Bundesliga - souhrn 29. kola

04.04.2014, 22:25, aktualizováno 06.04.2014, 19:24
Komentáře a souhrny
U konce jsou série Bayernu, který nedal gól v Augsburgu a prohrál 0:1. Dortmund si pojistil druhé místo výhrou nad Wolfsburgem, Gladbach vyhrál v Norimberku a pokračuje v boji o Ligu mistrů, bod si do něj připsalo Schalke, Leverkusen naopak prohrál v Hamburku. Vedle HSV si tři záchranářské body připsaly i Stuttgart a Braunschweig.

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 1:1

06.04.2014 17:30

Góly: 11. Sami Allagui - 30. Eugen Polanski

Druhý remízový zápas tohoto kola se odehrál v Berlíně, kde Stará dáma poměřila síly s Hoffenheimem a nakonec se oba celky rozešly smírně. Hertha tak nadále zůstává o skóre za svým soupeřem uprostřed pelotonu.

Osmnáct stupňů a naprosto jasná obloha - oba týmy tak měly před sebou naprosto ideální podmínky, čehož mohl záhy využít Ndjeng, ovšem nezvolil ideální variantu a z nadějně vyhlížející akce nic nevzešlo. Domácí se však záhy dočkali: Skjelbred hlavou posunul na Allaguiho, který využil zaváhání Vestergaarda, který vypadl z role, načež snadno zavěsil - 1:0.

Koncernové mužstvo se nemohlo dostat do hry. To mělo, mimo jiného, na svědomí také důsledné bránění Roberta Firmina, přes kterého jde obvykle drtivá většina akcí TSG. Přesto přese všechno mohl srovnat krok Strobl, ale trefil jen boční síť. Krátce nato však přece jen bylo srovnáno: Volland posunul mičudu na Polanskiho, jenž přízemní střelou ke vzdálenější tyči překonal Krafta - 1:1! Vzápětí mohl otočit duel Firmino, avšak strážce berlínské svatyně byl na místě! Odpověď si nachystal Ramos, ovšem Casteels si věděl rady a to platilo i při následné šanci Allaguiho.

Ten samý hráč měl další příležitost i okamžitě po návratu na hřiště, ale ani tentokrát nedokázal poslat balón do sítě! Hrálo se nahoru dolu. Před Firminem doslova za minutu dvanáct zasáhl Pekarík. Oba trenéři postupem času udělali hned několik změn, kýžený efekt pak mohl pro tým z Kraichgau zaznamenat Salihović, avšak z hranice penalty trestuhodně neuspěl!

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem byl k vidění ostrý střet mezi Casteelsem a Ramosem, po kterém byli oba aktéři ošetřování, načež strážce hostující branky nahradil Alexander Stolz (Grahl měl svalové potíže), jenž si tak odbyl nečekaný bundesligový debut. Závěr utkání se hrál ve vysokém tempu, ani jedna strana očividně nechtěla brát pouze jeden bod. To se snažil potvrdit Pekarík, ale těsně minul, načež tři tyče nedokázal výrazněji ohrozit rovněž Volland. A s nerozhodným výsledkem už nedokázali pohnout ani Ronny a Ramosem na jedné a Volland na druhé straně.

Více informací k zápasu

Eintracht Braunschweig - Hannover 96 3:0

06.04.2014 15:30

Góly: 14. Dominick Kumbela, 21. Håvard Nielsen, 89. Jan Hochscheidt

Životně důležité vítězství zaznamenal Eintracht Braunschweig, který zvládl derby s Hannoverem na jedničku a zásluhou tříbodového zisku ještě přiostřil napínavou situaci na chvostu tabulky. Die Löwen nyní ztrácí na záchranu pouhé dva body!

Očekávané derby zpočátku nenabízelo nikterak atraktivní podívanou: Hannover sice držel mičudu na svých kopačkách, ale proti houževnatě bojujícím Lvům se mu dařilo prosazovat jen velmi zřídka. To platilo až do 14. minuty, kdy po kombinaci Bolanda s Reichelem druhý jmenovaný oslovil ve vápně Kumbelu, jenž pohotově zavěsil - 1:0! Vrančić poté střílel nad branku.

Čekání na pojistku však z domácího pohledu nemělo dlouhého trvání. Přesněji to trvalo pouhých sedm minut, než Nielsen dostal za obranu dlouhý pas, Marcelo nezareagoval a norský útočník svým druhým ligovým zásahem překonal Zielera - 2:0. 96ky se dostaly ke slovu až těsně před odchodem do kabin, Schulz ani Stindl však srovnat krok nedokázali. Naopak hned dvě nadějně vyhlížející šance měl Elabdellaoui, ani jemu se však číslice na ukazateli skóre nepodařilo změnit.

Tayfun Korkut do druhé půle vyslal Jana Schlaudraffa (vystřídal Artjomse Rudņevse), ovšem ani jeho přítomnost H96 nepomohla. Ani Eintracht se do šancí nedostával a utkání tak docela ztratilo na zajímavosti. Krátce po hodině hry to zkusil Rajtoral, ale branku přestřelil. Záhy však Hoffmann nedovoleně atakoval Bolanda, načež si od sudího Gagelmanna vykoledoval červenou kartu! Ani tato situace ale hosty nezastavila, Huszti však mířil jen do tyčky! Elabdellaoui sice chvíli předtím znovu neuspěl, ale minutu před koncem nakonec skóre uzavřel Hochscheidt - 3:0.

Více informací k zápasu

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 2:1

05.04.2014 18:30

Góly: 51. Robert Lewandowski, 77. Marco Reus - 34. Ivica Olić

Možná rozhodující tři body při souboji o konečnou druhou příčku si zapsal Dortmund, který sice s koncernovým týmem prohrával, ovšem utkání zvládl obrátit na svoji stranu, čímž si po zaváhání S04 drží na rivala tříbodový odstup.

Oproti pohárovému nezdaru na Santiago Bernabéu provedl Jürgen Klopp jednu očekávanou a další vynucenou změnu, když místo Durma zaujal na bundesligovém poli omilostněný Lewandowski a zraněného Weidenfellera (levá ruka) pro pořádek nahradil Langerak. Jednu rošádu viděli také příznivci Vlků, kde zraněného Kloseho (kotník) na stoperu vystřídal Knoche.

Utkání se rozjíždělo hodně pozvolna, oba týmy zpočátku vytvářely až nebývalé množství špatných přihrávek a mnoho zajímavých akcí tak logicky na programu nebylo. Jako první to z úhlu zkoušel Reus, ovšem prostor branky nenašel. Odpověď si nachystal po Perišičově akci Olić, avšak z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil! Další nadějnou šanci "zazdil" de Bruyne.

Postupem času však die Wölfe získali navrch a po půlhodině hry se ujali zaslouženého vedení: Rodríguez na zadní tyči oslovil Juniora Malandu, jehož hlavičku Langerak vyrazil pouze k nohám Oliče, který už měl z malého vápna snadnou práci - 0:1! Chorvatský útočník mohl ještě do pauzy zvýšit náskok, avšak opakovaně zacílil do břevna Weidenfellerovy svatyně!

Dortmundský lodivod o přestávce udělal dvojité střídání, když místo Sahina s Aubameyangem vyslal na trávník Jojiče a Durma, což se na hře BVB projevilo veskrze pozitivně. Za pár okamžiků se pak začínalo od nuly: Reus narýsoval od rohového praporku centr do vápna, kde se nejvýše vyšrouboval Lewandowski a rázem to bylo 1:1. VfL se však nevzdalo a nadále působilo hodně aktivním dojmem, což mohli potvrdit Perišić a Olić, ani jeden z nich ale svoji příležitost nevyužil. Hrálo se nahoru dolu. Na opačné straně pro změnu nedokázali uspět Jojić a Mchitarjan.

Zaplněný Westfalenstadion se nakonec radoval i podruhé. Psala se 77. minuta, když se Grün nedomluvil s Knochem, jenž byl namočený i u první branky, načež se vyražená mičuda ocitla u Reuse, který nemohl minout prázdnou svatyni - 2:1! Vlci už se na odpověď nezmohli...

Více informací k zápasu

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 2:0

05.04.2014 15:30

Góly: 52. Joselu, 85. Alexander Meier

Frankfurt je dost možná definitivně zachráněn. Dnešní derby s Mainzem totiž před vlastními fanoušky vyhrál díky brankám Joselua s Alexandrem Meierem 2:0 a navýšil tak svůj náskok na sestupové příčky už na osm bodů (do konce zbývá pět zápasů). Hostům se naopak o něco vzdálila vidina evropských pohárů.

Před zápasem se mluvilo o tom, jestli je Eintracht ve světle posledních dobrých sezon Mainzu i nadále největším klubem regionu, a domácí se rozhodli umlčet pochybovače hned na začátku. Jejich přístup k utkání byl přímo učebnicový a jejich sebevědomý výkon brzy přinesl i první šance - Aignerova hlavička mířila do tyče, tu Joseluovu zase musel likvidovat gólman Loris Karius. Hosté na sebe poprvé upozornili až těsně před přestávkou prostřednictvím Erika-Maxima Choupo-Motinga, jeho pokus hlavou však byl odvrácen mimo tři tyče.

Kamerunský forvard byl vidět i těsně po změně stran, kdy přinutil k zákroku domácího brankáře Kevina Trappa, poté však už Frankfurt převzal pevnou kontrolu nad zápasem, což brzy vyústilo v zaslouženou vedoucí branku. V 52. minutě nedokázala obrana Mainzu ideálně vyřešit situaci po přímém kopu a míč se dostal na pravé straně k Jungovi, který nacentroval do vápna. Karius si sice na Joseluovu hlavičku sáhl, gólu však zabránit nedokázal.

Na 2:0 mohl nedlouho poté zvýšit Aigner, jeho branka však nebyla uznána pro ofsajd. Chvíli to vypadalo, že by domácí mohli tohoto rozhodnutí litovat - Mainz se totiž po inkasování oklepal a působil stále nebezpečnějším dojmem. Situaci tak musel uklidnit až druhou úspěšnou trefou Meier. Jungův pas na Aignera otevřel hostující obranu, takže když Meier zpracoval míč, měl před sebou už pouze Kariuse. V této situaci nezaváhal, a stylově tak oslavil svůj návrat po zranění. Za tohoto stavu už se hosté nezmohli na nic a Eintracht pohodlně dokráčel k důležité výhře.

Více informací k zápasu

FC Augsburg - Bayern Mnichov 1:0

05.04.2014 15:30

Góly: 31. Sascha Mölders

Série Bayernu je u konce! 53 zápasů nepoznal mnichovský kolos v Bundeslize přemožitele, dnes jej však o úžasnou statistiku připravil lokální rival z Augsburgu. Úřadující nejlepší klub Evropy padl na jeho hřišti 0:1.

Bayern tak zaplatil vysokou cenu za experimentální přístup Pepa Guardioly, který vyslal na hřiště notně improvizovanou sestavu (Bayern čeká ve středu důležitá odveta v Lize mistrů proti Manchesteru United). Na postavení už korunovaného mistra prohra nic změnit nemůže, jediná trefa Saschy Mölderse však znamená hodně pro domácí - na pohárové příčky už totiž ztrácí pouze pět bodů.

Mitchell Weiser, Pierre-Emile Hojbjerg, Ylli Sallahi - to jsou jména, která vyběhla na hřiště místo Robbena či Ribéryho, takže síly na trávníku byly plus mínus vyrovnané. Augsburg tak vycítil šanci a od začátku se nebál útočit. Zpočátku to sice ještě k šancím nevedlo, trpělivý a nebojácný výkon však brzy došel zasloužené odměny - po půlhodině hry si Daniel Baier poradil s benjamínkem Weiserem a vyslal do šance Mölderse, který postupoval přímo na Neuera. Domácí útočník si se střelou příliš hlavu nelámal a upřednostnil sílu před technikou, to však vůbec nevadilo - 1:0.

Ještě před vstřelením branky zahodil obrovskou šanci Altintop - přízemní pas Alexandra Essweina k němu došel poté, co Mölders v dobré pozici minul, tváří v tvář Neuerovi však zakončit nedokázal. Bayern se zmátořil teprve po změně stran, i poté to však vypadalo, že hráči mají v hlavách spíše vidinu duelu s United než přízemní realitu bavorského derby. Favoritovi scházela kreativita a ochota udělat pár kroků navíc.

Pouze Javi Martínez zahrozil hlavičkou, která mířila mimo; na druhé straně se do větší šance dostal Esswein, který po dalším propadnutí hostující obrany postupoval sám na německou reprezentační jedničku. Na rozdíl od Mölderse, který z podobné situace vytěžil vedoucí branku, však selhal - respektive nechal pouze vyniknout dobrý Neuerův reflex.

Vidina první prohry od října 2012 (!) Bayern s přibývajícím časem více a více motivovala, a Mario Götze s Thomasem Müllerem dokonce zaznamenali zajímavé možnosti vyrovnat skóre, Augsburg však nikdy nebyl ve vyloženém nebezpečí. Až do finálního hvizdu drželi domácí favorita na uzdě a úspěšně si tak došli pro historickou výhru.

Více informací k zápasu

1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach 0:2

05.04.2014 15:30

Góly: 18. Juan Arango, 79. Max Kruse (pen.)

Velmi důležité vítězství zaznamenal Mönchengladbach, který udolal Norimberk na jeho půdě 2:0 a nadále tak může snít o Lize mistrů. Do vedení dostal Hříbata už v první půli Juan Arango, výsledek pak po obrátce pojistil z penalty Max Kruse. Der Klub se tak propadl na sestupové pozice.

Svěřenci Gertjana Verbeeka dobře věděli, co všechno je v sázce, přesto to však byl Gladbach, kdo začal utkání aktivněji - už po 10 minutách prověřil gólmana Raphaela Schäfera ostrou střelou Patrick Herrmann. O sedm minut později pak už hosté vedli. Úvodní trefu obstaral venezuelský reprezentant Arango díky šťastně tečovanému přímému kopu, na který nedokázal Schäfer zareagovat. Jihoamerický útočník tak stylově oslavil svůj 150. start za klub.

Za Norimberk na sebe největší pozornost poutal žádaný švýcarský forvard Josip Drmić; jeho první velká chvíle přišla ve 34. minutě, kdy hlavou poslal Kiyotakeho pas naproti ter Stegenově tyči. Reprezentační gólman si následně poradil i s Ballitschovou dorážkou. Drmićův elán způsoboval improvizovaně sestavené obraně Gladbachu velké problémy, jak se ukázalo i o sedm minut později, kdy po Plattenhardtově pasu mířil z dobré pozice těsně mimo.

Skvělá Švýcarova forma je dvousečnou zbraní - na jednu stranu se právě díky ní Norimberk drží v bojích o záchranu (Drmić zaznamenal už 15 branek), na druhou však platí, že zbytek týmu je zoufale neproduktivní. Jasně to bylo vidět i dnes, kdy kromě největší útočné hvězdy neměli domácí na hřišti nikoho, kdo by ter Stegena reálně ohrožoval.

Ve druhé půli působil Gladbach stále nebezpečnějším dojmem, jeho sebevědomí rostlo a v 72. minutě mohl Kruse zvýšit 2:0, po skvělé přihrávce Raffaela však trefil pouze tyč. Mrzet jej to však nemuselo, dočkal se totiž o pouhé tři minuty později, kdy byl faulován ve vápně a nařízenou penaltu sám suverénně proměnil. Hříbata tak i nadále tlačí na pozici v Top 4..

Více informací k zápasu

Werder Brémy - Schalke 04 1:1

05.04.2014 15:30

Góly: 15. Franco Di Santo - 33. Leon Goretzka

Zábavná podívaná byla divákům servírována na Weserstadionu, kde se místní Werder proti Schalke záhy ujal vedení, ovšem Königsblauen ještě do pauzy srovnali krok a následně už ani jedna strana další trefu nepřidala.

Přístavní celek začal aktivně, vysunul napadání a vytrvale hledal na hrotu jednoho z dvojice di Santo - Elia, favorit se tak zpočátku ke slovu takřka nedostal. Na úvodní branku jsme pak dlouho nečekali: Junuzović oslovil ve vápně Eliu, který si poradil s Ayhanem i Hooglandem a di Santo následně z úhlu jeho práci dokončil - 1:0! Ten samý hráč mohl o pouhé dvě minuty později zvýšit vedení SVW, avšak z nadějně vyhlížející pozice zamířil pouze do tyče Fährmannovy branky!

Jens Keller neváhal a ve středu pole udělal několik rošád: Draxler se posunul do středu ofenzivní trojice, Goretzka na levý kraj a Boateng se zasunul vedle Neustädtera. Od této chvíle se hry vyrovnala a po půl hodině bylo srovnáno i při pohledu na skóre. Obasiho centr odvrátil Prödl jen k nohám Goretzky, který nekompromisní ranou zavěsil - 1:1! Obrátit duel na stranu die Knappen mohl ještě do přestávky Goretzka, ovšem jeho pokus zastavil na brankové čáře Prödl.

Také po obrátce se mičuda pozvolně posouval z jednoho konce hřiště na druhý, ovšem mnoho zajímavých akcí k vidění nebylo, oba celky neutralizovaly své ofenzivní výpady již v zárodku. Když už natáhl zpoza šestnáctky Huntelaar, Wolf si s jeho zakončením věděl rady. Na opačné straně pro změnu nemohl slavit Makiadi a Gebre Selassie. S přibývajícím časem provedli oba trenéři hned několik střídání, která očividně daleko více prospěla Werderu, jenž mohl opakovaně "spasit" Junuzović, Fährmann byl ale na místě! To samé platilo při střele Garcíi.

Více informací k zápasu

VfB Stuttgart - SC Freiburg 2:0

05.04.2014 15:30

Góly: 69. Alexandru Maxim, 89. Martin Harnik

Fotbalisté Stuttgartu zvládli v domácím prostředí nesmírně důležitý zápas s konkurenčním Freiburgem a díky dvěma brankám ve druhé polovině druhého dějství se na něj dotáhli na rozdíl dvou bodů. Domácí celek se tak pět kol před koncem Bundesligy vyšplhal na patnácté místo o skóre před Hamburk a jeho naděje na přímou záchranu opět vzrostly. Freiburg si naopak situaci lehce zkomplikoval a je na tom pouze o jednu pozici lépe.

Utkání bylo podle očekávání velmi vyrovnané a především v prvním poločase se hrálo téměř bez šancí. Po čtvrthodině hry mohl otevřít skóre zápasu domácí Didavi. Ten se opřel do balónu z velké dálky a jen díky zázračnému zákroku brankáře Baumanna se míč odrazil od břevna za hostující branku. Stuttgart měl i nadále více ze hry, do druhé a poslední gólové příležitosti v prvním poločase se dostal krátce po půl hodině hry.

Po fantastickém pasu Traorého převzal balón Gentner, a i když byl tísněn jedním z obránců, tak z jasné pozice mířil trestuhodně vedle levé tyče. Po vyrovnanějším průběhu hry si diváci museli počkat na další tutovku zhruba dvanáct minut po změně stran. V první vážnější možnosti se ocitli hosté, kdy se po rohovém kopu dostal k hlavičkovému pokusu Mehmedi a brankář Ulreich musel výborným zákrokem vytěsnit balón do bezpečí.

VFB se dostalo do vedení necelých dvacet minut před koncem sobotního duelu. Alexandru Maxim byl šťastným tahem trenéra Stevense. Po osmi minutách strávených na trávníku si naběhl za obranu na centr Traorého a z bezprostřední blízkosti nedal Baumannovi žádnou šanci na úspěch. O pár minut později mohl navýšit náskok Stuttgartu jiný střídající hráč Werner, jeho bomba ale orazítkovala pouze břevno.

V dalších minutách se však musel činit brankář Ulreich, který svůj tým jednoznačně podržel. Nejprve po rohovém kopu vyrazil hlavičku Gintera i jeho následnou dorážku, poté vytěsnil nohou ránu Mehmediho z bezprostřední blízkosti a poradil si též s další dělovkou Mehmediho z dvaceti metrů, tentokráte musel vytáhnout opravdu brilantní zákrok. V závěrečné desetiminutovce hrozili opět domácí a potřetí nastřelili konstrukci branky.

Po pasu z pravé strany se na hranici brankového území zjevil Rüdiger a zamířil pouze do tyče. Stuttgart rozhodl o své výhře v předposlední minutě zápasu, kdy po centru Maxima na zadní tyč neměl problém skórovat do odkryté klece Martin Harnik. V dresu Freiburgu nastoupil v základní jedenáctce Vladimír Darida a odehrál celý zápas, Pavel Krmaš se tentokráte nevešel ani na lavici náhradníků.

Více informací k zápasu

Hamburger SV - Bayer Leverkusen 2:1

04.04.2014 20:30

Góly: 4. Hakan Çalhanoğlu, 82. Heiko Westermann - 58. Julian Brandt

Fotbalisté Hamburku dokázali využít velmi špatné formy letošního účastníka osmifinále Ligy mistrů z Leverkusenu a po velkém boji ho nakonec porazili v poměru 2:1, když vítěznou trefu vsítili zhruba deset minut před koncem utkání. Díky tomu se dostali ze sestupových příček a se sedmadvaceti body se posunuli dočasně na patnáctou pozici o bod před Norimberk. Hosté jsou sice čtvrtí, ovšem po víkendových zápasech se před něj mohou dostat dva soupeři.

Hamburk vstoupil do utkání naprosto úchvatně a hned z první vážnější příležitosti ve 4. minutě skóroval, navíc se jednalo o naprosto famózní branku. Po přihrávce Van der Vaarta se do balónu z více jak třiceti metrů opřel Hakan Çalhanoğlu a brilantní ranou k levé tyči zvedl ze sedadel snad všechny fanoušky na stadionu. O dvě minuty později mohlo být vyrovnáno, jenže střelu Kießlinga fantasticky odvrátil konečky prstů na rohový kop brankář Adler.

Po dvaceti minutách hry mohl Hamburk zvýšit svůj náskok, po rohovém kopu "zastříhal" nůžkami obránce Mancienne těsně vedle levé tyče. V polovině úvodního poločasu měl na hlavě vyrovnání znovu aktivní Kießling. Ten využil překrásného centru Bendera a po hlavičce nasměroval míč o pár decimetrů vedle pravé tyč. Deset minut před přestávkou se Bayer znovu dostal do dobré příležitosti, nicméně Son ani tentokráte čaroděje Adlera nepřekonal.

V poslední minutě Son opět vystrašil Adlera a ten se vytasil s pohotovým zákrokem, v nastaveném čase dokázal gólman Leno na poslední chvíli odvrátit lob Çalhanoğlua na další roh. Stejný hráč byl při chuti též po změně stran a přesně po odehrané desetiminutovce napálil balón směrem do horního pravého růžku, kde musel úřadovat s neskutečným zákrokem skvělý Leno. Leverkusen po necelé hodině hry z ničeho nic srovnal stav zápasu.

V 58. minutě totiž předvedl naprosto nepochopitelnou hrubku do té doby neprůstřelný Adler. Po střele Juliana Brandta z dobrých třiceti metrů doprostřed branky neudržel gólman Hamburku míč v náručí a ten se nakonec dokutálel za brankovou čáru - 1:1. Čtvrthodiny před závěrečným hvizdem mohl otočit vývoj tohoto duelu znovu Son, avšak v tváří tvář proti strážci SV neuspěl a zblízka napálil jen jeho nohu.

Rozhodující moment páteční předehrávky 29. kola byl k vidění v 82. minutě. Po odraženém míči si ve vápně udělal prostor Heiko Westermann a nechytatelným volejem nedal Lenovi žádnou šanci na úspěch. Leverkusen ještě mohl srovnat ve druhé minutě nastaveného času, ale Adler i nyní zasáhl výborně nohou proti ráně Derdiyoka z bezprostřední blízkosti, čímž nakonec zachránil nesmírně cenné tři body pro svůj celek.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Bayern Mnichov29253182:1778
2.Borussia Dortmund29184764:3258
3.Schalke 0429167654:3855
4.Borussia Mönchengladbach29146951:3448
5.Bayer Leverkusen291531148:3648
6.VfL Wolfsburg291451049:4447
7.1. FSV Mainz 05291351141:4544
8.FC Augsburg291261141:4342
9.TSG Hoffenheim299101064:6337
10.Hertha BSC291071237:4037
11.Eintracht Frankfurt29981237:4835
12.Werder Brémy29891234:5533
13.Hannover 9629851636:5429
14.SC Freiburg29781433:5229
15.VfB Stuttgart29761644:5727
16.Hamburger SV29761645:6027
17.1. FC Norimberk295111334:5426
18.Eintracht Braunschweig29671628:5025

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (164)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vypadá to fakt zajímavě. Upřímně ani nevím, komu ten sestup přát kromě Braunschweigu. Možná 96ky?

Reagovat
stas87

no ak to mam napisat za seba tak k hsv necitim ziadne sympatie,minimum hracov je mi tam sympatickych,z toho spodku by mi luto nebolo eintrachtov a hsv,u hannoveru je aspon korkut a leo

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám strašně rád Larse Stindla, ale to je asi tak všechno. Stuttgart mi byl vždycky sympatický a u Freiburgu oceňuju Streicha. Kdyby radši spadla ta podělaná vesnice.

Reagovat
stas87

hm,doby kedy sa nadavalo na hoffe su nastastie prec,ponukaju BL presne to co robi bundesligu bundesligou ich prinos je v tomto je vyborny,hsv ma iba hakana..a ked sa mu dari tak adlera,strasne malo

Reagovat
smazaný uživatel

Ale nemůžeš přece chtít, aby Slomka zmizel z BL!

Reagovat
stas87

mam ho rad ale on by sa dokazal vyviazat zo zmluvy a v BL by podla mna ostal

Reagovat
smazaný uživatel

A Norimberk je zase kousek od hranic, tak by bylo super je zachovat.

Reagovat
db18

"hrozí" výměna Fürthu s FCN, takže to by zas taková změna nebyla.

Reagovat
smazaný uživatel

vlastní finanční situace > sympatie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

"malý hsv" a VfB, sestoupí ale snad jenom jeden, protože Paderborn v BL fakt nechci

Reagovat
stas87

fürth v barazi dostane za usi,hartherz aspon bude moct ukazat schaafovi ze ho nemusel odpisat

Reagovat
db18

Stejně tak jste mohli dát šanci Diekmeierovi a více prostoru Boenischovi

Reagovat
stas87

alebo hakanovi boenisch bol u nas celkom casto zraneny nie?

Reagovat
db18

Hakan?

Asi jo - a váš zdravotní tým už vyhnal kde koho.

Reagovat
stas87

to je pravda,dve sezony spät sme v jednu dobu mali snad 13 zranenych

no nie je to post za post ale udajne sme stratili zaujem o jeho sluzby,on ku nam chcel

Reagovat
db18

Aha, já už myslel, že je to taky trochu "odchovanec"

Reagovat
penepi

To nie, 96 mám po BVB najradšej.

Reagovat
cetto

Jednoznačně HSV, Stuttgart a Hannover

Reagovat
Ferguson6

Tá spodná trojka už by sa nemusela meniť

Reagovat
Radikal

kdepak, Norimberk se musí zachránit

Reagovat
Ferguson6

však sa môže v baráži

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v tom zapase se asi bude trochu prasit

Reagovat
Centrofixka

Som zvedavý ako dlho Hakan Çalhanoğlu vydrží v HSV

Reagovat
smazaný uživatel

Hakan je super, ale spíš, než na křídle, by se mi líbil veprostřed, klidně i na pivotu postupem času, něco jak Gündogan. Hrává tam někdy?

Reagovat
jv

Zatím jsem ho tam hrát neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Sice som sa dostal sem až teraz, ale včerajší zápas super, nemal som ani pocit, že je piatok. úprimne ma tri body HSV potešili. Páčil sa mi Adler (teda okrem toho gólu) Calhanoglu, aj keď ten niekedy riešil situácie príliš na svoje triko.

A ako niekto predpovedal pred zápasom (tuším jv), že v piatok skončí buď Hyypia alebo Jansen tak sa trafil

Reagovat
smazaný uživatel

povedal to Arne...teda skôr napísal

Reagovat
Arne

Já psal Hyypiä i Janßen, ale zůstane u toho, že se trefím jen z poloviny... Dynamo sice znovu nevyhrálo, ale bojovali, šli do toho. Oproti Sandhausenu to bylo někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola VEN

Reagovat
Bayern +

Takýmito výkonmi fakt ešte o ten titul prídeme...

Reagovat
Ferguson6

to bolo hnusné

Reagovat
smazaný uživatel

Aby tým (Bayern) hrál jednu sezónu krásnej fotbal a hned tu další naprosto nekoukatelnou sra.čku, to chce k tomu opravdu "trenérské" umění.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužiaľ, to nikto riešiť nebude, keďže výsledky sú aj tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak s ligou se počítalo, tam není momentálně nikdo, kdo by je ohrozil (myslím už od začátku sezóny). Důležitá bude LM, jak nakonec dopadnou.

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola Mourinho 8:3

Reagovat
Woods

Mourinhov system mozno neni najkrajsi ale rozhodne pozeratelnejsi ako guardilov hnus ....

Reagovat
JozkokozleJ

Trebars mne sa viac paci hra muzstva, ktore ovlada hru, nez hra muzstva, ktore proti silnemu superovi stoji v dvojvale na vlastnej sestnastke.

Reagovat
db18

já teda spíš ocením obětavé obranné zákroky než milion přihrávek, i když to by spíš sedělo na RDM než JM

Reagovat
JozkokozleJ

Takze ty radsej hracov typu Niemeyer? Obetavo branit dokaze kazdy.

Reagovat
db18

Tak já jsem hrál sám v obraně, tak to mám trochu zkreslené Rozhodně ale víc ocením blokování střel Cahilla, než alibistické přihrávky Lahma, i když Cahill pak vyrobí jednu chybu - a Lahm nepošle ani jednu přihrávku mimo spoluhráče...

Reagovat
smazaný uživatel

Ked sa ti paci beton v 10tich ludoch, nepokoseny travnik, lakte, slapaky a bodychecky, tak prosim.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mojmira

tyhle dva debilové si můžou podat ruce, nekoukatelný jsou oba ty styly

Reagovat
db18

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já Mourinho už dávno nemám rád a chci aby z Chelsea hned v létě vypadl, takže to se ti moc nepovedlo.

Reagovat
Woods

dufam, ze srandujes... Mourinho musi ostat este aspon 2-3 roky bo menit trenera kazdy rok by bolo uz fakt smiesne navyse vysledky na prvu sezonu ma celkom dobre takze urcite s tebou nesuhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Nedělám si srandu, prostě se mi nelíbí jeho fotbal a myslím si, že už není tak dobrý jako dřív a nikdy nezůstal u týmu víc let a ke konci už jeho výsledky uvadali a nemyslím si, že se to ted změní. Prostě at přijde třeba Klopp a je v Chelsea třeba 10 let, ale Mourinho ne.

Reagovat
Dufan

To by byla zajímavá rošáda. A José do BVB zase prohánět Pepka.

Reagovat
stas87

stratene dva body pred zapasom by som povedal ze si viac zachyta wolf ako fährmann,na konci tam vytiahol strelu zlatka ukazkovo,uz som krical gol..a chvilami to vyzeralo ako ked my mame 55 bodov a oni 33,huntelaar neviditelny,len si chcel vypytat penaltu inak neukazal nic,posledne vykony az na freiburg neboli spatne..hmm co keby aaron prehodnotil svoj nazor? ako na jesen pisal arne-ver trosku duttovi,oplatilo sa,v defenzive nerobime chyby,je to lepsie zapas od zapasu,dobra volba a elia hra tiez dobre,zaklad si zasluzi

Reagovat
Ángel di María 22

Augsburg

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

cakam ze mi odide len bayern

Reagovat
penepi

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Arne

Žádní invincibles v BL navěky, doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Aj by som dal palec, ale nemôžem, pretože dnes by nás porazila aj Orechová Potôň.

Reagovat
smazaný uživatel

A co ten Rafinha, to hraje tak dobře, nebo pohulkává Guardiolovi? Strašný jak mi ten bayern zhnusil, kdyby nechal hráče aspon na svým postě...

Reagovat
db18

Neviděl jsem, ale Když už někdo, tak aspoň Weinzierl s FCA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jv

Reagovat
JozkokozleJ

Z mojho pohladu v tejto chvili idealna tabulka.

M´gladbach v LM, Bayer a Wolfsburg do EL.

Do baraze HSV a Nürnberg s Braunschweigom von.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, nezdá sa mi, že by Gladbach v Lige Majstrov niečo uhral, ak by vôbec prešiel cez predkolo. Taktiež motivácia Leverkusenu v EL by asi nebola nič moc. Stále dúfam, že Bayer tú LM nejako urve a pod Lewandowskim začne tá hra vyzerať aspoň ako v minulej sezóne...

Reagovat
JozkokozleJ

Pred minulou sezonou (europskou) sa M´gladbachu rozpadla osa muzstva, teraz naopak posilnia a myslim, ze vyrazne.

Je pravda, ze som voci Bayeru trosku neobjektivny, lebo ma v tejto sezone dost iritoval tou rydzo ucelnou hrou, hlavne v prvej polke, ked s tou hrou zbierali body. Ale samozrejme im prajem, aby to pod Lewandowskim slo hore. Individuality tam su vyborne.

Reagovat
smazaný uživatel

Posilnia, ale iba čo sa šírky týka, kvalita ostane rovnaká. Preto si myslím, že by im viac sedela EL, kde aj nové posily ako Traore, Hahn a ďalší, budú mať potrebnú kvalitu, aby niečo zahrali. Naopak, v LM by im asi ani top zloženie nepomohlo...

Bayer hlavne potrebuje v lete vyriešiť posty, kde ich výrazne tlačí topánka. Pravý obranca, nejaký kreatívny záložník a náhrada za Sama. Potom by boli konkurencieschopní aj v LM...

Reagovat
JozkokozleJ

Aby nedoslo k nedorozumeniu, tiez povazujem Bayer v idealnej forme za kvalitnejsie muzstvo. V tom mojom pohladne na tabulku zohrali ulohu sympatie.

A ja myslim, ze kvalita M´gladbachu pojde hore. Traore bude podla mna do medzihry platnejsi nez Arango. Ten, ked bude mat vedla seba Raffaela a Kruseho, pojde vyrazne hore. A Herrmann potrebuje, aby mu niekto slapal na päty, aby dalej nestagnoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ja mám Gladbach tiež veľmi rád, ale aby sme boli objektívni, ich štýl tiež nemá od tohtoročného Leverkusenu ďaleko

Uvidíme, čo ten Traore prinesie, nemyslel som, že by mal byť posilou do základu, možno ešte príde niekto aj v lete... Zatiaľ hodnotím prácu na trhu na jednotku.

Ja im veľmi prajem, aby šli kvalitatívne hore, aby sa priblížili tej top štvorke a hrali pravidelne o poháre, v súčasnosti je to môj asi tretí najobľúbenejší tým z BL (a tým pádom vôbec ). Práve Bayer je však pred nimi, tak dúfam, že to tak ostane aj v tabuľke

Reagovat
JozkokozleJ

Ono je vlastne pravda, co pisete (ty a DieFohlenBMG), ze ta hra nie je dobra a M´gladbach sa na pozicie LM vlastne nevysvihol, ale spadol tam Prave vsak s ohladom na posily do nich v buducej sezone vkladam velke nadeje. Tie som popravde vkladal uz pred touto sezonou a nez uchvatna hra, zapasy im rozhoduju individuality.

Mne sa Traore paci dlhodobejsie. Je vsak naladovy. Ale ked ma den, ako trebars dnes, je fantasticky a dokaze urobit zapas. A myslim, ze individualna kvalita spoluhracov v M´gladbachu mu dost pomoze.

Reagovat
DieFohlenBMG

my nemáme v LM co dělat, to radši VFL

Reagovat
smazaný uživatel

A já jsem se bavil, jak už dlouho ne. Je sice pravda, že Jupp měl i s náhradníky úplně jiné výsledky a předváděl minimálně o dva levely lepší hru. I tak byl dnešní zápas oproti té bídě co předvádíme většinu sezony obrovským osvěžením. Podobnou sestavu bych nechal hrát i proti BVB.

Reagovat
JozkokozleJ

Fascinuje ma ako kazdy zabuda ako sa Bayern neraz trapil a hral bezzubo v prvej Juppovej sezone.

Reagovat
smazaný uživatel

Jzs mluvil jsem o minulé sezoně po zisku titulu.

Reagovat
smazaný uživatel

A i tak mě ta hra bavila v Juppově první sezoně mnohem víc. Pepkův styl mě prostě nebaví.

Reagovat
JozkokozleJ

V prvej Juppovej sezone chybali dynamicke prvky v hre (rozhodovali individuality Ribery a Robben), tak ako sa moze zdat, ze niekedy chybaju v tejto sezone. Toto sa ale deje len proti superom (s hracskou kvalitou), ktore zaparkuju autobus, bez akejkolvek snahy aspon v nejakej pasazi zapasu ovladnut stred pola (viz zapas proti ManUtd). Inak mi nepride, ze by hra Bayernu bola vylozene monotonna, bez kontier, dlhych lopt, ci stel z dialky.

Ak by bol Jupp stale na lavicke Bayernu, i on by musel v tejto sezone vniest do hry nieco nove, ak by chcel udrzat Bayern na vrchole.

Reagovat
Counter

Možná se pletu, ale nedávno se tu někdo ptal, kdo by vůbec do konce ligové sezony ještě mohl Bayern porazit a Kily zmínil právě Augsburg, protože byl vklíněný mezi LM s MU.

Reagovat
stas87

jj a nejaky blb sa mu vysmial tiez som si na to spomenul

Reagovat
Counter

jj přesně

Reagovat
Bayernista18

Taky jsem si po tom zápase řikal, že někdo na EF psal, že ligová série neporazitelnosti Bayernu skončí právě v Augsburgu a někdo se mu smál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak... on Augsburg je celkově takový zvláštní mužstvo, takže to nebylo jen tím "vklíněním" :))

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern nemá unbeaten sezonu, aspoň něco

Reagovat
smazaný uživatel

FCA a Saša parádně A ještě tolik promarněnejch gólovek, tyčky na obou stranách - docela koukatelnej match

Reagovat
smazaný uživatel

Ti krajní obránci Bayernu dozadu hořeli jak papír a dopředu nepředvedli vůbec nic. Dost velký zklamání.

Reagovat
Bayern +

Jj, ale tak obaja hrali premiérovo v základe. Horšie bolo, že rovnaké hovno hrala obrana celkovo, vrátane Javimara aj DvB.

Reagovat
smazaný uživatel

JaviM ještě na stoperovi neodehrál slušnej zápas, DvB zase nemá zápasovej zápřah. Přijde mi ale docela hovadina takto točit sestavu. 1-2 hráči ano, ale takhle akorák vypadnou z tempa a zvlášt, když to proti Manchasteru úplně neklapalo, tak bych čekal, že se v podobnym matchy budou ladit "mouchy"..

Reagovat
Bayern +

Jj, to máš asi pravdu. V podstate súhlas až na toho Javiho, na CB mal aj dobré zápasy, ja ho tam vidím celkom radšej ako Boatenga napríklad. Ale zatiaľ jedine s Dantem. Iná varianta je neprípustná.

Reagovat
db18

To je ale taky tim, že Boateng není stoper pro Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Je to až neskutočné, ako mi Guardiola dokázal znechutiť Bayern za tak krátku dobu. Viac ako 15 rokov sa to nikomu nepodarilo, aj keď tam nejaké náznaky boli (napr. posledná sezóna pod Van Gaalom)

Čo naozaj nedokážem pochopiť je to, prečo úplne kazí top hráčov na svojich postoch tým, že ich stavia inde. Nikto mi nevyvráti, že Lahm je za posledné roky najlepším pravým obrancom na svete. Čo z neho spravil Guardiola? Chce sa mi plakať. J. Martinez v minulej sezóne dokázal, že je to DM svetovej úrovne, vyvrátil moje pochybnosti o jeho kúpe (predovšetkým cena) a veľmi som si ho obľúbil. Spolu s Bastim to bola najlepšia stredová dvojka na svete. Keď ho teraz vidím ako stopéra alebo na lavičke, je mi zle. Na Goetzeho v Dortmunde bolo radosť sa pozerať, teraz je každý druhý zápas na lavičke a aj keď hrá, tak skoro vždy niekde inde. Ribery s Robbenom na krídlach sú v tomto hádzanárskom štýle tiež dosť utopení, aj keď si myslím, že sa prispôsobili ešte veľmi dobre. Aj keď výsledky sú rovnako skvelé ako vlani, dojem z Bayernu sa mi otočil o 180 stupňov

Reagovat
smazaný uživatel

Skvěle shrnuto.. už si ani nesnažim přeorganizovat čas, tak abych mi neuniknul jedinej zápas Bayernu. Vždycky jsou tam záblesky, kdy odehrajem několik výbornejch zápasů v tempu, ale poslední dobou je to samá šlamastika..

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo tam pár vynikajúcich zápasov, kedy som si povedal, že takto by to šlo-predovšetkým proti City v LM, ale 90 % je to klasická guardiolovska tiki-taka, ktorú som neznášal už v Barcelone...

Reagovat
db18

...tak ten nudný fotbal tam už byl pod van Gaalem i pod Heynckesem, sice tam byl jen náznakově, ale v případě dominance (nad 62% držení míče) to stálo za nic, nuda a neschopnost se prosadit...

To, že ale kazí Lahma na DM mne ale taky dost štve Thiago tam aspoň něco vymyslí, sice dozadu nic moc, ale to v případě Bayernu skoro netřeba, Lahm je pak k ničemu směrem dopředu a dozadu by to odpracoval "kde kdo" )

Reagovat
smazaný uživatel

Rozdiel bol v tom, či sa hralo proti slabším týmom, ktoré boli celý zápas zalezené na vlastnej polke, alebo proti silnejším súperom. Proti slabším to často bola nuda, ale predovšetkým ich zásluhou, keďže sa nesnažili hrať. Ale zápasy so silnejšími týmami bola radosť pozerať, bolo tam vysoké tempo a futbal zo strany na stranu. Teraz je úplne jedno, či sa hrá proti Augsburgu, Braunschweigu, Freiburgu, Dortmundu, Schalke, Manchesteru...všetko je to úplne rovnaké a to ma najviac štve...

Thiaga budem vždy považovať za totálne zbytočný nákup, ktorý prišiel len kvôli tomu, aby to mal Guardiola jednoduchšie pri pretváraní Bayernu na upgradeovanu Barcelonu...

Reagovat
db18

Teď je to tak, že Bayern sotva narazil na lepšího soupeře, BVB, United atd. jsou slabší týmy, které před Bayernem zalezou a dopředu spoléhají na pár hráčů... Thiago má úžasný přihrávky, bohužel je často zraněný - zbytečný je přesun Lahma na DM nebo nákup Lewy, Pokud se ale s Tonim počítá na AM, tak je Thiago logický nákup - perfektně tak nahradí van Bommela, který měl takysuper kolmice

Reagovat
smazaný uživatel

Ja však preferujem hru na dvoch stredných záložníkov, kde jeden je viac kreatívny a druhý viac defenzívny, klasické 4-2-3-1, v rýchlom tempe, presne ako to bolo vlani. Thiago je na DM dozadu nulový a chýba tam ten defenzívnejší typ, ktorý však ani nie je potrebný, keďže Bayern má loptu viac ako 70% času. Potom je však z toho úplne nepozerateľný futbal, ktorý ma vyslovene vytáča.

Reagovat
smazaný uživatel

A BVB má smolu jedine na tie zranenia, v superpohári hrali skvele a ten zápas bol výborný, podobne ako finále LM. V tej zostave, v ktorej však hrali v lige, to ani ináč vyzerať nemohlo...

Reagovat
db18

Kdyby hráli v sestavě z finále LM, mohlo by to i ze strany Bayernu vypadat jinak...

a o defenzivnějším/ofenzivnějším DM se asi nemá cenu bavit, když Pep preferuje nulového Lahma před dvojicá JaviMar + někdo

Reagovat
smazaný uživatel

Chápu to správě, že říkáš, že BVB před Bayernem zaleze?

Reagovat
db18

V současné situaci? Blbě se to porovnává, ale v současné situaci by k tomu BVB bylo donuceno, kdyby Bayernu ještě o něco šlo... oproti aktivnějšímu Realu by Bayern nepřišel o tolik balonů a moc by vám bez Ilkaye a dalších nezbylo...

Reagovat
smazaný uživatel

aha, takže říkáš, že BVB "BY" za nějaké situace zalezlo - dobře, to už je možné. A jak říkáš, možná by nás k tomu Bayern za té současné konstelace i donutil!

Ale zatím se to teda ještě nestalo (za poslední minimálně 3 roky) aby Dortmund proti Bayernu zalezl. Ani trochu...

Reagovat
db18

Jasně, však to byla jen reakce na Davorům popis, že na moc silnějšímsoupeřů letos ani nemáme šanci narazit...

Reagovat
smazaný uživatel

ok

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Velmi pekne napísané. S tým JaviMarom a Lahmom to mám rovnaké.

Pár krát som to už kritizoval to rozmiestnenie hráčov, aj proti ManU som si klepal na hlavu, že čo to Pepek vymyslel.

Tuším sa začínam báť, aby nepokazil ešte viacej hráčov.

Reagovat
Arne

I když neřekl bych, že o 180 stupňů, spíš tak o 120 - z části už tímhle směrem byl Bayern natočenej pod Juppem... Ale ten pěší fotbal je fakt šílenství. Nemám nic proti Pepovi, je to celkem sympaťák, ale ten jeho fotbal prostě nebaví.

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

V tomto vlákne asi najviac súhlasím s willim. Čiastočne má pravdu aj Arne (v podstate píše skoro to samé, čo willi) akurát je to aj trošku nezvyk pre BL, takýto futbal, no.

Reagovat
smazaný uživatel

ehm... jaký willi? nikdo takový v týhle diskuzi neni

Reagovat
smazaný uživatel

db18

Reagovat
Kenneth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

S těma změnama pozic máš pravdu, Pep dal na jiný pozice dá se říct jedny z nejlepších hráčů na svejch bejvalejch pozicích, proto taky někdy hrajem tak jak hrajem, některý zápasy se fakt povedly, třeba na Etihad nebo doma proti Schalke v 1. poločase, ale Bayern nemí hrát proti 10 hráčum ve vápně, jen si to posouvaj z jedný strany na druhou a neni kudy vystřelit, pak jsou z toho centry, který nikoho nenajdou a ztráty míče, po kterejch soupeř nakopává balóny za obranu na rychlý útočníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Prehra Bayernu ma ani tak nemrzí jak strata Freiburgu, kurz 4 na hostí pri ich forme bol viac než lákavý

Reagovat
Arne

DuselDortmund

Reagovat
db18

Scheiß Dortmund Dusel...

Reagovat
Arne

Co?

Reagovat
db18
Reagovat
Arne

Jsem ani nevěděl, že Dickel komentuje i v rádiu.

Já jsem si teď po dlouhý době připomenul tohle... "Das ist ja fantastisch"

http://www.youtube.com/watch?v=DvJXR0dcPpg

Reagovat
db18

Jinak Dickel po tomhle myslím právě dokomentoval...

Reagovat
smazaný uživatel

u Bayernu by to nazvali "Das Sieger-Gen"..

Reagovat
db18

viz výše

Reagovat
db18

Dortmund podle deníku Bild v nejbližší době dokončí přestup Matthiase Gintera. Freiburg údajně za nadějného obránce dostane sedm milionů eur.

Zrovna do BVB kde stejně nedostane šanci dokud všichni hráči budou fit...

Reagovat
smazaný uživatel

Ako štvrtého stopéra je ho škoda, dovtedy už bude fit aj Subotič a ak sa nebudú opakovať tie neuveriteľné trable so zraneniami, tak si asi veľmi nezahrá...nechal by som ho ešte vo Freiburgu na hosťovaní, rok naviac v základe by mu pomohol. Navyše, v tejto sezóne mi príde, že sa od minulého roku ani poriadne nezlepšil, skôr naopak...

Reagovat
JozkokozleJ

Vzhladom na to, ze obstojne zahraje i DM, tak sa sanca, ze si zahraje zvysuje. I s ohladom na pocet zraneni v tejto sezone nepredpokladam, ze ho BVB necha este rok v SCF. A tiez nie som presvedceny, ze uz ma na BVB.

Reagovat
db18

...já nejsem přesvědčený o tom, že se Kloppo poučil a bude nyní více točit kádr...

Reagovat
smazaný uživatel

tak na BVB nemá i dost hráčů z našeho současného kádru, takže by zapadl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja zas dúfam, že tam veľmi hrať nebude, Sven je inde a snáď už bude zdravý celú sezónu. Plus Kehl bude dvojkou ešte ten jeden rok. Možno tam niečo odohrá, ale nevidím tam pre Matthiasa veľký priestor. Klopp však určite vie čo robí, verím mu, že ho nejako zakomponuje a dostane dosť minút

Reagovat
smazaný uživatel

za 7 - tyjo, to by byla paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg

Reagovat
smazaný uživatel

Že Bayern prohrál v Augsburgu, to pochopím, ale remízu s United nikoliv

Reagovat
Ángel di María 22

Marco super, důležitý 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Keller si včera zas hrál na trenéra a tak máme z brém jen šťastný bodík. Postavení Boatenga na 10 absolutně nechápu, poté co cele jaro hraje na 6. Naštěstí mu to došlo brzo.....

Obasi opět dokázal, že umí zahrát jednou za sto let. Jsem docela rozmrzelej, sílu Brém nějak nevidím, přesto můžeme být za bod rádi. Naštěstí už se snad nemůže stát nic horšího než že skončíme třetí, takže sezona bude úspěšná.... Přes léto dát do kupy marody a doufat, že Keller do toho nebude moc hmatat....

Reagovat
Arne

Ten váš (možná už jen tvůj) hon na Kellera začíná bejt vtipnej... Werder tu kvalitu, která by měla na Schalke stačit, sice nemá, ale včera podle Dutta odehrál nejlepší zápas sezóny.

Reagovat
smazaný uživatel

asi je to jen můj hon, uznávám....

jenže pořád mi dává berličky. Boateng hraje celý jaro (velmi dobře) na DM, pak dostane na jeden zápas stopku kvůli kartám a hle, zas mu dáváme desítku, kvůli čemuž hejbem s Goretzkou i Draxlerem. A že by Leon zahrál proti vám na DM tak skvěle, že by byla škoda s ním hýbat jsem si nevšiml. Nerozumím čeho tím chtěl dosáhnout. Juli je na lajně poloviční, už kvůli tomu bych s tím takto nehýbal.

Vlastně jedno mne napadá teď, Prince rozhodl domácí mač dvěma brankami v závěru, když se posunul na desítku. Možná teda proto....

Werder hrál včera skutečně dobře, dlouho jsem je tak zahrát neviděl, to je fakt.

Reagovat
Arne

Tak vždycky může mít jakýkoliv fanoušek výtky k sestavě, tak to bývá... Když si ale vezmu, jaký jaro pod Kellerem máte a kolik odchovanců zapracovává, tak bych mu líbal zadek hele. Podle mě za ten rok a půl ukázal dost na to, aby se z něj dělal neschopa, který si musí hrát na trenéra.

Reagovat
stas87

keller postavil taku zostavu a veril jej..skor sa zamysli nad tym ze vase hviezdy a hviezdicky si mysleli ze pridu do brem a automaticky beru tri body,pekne hovno,draxler si nekopol pretoze mu vsetci hrali do tela na co nie je zvyknuty,nevychadzala vam kombinacia,vzdycy si vasi hraci prihrali na päty alebo zasa lopta isla o meter dopredu a vas hrac ju nestihol dobehnut

mali ste tam useky kde vam kombinacia vysla a boli sme nahraty ale tych situacii bolo na tim co ma 55 bodov zufale malo,keller za hracov zapas neodbeha,boateng bol vcera dost podrazdeny a akoby mimo,najviac ho rozhodil garcia ktory mu nechtiac stupil na ucho takze za remizu moze najviac vas pristup a nie keller,ten moze maximalne z lavicky poslat takticke pokyny dalej alebo stiahnut hraca ak sa mu zda ze nehra to co on chce,huntelaara si clovek vsimol asi az v 80.minute ked si pytal penaltu..a vlastne pred tym len pri jeho nepresnej strele v prvom polcase,takze tak ku vcerajsku

Reagovat
stas87
Reagovat
Arne

S Fürthem jsme snad nikdy jindy nehráli, takže s největší pravděpodobností jo.

Reagovat
smazaný uživatel

Braunschweig by se mohl udržet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

na ES2 v sobotu od 15:30 mainz-werder to ako fakt?cakam ze to v priebehu tyzdna zmeni

Reagovat
Arne

Tak Bayern - BVB je večer, takže tam ta volba byla celkem otevřená... Já osobně bych radši koukal na Freiburg - Braunschweig, protože jsou oba přímo namočení dole, ale tady se moc velký lapsus při výběru udělat nedal.

Reagovat
Arne

Hoffenheim dneska ztratil velkou část z toho mála mých sympatií, oni jsou fakt sráčové nejen jako klub, ale i jako tým... Prasit a zároveň neustále ukřivděně reagovat na rozhodčího, to je teda skvostná kombinace. A pak tam ještě Gisdol řve na rozhodčího, že dneska píská hovno, přitom tu hru v jejich prospěch ještě celkem dost pouštěl. Jsem hlavně rád, že nikomu z našich neurvali achilovku nebo něco a že Ramos přežil ten střet s Casteelsem bez újmy, tam to bylo ošklivý na obě strany.

Remíza asi zasloužená, šance jsme tam sice na výhru měli (Ramos), ale to měl i soupeř... Co se týče hry, tak v současným rozpoložení asi na víc nemáme. Dokud nás dneska Hoffenheim přehrával, tak to bylo kvůli středu hřiště. Schelle celkem ok, ale co předváděl Hosogai, to bylo na vystřídání. Nejhorší hráč na hřišti, a i když už dlouho nehraje v té formě z úvodu sezóny, tak i jeho nejhorší výkon v sezóně. Paradoxní je, že jeho výkon na stoperu v poslední půlhodině byl zase naprosto super.

Kvůli příští sezóně to stůj co stůj chce doma něco vyhrát - to něco je zápas s Braunschweigem, protože poslední kolo s Dortmundem nevyjde. Šetřit se na případný finále poháru nebudou, to je za další týden.

Reagovat
smazaný uživatel

výhru bych s Braunschweigem bych taky chtěl

půl roku doma bez výhry je strašná ostuda

17. flek v tabulce jara tak nějak vypovídá, jak to teď vypadá

Reagovat
Posledni Kovboj

jak Rajtoral?

Reagovat
Arne
Reagovat
db18

„Ich trainiere Fußballer und keine Schauspieler.“

Tak šup s ním ven a Rakovsky nástup!

Reagovat
Arne

To by bylo fajn, nástup jako MAtS tehdy v Gladbachu... Akorát Schäfer holt není Heimeroth/Bailly, ten je podle mě za tuhle sezónu v top 3 mezi gólmany.

Reagovat
db18

Ale tak v případě sestupu by se třeba nechal zlákat do zahraničí Akorát, že by to uškodilo celému kádru, takový Drmić, Chandler a Kiyotake by byli hned pryč

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele