich pohledu ještě ani zdaleka není zpečetěna.

Teprve před startem jara nahradil Marco Pezzaiuoli u kormidla TSG 1899 Ralfa Rangnicka, s týmem ale žádné zázraky nepředvedl a manažeru Tannerovi a mecenáši Hoppovi došla trpělivost - po sezóně tak proběhne na lavičce Hoffenheimu další změna a horkým kandidátem na uvolněný post je Holger Stanislawski, který již oznámil odchod ze St. Pauli.

Hoffenheim nyní otevírá druhou polovinu tabulky a ve zbytku sezóny již může hrát naprosto uvolněně, to ovšem nepřipadá v úvahu pro Pezzaiuoliho. "Musíme na svém stadionu být dominantní a dostat Eintracht pod tlak. Frankfurt je v soubojích velmi agresivní, na což musíme být připraveni od první minuty,” řekl mladý kouč, jemuž poprvé v sezóně bude chybět kapitán Beck, který pyká za pět žlutých. Kvůli zranění nejsou k dispozici Salihović, Vukčević, Šimunić a Jaissle.

To ve Frankfurtu již nebylo na co čekat a zdejší vedení v čele s Heribertem Bruchhagenem před třemi koly odvolalo Michaela Skibbeho a na jeho místo dosadilo velezkušeného Christipha Dauma. Ten s novým týmem získal dvě remízy - z Wolfsburgu a doma proti Werderu - a nyní již hodlá bodovat naplno. ”Naším cílem je zisk tří bodů! Proti Brémám jsme totiž o dva přišli. Bude to složitý zápas, mužstvo je ale dobře připraveno," uvedl.

Orli v tuto chvíli mají na sestupové příčky pětibodový náskok a charismatický trenér neochvějně věří v záchranu; má pro to tři důvody. "Zaprvé si hráči uvědomují vážnost situace, zadruhé má mužstvo super přístup a skvělý charakter. A zatřetí, skvěle funguje a odvádí tvrdou práci, za kterou bude na konci odměněno," nechal se slyšet Daum, jenž se musí obejít bez zraněných Chrise, Tzavellase a Bajramoviće, zatímco nejistý je start Junga.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Starke - Ibertsberger, Vorsah, Compper, Braafheid - Weis, Rudy - Mlapa, Babel, Alaba - Ibišević
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Fährmann - S. Jung, Franz, Russ, Köhler - Schwegler, Rode - Ochs, Meier, Halil Altintop - Gekas
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.35 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Köln - VfB Stuttgart  (sobota 15:30)
Veledůležité utkání pro boj o záchranu bude k vidění v sobotu odpoledne na RheinEnergieStadionu, kde domácí 1. FC Köln přivítá Stuttgart a bude chtít prodloužit svojí vítěznou sérii před vlastními fandy, zatímco hosté by se rádi přinejmenším udrželi těsně nad čarou.

Ve vzájemných zápasech těchto dvou soupeřů již dvanáctkrát v řadě nebyla k vidění výhra domácího mužstva, ovšem k prolomení tohoto podivného prokletí je právě dnes vhodný okamžik. 1. FC Köln sice je suverénně nejhorším celkem na soupeřových hřištích a z posledních dvou výjezdů si odvezl debakly, doma ale už sedmkrát v řadě nezaváhal a především díky tomu je 35 body na slušivém jedenáctém místě.

Zajištěné setrvání v nejvyšší soutěži ale Kozlové ještě nemají a jsou si toho plně vědomi. "O naší situaci jsem pořád mluvil jako o maratoru a nyní tedy jsme už na cílové rovince. Mečbol ale ještě nemáme,” použil trenér Frank Schaefer příměry z jiných sportů. Jeho tým v této sezóně už Stuttgart jednou porazil a bylo to právě jeho jediné venkovní vítězství v této sezóně, v jejímž závěru jsou stále zranění Schorch s Giannoulisem a nastoupit dnes nemůžou ani vykartovaní Matuschyk a Jajalo.

Stuttgart je v o něco svízelnější situaci než jeho nejbližší soupeř, v tabulce je v tuto chvíli totiž posledním nesestupujícím celkem a šestnáctý Wolfsburg i sedmnácté St. Pauli ztrácejí jen dva body. VfB mělo ideální příležitost k vybudování náskoku minulý týden, jenže doma prohrálo 2:4 s dalším přímým konkurentem Kaiserslauternem a přišlo o pětizápasovou sérii bez porážky, během níž třikrát vyhrálo a dvakrát si připsalo bod za remízu 1:1.

Trenér Bruno Labbadia ovšem i přes poslední nezdar zůstává pozitivně naladěn a má pro to své důvody. ”Porážku od Kaiserslauternu jsme rychle strávili a v týdnu jsme intenzivně potrénovali. Jedeme do Kölnu s čistou hlavou a chceme zde prosadit to, co jsme si předsevzali,” prohlásil někdejší skvělý útočník, který má právě na hrotu trochu omezený výběr, když je suspendován Marica a vykartován Pogrebňak. Hrát nemůže ani zraněná čtveřice Gebhart, Audel, Degen a Bičakčić.
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Rensing - Brečko, Geromel, Mohamad, Eichner - Lanig, Petit - Peszko, Podolski, Chihi - Novaković
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
Ulreich - Boulahrouz, Tasci, Niedermeier, Molinaro - Träsch, Kuzmanović - Gentner, Hajnal, Okazaki - Harnik
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.50 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Werder Brémy - Schalke 04  (sobota 18:30)
Čtyři dny po postupu do semifinále Ligy mistrů čeká Schalke návrat na kolbiště domácí soutěže, v níž už týmu z Gelsenkirchenu půjde jen o čest a přípravu na zbývající pohárová klání. To Weder, jenž letos v lize také strádal, ještě pár bodíků k jistotě záchrany potřebuje.

Také brémští si ale vedou v poslední době dobře a v úplně závěrečných kolech by již měli mít od nervydrásajících soubojů o ligovou příslušnost klid. Od únorového debaklu v derby proti HSV totiž nepoznali přemožitele a na sestupové pozice si vypracovali už šest bodů náskoku, několik zbytečných domácích remíz je ale dělí od stoprocentní jistoty. "Bylo by fatální, kdybychom se již nyní cítili být něčím jistí," vytušil zkušený záložník Tim Borowski.

"Jsme sice na dobré cestě, ale ještě jsme ničeho nedosáhli," mluví ve stejném duchu manažer Klaus Allofs, jenž by stejně jako trenér Schaaf měl brzy na Weserstadionu prodloužit smlouvu. "Jsme přesvědčeni o našich kvalitách a já věřím, že v sobotní večer to bude skvělá partie, neboť proti Schalke jsme odehráli vždy dobré zápasy," uvedl sám bývalý nesmlouvavý obránce Thomas Schaaf.

Schalke se sice nemůže chlubit takovou sérií bez porážky jako soupeř, přesto ale je momentálně v sedmém nebi. Po vítězstvích nad St. Pauli a Wolfsburgem je jeho setrvání v nejvyšší německé soutěži i pro příští rok zpečetěno, k tomu navíc připočtěme fantastický dvojzápas proti Interu Milán a vyjde nám z toho ohromná euforie. "Každým dnem je nám jasnější, čeho jsme v Lize mistrů dosáhli, ale ani nám nezbývá moc času, abychom to všechno dokázali pobrat," uvedl trenér Ralf Rangnick.

Dvaapadesátiletý fotbalový profesor je zatím od svého návratu na lavičku Königsblauen stoprocentní a rád by byl i v sobotu o půl deváté, na druhou stranu ale možná nechá odpočinout některé své hrdiny. "Máme ve svých řadách dostatek hráčů, kteří čekají na svojí šanci, a tudíž můžeme vsadit na čerstvé síly. Postavíme každopádně mužstvo, které bude schopné i v Brémách vyhrát," ujišťuje Rangnick.

Chybět by na každý pád neměl neudržitelný Farfán, jenž při středečním vítězství 2:1 absentoval kvůli kartám. Jinak ale marodka S04 zůstává solidně zaplněná, stále jsou totiž mimo hru Huntelaar, Gavranović, Kluge, Moritz, Pander, Hoogland a Kenia. Na opačné straně barikády je situace podobná, Schaaf nemůže využít dlouhodobě marodných obránců Nalda, Prödla a Boenische stejně jako Avdiće a nemocného Bargfredeho.
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Wiese - Fritz, Mertesacker, Pasanen, Silvestre - Frings - Borowski, Wesley - Marin - Pizarro, Wagner
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Neuer - Uchida, Höwedes, Metzelder, Sarpei - Papadopoulos, Matip - Farfán, Jurado - Raúl, Edu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 3.50 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FSV Mainz 05 - Borussia Mönchengladbach  (pátek 20:30)
Obrovský náboj bude mít předehrávka 30. bundesligového kola, na Bruchwegu se totiž střetnou týmy, kterým jde opravdu o hodně. A zatímco domácí se s přicházejícím koncem sezóny snaží udržet na příčkách zaručující start v evropských pohárech, tak Gladbach chce na poslední chvíli utéct hrobníkovi z lopaty.

V Mainzu nastalo po fantastickém podzimu mírné zklamání, svěřencům Thomase Tuchela se v druhé polovině sezóny zdaleka tak nedaří, zatím získali pouhých dvanáct bodů a ani poslední výsledky nevykazují náznak zlepšení. "Myslím si, že současné umístění v tabulce je pro nás odpovídající, někdo má s přicházejícím koncem sezóny štěstí a jiný zase smůlu, ale tak to prostě chodí a my se na něco podobného nechceme v žádném případě vymlouvat," vysvětlil Tuchel.

Před Hříbaty panuje na Bruchwegu velký respekt, zejména co se jejich útočné síly týče. "Mohamadou Idrissou a Mike Hanke jsou velmi kvalitní a nesmírně zkušení útočníci, kteří dokáží vytěžit z každé situace maximum. Juan Arango a Marco Reus zase dodávají hře Gladbachu potřebnou rychlost a myšlenku, takže nás čeká mimořádně těžký souboj, ale i tak půjdeme do utkání s cílem získat tři body," uvedl domácí lodivod. Ten však musí řešit nepříjemné starosti se složením obrany, kvůli disciplinárním trestům totiž není k dispozici obvyklá stoperská dvojice Noveski - Svensson, ve středu obrany se tak zřejmě představí mladíci Bungert s Kirchhoffem. Kromě dlouhodobě zraněného Adama Szalaie nedovolí zdravotní problémy nastoupit ani brankářské jedničce Heinzi Müllerovi.

Na druhé straně je situace takřka opačná, Gladbach se sice po katastrofálním podzimu ve druhé polovině sezóny zvedl, ale výrazné zlepšení nastalo až s příchodem zkušeného kouče Luciena Favreho. Ten dokázal do té doby nemožné, ihned po svém příchodu vyzrál v Borussia-Parku na Schalke a zajistil tak Hříbatům první letošní tři body z domácího prostředí. Výhra nad Kölnem znamenala pro hráče Gladbachu obrovskou vzpruhu a hlavně zjištění, že boj o záchranu ještě není ztracený.

"Řekli jsme si, že z posledních pěti zápasů potřebujeme získat dvanáct bodů a utkání na Bruchwegu je pro nás z tohoto pohledu velmi důležité. Víme, že Mainz má hodně kvalitní tým, nicméně my se musíme ohlížet pouze sami na sebe, potřebujeme totiž vyhrát," prohlásil Favre. Po jistém výkonu v utkání s Kölnem by měl v brance opět dostat důvěru mladičký Marc-André ter Stegen. "Marc je klidný, spolehlivý a přes svůj věk nesmírně kvalitní brankář," odůvodnil své rozhodnutí zkušený stratég, který se musí obejít bez zraněných de Camarga, Wissinga a Jaurèse.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Wetklo - Zabavník, Bungert, Kirchhoff, Fuchs - Polanski, Fathi, Soto - Holtby - Allagui, Schürrle
M'gladbach - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dante, Daems - Neustädter, Nordtveit - Reus, Arango - Idrissou, Hanke
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.90 - 3.60 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Borussia Dortmund29206359:1866
2.Bayer Leverkusen29187459:3561
3.Hannover 96291721042:4053
4.Bayern Mnichov29157761:3552
5.1. FSV Mainz 05291431243:3745
6.1. FC Norimberk291271043:3843
7.Hamburger SV291261144:4542
8.SC Freiburg291251238:4141
9.Schalke 04291161234:3339
10.TSG Hoffenheim299101044:4237
11.1. FC Köln291051439:5435
12.1. FC Kaiserslautern29971340:4634
13.Werder Brémy298101139:5534
14.Eintracht Frankfurt29961429:3933
15.VfB Stuttgart29861549:5430
16.VfL Wolfsburg296101332:4228
17.FC St. Pauli29841730:5128
18.Borussia Mönchengladbach29751743:6326

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
smazaný uživatel

London Calling na konci Hastalavista, Schalke halbfinalista

Reagovat
Arne

Mike

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Arne

Heeey, was für 'nen Lauf!

Die Hertha steigt wieder auf, steigt wieder aufff!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Arne

Akorát si říkám, že jsem chtěl, aby byl postup hotovej až za dva týdny, doma proti TSV a ono to bude pravděpodobně už za týden... Místo abych byl rád, že to bude v klidu, tak chci zase nějak moc, po necelým roce ve druhý lize nějak chytám vaše manýry.

Reagovat
jv

Tak třeba ti to nakonec opravdu vyjde...

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoznačně za Hertu

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Wetklo - Caligiuri, Bungert, Kirchhoff, Fuchs - Soto - Risse, Polanski - Holtby - Allagui, Schürrle

...tak nakonec bez Zábavníka a Fathiho, ale s Rissem

...jinak doufám ve výhru Borussie...

Reagovat
jv

Hm, na Caligiuriho v obraně jsem docela zvědavej, ale jinak to je hodně ofenzivní sestava, to se musí nechat.

Reagovat
JozkokozleJ

Snad to Gladbach nejak ukope. Zatial teda z ich strany nic moc, hoc nedalo sa cakat, ze to tam nejak rozbalia. Moc im ale nevychadza rychly prechod do utoku... a ani Neustadter s Nordtveitom to v strede moc nestihaju.

A paradny je Fuchs a ta jeho klucka lavou poza nohu

Reagovat
Arne

Ono z obou stran je tam strašně moc nepřesností, ale aspoň je tam nasazení... Fuchs je dobrej, ale i jeho Reus vycvičil parádně (někdy teď ke konci půle).

Reagovat
JozkokozleJ

... jasle boli ucebnicove (hlava hore a sup ich tam), skoda toho centru ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Fuchs už patří Mainzu, nebo je pořád pod smlouvou v Bochumi?

Reagovat
Arne

Patří Bochumi, podle TM má však Mainz opci... Já si tím ale nejsem moc jistej, podle mě to bylo tak, že se VfL jeho a třeba Šestáka na rok zbavila a v případě postupu by je měla zpět.

Reagovat
smazaný uživatel

Arango a Wetklo Konečně něco co mě trochu probralo

Reagovat
smazaný uživatel

tak Uli se zas ukázal - ze Südkurve zmizelo "podium", zakázán byl také megafon, zavedeny budou kontroly celého těla (pouze pro blok 112/113!!!) a securita bude zamezovat shromažďování v okolí tohoto bloku, aby se žádné protesty nemohli domlouvat...

...dále klub požádal o policejní jednotky, které budou hlídat VLASTNÍ ultras v Südkurve.

...fotbal pro fanoušky ...a to se na utkání s Bayerem chystala "pro-Uli" akce, tak z toho asi hodně rychle sejde...

Reagovat
JozkokozleJ

Je to reakcia na nejaku konkretnu zalezitost, alebo je to reakcia na trend?

Reagovat
smazaný uživatel

na záležitost, že fanoušci reagovali na to, že Uli nedodržel to, co fanouškům slíbil a na protesty proti Neuerovi...

...Uli rozdává kritiku na všechny strany (na to jsem zvyklý a nevadilo mi to) ale žádnou kritiku na vlastní osobu zřejmě nesnese (a to je škoda) jsem si vědom, že to je duše Bayernu a stojí za pozvednutím Bayernu během jeho 30-letém účinkování v pozici manažera - ale tuto mne neskutečně mrzí

Reagovat
smazaný uživatel

André Schürrle

a teď ještě otočit - Reus a Hanke

Reagovat
smazaný uživatel

...tak nic, zjišťuju, že během koukání na Viktorku byl Hanke vyloučen

Reagovat
JozkokozleJ

Svojim sposobom Hanke "zacrouchoval". Bol dnes od uvodu nastartovany...

Reagovat
jv

Hanke to dneska pěkně zazdil, pořád jsem Gladbachu věřil, ale po tom vyloučení to byla jen otázka času kdy se Mainz trefí...

Reagovat
smazaný uživatel

Nedostal Hanke červenou?

Reagovat
smazaný uživatel

A já už věřil v remízu Ale rána parádní

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Niemals 2. Liga

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Bayern +

Tak HSV, říká se mi to těžko, ale dnes musíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...jakto, že už vlastně nehraje Bunjaku? v minulé sezoně mu to docela šlo

Reagovat
jv

Měl dlouhodobý zranění, teď se začíná pomalu vracet zpátky.

Reagovat
smazaný uživatel

...jakto, že už vlastně nehraje Bunjaku? v minulé sezoně mu to docela šlo

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha na pohodu vyhrála, dalším bodem nedělního programu je úspěch St. Pauli

Reagovat
smazaný uživatel

Za kolik žk je stopka? Dík.

Reagovat
Tomanatura

5

Reagovat
smazaný uživatel

5,10 atd

Reagovat
smazaný uživatel

už jsem si myslel, že o poločase budou všechny zápasy 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska si asi nějaký slušný zápas nevyberu co? Koukám na HSV a není to úplně bída, ale nic světoborného. Jen se vždycky zasměju, jak je každých 5 minut záběr na Jarolíma, který to tam dsně kosí

Reagovat
smazaný uživatel

občas kouknu na nějaký fragmenty Wolfsburg-St pauli a je to jízda jako svině, Takyi netrefil z malýho vápna prázdnou bránu, Asamoah jasnou golovku, Mandžukíč gol možná z ofsajdu, Diego tyč

Reagovat
smazaný uživatel

dík za tip

Reagovat
smazaný uživatel

dík za tip

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, není to špatné. Navíc přišel faktor Polák

Reagovat
smazaný uživatel

a teď je rozebrali

Reagovat
smazaný uživatel

Dalo mi to zavzpomínat na obranu Schalke za Magatha, akorát Vlci nemají Neuera

Reagovat
smazaný uživatel

Naki

Sippel Geromel měl ruku u těla a z dovu metrů mohl asi těžko reagovat... (navíc byla ruka před břichem, takže by ten balon stejně neprošel)

Reagovat
smazaný uživatel

Kristepane, co se to deje, Kozlove? Snad to nebude dalsi petka

Reagovat
smazaný uživatel

Polákovka za stadión a Magath vypadal, že ho dá na mučidla

Reagovat
smazaný uživatel

Pauli Wolfsburg už na přímé sestupové příčce (pokud to udrží)

Fährmann

Reagovat
smazaný uživatel

že já debil dával na Wolfsburg....doufám,že sestoupěje ty kkti aaaa nervy azas

Reagovat
smazaný uživatel

Hannover co teď pálí

Reagovat
smazaný uživatel

Polák gól

Reagovat
smazaný uživatel

Polák gól

Reagovat
smazaný uživatel

Co máš pořád s těma double postama Polák si představil, co by ho v kabině čekalo, tak tam radši jednoho šoupl

Reagovat
smazaný uživatel

blbne mi myš asi nějaký špatný kontakt

Reagovat
Tomanatura

Kdo tu minule říkal, že Wolfsburg nemůže sestoupit ani náhodou? Felix neFelix, ať spadnou.

Reagovat
stas87

hm tak to by bola pikantna situacia pre arne fridricha hertha by postupila a on by si vyskusal 2bl..

Reagovat
jv

Třeba by se vrátil, kdo ví?

Reagovat
jv

Tak Vlci to mají vzhledem k losu pořád ve svých rukou a minimálně tu baráž urvou...

Reagovat
smazaný uživatel

Avelar v základu tak to jsem zvědavý, koho si to Magath přivedl na vyzkoušení. Jinak zájem o Ninise velmi schvaluju, snad přijde, to by byla skvělá posila

Reagovat
smazaný uživatel

Už je mi jasné, proč ho Magath nenasazoval. Snad přijde Escudero

Reagovat
smazaný uživatel

Ta penalta? To si dělá srandu tohle písknout...

Reagovat
smazaný uživatel

sestavy dle BILDu:

Bayern: Butt - Lahm, van Buyten, Breno, Pranjić - Timo, Gustavo - Müller, Kroos, Ribéry - Gómez

Bayer: Adler - Balitsch, Schwaab, Reinartz, Castro - Vidal, Rolfes - R. Augusto, Ballack, Sam - Kießling

...bylo by fajn, kdyby byl Ribéry v pořádku, van Buyten by měl stabilizovat obranu, ikdyž nám určitě bude Sam dělat svou rychlostí problémy... výhodu ale vidím v poslepované obraně Bayeru, tam by to M-K-R mohli pěkně protočit

Reagovat
Bayern +

Jen koho, když Ribery nebude? Myslíš, že tam dá Pranjiće a na LB Contenta, nebo fakt 4-4-2 s Mirem ?

Reagovat
smazaný uživatel

Hamit napravo a Kroos zleva

Reagovat
smazaný uživatel

...tak to nakonec bude asi bez Kroose

Reagovat
Bayern +

Tak Hamit je prý také zraněný, pak už nevím, jak to vymyslí. Obrana doufám, že bude Lahm, Van Buyten, Breno, Contento a střed Timo - Gustavo, ostatek je záhadou.

Reagovat
Bayern +

Tak Hamit je prý také zraněný, pak už nevím, jak to vymyslí. Obrana doufám, že bude Lahm, Van Buyten, Breno, Contento a střed Timo - Gustavo, ostatek je záhadou.

Reagovat
Bayern +

kurva

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň v tom nejsem sám

...také hlavně doufám ve van Buytena a konečně bych chtěl vidět Kroose v ofenzivní roli déle než 45 minut

Reagovat
herbage

Tak nevím. Já dávál sestavy z kickeru a tam zase nebyl van Buyten

Reagovat
smazaný uživatel

na webu píšou, že se van Buyten vrací do kádru - a vzhledem k tomu, že v poslední době tu obranu držel doufám, že bude hrát od začátku

Reagovat
Bayern +

Také doufám, že ho upřednostní.

Reagovat
smazaný uživatel

na webu píšou, že se van Buyten vrací do kádru - a vzhledem k tomu, že v poslední době tu obranu držel doufám, že bude hrát od začátku

Reagovat
Bayern +

hehe

Reagovat
herbage

blbne mu myš, nesměj se

Reagovat
smazaný uživatel

jinak Altintop a nově také Kroos jsou také na marodce...

...nejasná je pak situace i Ribéryho a Schweinsteigera, u kterých je nasazení možné (ale doufám, že nebudou riskovat zdraví jen kvůli LM )

Reagovat
herbage

Jj, toho Ribéryho s Bastim jsem četl, ale moc jiných možností nemáte. Jak tedy vypadá momentální pravděpodobná sestava?

Reagovat
smazaný uživatel

vzhledem k velikosti kádru - 21 hráčů se to tak nějak postaví samo

a) Butt - Lahm, van Buyten, Breno, Contento - Müller, Timo, Gustavo, Pranjić - Gómez, Klose

...Jonker ale nechtěl původně systém měnit (prý moc změn najednou), tak je možné, že vytáhne nějakého juniora...

b) Butt - Lahm, van Buyten, Breno, Gustavo - Timo, Ottl - Jüllich, Müller, Pranjić - Gómez

...nebo bude několik hráčů riskovat zdraví kvůli úspěchu

Reagovat
Bayern +

Jinak není zranen i Pranjić ?

Reagovat
Bayern +

Varianta b), jen Jűllich ven, Müller vpravo a Klose podhrot.

Reagovat
smazaný uživatel

tak ne, už mam potvrzené sestavy

Butt - Lahm, van Buyten, Breno, Pranjic - Luiz Gustavo, Tymoshchuk - Müller, Kroos, Ribery - Gomez

Adler - Castro, Schwaab, Reinartz, Kadlec - Vidal, Rolfes - Sam, Ballack, Renato Augusto - Derdiyok

lavičky: Kraft (Tor), Ottl, Klose / Giefer (Tor), Hyypiä, Vida, Balitsch, Barnetta, L. Bender, Jörgensen, Kießling

Reagovat
smazaný uživatel

proč nehraje Kiessling a proč Bayern nevezme nějakýho mladýho hráče na lavici?

Reagovat
smazaný uživatel

už to chce novou...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrajeme! Viva Viva FC Bayern!!!

Reagovat
JozkokozleJ

Nevravim, ze to bude mat dnes Jupp v hlave nastavene schizofrenne, titul je titul (a sanca tam je), ale predsa len mu urcite prebleskla v hlave myslienka, ze by si s Bayernom urcite rad zahral Ligu majstrov.

Pirpisat po zapase obom tri body ale nemozno

Reagovat
stas87

tooooooooooooooooooooooooor burak kaplan

Reagovat
stas87

ufff..strasne dolezite 3 body!!!udrzal sa kontakt s bochumi druhy gol neskutocne stastie este ze to ten obranca vratil..akurat vyhrava aue

Reagovat
smazaný uživatel

tak teď už to nechápu vůbec...

...na stoperu van Buyten a Gustavo a hraje jak Bastian tak Franck no a Miro jako podhrot?

Reagovat
smazaný uživatel

Schweinsteiger ikdyž to bylo dost sťastné/smolné...

Reagovat
Tomanatura

Super Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

výborné nasazení Müllera Vidalovi nevyšla spekulace na odkop od brány a Gómez už ani nemohl jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Že by už Vidal hrál za Bayern?

Reagovat
smazaný uživatel

možná ano nebo se až tak kochal krásami Mnichova, že zapomněl na fotbal...

...jinak mi příjde, že jsou hráči až moc pod tlakem toho, že se prohra může dávat za vinu trenérovi, kterému jde o LM/EL v příští sezoně, že dělají až moc chyb, jinak to nechápu

Reagovat
smazaný uživatel

a opět Thomas-Mario!

Reagovat
stas87

co sa deje s bayerom?sa zosrali kvoli dolezitemu zapasu?oni ani nenapadaju...

Reagovat
smazaný uživatel

a co se stalo s Bayernem... hrajou jako tým, nespoléhají se na to, že to vyřeší spoluhráč, ale jdou ve dvou proti hráči, nehrajou na držení míče, ale na góly - nádhera

Reagovat
herbage

Nebyl by nakonec Jonker lepší řešení, než Heynckes?

Reagovat
smazaný uživatel

třeba půjde nejdřív k amatérům a pak po odchodu Juppa příjde Jonker k áčku

Reagovat
stas87

tak jasne,to je ten bayern ktory by mal byt v bundeslige suverenny,lenze bayern takto nedoakze zahrat 4-5 zapasov po sebe..preto sa placa na 4 mieste s hannoverom a pride mi ze leve tak dolezity zapas letos nehral

Reagovat
smazaný uživatel

no, uvidíme jak to půjde dál, Jonker klade více důrazu na obranu, tak by to tak vyjít teoreticky mohlo, máme nejlepší útok, ale prakticky žádnou obranu, vlastně jsme tu roli tak nějak vzali po Brémách, když se s Evropou rozloučili

Reagovat
stas87

dokaze jupp vyvazit obrannu aj utocnu cinnost?ako vam je k nicomu to ze mate naj utok,ked mate strasnu obranu...v bl to este staci,ale v europe ste s tymto nahrany...zas ale aby jupp nezacal velmi s obranou a nesterilizoval utok

Reagovat
JozkokozleJ

Videl by som to skor v tom, ze ma Bayern otvoreny priestor na utocenie, co sa im casto pocas sezony nestava. Inokedy hraju cely zapas do plny a to je tazko nieco vymysliet, nez ist do rychlej kontry. Tie im ale idu brilantne...

Reagovat
smazaný uživatel

zrovna, když se Bayern snaží hrát ze zajištěné obrany dají 4 góly - to je docela pěkný

Reagovat
JozkokozleJ

Tak pre mna je otazka, ci sa BayerN snazi hrat zo zaistenej obrany alebo BayeR sa snazi ovladat stred pola.

Kazdopadne, proti inemu superovi by takto hrat neslo. Malokto iny pride na Bayern utocit (resp. chciet hrat vyrovnanu partiu).

Reagovat
smazaný uživatel

superMario!!! čistý hattrick

Reagovat
herbage

No, teď tomu Adler hodně pomohl

Reagovat
smazaný uživatel

tak v situacích 1 na 1 to gólman lehký nemá

Reagovat
herbage

Bylo to celkem z úhlu a ta střela šla asi půlmetr od něj a doprostřed branky. Na druhou stranu, byla to pumelice. Neměl bych mu to úplně za zlé, ale chytat to šlo

Reagovat
smazaný uživatel

sakra, takhle z Vidala do příští sezony nic nezbyde

Reagovat
smazaný uživatel

Franck!

Reagovat
slovaňáák

Mario

Reagovat
slovaňáák

Snad to nebude vážný.

Reagovat
slovaňáák

Lewa

Reagovat
slovaňáák

Kevin

Reagovat
smazaný uživatel

Co teď Freiburg spálil Parádní zákrok Weidenfellera a Cissé si titul nejlepšího střelce nezaslouží

Reagovat
jv

Jj, to byla megašance, ale jinak nepředvedl vůbec nic, takže si ten gól ani nezasloužil...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele